2022. december 2.

Rachel Burton - Könyvesbolti ​karácsony


Egy hóvihar. Egy idegen. Egy szikra. A tökéletes szerelmi történet kezdete… vagy mégsem?

A könyvesboltot vezető Megan Taylor tudja, hogy az élet néha igencsak zűrös és bonyolult. A fiatalon özveggyé lett nő számára az elmúlt néhány év kétséget sem hagyott efelől. A festői Yorkba költözött, hogy új életet kezdjen, de csak még inkább elzárkózott a világ elől.

Úgy tűnik azonban, a díjnyertes író, Xander Stone megadja számára a kezdő lökést. Szó szerint. Egy élelmiszerboltban ugyanis egyenesen a bokájára tolja a bevásárlókocsiját, majd később nem átallja Megan könyves ízlését kritizálni. A nő szívesen helyretenné ezt az arrogáns, gőgös – és őrülten szexi – idegent, ám kiderül, épp az ő könyvesboltjában tartja majd az új könyve bemutatóját még karácsony előtt.

Megan már épp előmerészkedne a csigaházából, hogy ismét megtanulja élvezni az életet, amikor kiderül: az újbóli szerelembe esés nem egészen úgy alakul, mint a könyvek lapjain.


Ez a könyv engem már a külsejével megvett. Valami eszméletlen hangulatos, aranyos. Lerí róla, hogy egy remek karácsonyi romantikus történet lapul a borítója alatt. Nekem még inkább aktuális, ha már egy könyvesboltban dolgozok és itt a karácsony is. Szóval nem is volt kérdés, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom. 💏💝📚🎄🎅🎆⛄

Ráadásul tegnap kiderült, hogy ez lesz a december havi NIOK közös könyv is. Igaz én pár nappal előbb, de már letudtam. 

Egy tökéletes kikapcsolódást nyújtó, igazi karácsonyi hangulatú regény. Telis tele jobbnál jobb könyvekkel. Azt hiszem ezek keveréke és egy könyvszerető embernek nem is kell több. 

Romantikával, humorral, meglepetésekkel fűszerezve. Akár egy jó kis forralt bor. A tökéletes hozzávalók és már kész is egy igazi szerelmes, téli, karácsonyi hangulatú történet. 

Remek karakterekkel.

Itt van például a hősnőnk, Megan. Picit tartottam a vele kapcsolatos száltól, ugyanis nem egy könnyű téma fonódik az ő története köré. Elvesztette a férjét. Gyásszal kapcsolatos témájú könyvek mindig nehezek. Így féltem kicsit, vagyis inkább csak nem szerettem volna, ha olyan nagyon szomorú hangulata lesz a regénynek. De azért arra nagyon jól ügyelt a szerző, hogy milyen mennyiségben és miként vigye ezt a történetbe. 

Szóval annyi hamar átjön, hogy az utóbbi pár éve nem volt könnyű Megan-nak. Még mindig nehéz neki. De újra a könyvesboltban dolgozik, emberek között van. Egy igazi bátor, erős nőt ismerhetünk meg a személyében. Akire igazán fel lehet nézni. Emellett pedig rögtön megkedvelni őt. Igaz pont ez a történés miatt érthető, hogy félénkebb, óvatosabb lett. 

De talán pont ezért vannak rá remek hatással az itt a boltban megismert emberek. Akik egy kicsit próbálják kimozdítani a gyászból, abból a rutinból amit azóta kiépített magának. Segítenek neki, hogy egy kicsit újra éljen. Vagyis inkább hogy próbálja meg újra élni az életét. 


Nagyon nehéz ez számára, de remekül csinálja. Sokat segít a könyvesbolt, az itteni feladok. Amik néha fel is adják neki a leckét. Hiszen a bolt sincs könnyű helyzetben. De igazán szerettem olvasni, hogy mi mindent tesz meg. Még akkor is ha neki nem ez a legnagyobb szenvedélye. Hanem a könyvek szerkesztése és az ezzel járó feladatok. Ő abban igazán zseniális. Mindig is élvezte és imádta. De ezt is abbahagyta. Majd néhány " véletlennek" hála, de újra rátér erre az útra. Öröm ezen az egészen végikísérni őt ebben a történetben. 

Ahol megismerhetjük mellette, a híres írót, Xandert. Aki eleinte kissé mogorvának, követelőzőnek is tűnik. De ahogy ők ketten megismerkednek és halad a történet, úgy bontakozik ki ő is és ismerhetjük meg jobban. Akárcsak Megant őt is kedveltem. Igazi ő érthető okokból más dolgok miatt is volt tartózkodóbb. Eddig legalábbis. Kellett ez a találkozás mindkettőjüknek az biztos.

Tetszettek a kis évődéseik. Mert minden mellett ők mindketten igen erős személyiségek. Kimondják amit gondolnak. De imádtam ezt. Ahogy elkezdte a történetüket szőni az írónő. 

Nem az a gyors, inkább olyan szép lassabban kialakú románc az övéké. De annál szebb. Megismerhetjük őket, milyen a személyiségük, majd hogy milyen párt kezdenek el alkotni ők ketten. Annyi bizonyos, hogy én nagyon megszerettem őket. 

A velük történt tragédiák miatt nehezebben nyitnak, de talán pont ez miatt még gyönyörűbb kapcsolat lehet ez. Remekül hozta el nekünk az írónő, hogy miként is alakulnak ki azok a kósza pillantások egymás felé, miként kezdenek ez a szikrák pattogni kettejük között. Szenvedély és szerelem.

Ami mellé jön egy irtó cuki tacskó kutyus. Egy fantasztikus anya, aki mindenben Megan mellett áll. Barátok, barátnők, kollégák. Megannyi régi és új ismerős. 

És egy nagy kedvenc momentumon. A Megrögzött Romantikusok Könyvklub. Imádom! A címből sejhető, hogy eddig csupán női tagokkal büszkélkedhet a klub. Na de sosem lehet tudni. 😉 Az biztos, hogy amint említettem már a könyv olvasása közben még több remek olvasnivalóhoz kapunk tippet. Sajnos...... Azok az egyre inkább végtelennek tűnő olvasmánylisták...😀😍


Tökéletes kikapcsolódás ebben az időszakban. Az állandó, főleg most az ünnepek előtti őrületben. Szakítsatok egy kis időt magatokra, tegyétek félte a hétköznapokat, a problémákat, mindent. Ez a helyes kis regény remek időtöltés lehet. 

Egy sokszor érzelmi hullámvasút. Ami bemutatja miként is lehet feldolgozni egy szerettünk elvesztését. Lehet-e egy férj elvesztése után újra igazán szeretni? Ha igen, akkor képes megmutatni ezt a folyamatot. Ebben a lehengerlő, romantikus regényben. Ami ezek mellett humoros, szórakoztató is tud lenni. Csupa tanulság és útmutatás. Remek könyv ajánló. 

Igazi kötelező olvasmány ilyenkor karácsony táján. Könyvmolyoknak pedig pláne. 

Én nagyon szerettem! Minden percet amit Xander, Megan és a többiek társaságában töltöttem. Voltak szereplők bőven, de mégsem túlzón. Tökéletesen tett mindent úgy és oda Rachel Burton, ahogy kellett. Hogy ezt az elbűvölő karácsonyi, könyves, szerelmes történetet olvashassuk. 

Ami, az idei év utolsó NIOK közös könyve. Szóval hajrá mindenkinek! Szerezzétek be ti is és élvezzétek! 💏💝📚🎄🎅🎆⛄🐶


Kedvenc idézetek: 

" – Úgy látom, ahhoz képest, hogy állítólag utálja a romantikus regényeket, elég sokat tud róluk.

Öntelt félmosolyra húzta a száját, és megvonta a vállát.

– Ugyan, mikor mondtam, hogy utálom őket? Különben is, én mindig úgy gondoltam, hogy a krimik tartják fenn a könyvkiadást. " 


" Nem tölthetjük úgy az életünket, hogy elrejtőzünk a fájdalmas emlékek elől, mert akkor megfosztjuk magunkat mindattól is, ami örömöt, társakat, szeretetet hozhat az életünkbe. És azt is megtanultam, hogy ha az élet korábban sosem gondolt mélységbe taszít, akkor is túljuthatunk a mélyponton, és olyan ellenálló képességgel leszünk felfegyverkezve, amely lehetővé teszi, hogy utána erősebben tudjunk élni és szeretni, mint korábban bármikor. " 


" Ha az olvasó belekezd egy romantikus regénybe, akkor eleve tudja, hogy létezik a boldog befejezés. Nem kell aggódnia, hogy mi fog történni, egyszerűen csak belemerülhet abba, miként történnek a dolgok, mert úgyis tudja, mi lesz a vége. Néha, amikor lesújt ránk az élet, az ilyesmi igenis fontos lehet. " 


" Utáltam a gondolatát is, hogy egy író ne érezze otthonosan magát a könyvesboltban. Ennek egy nyugodt kikötőnek kell lennie mindenkinek, aki szereti a könyveket. " 


" – Nem mindenki vágyik egy Darcyra. A való életben sokkal kevésbé vonzóak az ilyen figurák, mint a könyvekben. " 


Értékelés: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése