2024. július 10.

Luna McNamara - Pszükhé ​és Erósz

  📚 Könyvajánló 📚


Ez a görög mitológiai történetek tökéletes elmesélési módja – szellemes, magával ragadó, mélyen átérezhető. – Grace D. Li

Egy klasszikus szerelmi történet, amelyet McNamara letehetetlen könyvvé varázsol… Azok az olvasók, akik élvezték Madeline Miller és Jennifer Saint tollából a görög mítoszok újragondolását, ezt a regényt is imádni fogják. A történet gyönyörű és költői, elrepíti az olvasót az ókori Görögország világába, miközben mégis modern regényként olvassuk. A görög mitológiai feldolgozások rajongóinak kötelező olvasmány ez az élvezetes, megható és gyönyörűen megírt könyv. – Library Journal

Egy fergeteges kaland… McNamara ebben a mesés regényben tökéletesen ötvözi a pimasz humort és a forrongó érzelmeket. – Jennifer Saint


Úgy látszik elég volt egy Görög mitológiával kapcsolatos könyv és totál beszippantott ez a világ. 

Nem volt kérdés, hogy ez miatt erre a gyönyörű kötetre is le fogok csapni. Igaz, az előzőhöz képest ami inkább a romantikus, erotikus vonalat képviseli, természetesen magával a mitológiai elemekkel és szereplőkkel, addig ez a kötet ezúttal inkább egy szépirodalmi mű. 

Számomra mindig külön sikerélmény, ha egy ilyet kötetet szeretek meg. Nem olyan régóta barátkozok csak ezzel a műfajjal is. 

Egy igazán mesés külső mögé rejtett, lenyűgöző történet. A szerző fantasztikus adja vissza az egész mitológia részét. A legtöbb legendás alak felbukkan a kötetben. Tények, amiket tudunk, ugyanakkor természetesen a szerző a saját fantáziáját is bámulatosan szőtte bele. Ebből lett ez zseniális regény. 

Gyönyörűen írta meg a szerző. Látszik, hogy érdekli és szereti a témát. Remekül adta át magukat a karaktereket. Nagyon szerettem őket. Főként ugye a két hőst, Pszükhét és Erószt. Nyilván akadtak itt kevésbé szerethető istenek és emberek is. Így volt teljes a történet. Ugyanakkor magukat a leírások is hihetetlenül szépen és érzékletesen lettek átadva. Minden kis apró mozzanatát magam előtt láttam. A csodás helyszíneket, a szereplőket. Teljesen át tudtam érezni mindent, amit közölni akar a történet. Imádtam! 

Természetesen itt is a szerelem témáján van a hangsúly. Nem véletlen hiszen, Erószt más néven Cupido-ként ismerhetjük meg. Mégis a műfajhoz nézve, viszonylag visszafogottabban, igazán szépen mesél az írónő minderről. Filmekben eleve mindig szerettem azokat, amik ezekről az időkről készültek. Trója például. Az akkori hősökkel és alakokkal is találkozhatunk. Remekül van az egész elgondolva és megírva. 

Istenek és halandók. A saját életeik, érzéseik. Megmutatja mi történik, ha ők kapcsolatba kerülnek. Ami hol jól sül el, hol nagyon nem. 

Így van ez Erósz és Pszükhé esetében is. Hiszen a lány ember. Mégis nagyon szerettem ahogy alakította az írónő a kettejük ismerkedését, majd szép lassan a kapcsolatukat. Ami először félreértések, titkok sokasága. Meglepetések, félelem, fájdalom. De azért akadnak vidám és boldog percek. Szenvedély, szerelem. Egy igazán fordulatos történet. 

Kíváncsian vártam végül milyen véget ér a sztorijuk. Istenek és halandók harcai, ármánykodásai. Boldog vagy boldogtalan vége lesz? 

Ha te is szereted a témát, akkor semmiképp se hagyd ki! Ha pedig esetleg még nem, vagy barátkozol vele, bátran vesd bele magad a kötetbe. Képes azonnal beszippantani. Luna McNamara egy lehengerlő mitológiai történetet tár elénk. Kalandos, fordulatos, csupa történelem, érzések sokasága. Én nagyon szerettem. Jó szívvel ajánlom mindenkinek! 
 


 
Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése