2024. április 30.

Diana Hunt - Prédák ​háza

  📚 Könyvajánló 📚


Te ​képes lennél megölni a legjobb barátodat?

Képzeld el, hogy az új diáktársad egy gyilkos a világ egyik vezető felsőoktatási akadémiáján, ahova csak a legkiváltságosabbak kerülhetnek be. A Carnivora Akadémia előkészítője látszólag egy elit iskola, de hamar kiderül, a falai között évek óta szunnyadó, szörnyű titkok rejtőznek.
Egy nap érkezik egy rejtélyes üzenet, melyben sötét játékra invitálnak. Felelsz vagy mersz?
Habár mindenki megveti és kerüli a kitaszított diákot, a sors fintora, hogy neked szükséged lesz a segítségére. A játék és a nyomozás alatt közel kerülsz a gyilkoshoz, és ráébredsz, hogy talán mégsem ő a tettes.
Vajon mi történhetett öt évvel ezelőtt az akadémia falai között? A múlt árnyai kísértenek, és hirtelen mindenki gyanússá válik. De vajon tényleg bízhatsz valakiben, aki a megtévesztés és az érzelmek manipulálásának mestere?
Egy múltban elkövetett gyilkosság.
Egy titkos társaság.
Rejtélyek.
És elfojtott vágyak, melyek akár a vesztedet is okozhatják.
A játék nem engedi, hogy kiszállj, és amikor kiderül az igazság, megsemmisítő pusztítást mér majd rád.



Egy igazán zseniális, sokrétű, brutálisan jó könyv volt. 

Bár ha van egy kis sütnivalóm, akkor kicsit később olvasom el. A vége miatt ugyanis ölni tudnék a folytatásért. Ha tudom, várok még kicsit az olvasásával. Ugyanakkor ott van, hogy nem bánom, mert elképesztően imádtam! 

Egy sötét hangulatú sztori, gyilkosságok, rejtélyek, titkok, meglepetések, érzelmek sokasága, szenvedély, némi humor. Egy különleges iskola, még különlegesebb és különösebb szabályokkal. Észbontóan jól kitalált történet. Fantasztikusan volt kivitelezve. 

Viszonylag sok szereplőt vonultat fel, mégis teljesen jól követhető. 

Tetszett a gyilkossági szál, hogy hőseink miként próbáltak rájönni ki a gyilkos. Mi történt valójában? Mi történik jelenleg is az iskola falain belül? Különös tanárok, még rejtélyesebb diákok. Szimpatikus és kevésbé kedvelhető karakterek. De pont így áll össze kerek egésszé a sztori. 

Egy kiss naív főszereplőlány, Elizabeth. Mégis követi a megérzéseit, a nyomokat és a gyilkos nyomába ered. Vagy lehet, hogy nem is annyira jót súgnak az ösztönei?

Egy már-már mentalista képességekkel megáldott főszereplő srác. William. Igen okos, zseniálisan tud olvasni az emberekben és ezt nem is rest használni. Esetleg ki is használni? 

Én mindkettőjüket nagyon megszerettem. Még akkor is, ha volt egy kis félelmem bizonyos szereplővel és szállal. 

Tetszett természetesen, hogy a sötét iskolai folyosókon zajló titokzatos sztori mellé, ahol gyilkosságok után nyomoznak, újabbak történnek, hogy mindezek közben azért némi szenvedély, vonzalom is felüti a fejét. Nagyon szurkoltam a párosunknak. Akadtak itt humoros, egymás agyát húzó pillanatok is. 

Barátságok, ármánykodás. Gazdag fiatalok, kevésbe tehetősek. Az ezek közti párhuzamot bemutatja a történet. Barátok és ellenségek. Szerelmesek és szeretők. Titkok, még ennél is több meglepetés. Volt ám az állam a padlón koppan pillanat. 

Ez volt az első regényem a szerzőtől. Nem is annyira volt tervben, de mivel szó szerint mindenhonnan ez a regény folyik és lássuk be, már a külsejével képes megvenni az embert, na mondom akkor nézzük meg. Nem is tudtam letenni. 

Imádtam! 

Sötét és világos. Félelem, fájdalom. Titkok és cselszövések. Gyilkosságok, gyilkosok.Titokzatos játékok az iskola falain belül. Remekül megalkotott szereplőkkel. Tetszett ahogy az emberi lélek rejtemeibe is elkalauzolt a sztori. Megmutatta, hogy sok esetben már milyen kevés gesztusból, tettből lehet az emberekből olvasni. Egy nem mindennapi történet. Zseniális lett. 

Csak a vége.... Remélem mielőbb érkezik a folytatás. Az biztos, hogy újraolvasós lesz majd a könyv. 

Egy kicsit dark hangulatú regény. Mégis akad benne kellő érzelem, humor, szenvedély. Hogy egy kicsit egyensúlyba kerüljön a mérleg nyelve. Le a kalappal! Nagyon tetszett a szerző írásmódja. Tökéletesen átadta a karaktereket. Mind ez életüket, mind az érzéseiket. Az egész cselekményt. Ami tényleg igazán bravúrosan volt szőve. 

Ha egy remekbe szabott kikapcsolódást szeretnétek, akkor válasszátok a Prédák házát. Derítsetek fényt miért ezt a címet viseli a kötet, mire utal a borítókép. Ismerjétek meg Elizabeth és William kettősét. Az iskola többi tanulóját, a tanárokat. Irány a Carnivora Akadémia. Egy igazán rázós kaland. Izgalmas és  félelmetes. Nem szabad kihagyni! Engem azonnal megvett! 
Köszönöm az élményt! 




Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése