2024. május 3.

Hidasi Judit - Porcukor ​pékség a korzón (Újrakezdők 4.) *ELŐOLVASÁS*

  📚 Könyvajánló 📚


A nagy szerelmek ideje is lejár?

Zsuzsa visszatér a balatoni kisváros sétányára, és a Lady Lavender bolt pultja mögött egy régi ismerőssel találja szembe magát. Ennek a találkozásnak azonban sokan nem örülnek. Lánya, Éva sok kérdésre vár választ. Valamint a korzón vaníliás sütemények csábítják egy másik élet felé.

Véletlenül bukkant föl az ismerős idegen, aki negyven éve a világot jelentette neki? A titkokkal teli férfi vajon tényleg az, akinek mondja magát?

Hidasi Judit sorozatának negyedik részében a Balaton-part ismét megtelik élettel és izgalommal. A Prosecco Klub tagjai a sétányon élik szinte minden percüket, felbukkan Éva, Nóri és Gabi is. Szerelmi életük pedig természetesen most sem mentes a bonyodalmaktól. A választ sokszor Zsuzsától várják, aki maga is elveszik a forró nyárban és egy régi kalandban.


Még egyszer nagyon köszönöm az írónőnek a felkérést és a bizalmat, hogy előolvashattam a regényét! 💜


Az előző kötet végén nekem volt egy kis hiányérzetem. Voltak kérdések, amelyekre nem jött válasz. Vagy nem igazán? Vagy szimplán csak olvastam volna még tovább ezeket a cuki Balaton-parti történeteket….. Tovább szerettem volna kalandozni a kedvenc karaktereimmel.

Így nem volt kérdés, hogy óriási volt az örömöm, amikor kiderült, hogy újabb kötete érkezik az Újrakezdők sorozatnak.

Annak meg főleg örültem, hogy ezúttal nem a három lány, Éva, Nóri és Gabi mesél majd nekünk, hanem Éva anyukája, Zsuzsa. Nagyon megszerettem a korábbi részekben a személyét. Azt kell mondanom, hogy kellett ez a kötet.

Mivel több időszakba bepillantást engedett, ezért elképesztően sokat hozzá adott a korábbi részekhez is. Azt hiszem így lett igazán teljes mindenkinek a történet. Vagy mondjam azt, hogy én még így is szeretnék olvasni róluk? Na jó, kissé telhetetlen lettem na. Vagy ha nem is róluk már, de nyilván benne lehetnének akár egy Gergőről szóló sztoriban?

Elképesztően tetszett, ahogy ugrált az időben a szerző. Mégsem volt zavaró. Abszolút jól lehetett követni a sztorit. Megismerhettük Zsuzsát fiatalon. Milyen volt szerelmes fiatal lányként, megtudhattuk miként lett egyedülálló anya. Brutálisan nehéz dolgokon ment keresztül. Azt hiszem nem véletlenül volt a lánya, Nóri, Gabi, vagy akár Laci pék is irtó büszke Zsuzsára. Amit ez a nő letett az asztalra, az bámulatos.

Sok bánat, szívfájdalom és veszteségek érték őt. Mégis akármilyen nehéz volt neki, ő előre nézett. Próbált és mindent meg is adott a lányának. Nagyon szerettem olvasni, hogy fiatalon neki is volt azért támasza. Nem is gondoltam volna, hogy milyen kapcsolatok születtek már akkor. Remekül fonta az írónő a szálakat. A jelenben, a távoli és közelmúltban is. Mindezt fantasztikusan mutatta be.

Miközben az adott élethelyzetekre mindig nagyon sok remek, bölcs tanácsot kaptunk Zsuzsától. Azt hiszem ezért is szeretem annyira ezt a sorozatot. Mert az mellett, hogy szórakoztat és remek karaktereket ismerhettem meg, nagyon jó bölcsességet ad át nekünk, olvasóknak. Sok-sok jó tanácsot. Nagyon sok élethelyben jöhetnek jól azok a tudások, tanácsok, amiket az írónő közvetít nekünk a hősei által.

Imádtam!

Hogy a korábbi három kötetből nagyon sok részre visszakalandozott és megmutatta Zsuzsa szemszögéből. Természetesen azért folytatódott is új résszel a kaland az előző kötet vége után.

A lányok még mindig nagy kedvencek. Zsuzsa történetét is elképesztően élveztem és szerettem. Jó volt találkozni Tamással.

Nem utolsó sorban imádtam ismét a Balaton környékén lenni. Judit fantasztikusan adja vissza az ottani hangulatot. A partot, a vizet, a sétányt. A levendula boltot, a kávézót, a pékséget. Mintha végig ott lettem volna én is. Minden mozzanatát magam előtt láttam a regénynek. Imádom, ha egy szerző ezt el tudja érni. Ugyanakkor természetesen nem csak a helyszíneket, de minden érzelmet tökéletesen adott át. Velük nevettem, sírtam, reménykedtem. Boldog voltam és szomorú. Néha egy-egy fordulatot olvasva ámuldoztam.

Egy igazán lehengerlő kis történet. Amit célszerű a sorozatot követő sorrendben olvasni. Így áll tökéletesen össze a kép. 

Ha egy remek nyári, könnyed kikapcsolódásra vágytok, de mégis szeretitek a tartalmas, mondanivalóval rendelkező könyveket, akkor irány a Porcukor pékség és az Újrakezdők sorozat.

Tökéletes Balaton-parti hangulatot idéző regények, megfelelő lehet ezeken az egyre melegebb napokon. De igazából bárhol és bármikor. Én nagyon jó szívvel ajánlom őket Nektek! Én imádom őket! 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése