2024. június 21.

L. J. Shen Defy ​– Lázadás (Sinners of Saint 0,5.)

  📚 Könyvajánló 📚


Melody Greene vagyok, és az életem fenekestül felfordult.

Kirúgtak a tanári állásomból, megvolt a Cersei Lannister-féle szégyenmenetem az igazgató irodájából percekkel azután, hogy az igazgatónő megfenyegetett, rám hívja a rendőröket… Most mi legyen?

Jaime Followhill vagyok, egy szerelmes, 18 éves fiú.

Amikor megláttam őt, minden elveszett. Nem számított más, csak ő. Bármit megtettem volna, hogy megszerezzem, és az enyém legyen. Pedig tudtam, ha lépek, azzal tönkretehetem az életét… Mi lesz velem, ha elveszítem?

Hagyd, hogy magával sodorjon!



Egy rövidke kis könyv, a maga 150 oldalával, de annál jobb. Igaz lehet örültem volna kicsit, ha Jaime is rendes vastagságú könyvet kap. Mint a többi srác. De másfelől ott van, hogy azért ennyibe is tök jól át tudta adni az írónő a mondanivalóját. 

Eddig, ha választani kellene, akkor a srácok közül egyértelműen Vicious a best nálam. Eddig. Ezzel a  kötettel, Jaime és Melody kettőse átvették a vezetést. Imádtam! 

Még akkor is, ha ismét jelen volt, mint a többi kötetnél az írónő sokszor igencsak szókimondó jelleme. Amihez párosul a sok szenvedély és erotika. De azért lényegében ehhez a sztorihoz mondjuk, hogy így illeti. 

Teljesen meg is feledkeztem arról, hogy lesz ez a rész. De annál jobb volt visszatérnie Todos Santosba. 

Hiányoztak a karakterek. Természetesen a már korábban megismert szereplők is sokat vannak jelen. Így volt tökéletes. Időrendben ugyanis ezzel kezdődik a sorozat. Mégis így is, hogy én korábban olvastam a másik hármat teljesen és jól élvezhető volt. 

Noha kicsit tartottam is tőle. Itt ugye a női szereplő az idősebb. Most hirtelen nem ugrik be, 23 vagy 26 éves Melody? Jaime pedig most töltötte a 18.évét. Reméltem, hogy a pasi nem egy kis nyámnyila, gyámoltalan, cuki kisfiú lesz. Ha pasi, férfi, akkor nekem legyen az. Ehhez még természetesen hozzájön, hogy azért csak szeretjük a kemény, erős, rosszifúkat na. De szerencsére nagyon hamar kiderült, hogy Jaime egy igazán belevaló srác. De még mennyire. Az utóbbi jellemzések igazak rá. Egy igazi belevaló, szexi és dögös pasi. Férfit talán még nem írnák rá a kora miatt.... De az biztos, hogy közel sem egy nyámnyila alak volt és ezt imádtam! Sőt! Ahhoz képest, hogy épp betöltötte a 18-at, nagyon is felnőttként volt jelen a történetben. Meglepően éretten viselkedett. Egy szó, mint száz, nekem szerelem lett a pasas. 

Melody karakterét is kedveltem. Tetszett a történetben, hogy mikor mesélt elképesztően jókat szókoztam a belső, saját magával folytatott sokszor vicces párbeszédein. Egy fiatal nő, aki közel sem azt csinálja, amit szerete. Tanít. Akárcsak a családjában mindenki. De az ő szenvedélye a balett. A karrierjének viszont egy baleset véget vetett. De öröm az ürömben, hogy ennek köszönhetően ismeri meg élete szerelmét. Egy szimpatikus női főszereplő lett. 

A mai világban elítélik azt, ha egy idősebb nő van együtt egy fiatalabb férfival. Nem is értem. Bezzeg ha az ellenkezője van, az teljesen elfogadott, sőt elismerésre méltó. Hogyne.....

Na nálam semmi ítélkezés nem volt. Nem szoktam ilyesmire pazarolni az engergiám. Én imádtam a párosukat. Kíváncsian vártam mi és hogyan fog alakulni. Hiszen Jaime családja ráadásul gazdag, befolyásos. Jogos volt megkettejük, főleg Melody félelme, hogyha minderre fény derül, akkor az milyen hatással lesz a megélhetéséré, az életére. 

Összességében nekem ezúttal is nagyon tetszett ahogy az írónő alakította a szálakat. Lehet azért is mert eleve gyengéim a tiltott szerelemről szóló történetek. Igaz nekik inkább tiltott szórakozásnak, viszonynak is indulot a kapcsolatuk, szépen ez valami sokkal komolyabb, mélyebb érzelem lett. Jó volt ez nyomon követni. 

Miközben voltak itt titkok, félelmek, árnyány. Boldog és sok vicces, beszólogatós pillanat. Nem kérdés, hogy a forró, vággyal tűzdelt momentumok sem hiányozhattak. Az írónőtől megszokott szókimondóbb stílusban, de itt is úgy, hogy az illett a történethez. 

Igazán pirulásra késztető percek is voltak néha. Jókat nevettem, féltettem őket, a kapcsolatukat. Milliónyi érzelem. Sokszor egy igazi érzelmi hullámvasút. Mivel mindezt így át tudtam élni, ez is azt mutatja, hogy a szerző jól csinálja amit csinál. 

Igazi, hamisítatlan L.J.Shen kötet. Vékony, de annál tartalmasabb. Remek előzménye a sorozatnak. Nekem ez lett a kedvencem! Szerelem lett Jaime és Melody kettőse. Ha szeretitek a műfajt, netán már az írónőtől is olvastatok, akkor ezt se hagyjátok ki! 

 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.      
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése