2024. június 23.

L. J. Shen Vakmerő - (Vágyak iskolája 1.)

  📚 Könyvajánló 📚


Azt ​mondják, a bosszú hidegen tálalva a legjobb.

Penn
Négy évem volt arra, hogy feldolgozzam, mit tett velem Daria Followhill, és a szívem mára jéggé vált.
Az enyém lett az első csókja.
Az övé pedig az, amit a legjobban szeretek.
Én szegény voltam.
Ő gazdag.
Hogy mi a jó a körülményekben? Hogy változnak. Gyorsan.
Most én vagyok a szülei legújabb kis projektje. A lakótársa. A kínzója. És a kapitánya annak a rivális focicsapatnak, amit annyira gyűlöl.
Én lettem a mostohatestvére!
Annak, aki tönkreteszi a legjobb dolgot az életemben, fizetnie kell, ő pedig a könnyeivel fog. Daria Followhill azt hiszi, ő A királynő. Én viszont be fogom bizonyítani neki, hogy nem több egy elkényeztetett kis hercegnőnél.

Daria
A klasszikus, lázadó punkok senkit sem izgatnak. De ha egy szemét ribi vagy? Ó, akkor beszólnak minden csípős megjegyzésért, gúnyos szemforgatásért és azért, ha az ellenségeid útjába állsz. Tudom, mert az vagyok.
Magas sarkúval baromi nagyot lehet döfni, amikor átsétálsz benne valakin, akit bántani akarsz.
Penn Scullynak teljesen kivéreztettem a szívét, majd otthagytam egy szemeteskukában egy verőfényes nyári napon.
Négy évvel ezelőtt azt kérte tőlem, hogy őrizzem meg neki az összes első alkalmamat.
Most a folyosó túloldalán lakik, és egyedül arra vágyom, hogy én legyek neki mindenben az utolsó. Amikor nekem adta a szívét, az utolsó szavai azok voltak: „semmi nincs ingyen”.
És most? Most ő fizet nekem.

Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző L. J. Shen egy szenvedélyes és csavaros romantikus regénnyel jelentkezik, amellyel a szerző új szintre emeli a gimis románcot.



Itt most gyorsan lehet sok érzésemre rá is cáfolok, amiket a Defy című kötetnél éreztem. 

Ebben a regényben ott az ott szereplő páros Melody és Jaime lányának történetét olvashatjuk. Ez mellett természetesen nagyon sokszor felbukkannak a szülők is. A kislány már említve is lett az ő kötetük végén. Akkor született. 

Daria pedig itt már nagylány. Először 14 évesként jelenik meg, majd pár évvel később. 

Nem igazán tudom mit gondoljak erről a részről. Ha a Defy-t vesszük, amit imádtam..... akkor itt nehéz dolgom van. Melody és Jaime itt már majdnem 20 évvel idősebbek. Gyerekeik vannak. 

Eléggé megosztó véleményen vagyok. Sajnos többnyire lehet inkább azt mondanám, amennyire vártam ezt a részt, már csak miattuk is, hogy milyen lesz szülőkként olvasni róluk, a lányuk saját sztoriját, annyira nem jött be. 

Nem mondom, hogy egyáltalán nem tetszett, de elég sok negatív történés volt benne számomra. 

Főleg ami Melody-t illeti. A saját kötetük után, valahogy nem gondoltam volna, hogy egy ilyen, már-már ellenszenves szereplő lesz. Hogy ilyen anya lesz. Ez nagyon elszomorított. Nem erre számítottam. Hogy egy ilyen szinte semmilyen anya-lánya párost kapok. Totál ledöbbentem. Nagyon nem tetszett a történetben a viselkedése. Egy elvileg anya, oké szép és jó, hogy segíteni akar az ikreknek, befogadja őket minden, de iszonyatosan zavart, hogy képes így viselkedni, így állni vadidegen emberekhez, míg a saját lányával nem foglalkozik. Iszonyatosan dühített a történet ezen szála. Szegény lány nem is csoda, hogy végig küzdött mindezzel. Azzal, hogy látta miként bánik az anyja más gyerekekkel, míg vele nem. Elég megrázó volt egy ilyen anya-lánya kapcsolatról olvasni. 

Persze Daria sem tökéletes lány. De teljes mértékben át tudtam sajnos érezni végig az érzéseit, tetteit. 
Természetesen tetszett, ahogy végül alakult minden. Voltak itt félreértések is, ármánykodás, mégis java részben nem szerettem ezt így olvasni. 

Jaime pedig itt sem hazudtolta meg magát. Ő elképesztő volt. Pedig talán pont egy férfitól várná az ember, hogy nem úgy és így viselkedik a gyerekével. De ő imádja, a szeme fénye Daria. Nagyon tetszett ahogy ő állt a lányához, az apa-lánya percek. Pont ezért nem is értettem sokszor Melody-t. Hogy csak a munka, idegen gyerekek és saját lányával nem tud kijönni. Ez mondhatni csalódás volt. 

Ugyanakkor talán kellett, hogy ezen végigvigyen a történet. Hogy lássuk miként alakul a szereplők sorsa. Ezzel a szállal kapcsolatban is. 

Daria többnyire szimpatikus volt. Igen, néha egy tipikus, gazdag lányka, de azért legtöbbször érthető volt a viselkedése. Tini, fiatal, csak szeretetre vágyna ezért olyan amilyen. Nála is jó volt látni miként kezd el felnőttként viselkedni és gondolkodni. Tetszett az a fiatal nő, akit a végére kaptam. 

Pennel remek páros voltak. Még ha egy gyűlöleten, félreértésen alapuló kapcsolatként indult is a románcuk. Meg amolyan tiltott is volt. Penn egy igen nehéz sorsú fiatal. Az anyja drogok miatt halt meg, egy gyerekkel erőszakoskodó, alkoholista és bántalmazó nevelőapa. Aki még utcára is tette. A Followhill házaspár, főleg Melody pedig késztetést érez, hogy megmentse őt. 

Sokszor bonyolult, összetett a történet. 

Penn-nek van egy lány ikertestvére, Via. Daria rá is iszonyú féltékeny volt mindig. Via jó táncos, Melody odáig van érte. Ezért tettek Pennel annak idején valamit, ami fontos lett volna Viának. Mindketten rájöttek erre és hogy miként is kapcsolódnak ők mind össze. Via elszökött otthonról, évekig semmit sem tudtak róla. Penn pedig gyűlölte Daria-t. 

Mégis most évekkel később a fiú náluk fog élni. Megjelenik Via. Igencsak kusza, fájdalmas történések lesznek. Félreértések, ármánykodás, hazugságok. 

Miközben Jaime és Melody birkóznak a saját és ezekkel a befogadott gyerekkel is. Nem könnyű történet. De annyi bizonyos, hogy roppant tanulságos. Természetesen azért néha aranyos, vicces részeket is szőtt bele az írónő, a nehezebb részek ellensúlyozására. 

Közben pedig természetesen szövődik a románc Penn és Daria között. Némi tiltott szál, sem Jaime, sem pedig Via nem nézik ezt jó szemmel. De tudjuk, hogy az érzelmeknek, a vonzódásnak, a szerelemnek nem lehet parancsolni. Igazán érzéki, szenvedéllyel átitatott részeket kaptunk ismét. Az írónő a tőle megszokott módon hozza ezeket a részeket is. 

Elég összetett sztori, mégis jól érzelmezhető. Gyorsan olvasható, pörgős. Rengeteg érzelem. Hol jók, hol rosszak. Én nem tudom eldönteni összességében milyennek mondanám. Nem ezt vártam. De ezt kaptam. Ezt kell szeretni. Ha azt nem is sikerül teljesen, azért próbáltam megérteni. Arra mégis jó, hogy remekül szemléltette a szülői kapcsolatokat. Hogy miként lehetnek ezen ennyire rosszak és sérültek. Ugyanakkor pont ebből kifolyólag remek tanítás volt ez a történet. Sok mindenre képes rávilágítani. Az mellet, hogy egy romantikus,  erotikus, szórakoztató irodalmi történet, vannak mélységei és nagyon tanulságos. 
 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése