2024. június 13.

Sarah J. Maas The ​Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek (Üvegtrón 0,1-0,5)

  📚 Könyvajánló 📚


Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.

Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik.
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár…
Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!


Már 3 rész elolvasása után a sorozatból, irtó furcsa volt ennyire a kezdetekre visszamenni. Elolvastam a sorozat első 3 kötetét, utána kaptam egy listát, hogy milyen sorrendben érdemes a könyveket olvasni. Mákom volt, pont A Tűz örököse után ajánlák Az orgyilkos pengéjét. 

Mégis valahogy néha kicsit nehezen haladtam vele. Nem tudom, úgy fest az idei évem eddig ilyen. Minden hónapban van egy kis ilyen időszakom, mintha semmi sem kötne le. Pedig imádom ezt a sorozatot! Igaz az is furcsa volt, hogy nem a rendes sztorit folytattam, hanem ezt olvastam, ami egy előzmény. 

Ennek a könyvnek a történetei még jóval az Üvegtrón előtt játszódnak. 

5 novellára van osztva a kötet. 

Egyébként mikor nekiestem olvastatta magát, szerettem őket. Csak valahogy a kezdetek voltak nehezek. És megmondom őszintén a végétől féltem is. Mindjárt rátérek miért. 

Ezekben a rövidke történetekben megismehetjük újra? Vagy még jobban? Celaena karakterét. Honnan indult ő, hogy lett ő Adarlan orgyilkosa. Mikent ment kertesztül fiatal lányként. Kicsit sajnáltam, hogy a gyermekkoráig nem ment vissza a történet. Nyilván az sem volt egy leány álom, mégis én olvastam volna róla. 

Összességében ahogy a többi részt, ezt is remekül írta meg a szerző. Hozza a korábbi regények hangulatát. Mivel korábban játszódik időben, ezért új, más szereplőket ismerhetünk meg. Olyanokat akik részt vesznek és fontosak Celaena életében. Ki jó, ki rossz. 

Hát mit ne mondjak volt bicskanyitogató karakter a sztoriban. Azta jó élet.... Aki olvasta tudhatja kire, mire gondolok. Az biztos, hogy nem egyszerű történetek. Hiszen a lány élete sem volt soha az. Sőt! Félelem, fájdalom, szomorúság hatja át a történetet. Mégis izgalmas, fordulatos, vannak benne vicces pillanatok és párbeszédek. Szeretet, szerelem, vágy. Azért kellően vannak ellensúlyozva a nehezebb részek. 

Mégis visszatérve a félelmemre. Itt megismerhetjük hogyan és miként volt jelem a lány életében Sam Cortland. A sokat emlegetett nagy szerelme. Ismerjük a történetét az Üvegtrónból. Pont ezért nem volt egyszerű, könnyű olvasmány. Mert nagyon megkedveltem és szerettem a srácot itt. Iszonyat nehéz volt így olvasni, hogy tudom mi fog történni vele és kettejükkel. 

De azt hiszem mindezek ellenére mégis kellett ez. Így lesz minden értelemben teljes a kép és Celaena Sardothien története. 
  



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése