2023. augusztus 15.

Ludányi Bettina - Kisujjeskü (Egyezség 1.)

 📚 Könyvajánló 📚


A szerencse forgandó. A tét ezúttal: az élet.

Los Angeles utcáit egy gyilkos járja. A bűn városában ez cseppet sem meglepő, ugyanakkor ő más, mint akikkel eddig dolga volt a rendőrségnek. Alexia Sears nyomozónak már a gyilkosság helyszínén különös előérzetei támadnak, ám a nyomozásnak még azelőtt vége szakad, hogy fényt tudna deríteni a titkokra.

Noah Edwards, a város legnagyobb ingatlanbefektetőjének örököse különös üzenetet kap. Kezdetben nem vesz róla tudomást, ám amikor egy újabb levél érkezik, kénytelen felbérelni egy nyomozót a szerettei biztonsága érdekében.

Ő lehet a város legújabb gonosztevőjének kiszemeltje? Vajon mi köze a gyilkosságokhoz egy falba karcolt dobókockának? Mennyit ér egy gyermekként tett eskü?

Ludányi Bettina ebben a regényben ismét egy pszichológiai témát boncolgat. A nevelés lélektanának és az elme programozásának kérdései szövik át a történetet, amely a pszichológiai thriller és dráma eszköztárára épül.


Bevallom, kicsit későbbre volt beütemezve ez a regény. Most már igyekszek, ha egy-egy sorozatba kezdek bele, hogy csak akkor olvasom őket, ha az összes része megvan, vagy az új részek megjelenése előtt. De a kedves írónő gondoskodott róla, hogy előre vehessem. Ugyanis felkért, hogy olvassam elő a sorozat októberben megjelenő új részét. Még egyszer nagyon köszönöm a megtisztelő bizalmat! 💕

Így estem is neki a Kisujjeskünek. 

Ha krimi és thriller könyekről van szó, akkor nagyon sok könyvet és szerzőt szeretek. Csupán egy olyan szerző van, aki ha ez a műfaj, akkor nekem ő a 👑🏆. Nem titok, ő Chris Carter. 

Nos ezek után a következő mondat sem titok és még sokat fogjátok hallani tőlem. Számomra Ludányi Bettina a női Chris Carter. 

Az összes könyve, de ha lehet akkor még zseniálisabbra sikerült. Főleg most már jócskán olvasva a második részt, pláne elmondhatom. 

Hogy valaki képes legyen ennyire elképesztő módón zseniálisan, brutálisan, lehengerlően írni az wow! Le a kalappal Betti! 

Ahogy megalkotja a karaktereit, hogy igazán egyedi személyiségek legyenek. Egy bámulatosan csavaros sztori kerein belül. Az említett szereplők mellé, hihetetlenül jól kigongolt a cselekményszál. Sokrétű, életszagú. Minden momentumában egyedi. Még most is csak pislogok. Maga az egész, a szerző írásmódja. Igazán különleges és páratlan. Totálisan a rabja lettem az írásainak! 

Ha egy igazán különleges sztorit szeretnétek olvasni, elsőrangú cselekményekkel, vér, titokzatosság, fantasztikus karakterekkel összegyúrva, akkor Betti regényei a Ti olvasmányaitok. 

Na de egy picit merüljünk bele ebbe a regénybe. Egy sorozat első részébe. 

Igazi különlegesség volt és nagyon tetszettek a fejezetek címei. Hogy több szereplő szemén keresztül ismerhettük meg a sztorit. Ez tette még őrületesen jobbá, átláthatóbbá. Imádtam!

Mégis a hősnőnk egy nyomozónő, Alexia. Nekem róla Nesbø: Harry Hole nyomozója jutott eszembe. Alexia is egy zseniális elme. Mégis élt már át rengeteg borzalmat, amik igencsak nyomot hagytak rajta. Vannak gondjai az alkohollal például...Eléggé szar paszban van,hogy így fogalmazzak. Mégis nekem rögtön szimpatikus volt. Hogy nem az a tökéletes hősnő, mint sokszor. Hogy igenis láthatjuk az életnek és ennek a munkának az árnyoldalait is. Egy okos, remek nő. Aki sokat megélt és sokszor nem tud erős marani. Vagyis az alkohol segít neki a felszínen maradni. Kevés, sőt szinte semennyi más, csak egy ember segítségével. Mégis tetszett ahogy megmutatta a regény, hogy ennek az embernek hála mégis próbál a nem lecsúszni. Mert mindezek ellenére jó abban amit csinál. Igaz lehet egy más formája jobb lenne számára. Az egész regény egy igazi útkeresés a számára. Kíváncsian vártam, miként alakul ez neki és szorítottam, hogy sikerüljön. 

Miközben egy sok szálon futó ügyet kezdenek felgöngyölíteni. Vagyis szépen derül ki, hogy lehet minden összefügg mindennel? Ráadásul szegényre még inkább elkezd rájárni a rúd munka fronton. Majd egy egész más helyzetben találja magát. 

Új szereplők kapcsolódnak be. Amara, Noah,. Mindketten szimpatikusak.Sokat megtudhatunk róluk is. A sztori folyamatosan csepegteti az infókat a karakterekről. Legyen az a jelen, a közeli, vagy a távoli múltjuk. Mert lehet, hogy az írónőnél semmi sem az aminek elsőre látszik? 😅

Számára már nem titok, hogy Alexia, Noah és Chad lettek a kedvenc szereplőim. Na jó, lehet, hogy főleg Noah?.......

Miközben olvasva a történetüket egy igazán eszes, csavaros cselekmény látszott kibontakozni. Kismillió felmerülő titok, kérdések, amikre keresték a választ. Vele együtt pedig én is, mint olvasó. Természetesen semmi tippem nem volt jó. Kicsit bosszantú tud ez lenni, másfelől pedig örültem is mert ennek hála sokszor, sőt mindig,olyan szinten a földön koppant az állam, hogy csak na. 

Sose tudtam mit kapok az írónőtől. Ez is megmutatja, hogy is kell csinálni. Így megírni egy regényt. Hogy az első mondatoktól a végszóig lekösse az olvasót. Akaratlanul is próbáljon az olvasó töprengeni, hogy aztán totálisan, teljesen más derüljön ki. Zseniális elmére vall. 

Ahogy az egész történet elkezdett összeállni.És mégis sok nyitott kérdés maradt... A kapcsolatok, az a sokféle érzelem amit átadott. Tanulság, leckék. A krimis elemek zsenialitása. Valamint az emberi lélek rejtelmeinek felfedezése. Az a tudás, ami lejön ebből a regényből, elképesztő. 

Képes szórakoztatni, töprengésre késztetni, megszeretni és nem kedvelni a szereplőket. Nem mindennapi módón ötvözi a regény a thrilleres és krimis elemeket. Akadnak humoros, jó pillanatok. Egyedien kever a sztoriba romantikus szálat az írónő. Hogy mindezek egyvelege kiadja ezt a mindent elsöprő, páratlan regényt. Ugyanis az elolvasásával Te is megkérdőjelezed az ép elméjűséged, a gondolkodásmódod. Hogy most akkor mi is történt? Tényleg az történt ami? Hogy gondolkodhatsz mégis úgy ahogy? Normális ez? 😁 Igen az. 😂 Vagy nem, de akkor velünk is baj van. 

Hogy megtudjátok mire gondolok, olvassátok el Ti is! Annyit mondhatok ez egy mindent felülmúló, egyedi regény. Ilyen cselekményt még nem pipáltam. Pedig már azt hittem ennyi könyv után mindent "láttam". Közel sem....

Nagyon köszönöm ezt a hihetetlen élményt Betti! Rajongója lettem a szereplőidnek, ennek az egész sorozatnak! 

Jó szívvel ajánlom Mindenkine, aki szeretne egy igazán különleges sztorit olvasni. Felülni egy érzelmi hullámvasútra, alá merülni a lélek akár sötét bugyraiba is, miközben valahol ott pislákol a fény. A tökéletes olvasmány! 💗👀📖

A vége pedig folytatást követel. Annyit elárulok nektek, hogy az írónő még inkább felülmúlja önmagát! Az is fenomenális lesz! 

Addig ha kedvet kaptatok, vagy ha már olvasátok az első részt akkor jegyezzétek elő a hamarosan érkező folytatást a Webshopon. A Kisujjesküt és az írónő korábbi regényeit pedig gyertek és szerezzétek be az Álomgyár könyvesboltokban! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése