2024. június 7.

John Cure - Az ​ártatlanság vámszedői (Medúza-krónikák 2.)

 📚 Könyvajánló 📚


MENNYIT ​ÉR EGY ÉLET?

A megrendelők bármit megadnak aberrált vágyaik kielégítésért, miközben ebben a világban a lányok csak eszközök, és az életük egy hajítófát sem ér.

Egy kamaszlány holtteste fekszik a budai társasház lakásának padlóján. Az éjszaka leple alatt, a rendőrség helyett csak Huszti Nimród, a titkosszolgálat elhárítótisztje érkezik a helyszínre. Összekötőjétől azt a feladatot kapta, hogy az árnyékvilágban működő titkos csapatával tüntesse el a bűncselekmény nyomait. Csakhogy a férfit felkavarják a látottak, és az igazságérzete sem hagyja nyugodni, ezért titkos nyomozásba kezd. Tudni szeretné, hogy ki az áldozat, és meg akarja találni azokat, akik felelősek a kislány halálért.

Az első nyomok egy nyomorgó borsodi faluba vezetnek. A környékről és a közeli nevelőotthonból már tucatnyi fiatal lány vált az emberkereskedők áldozatává, a szülők és a nevelők mégis úgy tesznek, mintha semmi különös nem történt volna.

Az egyre kockázatosabbá váló titkos nyomozás szálai budai milliárdosok és befolyásos politikusok köreibe vezetnek.

Huszti Nimród a Medúza-krónikák második történetében ismét egy súlyos bűncselekmény nyomába ered. A regény ezúttal a nemzetközi emberkereskedelem és a fiatalkorú lányok szexuális kizsákmányolásának sötét és könyörtelen világába vezeti az olvasót.

John Cure, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt író, a feszültségkeltés mestere, Magyarország egyik legnépszerűbb pszichothriller írója. A Medúza-krónikák című bűnügyi thrillersorozat kötetei nem hiányozhatnak egyetlen krimi- és thrillerkedvelő olvasó könyvgyűjteményéből sem!Imádtam a sorozat első kötetét. Huszti Nimród nagy kedvenc karakterem lett, szerettem róla olvasni. A történetét. Viszont nyilván nem egy rózsaszín sztorit kapunk, ha róla olvasunk. 

Ez most sem volt másként. Sőt! Ha lehet akkor ez a rész még sötétebb, már-már brutálisabb lett. Főleg abban rejlik mindez, olyan értelemben durva, félelmetes és brutális, hogy mennyire elképesztően életszagú volt a téma, amiről mesélt nekünk a szerző. 

Emberkereskedelem, szervkereskedelem, erőszak, prostitúció. És ha mindez nem lenne elég, sok esetben gyerekek, fiatalok az áldozatok. 

Mi tagadás, nem egy könnyű olvasmány. Nagyon fájdalmas, félelmetes és megrázó volt. 

Főleg mert ahogy említettem, egy regényt olvashatunk, mégis minden cselekménye és mozzanata a sokszor kegyetlen való életet tükrözi. 

Amit mégis imádtam benne, az ismét Nimród. Elképesztően fantasztikus karaktere lett. Sajnos akármennyire is szeretné, nem fogja tudni soha teljesen jóvá tenni a világot, felszámolni ezeket a bűnöket, amelyekkel nap mint nap szembetalálkozik, mégis erején felül küzd. Ha már ennyit is megtehet, az is óriási lépés. 

Ezúttal sem kis fába vágta a fejszéjét. Egy fiatal lány holttestének eltűntetéséről kellene neki és a titkos, különleges csapatának gondoskodnia. Mégis, mikor szembe találkozik az egész történéssel, a lelkiismerete nem hagyja nyugodni. A haragja. Igenis ki akarja deríteni mi történt a lánnyal. Ki a felelős mindezért. Kik. Aztán végül egy jóval nagyobb volumenő ügyben találja magát. 

De le a kalappal előtte. Ahogy kezelte ezt. Hogy bármennyire veszélyes volt, ő ment előre és igenis próbálta megmenteni akiket lehetett, a gazfickókat pedig előkeríteni. 

Egy olyan főhős, akire bárki felnézhet. Tanulhat tőle. Abból ahogy a munkáját végzi, ahogy a kapcsolataihoz áll. Magához az élethez. Látott már szörnyű dolgokat, lát mindig, mégis képes előre nézni, hinni. Ez elképesztő. Még mindig nagyon szerettem amikor előkerült az állatbarát oldala. Gréti. Nagyon szerettem őket együtt is. 

Amit nem szerettem, az maga a sztori. Természetesen nem azért, mert nem lett volna jól megírva. Ellenkezőleg. A szerző ismét bámulatosan magyaráz el mindent. Hogy mi laikusok is értsük, mégse legyen száraz. Inkább érdekes. Remekül szőtte a sztori szálait. Mindent igen érzékletesen írt le nekünk. Inkább a témák voltak, amelyek nem is, hogy nem szerettem őket, nehéz volt ezekről olvasni. 

Tudni, hogy a való élet is ilyen. Hogy mennyi ilyen szörnyűség történik. Hogy emberek művelnek ilyen dolgokat emberekkel. Mindig elképeszt mivé lett ez a világ. Az pedig még inkább, ha mindez gyerekekkel történik. Mondjuk ki, ocsmány és undorító emberek is vannak. De még mennyi. Iszonyatosan fájdalmas, dühítő, nehéz volt a történet. 

Mégis tetszett, mert a szerző ezúttal is megmutatta, hogy igenis érdemes a rossz ellen küzdeni. Győzhet a jó. 

Ugyanakkor ha nem is egy könnyű sztori ez, mégis azt mondom, hogy mindenkinek bátran ajánlanám. A mondanivalói miatt. Felnőttebbeknek főleg, de mégis fiataloknak is. Hogy megtanulják, miként vigyázzanak magukra ebben a technika és internet uralta világban. Ahol már tényleg annyi mindent osztunk meg magunkról és durva látni milyen fondorlatokkal csalják ki az emberekből, gyerekekből az információkat, hogy aztán akár elrabolják őket. Ki tudja még ezután mi mindent művelve velük. Borzasztóan tanulságos. És ugyanennyire félelmetes. 

Nagyon sok mindenre világíthat rá és taníthat meg. Bárkit. Mindenkit. 

Mert sajnos ilyen elcseszett világban élünk. Ahol elrabolnak, erőszakolnak, megölnek..... és még sorolhatnám. Örülök és kellett ez a kötet. Szóval ajánlom mindenkinek! Nehéz, de mivel ennyire valós képet ad a mai világról, mindenkinek olvasnia kellene. Ki tudja mikor, melyik a regényben olvasott tudás jön jól egy-egy élethelyzetben. Bár ne legyen rá szükség.Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése