2019. október 27.

Sienna Cole - A köd után

A ​gonosz köztünk jár

San Francisco monoton hétköznapjai felbolydulnak, amikor egy fiatal nő megcsonkított holttestére bukkannak a Csendes-óceán partján. Az első halottat hamarosan még több követi, és Mike Marshall nyomozó számára világossá válik, hogy egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a város környékén. Amikor azonban belekezd az ügy felderítésébe, még sejtelme sincs arról, hogy kivel vagy mivel áll szemben. A gyilkos több lépéssel jár a nyomozócsapat előtt, és tökéletesen eltűntet maga után minden bizonyítékot.

Amikor az FBI profilozója, Wade Nelson különleges ügynök is bekapcsolódik a nyomozásba, váratlan és megdöbbentő fordulatok következnek be: kiderül, hogy a gyilkosságok térben és időben is jóval messzebbre nyúlnak a vártnál.

Talán mindeddig téves úton jártak? Talán nem is a megfelelő gyilkost követték? Vajon a hosszadalmas kihallgatások során már találkoztak a valódi tettessel, majd tovább üldözték a „Ködember” névre keresztelt fantomot?

Egy sokrétű és minden ízében kegyetlen játszma veszi kezdetét, ami tíz évvel ezelőtt kezdődött egy véletlen találkozással. Mike Marshall ismét szembesül azzal, hogy semmi sem az, aminek látszik, és a gonoszt ott kell keresnie, ahol a legkevésbé számít rá.

Sienna Cole a Lefelé a folyón című pszichológiai dráma és az iskolai erőszak témáját körüljáró Elmejáték után egy újabb lélekfacsaró és sokkoló rejtély megfejtésére invitálja az olvasót.


Nagyon köszönöm a könyvet az írónőnek és az Álomgyár kiadónak! 







Utoljára a Reményszimfónia című könyvet olvastam Sienna Cole írónőtől. De az biztos, hogy pótolom a hiányosságokat. ♥  Igaz ez egy merőben más történet mégis eszméletlenül zseniális lett és imádtam.

Sienna ezúttal a krimi és a lélek világában kalauzolja el az olvasóit.

Ilyen típusú történetet még nem olvastam tőle.  Már a könyv borítója és fülszövege is megfogott de ahogy elkezdtem képtelen voltam abbahagyni.

Egy elképesztő, félelmetes, kegyetlen, lehengerlően zseniális krimit írt nekünk a szerző. Egy olyan regényt amit ha egyszer elkezdesz képtelen vagy letenni. Lebilincsel az elsőtől az utolsó oldalakig.

Lehetetlen volt letenni amíg ki nem derül mi történik A köd után.

Már a korábbi regényeiben is de azt hiszem itt aztán igazán látszik, igazán megmutatja Sienna Cole mit is tud. Hiszen így összerakni egy regényt? A cselekményt, a karaktereket? Lenyűgöző munka! Csak gratulálni tudok!

Minden félelmetes, várakozó, elgondolkodtató és néhol nyugodt pillanatát imádtam.

Többnyire a sötétséget, félelmet, titkot és halált látjuk magunk előtt ha a kezünkbe vesszük A köd utánt. Ami egy fantasztikus krimi. Csupa bonyodalom, titok, cselszövés, meglepetés, gyilkosság, halál. Ahol még ráadásul a szerző bepillantást enged láttatni a gyilkosa gondolataiba is...

Mégis ez mellett úgy keverte a lapokat, hogy hála a karaktereknek akadtak nyugodt, boldog, vidám pillanatok amik igyekeznek ellensúlyozni a történet sötétségét.

Megismerhetjük az egyik fő karakterét Mike Marshall nyomozót. Egy elhivatott ember, aki remek a munkájában. Ha valamibe belekezd akkor addig megy amíg a végére nem jár a dolognak. Jó érzéke és esze van ezekhez. Igaz nem éppen egy könnyű hivatás. Ennél az ügynél pláne nem. De Mike remekül helyt áll. Sienna egy azonnal megkedvelhető és szerethető, remek karaktert alkotott meg nekünk a személyében. Végig kedveltem, örültem, hogy vele együtt nyomozhatunk. Ez mellett pedig őt magát, az életét is megismerhetjük.

Viszont hiába kapott talán kisebb szerepet az FBI embere, Wade Nelson ő picit még szimpatikusabb volt. Na jó valljuk be ők ketten együtt meg főleg. Mindketten erős jellemek, tudják mit akarnak, a maguk módszereit használni. És még csak véletlenül se akarnak együtt dolgozni. Meg kell hagyni jó kis pillanatok születtek ennek hála. Hogy milyen is ha két ilyen férfit összeeresztenek. Kellettek is az ilyen pillanatok. Jókat lehetet néha nevetni a fiúknak.

Nagyon kedveltem mindkét pasit. Jó páros ők ketten. Azoknak is kell lenniük hiszen el kell kapniuk egy a Ködember néven emlegetett sorozatgyilkost.

Ahogy mondtam a történet kegyetlen, félelmetes, rettegést keltő.

Lehet csak nálam de ha krimit olvasok akaratlanul is belegondolok a történésekbe miközben olvasom. Hiszen manapság tényleg egy olyan világban élünk ahol bármi előfordulhat. Sosem lehet tudni és ez ijesztő...

A szerző kitűnően építette fel a sztorit, a gyilkosságokat, a gyilkost. Hogy miközben olvasod te is átéled a történetet. Belegondolsz te mit tennél... Hogy veled is megtörténhetne.... Félelmetes. Mégis ahogy mindent összerakott, hogy mindennek köze legyen mindenhez és végül megkapjuk a nagy egész, teljes képet az elsőrangú.


Mike és Wade előtt nem kis feladat áll. És az óra ketyeg. Hiszen a Ködember szabadon van és nőket gyilkol. A gyilkos aki brutális kegyetlenséggel végez az áldozataival. Nem egy könnyű történet. Hiszen a történésekről, a karakterekről minden leírásáról így ezekről a részekről is részletes képet kapunk. Ilyennek kell lennie a tökéletes kriminek.

Mégis végig félsz, rettegsz. Ugyanakkor a fiúkkal együtt akaratlanul te is próbálok kirakni a kirakóst és meglátni egyben a képet. Hogy ki is lehet a gyilkos? Ki képes ilyen szörnyűségekre? Elgondolkodsz mi visz rá valakit erre? Brutális....

Az biztos, hogy Sienna Cole egy bámulatosan kigondolt történetet írt nekünk. Ahogy - elég sokára :D - kezdett összeállni a kép csak pislogtam. És még akkor is amikor valamit biztosra vettem képes volt meglepni. Izgalmas, fordulatos. Soha nem tudhatod mi fog történni. Mi is a célja a gyilkosnak.

Elképesztő, zseniális, hihetetlen.

Közben pedig ahogy haladt a történet a krimis részhez hozzá jött, hogy beleláthattunk a gyilkos lelkébe, a gondolataiba. Ez volt ... huh hát nem semmi. Hogy belepillanthatunk ezekbe a kegyetlen gondolatokba. Amiket ő normálisnak, hétköznapinak gondol. Mintha mi sem számítana és ez volna a normális. Durván kegyetlen. Le a kalappal ahogy ezt megírta nekünk az írónő. Egy kegyetlen lélekbe enged betekintést ami hatással van az olvasóra is. És lehet nem is csak egybe?

Csupa félelem, meglepetés, fájdalom, kegyetlen halál. A gyilkos gondolataival fűszerezve... Miközben két nagyszerű nyomozó, társaikkal karöltve próbálja elkapni a San Francisco-t rettegésben tartó gyilkost.

Remekül kidolgozott karakterek, akik rögtön szimpatikusak lesznek az olvasónak. Tökéletes leírások amikből mi is San Francisco gyönyörű, ugyanakkor ködös, félelmetes helyein érezhetjük magunkat.

Tökéletes átjön a mondanivalója a regénynek. Brutális és kegyetlen mégis tanulságos. Egy igazi és utánozhatatlan, páratlan Sienna Cole regény. Amibe minden a helyére kerül. Olyan véggel ahogy annak lennie kell. Csak pislogtam legtöbbször. Egy megdöbbentő és szenzációs krimi.

Köszönöm, hogy elolvashattam és az élményt! Gratulálok ehhez a regényhez!

Mindenkinek csak ajánlani tudom! Ezt olvasni kell! Én óriási kedvencet avattam!

És csak úgy halkan jegyzem ám meg drága Sienna, hogy szívesen olvasnék még történetet a kedvenc nyomozó párosommal :)  Hátha ;) ♥

Akik szereti Sienna Cole könyveit azoknak kötelező. De akik netán még magával a műfajjal is csak szemeznek azoknak is tökéletes kezdet lehet A köd után :)




A végére néhány kedvenc idézet: 


" A sötétség, az enyészet, a könyörtelen hidegség, ami mindenki mást halálra rémítene, számára ismerősnek és otthonosnak számított. "


A holnap bizonyossága egy szempillantás alatt elenyészett, már csak a most rémisztő valósága volt jelen. "


" A vadállat mindig vadállat marad, hiába édesgeti magához az ember. "


" – Én csak egyetlen istent ismerek: a törvényt. Az pedig haragvó isten, és kíméletlenül lesújt azokra, akik vétkeznek ellene. " 



" Hirtelen átérezte, mi játszódhat le a nőkben, amikor kéretlen figyelmet kapnak, amikor valaki úgy mustrálgatja őket, mint valami hússzeletet a hentespultban, amikor egy tapló utánuk kurjant, hogy „megdöntenélek, mint Michael Phelps a világcsúcsot. "


" Az első sorozatgyilkos egy nyomozó életében olyan, mint az első szerelem: felkavarja,megőrjíti és a padlóra küldi az embert. "


" Mondtam hogy épp egy lehetetlen kapcsolatba bonyolódtam egy lehetetlen alakkal, és egyetértett….a lehetetlen alak résszel. – Hízelgő – somolygott Mike. "



Értékelés: 





Ha kedvet kaptál a regényhez KATT IDE és rendeld meg :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése