2020. november 6.

Kerry Fisher - Amiről ​hallgatunk, az nem fáj


„Ragyogó! ​Jó szívvel ajánlom. Alig várom Kerry következő könyvét!” – Renita D'Silva, írónő

„Okos, érzelmes és többrétegű írás, nagyon élveztem.” – The Chick Reads

„Nagyon jól megírt regény titkokról és hazugságokról.” – Red Pillows

Te kockára tennél mindent a férfiért, akit szeretsz? Még akkor is, ha tudod, hogy valami szörnyű dolgot tett?

Lara élete látszólag tökéletes. Csodás otthonában jóképű, odaadó férje, Massimo és aranyos kisfia, Sandro várja. Ám Lara tud valamit Massimóról. Valamit, amit senkinek sem mondhat el, mert akkor mindennek vége lenne, amiért Massimo olyan keményen megdolgozott: a munkájának, a hírnevének, a fiuknak. Ez a titok fogolyként tartja ebben a házasságban.

Maggie Massimo testvérének, Nicónak a felesége. Férjével és zűrös mostohalányával lakik együtt. Ismeri Nico legsötétebb dolgait… vagy legalábbis azt hiszi. Egy nap aztán egy levélre akad a padláson, amelyben fény derül Nico első feleségének, Caitlinnek egy megdöbbentő titkára. Vajon Maggie előáll a tényekkel, vagy magában tartja a titkot, hogy megvédje a szeretteit?

Amikor kiderül az igazság, pusztító hatással csap le a családra, amelyet a hazugságok tartanak össze.

A nemzetközi sikerszerző, Kerry Fisher ezzel a szívfacsaró és meghökkentő USA Today bestsellerrel érkezik a magyar olvasókhoz. Egy pszichológiai thriller határát feszegető történet családi kötelékekről, összetartozásról, barátságról és a női lélek hatalmas erejéről


Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár kiadónak, hogy elolvashattam a könyvet!


Az első itthon megjelent regénye az írónőnek. Számomra viszont nem ez volt az egyetlen, mert ezután alig várom a következő írását!

Engem megvett ezzel a történettel! 

Nagyon tetszett!

Lényegében ami a műfaját illeti mondjuk úgy, hogy egy pszicholgiai thriller, ahogy a fülszöveg is írja, ami elmegy egy családregénynek is. Na igaz annak aztán elég mozgalmas és pörgős. De csakis jó értelemben.

A szerző ugyanis nem kevés szereplőt vonultat fel a története során. Mégis egyáltalán nem esett túlzásba. Lehetett követni, hogy ki kivel van és mi történik. Talán inkább azért kellett odafigyelni mert olya lendülettel vitt előre a történet, hogy csak na. Állandóan történt valami. 

Amit külön szerettem a regényben, hogy végig volt mint agyalni. Egy pillanatra sem hagyott unatkozni a történet. Ahogy elkezded sodor magával. 


Na de lássuk az elejétől. 

Megismerhetjük Maggie-t, aki éppen Nicóhoz megy feleségül. Maggie egy végtelenül jó lelkű, aranyos, rendes nő. Akivel nem mindig bánt jól az élet. Egyedül neveli a kisfiát, Samet. Ráadásul egy olyan családba készül beházasodni ahol nem éppen fogadják őt tárt karokkal. A Farinelli család ugyanis jómódú, vagyonos familía. Maggie mindig is szegényen élt édesanyjával és a fiával. Pont ezért kell még az előítéletekkel, rosszmájúsággal is megbirkóznia. Hiszen mindenki azt hiszi, hogy a pénzéért lesz Nicó felesége. Holott ő tényleg egy jószívű nő, aki szereti a férfit. És ha ez nem lenne elég akkor még meg kell küzdenie Nicó első feleségének, Caitlinnek az emlékével is. 

" Mindig jó meglepni a férjeket, amikor már azt hiszik, hogy ismernek téged! "

Az biztos, hogy nincs egyszerű dolga. 

Ő és Nicó remek páros. Türelmesek, megértőek egymással és próbálják helyre tenni és elkezdni a közös életüket. Nekik annyi segítség jutott ebben, hogy tényleg nagyon szeretik egymást és ez segít legyőzni az akadályokat. 

Például Nicó és Caitlin lányával, akinek ugye mindig hiányozni fog az anyukája. És közel sem akarja elfogadni Maggie-t. Ezek a tények nem kevés konfliktust szülnek már kapásból a történet során. 

Na és akkor még ehhez jön hozzá egy jó kis rejtvény. Maggie rájön valamire Nicó elhunyt feleségével kapcsolatban. Ez volt az egyik olyan dolog ami amolyan fő szálként fut a történetbe. Hogy vajon mi is történhetet tényleg Caitlinnel? 

Szerettem ezt mert végig adta a töprengést. Hogy mi is lehet ez a titok? Mi mivel? Vagy ki kivel függ össze? Nekem még egy elég eszemet ötlet is eszembe jutott de aztán az írónőnek valami egészen mással sikerült meglepnie. Nagyon tetszett ahogy csavarta ezt a szálat. Végig fent tartja az olvasó figyelmét, érdeklődését. Agyalsz, hogy mi is történhetett? 


Aztán pedig mikor kiderül olyan szinten pislogsz, hogy csak na! Zseniális lett!

" Bármelyik intelligens nő tudja, hogy egy intelligens nő nem maradna egy ilyen férfi mellett. Vagy legalábbis azt gondoltam, mielőtt ilyenné vált volna az életem. "

A történet mondhatni másik felét pedig Nicó testvérének és családjának a története adja. Lényegében minden összefügg mindennel. Jobban is mint az olvasó azt először gondolná. 

Megismerhetjük tehát Massimót és családját. A felesége, Lara és a kisfia, Sandro. Massimo egy mondhatni igazi kemény, tipikus olasz férfi. Amit ő megmond az úgy is van. Határozott, erős. Néha túlságosan is......... Ráadásul neki két arca is megmutatkozik a történet során.. És ez nem feltétlenül jó. 

Lara. Egy csendes, visszahúzódó feleség aki mindig igyekszik a férje kedvére tenni. És akinek a mindene a fia. Kedveltem őt, de inkább sajnáltam sokszor amiért a legtöbb esetben nem tudott, nem mert a sarkára állni. 

Sandro a fiúk egy nagyon helyes kölyök. Szintén csendes akárcsak az édesanyja. Egy olyan gyerek akinek megvannak a vágyai, az álmai. Hogy miket szeretne csinálni. Csak ezek sajnos nem éppen férnek össze a szülői elvásásokkal. 


Az biztos, hogy az írónő rengeteg szálon, nagyon sok formában kavarta a dolgokat a történetben. 

És akkor még itt van nekünk a fiúk anyja, a család feje: Anna.  Hát isten mentsen egy ilyen anyóstól csak ennyit mondhatok.... És ez szerintem mindent elmond. :D

" Tudtam, hogy van egy rejtvény, amit meg kell oldani, de ha megfeszültem sem bírtam rájönni, hogy hol kezdjek hozzá. "

Nicóékat nagyon kedveltem. Igaz a lánya, Francesca nem mindig volt a szívem csücske. 

Nekem az aki feladta a leckét az Massimo karaktere volt. Egy eszméletlen jól megalkotott karakter lett az övé. Ugyanis egyik pillanatban hihetetlenül kedveltem, a következőben pedig irtózol és ki nem állhatod. Nem tudtam eldönteni vajon melyik része fog győzedelmeskedni? Hát közel sem az történt amire számíttottam.....

Csupa titok, meglepetések, fordulatok a történet. Teli fájdalommal és szenvedéssel. Inkább javarészt ez jutott ki. De természetesen azért akadtak boldog és jó pillanatok is amik remekül ellensúlyozták a komolyabb részeket. 

Mert ha az alap családi drámák nem lettek volna elegek, akkor még egy sajnos manapság igenis gyakori jelentséggel is találkozhatunk a történetben. A családon belüli erőszakkal. A bántalmazás mind testi, mind pedig lelki formában megjelenik.

" Nyilvánvalóan igaz, hogy ami nem öl meg, az megerősít. "

Sajnos manapság nem csak sokat olvashatunk ilyen témájú regényeket, hanem annál gyakrabban fordul ez elő ténylegesen. Itt is könnyű volt azt mondani, azt gondolni amikor olvastam, hogy csinálj már valamit! Miért nem teszel ellene? 

De ahogy mindezt elénk tárja Kerry Fisher ezúttal is rájövünk ez nem olyan könnyű. Az állandó rettegés és félelem. A megfelelni vágyás, hogy soha semmi nem lehet elég jó. Iszonyatos lehet így élni nap mint nap. 

Még olvasni is rossz volt. De ahogy ezt is, olyan hihetetlenül jól kezelte és zárta le végül az írónő. Ahogy lennie kellett. Igaz, szintén nem kevés meglepetést tartogatott ez a cselekmény is. 

" Úgy éreztem, mintha egy útvesztőben akarnám megtalálni a kiutat, amelyből nem vezet egyetlen út sem kifelé, bármennyi különböző lehetőséget is próbálok. " 

Összességében nagyon tetszett a regény. Ahogy mondtam cseppet sem volt sok a szereplő. Abszolút jól követhetők. Ők és a történések is. Csupa meglepetés, titkok, ámulat. Félelem és fájdalom. Remény egy jobb életre. Boldog pillanatokkal, szeretettel és szerelemmel is fűszerezve. Családi kapcsolatok amik hol jók éppen, hol pedig egy pillanat alatt képesek elromlani. 


Egy történet, ahol sosem tudhatod mi fog történni a következő oldalon!  

Engem végig a rabjává tett! Nagyon tetszett! Izgatottan várom az írónő új regényét! Ami épp tegnap jelent meg szóval :) 

Addig ha egy izgalmas, elgondolkodtató és remek történetre vágytok akkor az Amiről hallgatunk, az nem fáj a ti regényetek. Én csak ajánlani tudom! Érdekes, életszagú és hihetetlenül jól összerakott olvasmány! Le a kalappal az írónő előtt! 

Hajrá nektek és olvassátok el ti is! 



Értékelés: 



KATT IDE és rendeljétek meg a könyvet :) 

És ha nektek is tetszik ez a regény akkor katt és a képre és már meg is rendelhetitek a legújabb, most megjelent könyvét Kerry Fishernek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése