2022. február 25.

Anne L. Green - Toszkán ​örökös (Hatalom, mámor, Toszkána 2.)


Soha ​ne add fel az álmaidat, tűnjön bármilyen végtelennek is az út…

Katie és Daniele, leküzdve a köztük lévő kulturális és ízléskülönbséget, szenvedélyes viszonyba keverednek egymással. Ám a váratlan viszontagságoknak és a köztük zajló csatározásoknak koránt sincs vége, mert valaki igyekszik folyamatosan megkeseríteni az Allegrini Birtok és a szerelmesek életét.

Habár úgy tűnik, Daniele Katie-nek hála kilábal a válságból, olyan családi titkokkal szembesül, amelyek hatására megkérdőjelezi önmagát és az addig biztosnak hitt világát. Ahogy gyülekeznek felettük a sötét fellegek, úgy válik a napsütéses toszkán birtok is egyre titokzatosabbá.

A Toszkán örökös a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat második része, amely egy festői helyszíneken játszódó humoros, olasz intrikákkal, érzékiséggel fűszerezett folytatás, amelyben az írónő varázslatos módon tárja elénk a lenyűgöző toszkán tájat és annak húsvér lakóit. Bizonyosságot kapunk a történet által, hogy a föld nem csupán érték, ahogy a bor sem csak egy alkoholos ital.


Ezúttal is nagyon szépen köszönöm az írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam ezt a csodát! 💟


Sorozat ide vagy oda, ez volt az első olyan könyve a szerzőnek, aminek nem estem neki rögtön. 😁 Így utólag belegondolva ez abszolút jó döntés volt. 

Pedig a sorozat első része, a Toszkána vére olyan véget kapott, hogy hajajj... Mégis kibírtam a második olvasását amíg meg nem jelent a 3.rész is. Okos dolog volt. Kiolvastam egy délután, este a Toszkána örökösét és még így is kellett 1-2 napot várni amíg megérkezett a Toszkán rejtély. Ez a nagyon kevés idő is kínszenvedés volt. Nem hogy hónapok.... 😅 És milyen jó most, hogy szinte azonnal eshettem is neki a folytatásnak. 


Na de ne szaladjunk még annyira előre. 

Egy igencsak ütős, az írónőtól abszolút elvárható remek első rész függővége után végre itt a folytatás. 

Már így elöljáróban is elmondhatom, hogy eddig és ennél a regénynél sem fog az divatba jönni, hogy csalódok Anne L.Green-ben! Sőt! Újra és újra, így ezúttal is sikerült túlszárnyalni a Toszkána sorozat első részét! 

Hát WOW! Kérem szépen, így kell ezt csinálni! 

Ezúttal is a tőle megszokott elemekkel gazdagított, elképesztően zseniális regényt olvashattam. Pedig mindig mondom neki és tudom én is, hogy úgyis fog még itt meglepetést okozni. De, hogy ilyeneket? Ennyi regénnyel a háta mögött is képes újra és újra elvarázsolni. 


Letéve a regényt átgondoltam, eltöprengtem rajta. Végiggondolva amit olvastam. Atya ég! Hogy volt képes egy ilyen történetet ismét összehozni? Ahogy viszi tovább az első részben megkezdett történet szálát. Ennyi újdonságot, csavart, amit most is a tőle megszokott mesés leírásokkal párosítva kapunk. És ami nálam mindig óriási pont, hogy jóformában bármelyik másik regényének a szereplőit képes beleszőni az új történeteibe is. 

Ha ALG könyv akkor tessék mindent elolvasni tőle! Ugyanis tényleg minden összefügg mindennel. Mégis sehol nincs logikai baki, semmi. Haladva a Toszkán örökössel is szép lassan elkezd összeéállni a kép. Pedig még így sem lesz teljes, hiszen kell még valami az utolsó részbe is. Picit már előre félek.🙈

Mégis nagyon sok mindenre kezd fény derülni. Olyan meglepetéseket, csavarogat tartogat az írónő ezúttal is, hogy egek. Csak pislogtam. 

Elindult az első rész húzós vége után ismét a történet. Az ottani csavarral huhh lehullott a nagy kő a szívemről. Na de már száguld is tovább a kedvenc párosom története. Hiszen ahogy az első részben megismerhettük Daniele és Katie sztoriját, hát ők aztán sosem unatkoznak. 

Még mindig egy olyan párosról beszélünk akik igencsak hevesek. Pedig Katie nem is vérbeli olasz... Mégis elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Ami már eddig is, most pedig pláne jócskán kimozdítja a nyugodt, megszokott kis életéből Daniele Allegrinit. Ők ketten ezúttal is, vagy inkább még mindig olyan hatással vannak egymásra, hogy így olvasva is csak egy ilyen szerelemre vágyik az ember lánya. 


Imádtam olvasni ahogy imádják egymást. Hogy bármit megtennének a másikért. Noha a sok-sok probléma hatására Daniele egyre többet bizonytalanodik el. Mégis ott van mellette a tűzről pattan Katie, aki mindig lelket önt belé. Ezúttal is együtt néznek szembe mindennel. 

Vagyis a kis csapatukkal. Hiszen itt van nekünk Bianca, Giorgo. De ugyanígy Will és Heather is. Akiket szintén annyira szeretünk. 

Anne L.Green ezúttal is gondoskodik róla, hogy mi, az olvasói, egyetlen kis pillanatra se unatkozzunk. 

Tovább viszi a karaktereit, a történet szálait. Fejleszti a jellemeiket. És így olvasva bennünket is. Hiszen nagyon sok valós problémával néznek szembe hőseink. Átérezhetjük őket és tanulhatunk belőlül.  Velük lehetünk és láthatjuk, hogy miként néznek szembe egy-egy ilyen szituációval.

Egyszóval imádás van! Újra kalandozhattam a kedvenc szereplőimmel. Hát kellett ennél több? 


Sok-sok vidámság, boldog, vággyal teli, szerelmes pillanat. Mert ugye tudjuk, hogy a romantikus és szenvedéllyel megtűzdelt pillanatok ezúttal sem hiányozhatnak a regényből. Katie és Daniele döcögősen indult szerelme még mindig, sőt még nagyon lángon ég. 

Remekül kaptam vissza az ő közös pillanataikat is. 💖

Emellett sokat találkozhatunk a már említett szereplőkkel is. Vagy itt van még nekünk akár Daniele jó barátja, Matteo. Nagyon szimpatikus lett a karaktere. Így, hogy itt már nem véletlenül, még több szerep jutott neki is. 

A remek karakter ábrázolások mellett ezúttal sem lehet elmenni a Toszkánát leíró részek mellett sem. Én már az első részben teljesen, Katie-vel együtt bolondultam bele ebbe a mesés vidékbe. Nem véletlen lesz ez az úticél a nyáron. Hiszen a szerző leírásainak hála nem is kell konkrétan végül is ide utazni. Elég ha a kezünkbe vesszük a regényt és már szó szerint a Toszkán vidéken találjuk magunkat. Olyan csodálatos, szemléltető leírásokat találunk minden pillanathoz, hogy nem csak olvashatjuk Katie és Daniele kalandját, hanem mi is átélhetjük velük. Ezek miatt is egy újabb csoda ez a regény is. 

Egy igazi vérbeli, olasz, leírhatatlanul varázslatos utazás. Amit senkinek sem szabad kihagyni!

Ráadásul ahogy szintén ismerhetjük a kedvenc írónőnket, ezúttal sem csak a csodás táj és a szerelem az ami főszerepet kap a regényben. Nem, nem. Az nem egy ALG regény lenne! Van itt minden. Családi titkok, a múlt kísértetei ismét megjelennék. Meglepetés meglepetés hátán. 

Ahogy olvastam a regényt, persze megvolt a magam kis elmélete. Hogy vajon mi is folyik itt? Nos kevesebb dolog volt amit sikerült jól kikövetkeztetni mint amit kellett volna. 😁 De azt hiszem, hogy ez így volt jó. Ezálltal mutatta meg az írónő, hogy újra képes meglepni. Hajajj, de még hogy! 

Komolyan, főleg persze ismét a vége felé közeledve csak lestem! Értettem amit olvastam, de mondom ez komoly? És tényleg az. Hihetetlen! Amit végigvitt, minden amit kitalált. Képes volt minden szálat így össze futtatni és ahogy ezek elkezdjenek teljesen összérni. Egy egész képet kiadni. Hát így kell ezt csinálni! Na de talán még így sem került, közel sem a helyére minden darabja a kirakósnak. Le a kalappal! 


Toszkána, az immár kedvenc borunk készítése továbbra is kiemelt szerepet kap a sztoriban. A szerelem, az ezzel járó kérdések, gondolatok. Amikre a választ keresi a párosunk. A mesés együtt töltött pillanataik. Humorban és jókedvben sincs hiány. Hiszen azért akad itt jócskán komolyabb, félelmet, kétségeket adó pillanat is. A már sokat említett gyönyörű szerelmi történet és ezek a viccesebb pillanatok remekül ellensúlyozzák ezeket a részeket. Minden tökéletes egyensúlyba kerül. 

Elolvasva semmilyen téren nem maradt hiányérzetem.

Minden ahogy lennie kellett. Ahogy már mondtam egy csoda ez a sorozat. Ahogy beleszerettem a Toszkána vérébe, ez a rajongás így vitt tovább a Toszkán örökösön. És már el is indultam, hogy teljesen megfejtsem a Toszkánt rejtélyt! 👀😉

Nagyon szépen köszönöm ismét! Hogy részt vehettem ezen a nem mindennapi, lehengerlő utazáson. 

Csodás táj, jó borok, remek szereplők. Na persze itt már még inkább képbe kerülnek a kevésbé szerethető karakterek is... Sok meglepetés, titkok, félelem, problémák sokasága. A család, érzelmek. A szerelem és a szeretet. Múlt, jelen és a kérdés, hogy mindezek fényében mit tartogat a jövő? 


Ha elolvassátok ezt a zseniális regényt, akkor pár lépéssel ti is közelebb kerülhettek a válaszhoz! 

Ne hagyjátok ki! Nem szabad! Óriási gratuláció Drága Erzsó!💖😘


Irány Toszkána! 

Én magam már elkezdtem az utolsó részt. Természetesen annak az értékelésével is érkezem majd.

Addig is irány és szerezzétek be ti is a sorozatot. 

Akár az Álomgyár weboldalán, vagy várunk titeket az Álomgyár könyvesboltokban is! 




"  A szerelem is olyan, mint a szőlő, ami csak növekszik és növekszik. Észrevétlenül mély gyökeret ereszt az emberben, és édes, lédús gyümölcsöt terem…, vagy beszárad és megrohad. "  


Kellesz, mint szőlőszemeknek a napsütés, mert tőled leszek én is egyre erősebb, érettebb. Beragyogod a lelkem, megnyugvást hozol. " 


Érted a lelkemet is eladnám. Ha te lennél maga az ördög, akkor sem mondanék le rólad. " 


"– Már hallom is, ahogy az oltár előtt elmondjátok egymásnak az eskütöket. Én, Cathlyn Keyes, esküszöm Dionüszosz, a bor, a szőlő, a termékenység és a mámor istenére, hogy Daniele Allegrinit, akivel most közös házasításra készülök, szeretem. Ígérem, hozzá hű leszek, mással kémiai reakcióba, tejsavas erjedésbe nem lépek. Borstabilizációra, a virágosodás, az egéríz, a nyúlósodás és a barnatörés elkerülésére törekszem. Szentül élek vele, tökéletesen tiszta, üledék- és zavarosságmentes kapcsolatban, vele tűrök, vele szenvedek, és őt sem oxidációs elváltozások, sem kristályos zavarodások felmerülése esetén, holtamig vagy holtáig, hitetlenül el nem hagyom. Isten engem úgy segítsen. Ámen. " 




Értékelés: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése