2018. július 31.

Nalini Singh - Angyalháború





Az angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól.

A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.







Kedvenc angyalaink, vámpírjaink és vadászaink visszatértek. Gyorsan utánalestem és minderre 5 évet kellett várni. Mondjuk ki ez azért nem kevés. És a kiadó is jó ideje csak tolta a megjelenés idejét. Már kezdtem lemondani a sorozat folytatásáról de csak megjelent.

Végre! Az elsők között volt ez a sorozat amikor olvasás függő lettem. A tesókámnak köszönhetem aki az első közös Könyvfesztiválunkon ajánlotta. És ennyi év után végre itt a folytatás! Ez az a világ amit soha nem lehet megunni!

Nalini egy olyan világot hozott létre amiben mindig is imádtam barangolni. Ahogy kinyitom a könyvet máris New Yorkban találom magam ebben a bámulatos történetben. Mindig is szinte egy filmként pergett le előttem és ezt imádtam.

Nagy szerelem ez a sorozat. Főleg a kedvenc arkangyalunk Raphael. Igaz mikor elkezdődött a sorozat nem sok esély volt rá, hogy valaki letaszítja őt nálam a trónról. De a Hetek vezetőjének sokunk kedvenc vámpírjának Dmitrinek sikerült. Na a Sötét Nagyúr még inkább a szívem csücske! Imádtam az ő részét. Így még inkább örültem, hogy ennyi idő elteltével végre ismét olvashatok róluk :)

Ez a rész ismét Elena és Raphael története. Ahogy a címünkből is sejteni lehet nem éppen csupa rózsaszín álom vár a szereplőinkre. Hiszen pont egy háború peremén táncolnak. Sötétben tapogatóznak nagyon sok mindennel. Ez a rész tényleg a háborúról, a sötétségről, vérről, harcokról szól.

Kedvenc vadászunk aki egyben angyal is Elena ismét toppon van. Ugyanaz a szókimondó és kemény csaj akinek megismerhettük. Aki ráadásul egy arkangyal hitvese. Ez a szerep ugyanakkor megkíván bizonyos dolgokat. Ha lehet ilyet mondani Elenára akkor itt már igazán felnő ehhez a szerephez. Ha sokan még Dmitri is eddig kételkedett benne akkor ebben a részben igazán bebizonyítja, hogy méltó párja New York arkangyalának.

Továbbra is az a karakter akit az előző részekben megszerettem. Nagyon bírom a csajt.


" Gyors csók, és a fegyverforgatás miatt bőrkeményedéses ujjak végigsimítottak Raphael arcán.
– Nem maradok sokáig.
Az arkangyal figyelte, ahogyan senki máséval össze nem hasonlítható szárnyát kitárva, éjfél és pirkadat keverékeként száll el a távolba, és pontosan tudta, hogy ha bárki egy ujjal bántani merészelné, saját becsületét is feláldozva, de bosszút állna érte. "

Na és a kedvenc arkangyalunk: Raphael. Hát szerintem mondanom sem kell, hogy még mindig imádom őt! Nála is ez az a rész ahol igencsak nagy változást láthatunk a karakterében. A vadásza hatására már eddig is változott de most még inkább egy olyan férfit ismerhetünk meg a személyében akibe nem véletlenül szerettünk bele. Az elején egy kemény talán néha kegyetlen férfinak, angyalnak ismerhettük meg. Akinek a törékeny emberek élete semmit sem számít.

Nyakunkon főleg a közelgő háborúval még inkább láthatjuk nemcsak a csata gondolata mire képes hanem ez a férfi is. Hiszen ez az ő területe és nem csak az angyalok és vámpírok az övéi. Hanem az emberek is. Megtanulta őket is értékelni és nem semmibe venni. Mindenki együtt küzd, hogy megvédjék a városukat.

Imádtam erről olvasni. Mert Raphael is simán lehetett volna egy olyan angyal mint például Lijuan. Mégsem lett. És javarészt mert Elena mellette van. Imádom ezt a férfit aki lett belőle! Sokszor győzte le a sötétséget és még sok minden mást is.

Az írónő remekül ábrázolta mindezt ebben a részben. Fantasztikusan lefestett mindent ismét.

Újra visszatérhettünk New Yorkba. Találkozhattunk a régi kedvenceinkkel. Az imádott kék szárnyú angyalukkal Illuimmal, a már említett Dmitrivel, a párjával Honorral. Jason, Méreg, Naasir, Sara, Ransom és még sokan mások. Minden szeretett angyallal, vadásszal és emberrel.

" – Az örökkévalóság mit sem jelentene nélküled, hiszen nincsen a világon semmilyen hatalom vagy képesség, melyet fel nem adnék érted. "

A csata mindenkit összehozott. Hihetetlen összefogásról olvashattunk. Igaz ami igaz brutális dolgokon is kellett a kedvenceinknek keresztül menni. Rejtély rejtély hátán. Kismillió megválaszolatlan kérdés. Amiből rengetek félelem is születik. De jól vették az akadályokat.

Szó szerint volt egy Angyalháború. Brutális, kegyetlen, véres. Nalini bámulatosan megalkotta ismét a sztorit.


Mindezek közepébe mégis képes volt beleszőni, hogy láthassuk ezeket a fejlődéseket a karakterein. A szenvedélyt, vágyat és végtelen szerelmet amik hihetetlen dolgokra képesek. Megkaptuk az írónőtől a tőle megszokott erotikus jeleneteket. Ahogy már megszokhattuk. Se nem több se nem kevesebb. Ezek a pillanatok is tökéletesen ábrázolva. Ismerjük ugye Raphaelt és Elenát is :)

Elena és Raphael továbbra is a nagy kedvenc páros. Még az ilyen pillanatok után is láthattuk őket csodás pillanatokban. Ugyanakkor remekül szőtt bele az írónő a tőlük megszokott beszólogatunk és odamondjuk egymásnak pillanatokat.

 

Sokan nem véletlenül pislognak, hogy Elena miket meg nem enged magának egy ilyen veszélyes hallhatatlan oldalán. De pont ezért is imádjuk őket. Nagyon szerettem ezeket a perceket. Semmit sem változtak ilyen téren! Sokszor nagyon jókat lehetett nevetni rajtuk.

" – Kénytelen vagyok egyetérteni a szépfiúval… ennek a háznak égnie kell – jegyezte meg Ransom, amikor megint kint voltak az utcán, a lepukkant villa előtt.
– Te szépfiúnak nevezted Illiumot? – Elena horkantva nevetett, és örült,hogy végre valami mással foglalhatja le a gondolatait, mint a város fölé súlyos felhőként nehezedő halál. – Néztél tükörbe mostanában?
– Rendes férfihoz hasonlóan vannak sebhelyeim."

Akárcsak Dmitri, Illium pillanatokon is ahogy eddig megszokhattuk. A Sötét Nagyúr és Harangvirág. Nekik és a többieknek hála is akadnak jó kis poénok. Nagyon szeretek mindenkit!
Igaz  ha már szóba került a Sötét Nagyúr picit sajnáltam, hogy ilyen sokára bukkant csak fel a történetben. Jól van tudom, hogy volt már saját sztorija de nekem abból a dögös és halálos vámpírból sosem elég :) A másik nagy kedvenc párosom ő és Honor.


Találkozhatunk a már megismert anyós pajtással is. Az ősöreg Caliane-nel is. Szerzett jó pontokat és  egész szimpatikus lett. Főleg ahogy alakította az írónő a kapcsolatát a fiával és annak hitvesével.

Minden pillanatát imádtam a történetnek! Még mindig egy olyan sorozat amit bármikor újraolvasok és sosem unok meg. <3

Na de természetesen akadtak itt kevésbé szerethető karakterek is. Én örültem, hogy például Michaela most nem kapott annyi szerepet. Igaz volt más helyette. Lijuant mi tagadás szintén nagyon jól megalkotta Nalini. Ritkán utáltam ennyire egy karaktert. De ez az arkangyal igencsak rászolgált.

Remekül kigondolt lett a történet. Ahogy a cím is mondja ez tényleg a háborúról szól. A mocskos és alattomos tettekről. Rengeteg vér és halál. Fájdalom, nagyon sokat aggódtam a kedvenceimért. Az írónő igencsak megizzasztotta őket és ezáltal bennünket is. De pont ez az amit szeretünk tőle. Az elsőtől az utolsó oldalakig fent tartja az érdeklődést. Csupa izgalom és meglepetés. Nem keveset tartogat Nalini mindenből.

Szerelemmel, hűséggel, barátsággal, hatalom vággyal és még nagyon sok hozzávalóval fűszerezve ismét egy már megszokott Nalini Singh regényt kapunk. Méltó folytatása az Angyali vadász sorozatnak!

" Amíg veled nem találkoztam, nem ismertem a félelmet, Elena.
Úgyhogy bölcsen használd a hatalmadat. "

Imádtam ismét elveszni ebben a világban. Minden pillanatát magam előtt láttam és ez fantasztikus volt. Bámulatosan kavarta a lapokat az írónő, le a kalappal!

Egy dolgot nem szerettem csak. Hogy nagyon hamar vége lett. Ez az a történet amiből soha nem elég. És a továbbiak tudatában biztos vagyok benne, hogy még rengeteg mindent tartogat nekünk a sorozat. Hiszen ez a hatodik rész itthon. Külföldön pedig már megvan a 11.része is a sorozatnak. Szóval van mit behoznunk. Remélem azért a következőkre nem kell majd ilyen sokat várni.

Főleg mert halkan megsúgom a 10.részre Méreg sztorijára pokolian kíváncsi vagyok :)


Addig is az értékelése nem is kérdéses a regénynek! De ez gondolom az ömlengésemből is lejött. Sorry, de ez az a sorozat amiről bármikor áradozok :) Imádom! Köszönöm Nalini!

A végére ismét a borító. Szerintem az egyik legjobb lett a magyar borítók közül. Az biztos, hogy tökéletesen illik a történethez. Örülök, hogy meghagyta a KMK ilyennek, hogy megy az eddig megjelent részekhez. Igaz a külföldi borítók még ennél is jobbak. Na azok igazán bejövősek, állati jók :)



Értékelés:











Néhány kép a szereplőkről a végére :)

Aodhan, Galen, Dmitri
Elijah & Hannah, Honor, Janvier
Nimra, Sara, Titus
Méreg, Michaela
Illium, Jason, Naasir
Lijuan




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése