2024. május 23.

Mercedes Ron - A ​mi hibánk (Bűnösök 3.)

📚 Könyvajánló 📚


 Meddig hajlandó elmenni Nick és Noah?

A szerelmi trilógia befejező része!
Nick és Noah kapcsolatuk legnehezebb időszakát élik, és úgy tűnik, semmi sem lesz már köztük a régi… Sok mindenen kell keresztülmenniük, hogy végre megértsék, valóban egymásnak vannak-e teremtve, vagy éppen ellenkezőleg, végleg el kell szakadniuk.
De el lehet felejteni egy ilyen erős szerelmet? Hogyan lehet kitörölni a szívre tetovált emlékeket?
A szeretet nem mindig elég, és a megbocsátás néha kevés ahhoz, hogy minden rendbe jöjjön.
Képesek lesznek maguk mögött hagyni a múltat és újrakezdeni?
 
 
Nos végre ismét egy jó részt olvashattam. Írtam ugye nektek, hogy a második kötet nem igazán nyerte el a tetszésemet. Sőt.....

Ezek után kissé félve is kezdtem ennek, ugyanakkor kíváncsian is. Hiszen ez a befejező kötet, ráadásul irtóra szerettem volna megtudni, hogy az előző kötet vége után, vajon mindabból ami történt, miként fog a párosunk kilábalni. 

Hát annyit mondhatok, hogy nem egyszerűen. Vannak bizonyos emberek, párosok, szerelmek, amik nem éppen vannak jó hatással egymásra. Lehet, hogy Nick és Noah is ilyenek? 

Amilyen jó volt az első rész, a második annyira okozott csalódást. De ezzel a befejező résszel a szerző végre visszatalált ahhoz, amilyennek az első részt írta meg. 

Noha maga a történet miatt nem volt könnyű dolga. 

Hiszen ahogy a fülszöveg írja, a fialok nem éppen a legjobb időszakukat élik, ami a kapcsolatukat illeti. Főleg Nicket sajnáltam. Nem ezt érdemelte. Itt abszolút Nick párti voltam ismét. Nyilván ő sem tökéletes, de Noah karaktere annyira félrement a második kötetben, hogy csak na... De azért szerencsére itt kezdett visszatalálni korábbi önmagához. Nem egy elkényeztetett kislány volt végre, ismét nem nyavalygott, egész éretten viselkedett. 

A sok szenvedés közepette ami most kijut nekik. Nem igazán tudtam miként tudnak majd, főleg Nick, a történteket túl lépni.Volt itt egy rész amiről már láttam, olvastam spoilert így nem lepett meg, hogy ez a szál remélte hozzásegíteni a párost a béküléshez és egy lehetséges boldog befejetéshez. 

Mégis konkrétan olvasni róla wow... Irtóra meglepett. Még akkor is ha tudtam, hogy ez lesz. Tetszett ahogy olvashattam, ahogy a szerző végül szőtte a szálakat. Szépen próbált minden problémára, minden karaktert a helyére tenni. Egy ültő helyben olvastam ki, annyira jó volt ez most végre. 

Igazi, akkor hűha újdonságot nem adott, ami a cselekményeket illeti. A legtöbb igen klisés volt, mégis tetszett ahogy ezúttal megírta őket az írónő és ahogy lezárta a történetet. 

Ahogy írtam, Noah végre kezdett ismét az a lány lenni, akit az első részben megszerettem. Sőt, itt már muszáj volt neki tényleg felnőni, józanul, logikusan és felnőttként gondolkozni. Bizonyos helyzetek igencsak megkövetelték. 

Aki nekem ezúttal a legnagyobb meglepetést tartogatta, az Nick. Az ő karaktere fejlődött számomra a legtöbbet. Természetesen jó irányba. Igen persze, azért néha megcsillogtatta a régi Nicket, de egy érett, kemény, okos és erős férfi lett belőle. Aki persze még így is fiatal. Mégis tetszett az a férfi, aki ebből a srácból lett. Komoly munka, továbbra is imádja és odáig van a kishúgáért. Próbál szembenézni a történtekkel, a fájdalommal. Amikhez lehet újabb titkok és megpróbáltatások társulnak. 

Nem csak neki, mindkettőjüknek. Természetesen az írónőt ismerve, ezúttal sem hiányozhat a részből a szerelem, a szenvedély. Ismerjük a párosunkat is. Hiába a fájdalom amit okoztak a másiknak, a sebek, a félelmek, mégsem tudják magukat távol tartani a másiktól. Néha bizonyos helyzetek is hozzásegítettek ehhez. Csak úgy szikrázott minden mikor ők egymás közelébe kerültek. 

Aztán már csak az volt a kérdés, hogy oké a szikrák, azok a brutálisan erős érzések, még mindig ott vannak bennük, hogy vajon képesek-e a megbocsátásra? El lehet felejteni mindazt, amin keresztül mentek? 

Igazi érzelmi cunami volt a regény. Amiből tetszett, hogy ezúttal sem hiányzott egy kis krimisebb vonal. Itt voltak a jól ismert és szeretett, vagy éppen nem karakterek. Szülők, barátok, ismerősök. 

Azt kell mondjam, hiába nem ad akkor újdonságot maga a sztori, mégis szerettem. Látni ahogy próbálnak megbirkózni a történtekkel, az érzéseikkel, a még mindig köztük álló akadályokkal, a saját életükkel. Hiszen még mindig vannak titkok, meglepetések. Miközben élniük kell a felnőtt életüket. Amibe igen váratlan fordulatok is belekavarnak. De most végre elégedett voltam azzal, ahogy álltak mindehhez. Ahogy alakították az életüket. Szerettem olvasni. 

Aggódtam értük, féltettem őket, velük együtt lepődtem meg, szerettem, nevettem, sírtam. Volt itt minden. Azt hiszem elmondhatom, hogy nekem nagyon tetszett ez a lezárás. Mindenki azt kapta amit megérdemelt. Sok meglepetést tartogatott. Rosszakat és jókat egyaránt. 

A nem annyira jó középső kötet után, örültem, hogy végül ismét egy remek részt olvashattam. Méltó lezárást kapott Noah és Nick története. Kicsit szomorú is voltam egyfelől, hogy véget ért. Másrészt örülök, mert szerettem olvasni mindezt.

Ha még netán nem olvastátok, vagy alapból a sorozatot sem, akkor jó szívvel ajánlom nektek. Nem egy eget rengetően nagy újdonság a sztori, de mégis a szerző írásmódja, a cselekmények és karakterek mindezt remekül elfeledtetik. Romantikus, tüzes, csupa érzelem. Kapcsolati és családi kérdések merülnek fel, amikre keresi a választ a sorozat. Összességében nagyon szerettem. Az eddig elsőből készült filmet egyenesen imádom! Nézzétek meg, olvassátok!  

 

 

  Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése