2024. május 7.

Sarah J. Maas: Crown ​of Midnight – Éjkorona (Üvegtrón 2.)

 📚 Könyvajánló 📚

Celaena könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?


Szerintem nagyon mondanom sem kell, hogy imádtam a sorozat ezen részét is. 

Itt már Celaena hivatalosan is Adarlan királyának orgyilkosa lett. Igaz ő híven önmagához, ezúttal is elég egyedien intézi ezeket a megbízásokat amiket kap. Tetszett ez. Hogy nem adta fel az elveit és úgy intézi ezeket az ügyeket, ahogy ő jónak gondolja. Még akkor is, ha tudja, hogy ezzel a saját életét is kockára teszi. 

Egy igazán becsületes, erős, furfangos hősnőnk van még mindig. 

Nagyon vártam, hogy az első rész után, amiben ez az egész verseny és próbák voltak a középpontban, hogy ezúttal mit fogok kapni. 

Jöttek ezek a megbízások, amiket Caelena kap az új munkakörében, ugyanakkor továbbra is kutat. Hogy kicsoda és mire is képes valójában a király. Nehemia hercegnővel, jó barátnőjével továbbra is segítik egymást, hogy rájönnek mik folynak a királyságban és azon túl. Ezúttal is brutálisan jól szőtte tovább a szerző a sztorit. 

A szereplők sorsát. Hiszen ezért itt már ha lehet, még több minden derül ki velük kapcsolatban. Igazán meglepő és száj tátva maradós pillanatok is voltak. Néha visszautazhatunk az időben és úgy próbálta meg a hősnőnk összerakni, vagyis megpróbálni, hogy ki kicsoda és folyik itt. Miközben a munkáját végezte, amit a király bízott rá. Ami ahogy tőle megszoktuk, ezúttal sem volt veszélytelen. Ugyanakkor izgalmas, fordulatos. Egy másodperce sem unatkoztam amíg olvastam. 

Kaptunk új szereplőket, akik néha okoztak meglepetéseket. Sajnos fájdalmas szálakat is. Volt amire nagyon nem számítottam és iszonyatosan szíven ütött. De ha magára a sztorira gondolunk, sajnos benne van a pakliban. 

Még mindig nagyon szerettem, hogy ezúttal sem csak az orgyilkos szemszögén át láthattam a sztorit. 

Itt voltak még a srácok. A koronaherceg és a testőr kapitány. Még mindig igyekeztem ami őket és a lányhoz fűződő kapcsolatukat illeti, hogy egyiket se kedveljem meg a másiknál jobban. Ez többnyire sikerült is. Még úgy is, hogy az írónő itt már több érzelmes, szenvedélyes szálat vitt a sztoriba. A lány választott. 

De hogy ki is? Milyen lett ez a kapcsolat? Tartós vajon? Ha kíváncsiak vagytok a válaszokra, akkor bizony el kell olvasni ezt a részt is. 

Nem kérdés, hogy csak ajánlani tudom. Sarah J.Maas az Üvegtrónban felépített bámulatosan világában tovább zajlik az élet. Kedvenc karaktereink visszatérnek, kapunk újakat. Akik hol szimpatikusak, hol nem. Továbbra is csupa titok, intrika a történet. Ezúttal több érzelmes, szerelmes és tüzes résszel. Egy még mindig lehengerlő világban. Ami igen csupa sötétség, de azért akad itt fény is. Még ezeknél is több meglepetés és fordulat. 

Főleg a vége tartogatott ilyeneket. 

Láttam főleg a kedvenc gyertyás oldalaimon egy női karakter nevet és még régen tudom elolvastam a többi rész fülszövegét is, így volt egy bizonyos tippem. Mégsem tudtam, hogy erre mi lesz a magyarázat, hogy lesz ez az egész...... Nos erre a kérdésemre és tippemre itt választ kaptam. És még mindig az állam koppan a padlón ha eszembe jut. 

Wow! Le a kalappal az írónő előtt! Fantasztikus sorozatot és világot alkotott meg az Üvegtrónnal, ennek pedig az Éjkorona méltó folytatása. Imádtam ismét Celaena Sardothiennel kalandozni. Ami néha szép volt és boldog, máskor pedig fájdalmas és veszélyes. 


 

Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése