2018. május 4.

J.K.Smith - Ismert ismeretlen


Albertfi Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.

Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Mennyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül felfordul.

Ez a két ember a legnagyobb zűrzavar közepette talál egymásra, majd váratlanul elveszítik egymást, és még csak nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze.

A sors útjai kifürkészhetetlenek, de vajon az ő esetükben kegyes lesz a sors? Viszontlátják még egymást az életben? Összeegyeztethető egy amerikai filmszínész és egy magyar étteremtulajdonos lány hétköznapjai? A szerelem minden akadályt legyőz?

J. K. Smith, a Szerelem hirdetésre című nagysikerű könyv szerzője második regényében ezekre a kérdésekre keresi a választ, a tőle megszokott humorral és szerethető karakterekkel.



Az első könyve után az írónőnek nem is volt kérdés, hogy mennyire várom a következőt. Fantasztikus, humoros, romantikus történeteibe én teljesen beleszerettem.

Immár a második könyve ez és imádtam. Ismét azt éreztem az olvasása közben, hogy ide nekem is egy ilyen történettel. Ki ne szeretne egy ilyen sztorit? Ismét gratulálok Juditnak! Minden pillanatát élveztem amíg olvastam. Köszönöm az élményt!

Judit ezúttal is egy kalandokkal, romantikával, vággyal, szerelemmel, sok humorral és természetesen egy bonyodalmakkal teli történetet alkotott nekünk. Mindezek keveréke ez a remek regény. Ami tökéletes például egy egy ilyen forró napon. Tökéletes kikapcsolódást nyújt. Szóval ne habozzatok!

Megéri elolvasni Lívia és Thomas történetét mert fantasztikus lett. Na de kezdjük is az elején. Lívia:

Egy talpra esett, önálló, remek munkával rendelkező nő. Egy étterem tulajdonosa. Imádja a munkáját amiben nagyon is jó, fantasztikus alkalmazottakkal dolgozik vagyis jobban mondva barátokkal. Nem egy ártatlan lányka. Igenis tud kemény lenni ha kell, segíteni a szerettein. Vicces, kedves nő, egy olyan karakter akit rögtön megkedvel az olvasó. Nekem azonnal szimpatikus lett.

Igaz ami a saját életét illeti abban lenne mit megoldani. A munkába menekül inkább, ráadásul a kapcsolatában ha lehet annak nevezni abban sem valami szerencsés. Igaz ilyen "pasival"? Ezt még hagyjuk..... Az biztos, hogy ráfér végre a kikapcsolódás, egy jó nyaralás, a boldogság. Na ő is olyan, hogy magától eszébe nem jutna ilyesmi. Még szerencse, hogy a kollégáit nem kell félteni.

Így aztán elkezdődik ez az utazás. Egy paradicsomi helyre. Líviának nincs sok választása. Irány egy kis pihenés. Egy álomszép szigetre. Ahogy megérkezik aztán ő is rájön, hogy ez már igenis kellett neki. Na de a móka még csak eztán kezdődik.


Egy kellemes pihenős pillanatban meglepi őt egy idegen. De nem is akármilyen. A leírások alapján szinte látja maga előtt az olvasó. Lívia találkozik Thomas-szal. Egy érdekes találkozás. Na az biztos, hogy Liv-et sem kell félteni. Nem semmi a beszélőkéje, odatudja mondani ő is. Tom barátunkat sem kell félteni. Már az első találkozásnál sejthető, hogy remek páros lesz belőlük. Kész voltam tőlük. Imádom kettejüket!

És akkor jöjjön egy kis Thomas Kallio. Híres színész, egy hihetetlenül dögös pasi. Van menyasszonya, fantasztikus karrier mégse elégedett ezzel. Ráadásul akad némi incidens aminek köszönhetően kell neki egy kis pihenés, távolság. Soha jobbkor. A mi hírességünk így szintén egy szigeten köt ki. Itt ismerhetjük meg őt is jobban. Nem volt kérdés, hogy rögtön megszeretem a pasit. És nemcsak arra gondolok, hogy milyen eszméletlen jó pasinak láttam magam előtt Judit leírásai alapján. Na azért az sem utolsó. Szereti a munkáját, a családját, a barátait. Ráadásul nem egy olyan pasi aki egyik nőről a másikra száll. A belső tulajdonságai miatt is odáig lehet érte lenni rögtön. A tökéletes pasi.

Így hát adott nekünk két azonnal megszerethető karakter. Liv és Tom akiket szabadságolnak egy kicsit és egy gyönyörű szigeten kötnek ki. Egy mindent megváltoztató és vicces találkozás. Imádtam ezt a pillanatot. Ezek ketten eszméletlenek. Ennyit mosolyogni és nevetni.


Aztán amikor szemtől szembe is kerültem egymással akkor indultak csak be igazán a dolgok. Az biztos, hogy a kémia rögtön működésbe lépett. Hála ennek a csodás helyszínnek is nem volt kérdés, hogy hamar kezdetét veszi a kaland. Liv és Tom nagyon hamar egy húron pendülnek. Remekül kijöttek, fantasztikus szócsatákat olvashattunk velük. A levegő csak úgy sistergett ha együtt voltak. Rögtön érezhető volt a vágy amit egymás iránt éreztek. Egy paradicsomi hely és naná, hogy nem is sokáig tudtak ennek a szenvedélynek ellenállni.

Az írónő ismét remekül leírta ezeket a pillanatokat. Tökéletes lett. A sziget, a kettejük részei. Szinte magam előtt láttam az egészet. Bámulatos! Imádom! A szenvedélyes, romantikus, szerelmes pillanatok tökéletesen megírva. Az biztos, hogy új kedvenc párost avattam. Hihetetlenül szerettem olvasni róluk.

De természetesen hiába a boldogság és miegymás semmi sem tart örökké. Hiszen az együtt töltött csodás idő és véget ér egyszer. Ami titkokkal is terhes és ez nem könnyít a párosunk helyzetén. Tomnak vissza kell mennie Los Angeles-be és Liv-et is várják haza. De vajon lehet e ennek a románcnak folytatása? És tényleg csak ennyi lenne? Vagy már most több?

A regényben mindenre választ kapunk. De míg ez pontosan ki is derül Judit nem kíméli kettejüket. Hiszen az elválás pokoli, nem tudnak mindent a másikról ami nehezíti a dolgukat. De ha igazán akarják akkor képesek megtalálni a módját.

Judit remekül szőtte a szálakat. Egy pillanatra sem unatkozol olvasás közben. Ha éppen külön is van a páros akkor is pörögnek az események. Mindkettőjük családja vagy munkájából kifolyólag is zajlanak az események. Minden remekül ki lett találva.

Így ismerhetjük meg Liv családját ahol szintén akadnak megoldásra váró problémák és amiből kiderül, hogy Liv bármire képes a szeretteiért. A barátait szintén imádtam. Remek csapatot alkottak az biztos és tetszett, hogy nem csak együtt dolgoznak hanem barátok is. Látszott mennyire szeretik Líviát. Még több remek karaktert kaphattunk és néha igen tanúságos mondanivalója is van a történetnek.

Kapunk még kevésbe kellemes karaktereket is. Na jó egye fene ezek is kellene de azért na :D De szerencsére sokszor nem kell Liv-et félteni :D Karakterek kapcsán is van nem kevés meglepetés az biztos.

Megismerhetjük Liv szüleit, az édesanyját például aki írónő és akinek a könyvéből film készül Hollywoodban. Egyszóval itt életbe lép az, hogy valamilyen módon minden összefügg mindennel. Judit nagyon jól keverte a lapokat. Tartogat meglepetéseket a történet, igaz néha sejthető mi is fog történni de attól ugyanúgy izgulsz és várod mi lesz.

Hogy eljön e az újra találkozás pillanata? És, hogyha igen akkor az milyen is lesz? Az biztos, hogy eszméletlenül jó lett megírva. A szerelmesek ismét egymásba botlanak és fény derül azokra amiket esetleg még nem tudtak egymásról. Egy teljesen más helyzetben és környezetben is ki kell állnia  a próbát a kapcsolatuknak. Sőt még jó pár komolyabb problémát is amit az utukba sodor az élet.

Erre a részre számítottam én, mégis végig izgultam velük. Megérte mert minden pillanatát imádtam a történetnek! Judit ismét megvett magának! Köszönöm szépen az élményt!



Hol velük nevettem, szomorkodtam, aggódtam és szerettem. Egy tökéletes, humoros, romantikus történet. Minden megvan benne ami kell! Egy csodás helyszín, azonnal megszerethető karakterek, olyanok is akik kell, hogy bonyolítsák a párosunk életét. Szenvedély, vágy, romantika, szerelem. Karrier, titkok sokasága, bonyodalmak. Mindezek tökéletes keveréke ez a regény.

Bármikor tökéletes olvasmány! Ezeken a pokolian meleg napokon pláne. :) Mindenképp olvasnotok kell, csak ajánlani tudom! Nagyon örülök, hogy ismét olvashattam az írónőtől. Csak így tovább! Imádom! Köszönöm a lehetőséget a kiadónak és az írónőnek! Judit ismét megvettél! Puszi és további sok sikert!


Ti pedig olvassátok! :)


Értékelés:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése