2018. július 1.

Helen Hoang - A szerelem egyenlete


,„Egy meglepően bájos és szenvedélyes románc.” – Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” – Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…
Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja,
melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.


Mire jóformán eljutott a könyv az olvasókhoz már minden honnan erről a történetről folyt a beszéd. És nem véletlenül. Mert tényleg fantasztikusan jó :)

Helen remek történetet ír. Tökéletes nyári olvasmány. Sőt akármikor az!

Főhősnőnk Stella mindenre számokkal, egyenletekkel keres választ. Nem véletlenül, hogy ügyetlennek hiszi magát ami a kapcsolatokat illeti. Ha minden másban remek is, szuper családja van, nagyon jó a munkájában. Mégis segítséget akar kérni pasi ügyben.

Erre pedig ki lenne tökéletesebb egy eszkortpasinál.

Na de nemsokára róla is ejtünk szót.

Stella tényleg egy különleges személy. Ezekkel a megszokott napi rutinokkal másoknak furcsának tűnhet neki mégis ez az élete. Egy rögtön megkedvelhető karaktert alkotott az írónő. Aki tud komoly és vicces is lenni. Nagyon kedveltem őt. Kíváncsian vártam mi történik ha kilép a jól megszokott komfort zónájában és új dolgokat tanul meg. Remek volt ezekről olvasni. Minden pillanatát élveztem.

Ebben pedig a már említett eszkortpasi volt a segítségére Stellának.

Michael. Aki péntek esténként ebben a pasinak a bőrébe bújik. Az ő élete nem olyan világos az olvasóknak mint Stelláé. Ő titokzatosabb. Idővel derül csak ki miért is lesz a héten mindig egy estét egy olyan pasi aki pénzért van nőkkel. Igaz a testi adottságai, a kinézete megvan hozzá. Mégsem tudjuk mit miért tesz. Na de annak ellenére, hogy egy dögös, helyes eszkortpasi mégis más mint számítanánk rá.


Igaz heti egy este ez a férfi lesz belőle, mégsem olyan akit semmi más nem érdekel csak az ezzel megszerzett pénz és a nők. Megvan az oka erre. Idővel persze mindenre fény derül és érthetőek lesznek a dolgok. Addig is nagyon hamar megismerhetjük őt. És nemcsak egy eszkortpasit látunk benne. Kiderül róla, hogy egy igencsak rendes pasi. Nem használja ki Stellát pedig valljuk be akad pillanat amikor megtehetné.

Pont ellenkezőleg. Tényleg kész segíteni a lánynak még akkor is ha ezzel a saját maga állította szabályokat is rúgja fel. Stella hatással van rá. Már az első pillantásoktól. Különlegesnek találja a lányt. Vonzódnak egymáshoz a kezdetektől fogva.

Michael nem akar ebbe belemenni hiszen neki egy nő egy este. Mégis elég egy este Stellával és képtelen nemet mondani. Inkább ő mint más. De vajon tényleg csak ennyi áll a dolog mögött? Vagy Michael talált egy olyan nőt aki miatt érdemes lenne megszegni a szabályait?

Mindketten félnek. Stella nem éppen hisz magában ilyen téren és Michael is tart ettől az egésztől akármibe másztak is bele.

" Tudta, hogy ez csak ideiglenes, hogy nem valóságos, hogy nem lehet jó vége, de megtette, amit egy eszkortnak nem szabad megtennie. " 

De az alku már áll. A férfi vállalja, hogy tanítja a lányt. Romantikára, szenvedélyre, arra, hogy milyen egy kapcsolat. De ezek tényleg csak leckék? Nagyon hamar rutinná válnak kettejük között ezek a dolgok. És egyre több lesz. A vágy az első pillanatoktól csak úgy perzseli a levegőt. Majd mikor végre eljutnak oda, hogy teljesen átadják magukat ennek a szenvedélynek nincs megállás.

Az írónő remekül megalkotta ezeket a pillanatokat. Nem csak szenvedély, erotika. Egy bámulatos kapcsolat leírását adja nekünk ezekkel párosítva. Fantasztikus volt olvasni kettejük történetét.

Akadtak titkok, kételyek, bonyodalmak. Szomorú pillanatok. De ezeket mind le kell győzniük. Ráadásul ezek mellett sok szép, aranyos és vicces pillanatuk is akadt. Vágy, szenvedély, szerelem.

" A nők csak annak a férfinak vesznek alsóneműt, akit szeretnek. Ez közgazdaságtan. Adatok is alátámasztják ezt az állítást. " 

Fantasztikus karakterek.  Michael családja például. Mindenki. Imádtam a történetet. A tökéletes nyári olvasmány. Sőt egész évben, akármikor.


Megismerhettünk egy különleges nőt Stella személyében akitől és akivel nagyon sokat tanulhattunk. Mindkettőjüktől. Remek volt ezen az úton végigkísérni őt és Michaelt.

Ha elolvassátok a regényt megtudhatjátok mi történik velük.

Kár lenne kihagyni! Minden megvan benne egy tökéletes olvasmányhoz! Le a kalappal az írónő előtt! Nem mindennapi főhősök és problémáik. Szenvedéllyel és szerelemmel fűszerezve. Ne hagyd ki te se! Hajrá Mindenkinek!

Kíváncsian várom majd az írónő további írásait! Köszönöm az élményt!

Az olvasásra a lehetőséget pedig az Álomgyár kiadónak! 


Értékelés:













Tovább olvasni pedig csak saját felelősségre :) Aki netán kíváncsi az írónő következő itthon megjelenő történetére annak hajrá: 

Khai Diepnek nincsenek érzései. Persze bosszantja, ha valaki odébb teszi a holmiját, és elégedett, ha a könyvelés az utolsó fillérig stimmel, de elsöprő, fontos érzelmeket nem mutat. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Ők jól tudják, hogy a férfi az autizmusa miatt egyszerűen csak máshogyan viszonyul az érzésekhez. Mivel nagyon kerüli a párkapcsolatokat, édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnamba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.

Esme Tran Ho Si Minh-városban lakik. Mivel félvér, mindig úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik Amerikába utazni, hogy egy férjjelölttel találkozzon, nem tud nemet mondani, mert úgy gondolja, a családjának ezzel segítene a legtöbbet. De Khait nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Amit Esme a szerelemről tud, az mind igaz is… de csak saját magára vonatkozóan. Teljesen belebolondul a férfiba, aki meg van róla győződve, hogy sosem fogja tudni viszonozni az érzéseit.

Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, de Khai végül rádöbben, hogy mindvégig tévedésben volt… és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet.

Helen Hoang, a szívmelengető és üde A szerelem egyenlete című regénye után, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, ezúttal egy beilleszkedési nehézségekkel küzdő férfit kísér végig a pártalálás és a szerelem rögös útján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése