2022. november 1.

II.NIOK NAP - Élménybeszámoló

 Sziasztok! 


Többen voltatok kíváncsiak, hogy milyen is volt a NIOK NAP. Íme egy kis beszámoló. Amit remélek, hogy nagyon sokan fogtok elolvasni, aminek hála legközelebb Ti is kedvet kaptok. 

Egy igazi, feltöltő élmény egy könyvmolynak. Sok-sok könyv és olvasásszerető ember között. Remek programokkal, akár gyerkőcöknek is. És hát minden ami olvasás. 💖📚

Én ugye Szegeden élek, innen volt az indulás. Itt is szeretném még egyszer megköszönni a fuvart, de főként a szuper utat, az egésznapos társaságot a kis csapatunknak. Edmondnak, Anikónak, Mariettának, Rebekának, Ancsinak és Reninek, aki a megérkezésünk után csatlakozott hozzánk. A szegedi kis különítmény. Remek nap volt veletek! 💗

Olyan igazi őszi időt fogtunk ki szombatra, de szerencsésen megérkeztünk a helyszínre. Időben is. Megkaptuk az alkalomhoz illő arany karszalagjainkat, a programot. Volt itt minden. A rendezvényre a Bálint-házban került sor. Kávé, enni, inni lehetett egész nap. Nasizni. Felmértük a terepet. Nekem ez új volt és a kis csapatunkon kívül nem sok mindenkit ismertem személyesen. Szabados Ágit leszámítva. De mivel a többiek ismerős körökben mozogtak már, így nekem is lettek új könyves ismerősök. Bloggerek, booktuberek, akikhez már tudok arcot kötni.

Aztán hamar bele is csaptunk a lecsóba. Ez egy egész napos program volt. 10 órai kezdettel. A vége pedig este 7 óra volt. Így utólag a hazaútra visszagondolva eszméletlenül hosszú nap volt. Mégis elképesztő sebességgel repültek el az órák. Sok-sok infó, mire hazaértünk nem kellett altatni, de minden pillanata megérte. 

Pláne hálát adok a nem is tudom minek, sugallatnak? Mert nem volt tervben ez az esemény,nyilván persze jó lett volna, de szinte az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy na akkor erre én igenis elmegyek. Ennyi jár nekem. 

Ugyanis nem olyan régen lettem NIOK tag. Ez volt az első közös hónapom ezzel a remek közösséggel. Hála a Könyvhétnek amiről hazafelé jövet megismertem Edmondot. Neki hála a többieket. Egy új könyvesbolt a városban, Ági. 😍 Sajnálom, hogy nem korábban, de tudjátok, jobb későn, mint soha. Remek embereket ismertem meghála ennek a közösségnek. Csodás,új olvasásélményeket köszönhetek a Nincs időm olvasni kihívásnak. 

Na de vissza is kanyarododok erre a napra. 


Ági megnyitotta ezt a fantasztikus napot. A 2023-as Időnyerő bemutatásával. Valami meseszép és annál hasznosabb ez a napló. Úgyhogy saaaajnooos nem tudtam nem beszerzeni. 😅 Remek kezdete volt ez a napnak. Aminek hála szuper könyves beszélgetéseken és dedikálásokon lehetett részt venni. Ezekkel párhuzamosan minden órában különféle workshopok indultak. Írástechnikai, volt Irodalmi kvíz Edmonddal, kézműves programok kicsiknek és nagyoknak. Igazi kánaán.

Mivel sajnos két felé nem lehetett szakadni, nekem ezek most kimaradtak. A programokat ültem végig. Olyan 45-50 percesen voltak, utána egy kis szünettel. Gáncs Krisfóf és Lajos kutya például. Ami egy írtó aranyos gyerekkönyv. Egy elképesztően fiatal lányka, Maja beszélgetett a szerzővel.Mi csak azon ámoltunk, hogy úgy tolja mint egy felnőtt. Hihetetlen volt. Közben pedig, 33 éves létemre én is kedvet kaptam Lajos kutyához. Szerintem nem titok, hogy mesekönyveket is olvasok.Szóval még biztos be fogom szerezni erről a híres tacskóról szóló eddig két megjelent könyvet. 

Aztán Szabados Ági beszélgetett Simon Mártonnal. Bevallom futottam már bele a szerző könyveibe,de még nem olvastam tőle. Szerintem ez a nap után mindenképp változtatni fogok ezen is. Elképesztően szimpatikus volt a szerző. Felolvasás is volt a könyvéből, ami nagyon tetszett, szóval kíváncsian várom, hogy olvashassak tőle. 

Volt előadása a Mélylevegő projektnek. Itt lehetett először belepillantani az ehhez a könyvhöz tartozó, hamarosan megjelenő munkafüzetbe.Sőt, egy kis önismereti teszt is volt közben. Érdekes és elgondolkodtató, remek előadás volt. 

Aztán két első könyves szerző, Forró Bence és Kovács Krisztián vették át a színpadot, hogy kérdéskártyákkal is tűzdelve egymással beszélgessenek. Ebbe is bele hallgattam, de itt elindultam egy kis felfedező útra. Itt jött jól, hogy az emeleti galérián sétálva hallani lehetett a beszélgetést, miközben remek panoráma is nyílt rá. Össze futottam Edmonddal újra, elvonultunk dumálni kicsit. Ahol csatlakoztak még hozzánk. Például a Pergamenre hányt szavak Booktubere, Evelin. 

Közben a szünetekben duma partik, evés, ivás. Ágival is váltottunk pár szót. Aláírta nekem az Időnyerőt. Nagyon köszönöm! A kedves szavakat is bele. 💖


Aztán következett az egyik legjobban várt előadás. Peller Mariann. Meséltem már róla nektek. Na jó, jobb szó az áradozás. Róla és a regényéről is. Hiszen Mariann egy elképesztően tündéri nő. Közvetlen és aranyos. Itt is szinte régi ismerősként üdvözölt. Imádom! Előtte kint sikerült őt elkapni kicsit.Meséltem neki, hogy már kiolvastam a Végtelen kísértést és, hogy mennyire szerettem. Ezt már nektek is mondtam, de még fogom is, mert hozom majd az értékelést róla. Egy élmény volt őt a beszélgetés alkalmával hallgatni. Természetesen fő téma,a hamarosan érkező új regénye. A végtelen kísértés folytatása. Olvasott is fel a regényből. Ági sok jó kérdést tett fel neki, Mariann pedig örömmel és fantasztikusan mesélt nekünk. Kedvenc pillanat volt amikor az égi üzenetekre terelődött a szó. Itt ő, de sokan,én is megkönnyeztem. 

Amikor a szegedi Libertine megnyitóján találkoztam vele elképesztően sokat adott. Pedig előtte soha nem találkoztunk. Ezt akkor a posztban meséltem is nektek. Akkor szereztem be a regényét. Dedikálta is nekem, de előtte aranyosan megölelt, közös kép.Majd kérte, hogy megfoghassa a kezem. Akkor még nem ismertem őt, a regényéről sem tudtam olyan sokat. De utólag, főleg elolvasva, minden értelmet nyert. És azóta ha dedikál, mindenkinél így megy. Ennek hála nem csak egy dedikálást kap az ember, hanem egy, a már említett égi üzenetet is. Nos én akkor ezt nem ott helyben olvastam el hanem mikor sétáltam haza. Ahogy mondtam tényleg soha nem találkoztunk, semmi. Mégis valami olyan elképesztő dolgot írt bele nekem Mariann, hogy még így is elérzékenyülök ha eszembe jut. Valamit ami annyira én vagyok. Ami annyira igaz. Elképesztő. Ő tényleg egy fantasztikus nő. Egy élmény volt hallgatni és hihetetlen öröm, hogy beszélgethettünk kicsit.A végén pedig egy közös fotó is sikerült. Nagyon köszönöm Mariann! 💖



Aztán jött egy olyan eladőadás ami elképesztő hatással volt rám. Tényleg ahogy Ági mondta mindenki tátott hallgatta ennek a szerzőnek a meséit. Ő pedig nem más mint Gárdos Péter. Láttam már regényeit, nálunk a boltban is,de valahogy csak most, így a NIOK óta kanyarodam ezek az inkább szépirodalmi műfajok felé. Azt hiszem nálam ezek most értek be. Az új regénye a Semmelweis Ignác rövid boldogása apróján volt főleg a beszélgetés. Valami lehengerő volt. Ahogy képes volt magáról Semmelweisről mesélni a szerző, a könyvről és minden élményéről ami ehhez kapcsolódik. Tényleg ámulva, bámulva hallgattuk őt. Olyan fantasztikus élmény volt, hogy azonnal meghozta a kedvem, hogy olvassak tőle. Ezt az új regényt mindenképpen. Á de mondom majd itthon. Reni elment venni egyet. Pedig ő sem akarta, de nem bírta ki. Jön vissza a hírrel, hogy elfgyott. Szóval gyorsan megoldódott a dilemma.... Közben pedig nagyon sajnáltuk is. Mert mint minden beszélgetés után, Gárdos Péterrel is lehetett a végén dedikáltatni. Erre, ugye mi Renivel a kis találékonyak... 😂 a beszélgetéshez a színpadon az asztalra mindig raktak ki könyvet az adott szerzőtől. A Semmelweis Ignác rövid boldogságából is volt kettő. Nagyon egyre gondoltunk Renivel. Rögtön ahogy vége lett indultunk is érte. Áginál voltak, ő is csak nézett, hogy mi történik. Mondtuk, hogy elfogyot és, hogy mi ezeket nagyon szeretnénk. Örömmel adta át nekünk, mentünk rendezni, a lányok közben álltak sorba. Nagy öröm volt személyesen is találkozni a szerzővel. Köszönöm szépen neki is a dedikálást. Egy igazi élmény volt ez a vele töltött idő is. 💖

Utána Dragomán György és Szabó T.Anna párosa következett. Bevallom ennek csak a végére értünk vissza. 

Nekem mivel, a kis csapatunk nagy része este nem jött haza Szegedre kérdéses volt a haza út. De egy másik remek kis csapattal végül tudtam jönni. Köszönöm Anabella! Velük volt Reni is. Na de a lényeg, ugye 6-kor kezdődött a beszélgetés Sara Nisha Adams-szel, és utána jött volna a dedikálás. Mivel iszonyat sokan voltunk féltem, hogy mikor kerülünk sorra, nem akar-e a csapat előbb indulni, tudok-e majd dedikáltatni?  Volt egy kis feszkó. De aztán egy mosdós kör utána valami hihetetlen dologra értem vissza. A lányok üzennek, mutogatnak, épp hogy nem jönnek füstjelek, hogy hát jöjjek gyorsan. És akkor láttam a nap abszolút csodáját. Megérkezett Sara is és már le is csaptak rá a lányok. Így jóformán volt ott neki egy óra és így jobban haladt a végső, előadás utáni dedikálás. Sokan ugye ezt nem is tudták, mert nem voltak olyan sokan kint az előtérben. Rohantam is gyorsan a saját Könyvlista példányomért. Így szinte az első között lehettem akinek az írónő dedikált. 


Szuper élmény volt. A lányok jó helyen voltak, jó időben. Készültek képek, az írónő pedig egy tünemény. Írtó cuki és aranyos volt. Csodálatosan beszélt angolult. Őt is egy élmény volt hallgatni. Teljesült ott egy álmunk. Meglett a Sara Nisha Adams által dedikált A könyvlista. Szinte öröm mámorban úsztunk utána. Pláne, hogy így sirült picit előbb találkozni az írónővel. Fantasztikus volt. 

De a már elmítette Dragomán György - Szabó T.Anna páros előadása is remek volt. Csupa olyan szerzőket ismertem meg itt akiktől még nem olvastam, de ezek után biztosan fogok. 

Utána következett a nap egyik legjobban várt eseménye. Sara Nisha Adams a színpadon. Ági beszélgetett vele. Le a kalappal a szervezés előtt. Volt tolmács, így tökéletesen érhette mindenki a beszélgetést. Remek dolgokat tudhattunk meg az írónőről is, a regényéről. Őt is csodás volt hallgatni. Egy magát szinte hétköznapinak gondoló fiatal, indiai származáső nő, aki Angliában él. Lehengerő egy nő. Aki alig hitte el, hogy a mi kis hazánkban mennyien szeretik őt, mennyien jöttek el miatta. Ezt magyarul is megköszönte. Nagyon megható volt hallgatni őt. Egy életre szóló élmény volt.


Egy szó mint száz. Csodás, fantasztikus nap volt. Nagyon köszönjük Áginak és mindenkinek aki segített neki ezt összehozni!  Hogy összegyűlhessen ez a közösség. Ahol minden csupa könyv, olvasás, remek pillanatok,új ismeretségek, barátok. 

Hihetetlenül jól éreztem magam. Nyilván ennek az okai ezek a remek szerzők, akiket megismerhettem itt. Ezek az előadások amiket élmény volt hallgatni. De a csapat is akikkel voltam. 💗💗


Így csak arra tudlak bíztatni titeket, hogy ha még nem vagytok tagok akkor csatlakozzatok a NIOK közösségéhez. Megéri. Elképesztően sok mindent képes adni. Zseniális élményeket. 

Az emberek akiket ezálltal megismerhetünk, és a jobbnál jobb olvasmányok. Bámulatos! 

Boldogan, feltöltődve, új barátokkal és könyvszerzeményekkel tértem haza. 😇💗📖📚

Természetesen az új, erre az alkalomra megjelenő NIOK magazin is a szerzemények között volt. A 2023-as Időnyerő. Gárdos Péter új regénye. A magazinban pedig érdekes, szuper cikket találhattok. Könyvajánlók, hogy az a már így is végtelen hosszúságú olvasmánylista még hosszabb legyen. De megéri. Leleplezi Mariann új regényét is. Ezt se hagyjátok ki! 

Én köszönöm mindenkinek ezt a napot! Remélem hamarosan újra! 

Ha netán nem olvastátok még A könyvlisát, vagy ha igen akkor ITT az értékelésem róla. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése