2019. november 4.

Steve Cavanagh - T1Z3NHÁROM

„Lendületes ​és eredeti. Káprázatos könyv." – Clare Mackintosh
„Magával ragadó, lenyűgöző." – Lee Child
„Dörzsölt, izgalmas és páratlan." – Sarah Pinborough
„Teljességgel lebilincselő." – Emma Kavanagh

A sorozatgyilkos nem a vádlottak padján ül, ő éppenséggel az esküdtszék tagja.

Ők voltak Hollywood legmenőbb és legmeghatározóbb párja. A világ a lábuk előtt hevert. Most egyikőjük halott.

Robert Solomont, az ünnepelt hollywoodi csillagot gyönyörű felesége brutális meggyilkolásával vádolják. Ez az évszázad celebgyilkossági pere, és a
védelem még valakit be akar venni a csapatába: a szélhámosból lett ügyvédet, Eddie Flynnt.

Minden bizonyíték Robert ellen szól, de ahogy a tárgyalás megkezdődik, egy sor baljóslatú esemény kétségeket ébreszt Eddie-ben.

Mi van akkor, ha nem csak egyetlen színész van a tárgyalóteremben? Mi van akkor, ha nem az igazi gyilkos ellen folyik a tárgyalás?

Mi van akkor, ha a gyilkos az esküdtszék tagja?

Steve Cavanagh, ír származású író végre magyarul is megjelenő története
Írországban elnyerte az Év bűnügyi regénye díjat. A páratlanul izgalmas és fordulatos jogi krimi minden pillanatban gondolkodásra ösztönzi az olvasót.




Elsőként a könyv címe volt az ami megfogott. Nekem sokat jelentett ez a szám valamikor és még mindig szép emlékek kötnek hozzá. És amikor megláttam tudtam, hogy ezt olvasni kell és, hogy szeretni fogom. Eltekintve attól, hogy nem éppen egy rózsaszín lányregényt rejt az ezzel a számmal címezett történet.

Aztán itt van még a regény eszméletlen ütős, figyelem felkeltő borítója, ami nem utolsó sorban tökéletes illik a történethez amit rejt.

Na aztán jött a fülszöveg. Főleg, hogy az utóbbi időben hatalmas krimi, thriller rajongó lettem. Ezek után nem volt kérdés. Hiszen állati ütősre sikerült a fülszöveg is.

Ha netán valaki nem szereti még a krimiket, bátran kezdjen a Tizenhárommal. Higgyétek el nem fogjátok megbánni.

Egy elképesztő, zseniális, ütős, kegyetlen regény ez.

Le a kalappal az író előtt. Egy olyan történetet hozott amit még nem olvastam és szerintem nem is sok ilyen született még. Bámulatosan találta ki a cselekményt és azt is, hogy miként viszi rajta végig az olvasót. Elképesztő munka.

Ahogy elkezdtem olvasni teljesen magához láncolt. Lehetetlenség letenni. Jó volt a megérzés, a 13-as számmal ebben az esetben nem lehet mellélőni. :)

Imádom! Szenzációs sztori!

A szerző elhozta nekünk a főszereplő karaktert Eddie Flynn-t. Egy brutálisan jó ügyvédet. Érdekes, nem éppen vidám hátteret kapott a pasi, amit folyamatosan egyre jobban ismerhet meg az olvasó. Egy olyan szereplő akit rögtön megkedvelünk. Aki kegyetlenül jó a munkájában. Hogy a kedves kolléganőmet idézzem hogyha valami ilyesmi zűrbe, bűncselekménybe keverednék csak is egy ilyen fickó, sőt, Eddie Flynnt akarnám védő ügyvédemnek. :)

Remek emberismerő, kiváló észjárással. Ha valamit igaznak hisz kiáll mellette a végsőkig. Nem adja fel bármilyen reménytelennek is tűnik a harc és ezt szerettem benne. Igaz sajnos a magánéletben már közel sem ilyen szerencsés. Ilyen értelemben kissé megkínozta a szerző de remélem olvashatunk még róla. Ezen a téren is van még lehetősége neki és a történetének.

Egy szó mint száz. Egy állati jó ügyvéd, remek ember. Aki igen volt, hogy hibázott korábban de tanult belőle és igyekszik helyrehozni ezeket, az életét. Ráadásul egy jó humorú, rendes pasi. Én nagyon megszerettem. Imádtam olvasni a történetét.


Ami, ahogy említettem szintén nem egy hétköznapi sztori. Eddie és társai egy nem akármilyen gyilkos nyomába erednek...

Egy brutálisan kegyetlen ember a gyilkosunk. Akinek nem fáj semmi, nem fél semmitől és senkitől. Aki úgy hiszi, hogy őt nem lehet elkapni. Igaz valljuk be pokolian okos és úgy csinál mindent, hogy az elképesztő. Ilyen téren le a kalappal előtte. És a szerző előtt, hogy képes volt egy ilyen eszes, zseniális és kegyetlen embert megalkotni.

Itt nem kell töprengeni, hogy ki ő. Végig tudhatjuk. Vagy nem feltétlen lehetünk biztosak benne, hogy milyen arcát is mutatja éppen?!

Ráadásul ami még dobott a történeten, hogy az ő nem éppen kellemes, sőt nagyon is sötét, kegyetlen gondolataiba, lelkébe is beleláthatunk. Tetszett, hogy olyannyira láthattunk ebbe bele, hogy tökéletesen megtudhatjuk mi vitte erre, mit miért tesz. Azt nem mondom, hogy meg is értem mert ezt nem lehet. Hogy egy ember, hogy képes ezt tenni valaki mással?! Szemrebbenés, bármiféle érzelem nélkül. Elképesztő, sokkoló a történet legtöbbször.

Kegyetlen és könyörtelen.

Amibe nem kevés áldozat, gyilkosság vegyül. Egyet emel ki, de a szerző úgy szövi a szálakat, hogy minden összefügg mindennel. Sőt! Olyan dolgok is megtörténnek amire nem is gondolsz. Mindig képes újat mutatni, meglepni a történet.

Ha gondolnál is valamire akkor is történik valami fordulat és csak pislogsz. Imádtam ezt! Izgalmas, félelmetes. Lehengerlő ahogy végül összefutnak a szálak és megkapjuk a teljes képet.

Egy remek, azonnal megkedvelhető karakter Eddie személyében. Akad még olyan szereplő akit a szívébe zár az olvasó, megszeret. De természetesen nem kevés ellenszenves is akad. Mi tagadás ezeket is szuper jól hozza a szerző.

Mellé jön ez az őrült, gyilkos és kiváló történet.

Amiben több szálon fut a cselekmény mégis minden szál összeér. Tökéletesen kitalált mindent az író. Közben olyan részletességgel ad mindenről képet, legyen az a szereplők, a helyszínek vagy a történések, hogy egy bámulatos és félelmetes filmként képes vagy mindent magad előtt látni. Nekem sikerült és minden percét ha néha félve, máskor izgulva is de imádtam.

Persze akadtak nyugisabb pillanatok is amikor azért kissé hangsúlyozva lett a történet sötétsége. Mindenből úgy és annyi amennyi kell.

Imádtam Eddie nem mindennapi, elgondolkodtató, félelmetes és sokszor brutális kalandjáról olvasni.

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Egy igazi izgalmas krimi. Ami közben biztos nem fogsz unatkozni. Sőt! Teljesen a hatása alá kerülsz. Nekem óriási kedvenc lett.


Már csak azt remélem, hogy a sorozat többi részét is olvashatjuk. Vagy ezek után bármit a szerzőtől mert nagyon bejött a stílusa, a szereplői, a története. Ahogy hozta ezt a regényt. Elsőrangú, szenzációsan jó.

Ha egy jót akartok olvasni akkor ez a ti könyvetek. Olvassátok el és legyen a ti kedvencetek is a Tizenhárom! Én nem csalódtam benne! Imádtam! Hajrá nektek is :)



Nagyon köszönöm az Álomgyár kiadónak a lehetőséget az elolvasására! 




A végére néhány kedvenc idézet: 


" Szánta azokat a szerencsétleneket, akik azt hitték, hogy a pénz, a család, valamilyen új lehetőség vagy akár a szerelem bármit is megvàltoztathat. Az egész egy nagy hazugság, Kane szemében ez volt a nagy amerikai hazugság. "



" A másik dolog amiről van fogalmam, az az ölés. Én olyan fiúkkal nőttem fel, akikből később gyilkosok lettek. " 



" Letett az asztalra egy tízcentest.
  Fej – marad az eredeti tervnél.
 Írás – az új terv lép életbe.
 Feldobta a pénzérmét.
 A levegőben élet és halál pörgött. " 



" A bűnügyi perekben a szakértői bizonyíték maga az Isten.
Csakhogy én meg védőügyvéd vagyok. Az én oldalamon az ördög áll. És az ördög sosem játszik tisztességesen. " 


" Mindannyian úgy növünk fel, hogy valamitől rettegünk. A mumustól, a szekrényben élő szörnytől, az ágy alatt rejtőzködő ördögtől. És a szülők azt mondják, hogy ez csak a gyermeki fantázia szüleménye. Hogy démonok nincsenek. Se szörnyek.
Pedig vannak. "



" Gondolom, úgy érzed, mintha egy ló rúgott volna fejbe, és talán van egy kis enyhe agyrázkódásod, de ettől eltekintve ugyanolyan szar állapotban vagy, mint máskor. "



Értékelés:





Ha kedvet kaptál a regényhez KATT IDE és rendeld meg, vagy keresd az Álomgyár könyvesboltokban! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése