2022. november 18.

John Cure - A ​lány, akit élve ástak el (Medúza-krónikák 1.)


Az ​Ördögkatlannak nevezett vörös szoba szörnyű kínok és halálsikolyok színhelye. Vérbrigádnak hívják magukat, és a saját otthonukból rabolnak el nőket, hogy aztán az internet legmélyebb bugyrában, a hírhedt dark neten keresztül tegyék közzé a haláltusájukról készült videókat.

A félholt lányt, egy félig megnyúzott nő holttestével együtt egy hajléktalan férfi kaparja ki a sáros földből. A lány a nevén kívül semmi másra nem emlékszik, és napjait egy szanatóriumban tölti az emlékeiért küzdve, miközben próbál megbarátkozni nőiességében megcsonkított testének látványával. Zorának hívják. Ő a Vérbrigád rémtetteinek egyetlen túlélője. Miután Zora kiléte napvilágra kerül, a nyomozást vezető rendőrtiszt, felismerve a lányt fenyegető életveszélyt, egy régi barátját hívja segítségül abban bízva, hogy ő képes lesz megtalálni és megállítani a Vérbrigádot.

Huszti Nimród visszavonultan él egy aprócska faluban, ahol ideje nagy részét sorsukra hagyott macskák és kutyák megmentésével tölti. Ugyan reflexei megkoptak, és a múlt démonaival is meg kell küzdenie, de a férfi teste és elméje még birtokolja azt a különleges tudást, amit két évtizeden keresztül a nemzet érdekében vívott titkos háborúkban tökéletesített. Viszont mindarra, amivel szemben találja magát, még ő sincs felkészülve.

John Cure legújabb regénye egy vérbeli, hátborzongató thriller, ami egyben a Medúza-krónikák felkavaróan izgalmas és sokkoló nyitánya.


Ez volt az első regényem a szerzőtől. De ezek után bizton állíthatom, hogy nem az utolsó. 

Már a cím és a borító igen árulkodó. Nem egy leányálom történetet kapunk. Hanem egy igazi, vérbeli krimi - thriller regényt olvashatunk. 

Abból is egy igen erős verziót. Nem könnyű téma. Mégis olvastatja magát, érdekes, fordulatos. Oldalról oldalra kíváncsian várod, persze tippelgetések közepette, hogy mi is fog még történni. 

Én nagyon szerettem olvasni. Ha egy ilyen történetre lehet ezt mondani. De miért ne lehetne? Krimi rajongók megértik. 👀😳🙈🐾💉🔪🚑

Szerettem a szerző írás módját, ahogy megalkotta a karaktereit. A cselekmény szálait ahogy szőtte. Én például rendesen pislogtam a végkimenetelen. Totális meglepetés. De így volt a jó. Végig borzongtam, néha túlságosan is. Annyi bizonyos, hogy nem egy egyszerű sztori. Mégis a mai világunkat ismerve sajnos túlságosan is életszagú. 

Ezért volt nagyon elgondolkodtató is. 

Vagy csak én agyalok mindig el ezeken. Ha krimiket olvasok. Ugye elég sok szörnyűség történik a valóságban is. Mégis hihetetlenül tud az ember élvezni egy ilyen regényt. Mert valljuk be a szerző nem könnyű témát hozott nekünk. 

Maga a kifejtése sem az. Hiszen igen részletes, valósághű. Képes voltam mindent, még a legkegyetlenebb részletét is magam előtt látni. De ahogy mondtam, mégis szeretjük az ilyen történeteket. Amik ugyanakkor egyfajta tanítások is lehetnek. Óva intések. Hogy odafigyeljünk, vigyázzunk magunkra. 

Egy igazi életszagú történet. Ami igen félelmetes, sokszor brutális. 

Ebben a nem mindennapi történetben kalauzol el bennünket Huszti Nimród. 

Annyira imádtam, hogy egy olyan regényt olvasok amiben magyar szereplők vannak, magyar helyszíneken játszódik. Így még valósághűbb volt. Óriási plusz pont. 

Tehát férfi főhősünk, Nimród. Pályafutását tekintve elég sok mindenbe, inkább borzalmakba kósolt már bele. Pont ezért döntötte el, hogy kiszáll. Hogy a saját démonai mellé nem kerget újabbakat. 

Mégis van egy ügy amiben a segítségét kérik. Szerintem már a regény címe is sokat elárul. A gyilkos, vagy gyilkosok lányokat, nőket kapnak el. Brutális kegyetlenséggel kínozzák és gyilkolják meg őket végül. A lány, akit élve ástak el..... 

Az egyik áldozat ugyanis túléli ezeket a rémségeket. Bár ezt olvasva felmerül a kérdés, még szegény Zorában is, hogy jó-e ez számára? Hiszen amin szegény keresztül ment..... Nem is emlékszik semmire. Csak a nevére. Szörnyű állapotban találnak rá. Folyton rettegnie kell. Hogy mikor bukkannak elő ezek a rémséges emlékek. Átélni ha kezd emlékezni. Közben pedig retteg. Hiszen aki, akik ezt tették vele tudják, hogy valaki túlélte. 

Elképesztően megalkotott regény lett. 

Nimród nagyon nagy kedvenc karakterem lett. Egy férfi, aki iszonyat sokat megélt, látott. Pont ilyen iszonyatos tetteket. Némelyik a mai napig üldözi őt. Próbál nyugodt, átlagos életet élni. Ismét óriási plusz, imádtam, hogy cicákat és kutyákat ment. Engem, ha nem lett volna eleve egy olyan karakter amilyen, már ezzel megvett volna. De egy olyan férfit ismerhettem meg, akit enélkül is rögtön megkedvel az olvasó. Ez a szuper ráadás. Egy okos, zseniális agyú fickó. Kemény ha kell, profi a munkájában. Nem véletlen rángatják újra bele. Ugyanakkor egy kedves, jólelkű férfi. 

Mielőtt elkezdtem a regényt olvastam pár véleményt róla. Az egyikben megfogott a mondat, miszerint több ilyen ember kellene a világra mint Huszti Nimród. És valóban. Aki nem csak az embereknek segít, az állatoknak is. Nem is akárhogy. Lelkiismeretes, remek férfi. Egy szereplő, akit tényleg azonnal a szívébe zár az olvasó.

Aztán csöppenünk is bele a hajszába vele együtt. Együtt vettük üldözőbe ezt a magát Vérbrigádnak nevező valakit, valakiket. 

Ahogy mondtam a leírások igen részletesek. Félelmetesek, véresek, kegyetlenek. Nagyon sokat elszörnyülködtem. Elgondolkoztam. Hogy miként képes, ember embert így bántani?! Pláne mindenféle megbánás nélkül. Sőt! Akár úgy, hogy élvezze is. Sokkoló volt sokszor. Szinte felfoghatatlan. Mégis létezik ilyen. Sajnos túlságosan is sok. Nemsemmi volt ezt a lélektani részét is végigkövetni. Ahogy olvashattuk mit művelnek az áldozatokkal. Zora ezt miként próbálja feldolgozni. És Nimród. Aki napi szinten ebben él. Hogy ez milyen hatással is van rá. Mindezeket fantasztikusan adta vissza nekünk az író.

Így le a kalappal Nimród előtt! És mindenki előtt, akik az ilyen szörnyetegek ellen harcolnak!

Mégis azért, hogy ne csak a rossz dolgokat említsem. Igen persze egy krimi, thriller regényről beszélünk. De azért a szerző vitt vele pozitív gondolatokat, részeket is. Boldogabb pillanatokat, romantikus perceket. Amik azért kellettek szerintem. Remekül ellensúlyozták a sötétebb részeket. Kellett ez az egyensúly, hogy ne teljesen a rossz mérlege felé billenjen a mérleg nyelve.

Összességében egy zseniális regényt olvstam. A műfaj kedvelőinek igazi csemege. Izgalmas, meghökkentő, fordulatos. Sosem tudhatod mi fog még történni. 

Végig borzongod a regényt. Szurkolsz, hogy Nimród ismét győzzön a rosszak felett. Hogy minden rendben legyen Zorával. A megismert többi karakter sorsát is várod. 

Aztán ha ti is elolvassátok a regényt, akkor megtudhatjátok, ezek mennyire jönnek össze. 

Annyit elmondhatok, hogy volt itt is meglepetés. Nem kevés. Csupa félelem és izgalom. Remek lett ez a történet. Ahogy ez egészet összerakta nekünk az író. Le a kalappal! Gratulálok! És köszönöm ezt az olvasás élmény! 

Ahogy az elején említettem ez volt az első John Cure regény amit olvastam. De nem az utolsó. És szerencsére nem is kellett sokat várni, már meg is érkezett Nimród újabb kalandja. Megjelent a Medúza-krónikák sorozat 2. kötete. 

Ez az ütős kezdés és vég után nagyon vártam, hogy újra olvashassak róla. Majd ha azt is kivégzem jöhet a többi John Cure regény.

Nekem tehát most itt a folytatás. Nektek viszont, ha még nem olvastátok el ezt a regényt, akkor csak ajánlani tudom! Elgondolkodtató, figyelemfelkeltő, félelmetes. A jó harca a rosszakkal. 

Olvassátok el ti is ezt a brilliáns bűnögyi regény! 


Kedvenc idézeteim: 


" – Nem nézek híradót. Magamnak szerzem be a szükséges információkat különböző híroldalakat olvasva. Ha az ember észnél van, és kellően körültekintő, akkor megtudja találni ebben a nagy médiazajban és álhírekkel foglalkozó weboldal rengetegben a hitelesnek mondható, független hírforrásokat.  " 


" – Nekem is megvannak a saját kövekkel teli zsákjaim. És le is teszem őket, hogy ne cipeljem feleslegesen, hiszen senki nem is kényszerít rá. Csakhogy vannak olyan zsákok, amik valahogy jobban az emberhez nőnek. Nem tudom miért, vélhetően azért, mert azzal még valami dolgom van. Nekem is van ilyen, és most még nem tudnám megmondani, hogy mi dolgom vele, és hogyan tudok majd ezzel megbirkózni, de hiszem, hogy eljön az a pillanat is. Mert akarom. Mert nekem jó így. " 


" Mióta hivatása során igazán megismerte az emberi természetet, azóta az állatokat jobban szereti. " 


" Soha nem tudhatja, mikor kell kiszállni az élet nevű nagy játékból. Nincs múlt, nincs jövő, csak a most van. A pillanat varázsa.  "


" Szerette érezni a macskák energiáját. Úgy tapasztalta, az egyik legjobb terápia a stressz és a depresszió ellen. " 


" Az ember csupán érdekből, saját hasznára, vagy vágyai kielégítése végett képes válogatott szörnyűségeket elkövetni saját fajtársain. Az állatok ilyesmit soha nem tennének. Nem gyilkolnak élvezetből, nem bántják a másik állatot érdekek által vezérelve. Csak és kizárólag a túlélési ösztöneiktől hajtva, az életben maradásért, a túlélésért pusztítanak el más állatokat. Mindig bebizonyosodik, hogy az emberi ragadozóknál nincs aljasabb. " 



Értékelés: 



Ha kedvet kaptatok a regényhez akkor látogassatok el az Álomgyár weboldalára, vagy várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban. 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése