2022. november 11.

Lakatos Levente - Tönkreteszlek


Gyűlölniük ​kellene egymást. Máskülönben garantált a katasztrófa.

A zárkózott, tragikus sorsú Mia gyerekkorában jelen volt gazdag édesapja meggyilkolásánál. Sőt, azt pletykálják, hogy ő az elkövető. Az esetet követő nagy médiafelhajtástól távol tartva édesanyja egy külföldi, kétes hírű bentlakásos vallási intézetbe küldte lányát. Vagy inkább száműzte? Mia a húszas éveiben is még a tragédia spiráljából próbál kievickélni, de egyre mélyebbre süllyed benne, mígnem találkozik édesapja egykori nagy riválisának fiával. Nehéz eldönteni, hogy Sámuel segíthet rajta, vagy egy életre tönkreteheti a súlyos titkokat cipelő lányt.

A laza erkölcsű Sámuel örök lázadó, nagyon úgy tűnik, a harmincas éveire sem nő be a feje lágya. Imádja feszegetni a határokat, meggyőző megjelenésével pedig igen népszerű a hölgyek körében, akikkel előszeretettel játszadozik is. A családi vállalkozás érdekében rákényszerül arra, hogy az ujja köré csavarja a külföldről hazatért csillagvirágszálat, azaz Szendházi Miát. Azt gondolja, hogy a sebzett lelkű lány könnyű préda lesz, de téved, és nagyon úgy fest, hogy az a fránya fegyver fordítva sül el.

Vajon a családi viszályokat is elsöprő szerelemnek garantáltan tragédia a vége?

LAKATOS LEVENTE többszörös Aranykönyv-díjas szerző. Sikerkönyveivel önismereti utazásra csábítja olvasóit. Regényei témaválasztásukban bátrak, ezért gyakran polgárpukkasztóak. A Tönkreteszlek az első, saját kiadójával megjelentett könyve.


Nagyon köszönöm Levente! 😉💖

Ha picit visszamegyünk az időben akkor emlékezhettek, hogy olvastunk már egy novellát Leventétől: a Lelkem ​mélye éjsötét útvesztő címmel. Az abból megismert szereplőpáros, Mia és Samu története bontakozik ki ebben a regényben. Én már ott teljesen beleszerettem abba a kis részletbe, ami bepillantást engedett abba, hogy milyen is lehetne kettejük története. Egy rövid, de annál izgalmasabb kis szösszenet volt az a novella. Szóval óriási az öröm, hogy a következő Lakatos Levente regény ez a sztori lett könyvben. 

Hozzá kell tennem, ezúttal is egy figyelemfelkeltő, ízléses, gyönyörű borítót kapott a regény. Aminél annyit elárulhatok, hogy a cím is tökéletesen leíró. Elképesztően jól passzol mind a cím, mind pedig maga az egész borító a történethez. Mindemellett hatalmas gratuláció Leventének, ugyanis ez a regény az első, ami immár a saját kiadójánál jelent meg! Csak így tovább! 💕

Imádtam olvasni! Ezzel biztos nem mondok újat. Még ha valaki..... nem is mindig hiszi el..... 😗😘 Szerintem az összes regényénél ezt mondom el, de ha így van? Alig vártam, hogy a kezembe fogjam. Most pedig már kiolvasva, a meglebegtetett folytatás is jöhetne. Na de ne szaladjunk annyira előre. 

Egy érzéki, kalandos, titkokkal teli, találgatásokkal tűzdelt regény. Ami amellett, hogy szórakozást nyújt, mellette elgondolkodtató témák is helyet kaptak benne. Levente ezúttal is választott egy témát. Ami köré épül a történet. Ez pedig ezúttal a vallás. Egy nők álltal vezetet, nőkön, lányokon segítő rend. A Szofia lányai.

Imádom nála, hogy sosem ugyanazt kapom. Pedig a mai világban, ennyi megjelenő regény és téma mellett elképesztő, hogy ő sosem ismétli sem önmagát, sem pedig másokat. Mindig valami egyáltalán, vagy kevésbé foglalkoztatott témát dob be a sztorijába. Hozzá kell tennem, hogy természetesen ezúttal sem csak ezen az egy szálon fut a történet. Noha ez a fő, még több más cselekményszál is helyet kap a sztoriban. 

Ennek ellenére abszolút nem túlzón. Sőt! Tökéletes arányban kapunk mindent. Regényről regényre mindig elképeszt, hogy milyen szinten képes meglepni. Hogy miként képes mindig egy ilyen szintű történetet összehozni. Hogy végül minden klappoljon.

Hisszen a már említett rend témája mellette van itt minden. Rómeó és Júliára emlékeztető családi viszályok, titkok, meglepetések. Egy brutális gyilkos. Szenvedély és vágy. Érzelmek, vagy épp azok hiánya. Fiatalok, akik keresik a helyüket a nekik jutott életben, a világban. Próbálják össze illeszteni a kirakósok darabjait. A hiányzó részeket pedig meglelni. 

Nagyon sok kérdésre keresi tehát a választ ez az újabb mesteri regény. 

Már a címből is, de a fülszövegből pláne kiderül, hogy nem egy leányálom történetet olvashatunk. Sőt! De mégis a cselekmények miatt egyáltalán nem egy borongós hangulatú olvasmányra kell számítani. Mivel mindenből a megfelelő mennyiség van benne, nagyon sok jó, szeretnivaló, vicces, szép pillanat is akad. Remekül megtalálva az egyensúlyt a borongósabb részekkel. Itt említeném még, hogy váltott szemszöges. Imááádooom! Hogy nemcsak Mia, hanem Samu szemén keresztül is láthatjuk a sztorit. Olyan sokat képes ez még pluszban hozzátenni az olvasás élményéhez. Remek volt. 

Ahogy említettem új témákat boncolgatunk.

A történet fő témája főleg a vallás, jobban mondva egy új fajta vallás, egy rend köré épül. Talán mondhatom, mivel erre is épül a sztori, hogy ez a rész egy bemutatása ennek a szálnak. Annak is tökéletes. Remekül kigondolva és összerakva. Tökéletes mennyiségben szőve bele a történetbe.

Ez mellé természetesen továbbra is itt vannak a Levente összetevők. Nagyszerűen kidolgozott karakerek és leírások. Érzelmek sokasága. Amiket mind átérezhetünk.

Már a novella valamennyi betekintést engedett abba miről is szól ez a rend. Milyen a működése, mi a lényege. De teljes képet ez a regény ad. Valóban tökéletes kezdete lenne annak a már emlegetett sorozatnak. 😉 Hiszen itt ismerhetjük meg hőseinket. Én már mondhatom, hogy kedvenceinket is.

És ha már szereplők, akkor ismerjük meg őket jobban. Már a novellában nagyon szimpatikus lett Mia és Samu. Kezdjük Miával. 

Mia egy olyan fiatal nő, aki sokat megélt már. Fiatal kora ellenére. Nem mindig jó dolgokat. Sőt! Eddig nem igazán történt vele még olyan. Jelen volt mikor meggyilkolták az édesapját. Az anyja azonnal a Szofia lányaihoz küldte őt és innentől pláne nem törődött vele. Már elég tragédia volt neki az egyik szülőjét elveszíteni is. Nagyon korán kellett felnőnie. Hiszen egy teljesen új, ismeretlen közegbe került. Egy új, szigorú szabályú közösségbe. Nem volt egyszerű fiatalkora. Ezek is nyomták rá a bélyegét az életére, a tulajdonságaira. Végig elképesztett az ereje, a kitartása. Mégis talán mindezek összeségének köszönhető, hogy senkit sem enged igazán közel magához. Legtöbbször hidegnek és keménynek tűnik. Amilyennek a saját szívét érzi. Egy igazi megközelíthetetlen nő. Ez neki jól is van így. Hiszen kinek hiányzik, hogy megkedveljen vagy szeressen valakit? Hogy azután elveszítse? Sajnos a gyerek és fiatal kora rá nyomta azt a már említett bélyeget az életére. 

Mindezek ellenére, összességében ahogy említettem, nekem már anno a novellában is szimpatikus volt. Pedig csak itt ismerhetjük meg igazán.  Egy olyan nő, aki nem fél, de mégis lehet őt is sakkban tartani... Továbbra sem egyszertű az élete. De ahogy ő is, mi is reménykedünk.

Van egy élete, de ő másra vágyik.

Bizakodva haladtam vele a történetben. Nagyon megszerettem őt. Bizonyos helyzetekben drukkoltam neki. Az biztos, hogy új kedvenc hősnőt avattam a személyében.

Természetesen új kedvenc férfi karaktert is. 

Hiszen itt van nekünk a mindig vagány, sokszor nagyképű, humoros, oda szólogatós, nagyszájú, ugyanakkor ördögien jóképű Sámuel. Aki azért sokszor okozott nekem meglepetést. Hiszen elsőre inkább az imént felsorolt jellemzők jönnek le róla. Egy tipikus dögös, majdnem rosszfiú. És ugye szeretjük az ilyen pasikat...... Engem már rögtön az elején megvett. 😍 Mégis ahogy igazán beleveszünk a történetbe akkor ismerhetjük meg őt igazán.

Mert Samu közel sem csak az a férfi, akinek ezek alapján kívülről tűnik. Egy nagyon inteligens, okos férfi. Akinek vannak ambiciói. Munka kapcsán is. Tesz azért amit akar. Hihetetlenül jó is abban amit csinál és imádja is. Videó, film, reklám gyártás és hasonlók. Egy olyan férfi, aki a saját erejéből építette fel azt amit szeret csinálni. Igaz, ha nem is ezzel kezdetben, de igazi hírességnek számít. Mégis többet akar, valami mást, újat. Képes is tenni érte. Az álmaiért. Ha egy nagyképű macsónak is tűnik sokszor, egy igazán érző férfi. 

Hiszen például Miával sincs könnyű dolga. Mert ő már az első alkalommal elutasító, hideg a férfival. Hiába tartja vonzónak. Érzi, hogy jobb ebbe nem belemenni. Nagyon szerettem, hogy Samu ha néhány tulajdonságukban hasonlítanak is ugyan, például mindketten nagyon makacsok tudnak lenni, Samu azért sok mindenben más. Ha valami nehéznek is tűnik ő akkor se adja fel, tovább harcol érte. Külsőre, néhány mondata után egy szoknyapecérnek jöhet le, mégse az a strigulákat gyűjtő nagyszájú férfi. Az biztos, hogy egy olyan férfi karakter lett, aki nekünk nőknek tud meglepetést okozni. Imádtam ezt, elképesztően megszerettem őt. 

Az első találkozás, találkozások után nyilván egyikük sem gondol többre. Hiába van meg köztük már szinte rögtön az a mindent elsöprő vonzalom. Egyrészt Mia nem akarja ezt érezni. Samu pedig a tökéletes ellentéte ebben a helyzetben. Tetszett ahogy olvasva visszakaptam az érzéseit Samunak. Hogy kimondta amit érez. Hogy ezért képes bármit megtenni. Nagyon hamar elrabolta az én szívem is, akárcsak Miáét. 

Annyira imádtam a közös jeleneteiket. A kezdeti részeket, amikor még csak ismerkedtek. Majd szépen nyomon követni miként alakul a kapcsolatuk. Az biztos, hogy a kémia ezer fokon lángol kettejük között. Ez mellett pedig még írtó jókat is szórakoztam velük. Hiszen ha Mia kemény is, ugyanakkor ő és Samu is mindketten elég szabadszájúak. Nem féltek odaszólogatni a másiknak. Remekül mulattam a társaságukban. Miközben olvashattam a vágy, a vonzalom miként erősödik, alakul valami többé. 

Hogy vajon eljön-e és ha igen mikor, hogy nem tudnak tovább ellenállni egymásnak? Az erotikus, forróbb pillanatok is remek helyekre kerültek a sztoriban. Tökéletesen képes az olvasó kettejükket átélni ezt a szenvedélyt. 

Kíváncsian haladtam a történettel. 

Ami ugye nem csak róluk szólt. Megismerhettük a rend fejét, Mária anyánkat. Ágnest, más lányokat és nőket is a rendből. Férfi szereplőket. Szimpatikus és kevésbé szimpatikus karaktereket. De az biztos, hogy ezúttal is mind úgy lettek megalkotva, hogy megtalálják a helyüket és segítsék a történetet. Elmesélni, megérteni nekünk. Vagy épp akadályokat gördítsenek. Mert akadnak azok is.

Külön óriási pont nekem, imádtam a gyilkos szálat. Mondtam ugye, hogy jó pár cselekményszál fut a sztoriban. Nekem ez nagy kedvenc lett. Izgalmas, félelmetes, találgatós. Na jó mivel nagy krimi fan vagyok lehet ezért is. 

De az egész vallás témája, minden körülötte remekül fel lett építve. Jól, érthetően, nem túlzón tálalva. Hogy tökéles mennyiség jusson ezen, már emített hozzávalóknak is. 

Mindeközben pedig tényleg úgy halad a történet, hogy végül majd minden szál összeér. Addig is millió kérdés merül fel. Hol kapunk rá választ, hol nem. 

Mia és Samu számára is nagyon sok minden kérdőjeleződik meg. A saját életüket illetően és kettejükkel kapcsolatban is. Már most fény derül sok mindenre. De lesz itt még új a nap alatt.

Titkok, titkok, titkok. És sok-sok meglepetés. Néha csak pislogtam bizonyos történéseken. Ez mellett persze szinte minden szálra akadt egy kis teóriám. Aztán vagy bevált, beválik vagy nem :D Bár Leventét ismerve ritkán váltak be és szerintem ezek után is ő lesz aki folyamat meg fogni lepni. Sőt! Ahogy tette végig, ahogy olvastam. 

Mert tudtam, hogy valami fantasztikusat fogok olvasni tőle ezúttal is! 😀💛 Aztán amint elkezdtem nem volt kérdés. 

Egy rögtön beszippantós regény. Magával ragadnak a szereplők, a cselekmények. Ami tényleg valami bámulatos módón felépített lett ezúttal is. Ismét egy új világba kalauzol bennünket a szerző. Tőle megszokott hozzávalókkal, mégis minden új. Ezúttal is. Zseniális!  

Egy regény, amit bátran fogok ajánlani bárkinek! Irány beszerezni! Lakatos Levente szeretőknek nyilván kötelező! De mindenki másnak is! Mert szerintem a Tönkreteszlek egy olyan regény, amiben mindenki megtalálhatja azt ami tetszhet neki. Rögtön megszerethetitek Miát és Samut. Új dolgokat ismerhettek meg. Új érzéseket élhettek át. Sok mindenre taníthat, rávilágíthat.

Remélem ti is kíváncsiak lesztek a történetükre. Higyjétek el mégéri! Mert egy olyan sztorit olvashatunk, ami ezúttal is sokat ad az olvasónak. Szórakoztat, elgondokodtat. Komoly témái többé tesznek minket olvasókat is, miközben millió érzést képes kiváltani. Egy igazi érzelmi egyveleg. Egy hullámvasút amire megéri felszállni. 

Én ahogy elkezdtem azonnal rabul ejtett. Nagyon remélem mihamabb olvashatok még belőle. Jó sokat.  Egy újabb szívem csücske lett ez a történet.😍

Csak gratulálni tudok Drága Leventém! Ezúttal is megcsináltad! Megmutattad, hogy kell ezt! 

Egy sokat, érzelmeket, szórakozást adó történetet, maradandót alkottál! Az elsőtől az utolsó szóig imádtam! 

Néha félelmetes, felkavaró, meglepő, vággyal teli. Reménytelenséggel és reménnyel. Meglepetésekkel. Kérdésekkel amikre még várjuk a választ. 

Vegyétek ti is a kezetekbe és merüljetek el ebben az őrületes, megkapó sztoriban.  💖😃


A végére pedig innen sem, pláne nem hiányozhatnak a kedvenc idézetem. Ami elképesztően sok lett. Sőt! Akár bemásolhatnám az egész regényt. De azért azt nem, szóval hozok néhány kedvencet. 


" Mondatáról mondatára egyre jobban kedvelem ezt a nőt. Szórakoztat a szarkazmusa, azt sem bánom, ha rajtam élcelődik. Sőt, talán egy kicsit izgat is. " 


" – Elhitetted velem, hogy nem vagyok egyedül, majd magamra hagytál. " 


" Zavarba ejtően közel állunk egymáshoz, és ha a tekintete nem volna elég leleplező, a szótlansága elárulja: rá is hatást gyakorol a pillanat. " 


"– Mi az? – kérdezem.

– Gyönyörű vagy – állapítja meg szemrebbenés nélkül. Szeretnék frappánsan válaszolni, de felemásan sikerül.

– Te pedig túl normális vagy… –  Elharapom a mondat végét, mielőtt kicsusszanna a számon: hozzám. " 


"– Az én lelkem egy elcseszett útvesztő. Ráadásul éjsötét van odabent, az orráig sem lát, aki bemerészkedik. " 


" – A szerelem az összes drognál veszélyesebb. Tudod, hogy miért? – Mivel fogalmam sincs, pontosan mire gondolhat, hagyom, hogy ő válaszoljon a kérdésére. – Mert a drog gyorsan kiürül, aztán tulajdonképpen eldöntheted, akarsz-e még belőle. A szerelem viszont hosszú ideig, az akaratod ellenére fogságban tart. Köréd záródik, elszívja a levegődet. Olyan dolgokra vesz rá, amiket tiszta fejjel nem tennél meg. Miután felszáll a lila köd, szégyelled magad, amiért kiszolgáltatottá váltál, és hülyeségeket csináltál. Nem is értem, hogy a szerelmet miért nem tiltja be a kormány. " 


" – Az igaz, hogy a szerelem is kémiai folyamatok összessége, de a drog hosszú távon a szar oldaladat hozza ki, lerombol, a szerelem viszont jobb emberré tehet, építhet rajtad – érvelek az erőltetettnek érzett párhuzam ellen. " 


"Képtelen vagyok kiűzni őt a gondolataim közül. Elemi hatással volt rám ez a nő. " 


" Az sem érdekel, hogy mit gondolnak rólam mások, az a fontos, hogy elmondhassam a saját álláspontomat, és a számomra lényeges emberek ismerjenek valójában. " 


" – A vakmerőség romokba dönthet, a félelem viszont biztosan elijeszti a boldogságot.  "



Értékelés: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése