2018. augusztus 26.

Kathy Reichs - Hamvadó csontok


Tempe Brennan törvényszéki antropológus elé váratlanul egy fiatal, alig tizenéves lány csontváza kerül. Ez azonban több, mint a szokásos megbízatásai egyike: gyermekkori legjobb barátnőjét idézi fel benne, aki minden magyarázat nélkül tűnt el az életéből. A lezáratlan múlt és a szakmai felelősség sem hagyja nyugodni – nem is beszélve a rejtélyes elváltozásokról, amiket a csontokon felfedez.


Az égkék szemű Ryan nyomozó eközben több eseten is dolgozik: három eltűnt személy és három azonosítatlan holttest után nyomoz. Mind lány és tizenéves. A munkájához szüksége van Tempe segítségére, noha kapcsolatuk a nő exférjének felbukkanása miatt a végéhez közelít.

Lehet, hogy a csontváz csak egy újabb az ifjú áldozatok sorában? Vagy Tempe túlreagálja a helyzetet, és nincs is kapcsolat az ügyek közt? Megérzéseit követve ismét saját kezébe veszi a nyomozást, miközben magánéleti viharai közt lavírozva próbálja elkerülni a teljes összeomlást.

A kutatás eredménye azonban felkészületlenül éri. Vajon fent tudja tartani szakmai távolságtartását és meg tudja oldani az ügyet, vagy végképp maga alá temeti őt a múlt?


És akkor következzen értékelés egy kissé más témájú történetről.

Megjelent ugyanis idén nyáron is a szokásokhoz híven egy újabb Kathy Reichs regény. Egy új Tempe Brennan történet. A sorozat verzióját imádom de a könyveket szintén szóval nem volt kérdés, hogy ezt olvasnom kell!



Erre a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Fumax kiadónak! 

A Fumax kiadó pedig minden évben hoz el nekünk új részt a sorozathoz. Az idei sem kivétel. Megérkezett a Hamvadó csontok!

Egy remek borítóval. A kiadó mindig is szuper borítókat ad a részeknek és ez alól ez sem volt kivétel. Eszméletlen jó lett! Az biztos, hogy mindig és most is remekül illik a történethez.

De nézzünk is a borító mögé.

Brennanben ezúttal sem csalódunk. Mint mindig most is hozza a formáját. A jól megszokott és tökéletes magyarázatokat megkapjuk tőle ami a munkáját illeti. Próbálkozik némi humorral több kevesebb sikerrel. Ismerjük már a stílusát. Én még mindig nagyon bírom a nőt. Kiválóan ért a csontokhoz. Noha van amikor az élőkhöz nem mindig de ez is egy olyan amit már megszoktunk tőle. :)

Nekem nagy kedvencem. Imádom!

 A történetünk ezúttal is egy csontvázzal kezdődik. Tempe asztalára egy nagyon fiatal lányt hoznak, hogy megpróbálja visszaadni a személy azonosságát. Annyi különbséggel, hogy ezúttal lehetséges, hogy őt magát is személyesen érinti az áldozat.

Volt fiatal lány korában egy barátnője aki egyszer csak eltűnt és Tempe soha többé nem hallott róla. Gyanús volt. És most itt ez a lány. Vajon lehet a két esetnek köze egymáshoz?

Brennant igencsak mélyen érinti a dolog. Egyébként sem olyannak ismerhetjük aki nyugton marad most pedig pláne nem. És csak, hogy biztos ne unatkozzon se ő se mi az olvasók természetesen nem ez lesz az egyedüli eset amin dolgozni kezd. Ki tudja talán minden összefügg mindennel? Vagy mégsem? Kiderül!

És amit szintén megszokhattunk, hogy ezúttal is akad a doktornőnek segítsége. Természetesen az én személyes nagy kedvenc nyomozóm a kék szemű Ryan személyében :)

Mindig is gyengém volt a pasi. Imádom!

Ők ketten már a legelejétől együtt dolgoznak. Ahogy tudjuk egy jó ideje már nem csak munka kapcsolat fűzi őket egymáshoz. Szeretem ezt a szálat ezekben a regényekben.


Hiszen már a történetekből adódóan annyi halál, félelem, és szomorúság és rejtély van jelen, hogy tökéletes kelléke a regényeknek ez a szál. A kettejüktől megszokott húzzuk egymás agyát részei, vicces pillanatok. Vággyal és szenvedéllyel teli percek. Néha kell ez, hogy ne csak a sötétség legyen jelen. Imádom ahogy mindezeket ötvözi az írónő.

Igaz ami ezt a részt illeti nem éppen úgy alakulnak a dolgok ami a párosunkat illeti ahogy reméltem. Már a fülszövegből is sejthető, hogy ezúttal velük sem megy minden simán. De még így is remekül adja elő nekünk az írónő. Imádom Brennant és Ryant. Mint mindig én nagyon szorítok nekik.

Ők ketten a tökéletes páros. Szerintem mind  a munka frontján mind pedig a magánéletben. Hát meglátjuk! Az írónő remekül kitalálta ezt is! És már ezzel is elérte, hogy csak még jobban várjam a következő történetét!

Adott tehát két remek karakter, nem egy megoldásra való rejtélyes gyilkosság. Régi titkok amikre előbb utóbb fény derül. És talán mindenre lesz magyarázat.

Tökéletesen kitalált lett ismét minden. Már ezekből az ügyekből kifolyólag egy pillanatra sem unatkozik az olvasó. Hiszen te is kattogsz rajta vajon mi lehet a háttérben? Mi mivel függ össze? Mi is történt?

Az antropológiai részek remekül leírva. Nem véletlenül, hogy az írónő maga az egyik legjobb ebben a szakmában. Pont ezért tudja ilyen tökéletesen átadni ezeket a részeket.

Nem kevés izgalom akadt ezúttal sem. Hiszen ismerjük Dr.Brennant. Soha nem képes az okos szóra hallgatni. Mindig a saját feje után megy. Na ebből adódnak mindig a húzós és rázós helyzetek. Aztán vagy megmentik vagy ő maga mászik ki a szorult vagy éppen veszélyes helyzetéből. Nem semmi a nő de ezért imádjuk.

Mellé és Ryan mellé a jól megszokott kollégák, család tagok és barátok is visszatérnek. Vannak akikkel kapcsolatban kapunk érdekességeket de ez is kell, ettől még izgalmasabb a történet.

Különös gyilkosságok, áldozatok akiknek vissza kell adni a nevüket. Titkok, cselszövések, nyomozások ezek ügyében. Félelem, meglepetések. Ugyanakkor ahogy említettem barátságok, lehet, hogy ezúttal a tiltott vágy is szerepet játszik. Szenvedély. Vicces pillanatokkal tarkítva.

A már megszeretett karakterekkel, akikhez csatlakoznak újak! Persze lehet akad kevésbé szimpatikus is de egye fene olyan, olyanok is kellenek.

Mindezek tökéletes keveréke ez a regény! Egy pillanatra sem hagy unatkozni! Mindig akad valami váratlan fordulat mielőtt mindenre fény derül. Az írónő remekül csavarta a szálakat. Imádtam! Izgalmas és fordulatokkal teli regény! Ahogy már megszokhattuk. Borzongással és félelemmel teli. Engedd, hogy téged is elragadjon! Én minden percét élveztem! Tökéletes olvasmány!

Ne hagyjátok ki ti se! Én már most a következő részt várom! :)



Értékelés: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése