2019. május 28.

B.E.Belle - Hazugok *ELŐOLVASÁS*

Elképesztő ​igaz történet alapján, egy zárt világ színpadáról.

A magyar tánctársulat kiemelkedő szólistája, Rea nyomdafestéket nem tűrő szókimondása és heves természete miatt nem túl népszerű társai körében. Ezt kihasználva egy három hónapos spanyolországi munkaszerződés alatt gonoszsággal átitatott lelkű kolléganője, Leila elhatározza, hogy letaszítja a tánc képzeletbeli trónjáról a királynőt. Hazugságokkal fűszerezett háborút indít, aminek következményeire senki sem számít.

Rea megsebzett lelkét csak a szerelem gyógyíthatná. Sárba tiport becsületének egyetlen megmentője a bűnösen jóképű testőr, Hugo Ortega lehetne – akinek szállodatulajdonos apja szerződtette le a magyar társulatot –, akibe a lány első látásra beleszeret. Bár a sármos spanyol csapodár, szoknyapecér életet él egy régebbi csalódása miatt, a magyar táncművész combjaitól ő is elveszti józan ítélőképességét.

Rea és Hugo szíve eszeveszett vágytól vezérelve kezd táncba a hazugság színpadán, ám a társulatot átszőtt ármánykodások hatására bizalmuk egymás iránt is meginog.

Vajon képesek együtt végigcsinálni az előadást, vagy még azelőtt párt váltanak, hogy felgördülne a függöny?

A Hazugok B. E. Belle első regénye, melyet egy igaz történet ihletett. Vérpezsdítő, vad románc, mely minden kétséget kizáróan elnyeri majd olvasói tetszését.



Nagyon szépen köszönöm a felkérést és a lehetőséget az előolvasásra az írónőnek és az Álomgyár kiadónak! 





Ha néhány szóval jellemezni kéne a regényt:  ♥

Bámulatos, elképesztő, vérpezsdítő és megdöbbentő. Imádtam.

Elkezdtem olvasni és nem volt megállás.

Azért is fantasztikus, mert igaz történet alapján íródott. Ki más tudná ezt jobban elmesélni, átadni nekünk, mint egy olyan írónő, aki otthon van ebben a világban?

Pont így már kiolvasva olvastam egy interjút a szerzővel. Sok minden világos lett, így aztán végképp értettem és értékeltem a történetet. Ami egy tökéletes első könyv B.E.Belle írónőtól. Biztos vagyok benne, hogy a ti nagy kedvencetek is lesz a regény.

Ami egy magyar tánctársulat életébe, a színfalak mögé enged bepillantást. Sőt, nem is csak azt hanem mindent megtudhatunk mind a táncosokról, az életükről, természetükről. Erről az életről, a táncról.

Pont azért mert az írónő maga is ebben a világban él káprázatosan át is adja az olvasónak.

Így pedig, hogy a történetet mind a női főszereplő Rea szemén keresztül láthatjuk, valamint Hugo által is bepillantást nyerhetünk a történetbe még fantasztikusabb élmény a sztori olvasása. Így az igazi.  Hogy mindketten mesélnek nekünk. Tökéletesen átlátjuk a történetet és megismerhetjük őket magukat is.

Na de akkor érkezzenek is ők.

" Szeretek a tűzzel játszani.
– Én nem követem a divatot. Magam vagyok a divat! – kacsintok rá, majd győzelemittasan elvigyorodom. " 

Legyen elsőként Rea. Már a neve nagyon tetszett, magáról a karakterről nem is beszélve. Ami akárcsak a történet egyedi. Hiszen a személyében nem egy átlagos, rózsaszín felhőkön lépkedő, aranyos lányt ismerhetünk meg. Oké az utóbbi jelző marad :) Egy magyar lány, aki kitűnő táncos. Ebben a szakmában nem megy ritka számba ha pont ez miatt és azért mert ő a szólista a társai nem éppen szívlelők őt. Nála pedig erre még inkább rátesz egy lapáttal az a tény, hogy Rea nem egy csöndes, nyugis csaj. Pont ellenkezőleg. Erős jellem, ami a szívén az a száján. Kemény, kimondja amit gondol. Lobbanékony, tüzes természetű. Ebbe a közegbe kell is. Ő pedig még ráadásul ez az álarc mögé rejtőzik is, hogy elviselje. Egy kemény, lázadó lány álarca mögé. Ami talán nem is annyira álarc. Ő ilyen. Ugyanakkor belül egy törékeny, érzelmes, rendes, aranyos csaj. De ebben a kemény világban nem mutatja, mutathatja ki.

Remek barát, bár pont ez a lobbanékony természet miatt nem sok igaz barátja akad. Ellenség annál több. Pláne mert ő áll az első helyen, amire más is pályázik.

Nagyon hamar megismerhetjük és megkedvelhetjük a karakterét. Én rögtön megszerettem és végig kedveltem, szurkoltam neki. Erős, okos lány. Igaz néha túl hamar robban de ez Rea. Ahogy pedig szépen elkezdjük megismerni a tánc eme nehéz, kemény, gyönyörű és sokszor kegyetlen világát érthetővé válik, hogy a lány miért ilyen. És még inkább le a kalappal előtte.

" Rég láttam ezt a Reát. A bosszúéhes, rombolásra kész önmagamat. Hiába éreztem, hogy az elmúlt napokban nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lettem. Hazugság volt. Csak elfojtottam az érzéseimet, amik most kitörtek a ketrecből és elszabadultak. Elnyomtam magamban. Bezártam őket és megvadultak." 

Ahogy említettem a szerző bámulatosan átadja a tánccal kapcsolatos hangulatot. Mi is részesei lehetünk ennek a gyönyörű és kemény hivatásnak, életnek. Mert ezeknek a lányoknak és fiúknak ez közel sem csak egy egyszerű munka. Pokolian meg kell dolgozniuk a helyükért. És mindezt lehengerlően visszaadja a regény. Mi is ott lehetünk a próbákon. Amik hol nyugodtan és tökéletesen zajlanak, hol pedig veszekedésektől hangosak.


Reának ez az élete, imádja ezt és fantasztikusan jó is benne. Bár sajnos egyre több keményebb, fájdalmasabb pillanat jut ki neki pont ebben a közegben amit imád. Mivel ő a mondjuk ki legjobb és a szólista nagyon kemény ez neki. A társai nem kedvelik, a folytonos összezördülések, mondjuk ki szemétkedések igencsak próbára teszik a lány erejét.

" Csak az intelligenciahiányos ember nem tud különbséget tenni egy táncművész, egy sztriptíztáncos és egy kurva között. "

Hiába külsőre és részben egy erős, karakán lány, ez belül  kezdi felemészteni.

Mindennek a feldolgozását, a megoldásokat erre a helyzetre meséli el nekünk a történet.

A történet amiből nem hiányozhat egy remek és szintén erős férfi karakter. A tánc világáról szól a sztori, a szép és gyönyörű pillanatairól, ugyanakkor titkokról, hazugságokról, gyűlöletről és pont ezek ellensúlyozására tökéletes mennyiségbe kerül a regénybe vágy, tűz, egy kis harc, szenvedély, szerelem, gyengédség.

Amit Hugo Ortega hoz el a lány életébe. A szexi, dögös és dúsgazdag testőr akinek a szállodához is köze van ahol a magyar csapat megszáll és jó ideig fel fog lépni majd.

" Megszakad a szívem, ahogy nézem a nőt, akit szeretek. Akit összetörtek. Akit én is összetörtem. "

Külsőre már említettem és sejthető, hogy egy igazi vonzó, szívdöglesztő spanyol férfit kapunk Hugo személyében. Ráadásul akiben Rea igencsak emberére akad. Mert ha ki kell mondani a dolgokat, vagy meg akarja kapni amit akar akkor Hugo is mindent megtesz. Kimondja amit gondol, meg is szerzi. Erős és kemény férfi. Aki mindig megszerzi amire vágyik. És most éppen a lányt akarja.

Ha a külső miatt egy nagy nőcsábásznak is gondolnánk a férfit és azért mert mindig megszerzi amit akar hamar rájövünk, hogy nemcsak ilyen. Persze ő is keményen kimondja amit gondol, de emellett egy édes pasi is tud lenni. Bár őt is inkább a szenvedélyesebb oldaláról ismerhetjük meg jobban akárcsak Reát. De mind a ketten főleg egymás hatására képesek megmutatni a gyengédebbik énjüket. Egymásnak pláne. Imádtam ezt is olvasni. Mind a ketten ha szeretnek akkor azt tiszta szívvel teszik. Hugo mindig ott van a lánynak, de ha kell akkor hagyja, hogy ő maga oldja meg a dolgait. Néha :D

" – Bocs, főnök!
  – Csak szökőévente hívsz főnöknek.
  – Igen, mert szökőévente egyszer vagy elmebeteg. Mindenki szeme láttára bemutatkoztál egy nőnek, aki amúgy le se szart téged, most pedig piálsz és üvöltözöl. Megbaszott az áram, tesó, vagy mi a fasz van veled? "

Fantasztikus páros ők ketten. Rögtön megkedveltem őket és nagyon szerettem olvasni róluk. Pláne mert ahogy említettem mind a ketten igencsak erős jellemek és ebből kifolyólag hajjaj akadtak harcos pillanataik. Wow. Hát oda tudják egymásnak mondani a magukét az biztos. Remek kis jelenetek születtek ebből. Jókat mosolyogtam nekik sokszor. Mert ha néha a helyzetből kifolyólag egy egy szóváltás keményebbre is sikerült, legtöbbször jókat beszólogattak, elpoénkodtak a másikkal. Nagy kedvenc lett Rea és Hugo párosa.

Akkor még a kis belső monológjaikat még nem is említettem. Pláne jól jött, hogy mindkettőjük gondolataiba bele lehetett látni. Nem semmik ezek ketten :) Imádom őket.

" Ez a nő olyan, mint egy könyv, amit ki kell nyitni ahhoz, hogy valóban tudjuk, milyen történetet tartogat, hiszen a borító vagy a hátlapon található fülszöveg megtévesztő lehet. Nem hagyhatom magam átverni, de azt sem hagyhatom, hogy elrejtse előlem azt a regényt, amit oly nagy munkával írt meg a szerzője. "

És még jó pár karaktert megismerhetünk. Rea barátnője Vivien szintén szimpatikus volt. Nem semmi egy csaj ő sem. De jó volt, hogy ők ketten ott voltak egymásnak. Persze Hugonak is van egy ilyen barátja, Diego. Nos, ő nem mindig volt a szívem csücske. Az írónő ugyanis remekül keverte a lapokat és nem kevés meglepetést mutatott nekünk a történet során. Hugo édesapját is rögtön megkedveltem. Persze akadtak olyan szereplők is akik hát...., hogy úgy mondjam közel sem lettek a szívem csücskei. De ez egy ilyen világ.. Így lett még eszményibb a történet.

A tánc világából kifolyólag tökéletesen értelmet nyert a regény címe. Ugyanis nem kevés hazugság szerepel a hozzávalók között. Titkokkal, meglepetésekkel tarkítva. Néha csak pislogsz. De minden tökéletesen a helyére kerül. És ha már a cím akkor a csodás borító is tökéletesen illik a történethez amit rejt a könyv.

" Mostanra nemcsak a legjobb barátom, hanem a jobb kezem és a leghűségesebb védelmezőm is. Vagyis így rögtön érthető, miért ő az egyetlen, aki túlél egy olyan beszélgetést, mint amit ma délután lefuttatott velem. "

A tánc mellett ahogy említettem nagy szerep jut az érzelmeknek is. Rea és Hugo igencsak viharosan induló kapcsolatának. Végigkövethetjük a kapcsolatuk alakulását. Hogy miként alakul az élete ennek a két embernek. Külön és együtt is. Persze akadnak súrlódások, problémák, titkok, akadályok amiket le kell győzniük. De azt mondom, hogy le a kalappal B.E.Belle előtt mert ebben a káprázatos regényben mindent tökéletesen úgy tett a helyére ahogy azt kellett.

Vággyal teli, tüzes, szenvedélyes, szerelmes pillanatokról is gyönyörű leírásokat kaptunk. A párosunk ugyanis már az első pillantás után vonzódott egymáshoz. Persze semmiért sem mondanák ki. Remek civódós, beszólogatós perceket is átélhettünk velük. Majd ahogy engedtek a mindent elsöprő vágyainknak nem volt megállás. A regény szókimondó minden téren így itt is. Mégis pont úgy voltak az ilyen pillanatok is megírva ahogy azt kell. Tökéletesen. Kellő erotikával, szenvedéllyel, gyengédséggel és szerelemmel fűszerezve. Remek volt ezekről a percekről is olvasni.

Teljes egészében imádtam ezt a regényt!

Szenvedéllyel, titkokkal és hazugságokkal teli. Ezek és más hozzávalók észveszejtő keveréke a történet.

" – Rólad azt is tudni fogom, miről álmodsz éjszaka, miután lehunytad a szemed. Azt is, milyen hőmérsékletű a víz, amikor beállsz a zuhany alá. Tudni fogom, mennyit ver a pulzusod egy áttáncolt nap után, de még azt is, melyik nap hány csillagot számolsz az égen. "

Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Két erős, akaratos és szókimondó karakter, akiket azonnal megkedvelünk pont ezek a tulajdonságaik miatt is. Csodás leírásokból mi is átláthatjuk, átélhetjük ezt az igaz történet alapján íródott sztorit. Részesei lehetünk Rea és Hugo világának. Ahogy keresik az útjukat, ami vagy külön vagy együtt folytatódik. Sok kérdésre keresi a választ, titkokra. Próbálnak változni. Hatalmas döntések előtt állnak. Mindenre tökéletesen válaszol a regény. Én minden másodpercét imádtam amíg olvastam.

Magával ragad és elvarázsol. Az elsőtől az utolsó oldalakig.

Titkok, hazugságok, intrikák a tánc világában. Csodás karakterekkel és kevésbé szimpatikusakkal. Félelem, fájdalom, könnyek. Szeretet, törődés, vágy, szerelem. Mindezeket összegyúrjuk és kész a Hazugok.

" Olyan a csókja számomra, mint fuldokló számára a levegő. Egyre többet és többet akarok belőle. "

Csak gratulálni tudok B.E.Belle írónőnek ehhez a fantasztikus első könyvhöz. Én imádtam. Minden percét.

Tökéletes olvasmány bárhol, bármikor.



Köszönöm az élményt és, hogy elolvashattam!

Hajrá mindenkinek!



Értékelés:




Még egy két kedvenc :)

" A táncban kiélheted magad. Eltáncolhatod a fájdalmat, a haragot, a megbántást, a megaláztatást, de a testeddel átírhatod a boldogságot, vágyat és szerelmet. Tánc közben az vagy, aki csak lenni akarsz, és azt fejezhetsz ki vele, amit csak akarsz. " 



" Az őrületbe kerget ez a bestia! " 



" Nem vagyok egy Gordon Ramsay, de unalmamban megtanultam például Churrost készíteni. Mindig is imádtam a spanyolok fő édességét, főleg csokoládéval leöntve. " 



Külön köszönöm szépen a megtiszteltetést, hogy a szavaim rákerülhettek a könyv borítójára! Csodás érzés, köszönöm szépen! ♥



Annyira gyönyörű a könyv élőben!




KATT a képre és ti is megrendelhetitek a könyvet :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése