2019. június 4.

Nicky Pellegrino - Egy év Velencében

Újabb csodás regény a nagy sikerű OLASZORSZÁG, SZERETLEK! szerzőjétől.

Kat sikeres, Angliában élő újságírónő, aki legalább annyira szeret utazni, mint enni. Televíziós műsorában a világ legkülönösebb helyeire kalauzolja a nézőket. Amikor a tévésorozat véget ér, Kat találkozik egy sármos idegennel. A férfi Velencében él, és egy régi, családi szállodát vezet. Szexis, okos, kedves. Tényleg létezik ilyen pasi a földön? Miután a kapcsolatuk szorossá válik, megállapodnak abban, hogy Kat egy évre Velencébe költözik hozzá. Besegít a szállodába, és könyvet ír a városról, tele titkos helyekkel és hagyományos receptekkel. Ennyi idő alatt igazán kiismerhető Velence összes étterme, péksége, cukrászdája. De vajon Massimo is, a vonzó olasz férfi?

„Lenyűgöző történet, eredeti olasz receptekkel! Csoda lenne, ha az olvasó nem szeretne azonnal Velencébe utazni.” DAILY MAIL 
„Senki nem ír úgy szerelemről és olasz ételekről, mint Nicky Pellegrino.” SUNDAY TIMES




Egy csodás regénnyel egybekötött lenyűgöző útikönyv Velencébe!


Nekem már volt szerencsém eljutni ebbe a mesés Olasz városba, így még jobban élveztem és imádtam minden pillanatát.

Egy csodás karneváli napot töltöttem ott, ami persze semmi ahhoz az egy évhez képest amit a történet hősnője, Kat tölt a városban. Mégis már ez a röpke idő elég, hogy az embert elvarázsolja és beleszeressen.

Nekem elég volt.

" Massimo mindig azt mondta neki: ha Velencét élvezni szeretné, föl kell fedeznie a város titkait. " 

A történetnek hála pedig ismét elutazhattam a lagúnák városába, Velencébe.

A káprázatos leírásoknak hála amiket a szerzőtől kaptunk minden másodpercét magunk előtt láthatjuk a regénynek. Kattel együtt sétálhatunk az eldugott kis Velencei utcákon, vagy vele hajókázhatunk, fedezhetünk fel új helyeket. Ismerkedhetünk, barátkozhatunk. Valami zseniális volt a történet.

Abszolút képes kikapcsolni, elvinni egy bámulatos utazásra. Elkezded és már csak azt veszed észre, hogy vége is van. Imádtam!

Ezzel a gyönyörű külsővel pedig pláne. Eszméletlen szép lett a borító. Abszolút passzol a történethez.

" Egy egész év ebben a vizes, árnyékos városban, ami alatt megtanul velenceiként élni, velenceiként étkezni és szeretni. "

Amit a már említett hősnő, Kat mesél el nekünk. Akinek eddig egy igencsak népszerű műsora volt, amikben utazgatott és a világ legszebb, legeldugottabb helyeit kereste fel. Csak, hogy ebből a főnökei már nem kérnek. És adódik a kérdés, hogy az örök kalandor akkor mihez is kezdjen magával?

Kat nem az a típusú lány aki képes sokáig megülni egy helyben. Nagyon nem. Imád kalandozni, utazni, megismerni új helyeket, embereket, kultúrákat, ételeket. Pont ezért is van egy picit bajban. De amolyan mentőövként jön akkor az ötlet, hogy szeretnének tőle egy cikket a városról. Arról az arcáról ami normál könyvekben nincs benne. Szóval irány Velence.

Majd megismerkedik itt egy helybeli férfival. Ennek is hála jön a következő ötlet, hogy akkor egy könyvet írna a városról.  Így kerül Kat újra Velencébe. Amihez a már említett férfi is igencsak hozzájárul. Hiszen megegyeznek, hogy a lány hozzá költözik a szállodájában egy évre. Amolyan két legyet egy csapásra.

Egy csodás városban élhet - igaz ezzel lehet akadnak gondjai egy olyan lánynak aki még sehol se volt képes egy egész évet egy huzamban eltölteni. De itt van neki Massimo és Velence. Rengeteg idő, hogy felfedezze a várost, megismerje az embereket. Alakulóban egy csodás szerelem... Új élményeket szerez, barátokat. Új ételeket kóstol, amiknek nagyon szerepe van a történetben.


" Az utazást és a kalandokat szeretem, azt, ha folyton más a nézőpontom, és nem is számítottam rá, hogy ezen a téren valaha is megváltozzam. " 

Mert imád főzőcskézni, új dolgokat kipróbálni. Természetesen pontos receptekkel ezek is belekerülnek a készülő új regényébe. Amiket mi is elkészíthetünk akár a leírásoknak hála.

Megismerhetünk tehát a személyében egy igazi kalandor lányt. Akinek az élete a folyamatos újdonság keresése. Aki erős és céltudatos. Tudja mit akar és el is éri azt. Egy életvidám lány. Igaz eleinte akadnak némi problémái a sokáig egy helyben maradással. De ügyes csaj és nem kell félteni, hamar feltalálja magát.

Az elejétől fogva kedveltem őt és szerettem vele átélni ezt a kalandot.

Ami hol a jelenben játszódott, hol pedig a múltban. Mert a történet ott indul, hogy ők már egy pár Massimoval. De hála Kat készülő könyvének egy cseppet sem kell félnünk. Annak hála ugyanis tökéletesen megismerhetjük a történetüket. Az első találkozást, az ismerkedésüket, ha akadtak nehézségeik, a problémáikat. Együtt élhetjük át velük a szerelmes, vággyal teli és romantikus pillanatokat is.

" - Mert az étel nagy kaland: ha egy helyet alaposan meg akarunk ismerni, nemcsak a hagyományokat és a szertartásokat kell nézni, hozzátartoznak az ízek és illatok is. " 

Az biztos, hogy a szerző remekül kigondolta a regényt és tökéletesen szőtte a szálakat. Hogy miként is alakuljon minden.

És ha már Massimo. Egy vérbeli olasz férfit kapunk. Aki lovagias, édes, szenvedélyes. Igaz néha kissé túlságosan nehéz kirángatni a szállodájából és rávenni, hogy egy kicsit éljen. De ha ez is megvan akkor egy szexi és remek férfit ismerhetünk meg a személyében.

Imádtam olvasni kettejükről. Mégsem kifejezetten mondanám azt, hogy ez egy romantikus regény és csak róluk szól. Sőt, inkább Velence áll a középpontban. Minden más csak köré épül. Olyan hozzávalók amitől még zseniálisabb lesz a regény.

" - Az élet többről szól, mint hogy csak jól ellegyünk. Hol marad akkor az izgalom, az élet sava-borsa, a varázslat? - kérdezte Coco. - A szenvedély? " 

Nagyon szerettem amikor Kat és Massimo párosáról olvashattam. Hiszen egy igencsak nehéz próba elé is álltak a fiatalok. Alig ismerték egymást és máris beleugrottak abba, hogy együtt éljenek. Ráadásul két teljesen különböző helyről származnak, más kultúra szerint éltek. Más típusú emberek. Szőtt bele olyan csavart a szerző amire nem számít az olvasó és ami csak még nehezítette a párosunk életét. De mindez is tökéletesen van kigondolva, tálalva.

És akkor még jött hozzá néhány remek állandó karakter. Az életvidám, színes és néha őrült (de csakis jó értelemben) Coco. Vagy egy vendég a szállodából aki eleinte nem igen volt Kat ínyére de végül remek barátok lettek. Egy másik kissé szintén különc férfi. Aki semmit sem úgy csinál Velencében ahogy kell, noha ide valósi. Ő szeret újítani, új dolgokat kitalálni, a konyhájában főleg. És csak reméli, hogy az emberek engednek az új csábításának.

" - Itt vagy a világ egyik legromantikusabb városában, szingli vagy, és igazán rád fér egy kis szenvedély. Mit tétovázol? " 


Remekül megalkotta ezeket a szereplőket is a szerző. Ugyanúgy meg lehetett rögtön kedvelni őket ahogy Kat és Massimo karakterét. Sokszor eszméletlen jókat lehetett mosolyogni nekik. Velük lehet örülni, aggódni és sírni is. Rengeteg érzelem vonul át az olvasón amíg olvassa a regényt. De pont ezért lenyűgöző mert mindezt képes tökéletesen átadni nekünk Nicky Pellegrino.

Sok probléma, félelem merült már a kettejük kapcsolatában is amire keresi a választ a történet. Család, barátok, félreértések.

Miközben egy csodás könyv alakulását követhetjük végig Kat szemén keresztül. Bejárhatjuk a mesés Velencét amit csak az ismerhet meg igazán aki ott él. Zseniális. Remek karakterek, egy szép szerelmi történet is szerepel a hozzávalók között. Hogy miként kötnek kompromisszumokat, miként változnak. Csodás ételeket is kóstolhatunk hála Katnek.

" - Arra vágyom, ami az életemből eddig hiányzott: őrült, eszement, romantikus szerelemre, amilyen a könyvekben és a filmekben van. Nem tudom, hogy ez a való világban létezik-e, de meg kell próbálnom. " 

A regény szinte minden pillanatát magad előtt látod, átéled a szereplőkkel. Nemcsak Olaszországon belül de eddig semmilyen más hely nem tudta nálam lenyomni Rómát. Már volt szerencsém Velencéhez. De ezt a regényt elolvasva semmit sem szeretnék jobban mint visszamenni és hasonlóan Kathez, felfedezni ezt a titokzatos, gyönyörű és káprázatos várost. Ki tudja? Talán összejön.

Addig is olvassátok el ti is Nicky Pellegrino fantasztikus regényét ami ezúttal a mesés Velencébe kalauzolja az olvasóit. Higgyétek el, nem fogjátok megbánni. Pláne, hogy közeleg most már remélhetőleg a jó idő. Jobb olvasmányt nem is találhatnátok. Bárhol, bármikor tökéletes kikapcsolódás. :)


Még egy két kép, túlságosan belejöttem :) ♥








Értékelés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése