2023. április 25.

Gyönyörű sorscsapás - A film

 Sziasztok!



Lehet kicsit csúnyán hangzik ez, de ami a filmet illeti, inkább elrettentő posztot hozok nektek. Már ami a Gyönyörű sorscsapás című filmet illeti. 

Eljutottunk moziba megnézni pénteken. Amit mégegyszer nagyon köszönök a kolleganőmnek! Egy remek este volt, amit amolyan utó szülinapi ajándékba kaptam. 💗

Igaz ami magát a filmet illeti, sajnos csalódtunk mindketten. De még mekkorát. 

Ha teljes mértékben elvonatkoztatva ülsz be a filmre a könyvtől, vagy ez esetben jobb is ha nem olvastad, akkor egy cuki, nem is annyira romkom, inkább egy komédiát láthatsz. Annak tökéletes volt. 

De mivel mi nagy rajongói vagyunk a regénynek, óriási csalódás volt. Szerintem egy momentumot sem tudnék kiemelni, ami tetszett volna. Már én eleve kétkedve mentem, mert nem ilyennek képzeltem volna a szereplőket sem. Mondom oké, a második előzetes után mégis kapott egy esélyt. 

Viszont, gyerekek. Mi az jó élet volt ez? 

Rendesen lesokkolódva jöttünk ki a film vége után. Ismét jövök azzal, ha nem olvastad még a könyvet és úgy mész el rá akkor egy tökéletes, végig nevetős film. De ha netán olvastad és szeretted akkor hajajjj... 

Igaz ez is csak az én véleményem. Nekem totális csalódás volt. Még annak ellenére is, hogy mire a filmhez jutottunk egész megbarátkoztam a szereplőkkel. Pedig én előtte is mondtam, hogy oké, lehet jó a srác, de nekem akkor se lesz ő soha a könyvbeli Travis Maddox. 

Nagyon hamar pedig minden remény elszállt. Nem is értem ebből a regényből, hogy készülhetett ez a film? Bár volt sejtésem a rosszra, mert sajnos ugyanazok csinálták, akik a Miután című filmet. Már az mindent elmondott. Be is igazolódott a rossz sejtésem. 

Persze,ahogy az előző posztban a könyv értékelésénél írtam, így már felnőtt fejjel is olvasva és ha a valóságot nézzük, voltak hibái a sztorinak. Mégis mivel egy sztori, a képzelet szüleménye, annak számomra tökéletes volt. Én régen és most is imádtam a könyveket. 


Számomra ez a film az egész megcsúfolása volt. 

Egyrészt szerintem nem is rémlik sok olyan momentum, ami teljesen olyan lett volna mint a könyvben. Amit eleve nem értek. Ha egyszer egy filmből csinálunk könyvet, akkor legalább nagyvonalakban kövesse már. De ez a film? 

Őszintén? Egy rossz vicc lett. 

Az egész könyvet totálisan elparodizálták. Egy komoly momentum nem volt a filmben. Ismerjük a regényt. Persze abban is voltak vicces, cuki pillanatok. De azért inkább komolyabb hangvételű sokszor. Itt még a romantikus, erotikus részek is gázul el voltak viccelve. 

Sajnálom, mert kíváncsian vártam, de nekem ez totál nem jött be. Semmi köze nincs a könyvhöz. Ha ahhoz nézzük egy bűn rossz paródiája. Önálló komédiaként viszont megállja a helyét. Így ennyit megért. Jó kis este volt. Elpörögtünk rajta. 

Mégis mivel mi olvastuk és szeretjük a regényt, nekünk ilyen téren csalódás volt. De még mekkora. Hiszen akaratlanul is minden pillanatát ahhoz hasolítja az ember. Na itt nem sok mindent kellett, mert szinte semmi nem egyezett. 

A karakterek nagyja sem.Főleg a saját könyveikből is például megismert jóképű, dögös Maddox fiúk. Hát jesszuskám. Voltak bajok. 

A könyv sztoriját nem vitték végig. A legtöbb jelenet talán mondjuk rá kezdődött úgy mint a regényben, de vagy hamar elvágták, nem ment végig, vagy tök más kimenetele lett. Minden pillanatot elhumorizáltak. Összedobva, összecsapva. 

Ami a legmegdöbbentőbb volt számomra, az a stáblista. Mikor a producerek közé sorolták az írónőt is. Nem is értem. Ő mit nézett mikor ebből a könyvéből a filmet csinálták? Nem fogom fel, hogy engedhette, hogy ezt csinálják ebből az egyébként, számomra legalábbis, remek sztoriból. Oké persze el kell adni a filmet. De könyörgök, ha egyszer így és ilyen a sztori, akkor vagy csinálták volna meg úgy, vagy forgassanak egy tök más vígjátákot. 

Az érzelmek, semmi nem jött át. Sem ahogy Abby és Travis kapcsolata, vonzalma alakult. Abby kétségei vele kapcsolatban. Travis félelmei, hogy a lány lelép. Az égvilágon semmi,, ami a könyvben volt ahogy volt. 

Nyilván mi akik olvastuk, teljesen elvonatkoztatni sose fogunk tudni, megpróbáltuk így nem lett teljesen kudarc az élmény. De nem azt kaptam amit vártam. Ezek után pláne azt mondom, hogy ilyen esetben, jobb ha az ember megmarad a könyv formátumnál. Akkor nem érhet csalódás. Pláne nem ekkora. 

Én a könyveket továbbra is szeretem, imádom. Folytatni is fogom az újraolvasást a Veszedelmes sorscsapással. Nagyon fogok igyekezni, hogy ne ezt lássam majd magam előtt.. 😖


Szóval döntse el mindenki, de ha rám hallgattok inkább elolvassátok, vagy újraolvassátok, mint megnézitek. Bár nyilván nem vagyunk egyformák. Lehet lesz aki szeretni fogja a filmet. Többen írtátok lányok előtte, hogy nektek is ilyesmiként jött le mint nekem. 

Vagy ide vagy a fb poszthoz várom a Ti véleményeteket is :) 

Ha pedig kíváncsiak vagytok akkor a könyvről ITT az értékelésem. 

2 megjegyzés:

  1. Szia mi is elmentünk megnézni a húgommal mert a könyveket imádtuk mind ketten .Az hogy csalodás enyhe kifejezés. Nekünk is az volt a véleményünk ami neked. Most már csak arra leszek kíváncsi hogy lesz e folytatása a filmnek mint a könyveknél . És elmegyünk megnézni mert győz a kíváncsiság hogy mit hozznak ki belőle 😂😂😂

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Akkor ahogy látom többnyire ezen a véleményen van mindenki. 😅 a fb oldalon írta valaki hozzászólásban, hogy tán már szerződtették a színészeket a következőre. A jó isten mentsen meg minket. 🤣🤣

    VálaszTörlés