2024. július 17.

Colleen Hoover · Tarryn Fisher - Soha, ​de soha 1-3. (Never never 1-3.)

   📚 Könyvajánló 📚


SOHA NE ÁLLJ LE! SOHA NE FELEJTS! EMLÉKEZZ!

Charlie Wynwood és Silas Nash legjobb barátok, amióta csak megtanultak járni. Tizennégy éves koruk óta szerelmesek egymásba. Ma reggel óta azonban… vadidegenek. Az első csókjuk, az első veszekedésük, a pillanat, amikor egymásba szerettek… Minden emlékük odalett. Charlie-nak és Silasnek együtt kell működniük, hogy felfedjék az igazságot arról, hogy mi történt velük, és miért. Minél többet tudnak meg arról, hogy milyen pár voltak… annál inkább megkérdőjelezik, miért voltak egyáltalán valaha együtt. A feledés rettenetes, de az emlékezés még rosszabb.

A KIROBBANÓAN SIKERES SOROZAT, EGY KÖTETBEN. TikTok-szenzáció! #BookTok, #OlvassEgyJót!



Bevallom, nem kicsit féltem ettől a kötettől. Noha nagyon akartam szeretni. Már csak azért is, mert egyszerűen meseszép lett ez az új kiadás. 

A fülszöveget elolvasva, nekem kicsit hajaz CoHo -  Layla című könyvére. Ott is és úgy tűnt itt is, számítani lehet egy kis már-már misztikus szálra. Ott ez nekem annyira nem jött be. Így kicsi félelemmel álltam neki. Mégis csak nekikezdtem. 

Meg kell mondjam, a legjobb döntés volt. Azonnal berántott. Újabb kedvenc CoHo könyvet avattam. Nyilván annak is lehet köze hozzá, hogy Colleen nem egyedül írta. Nem tudom ki melyik részt, mit rakott a regényhez, de az biztos, hogy engem totálisan megvettek az írónők. 

Igen, itt is megvolt egy kis misztikum, egy szál, ami végig kihatással volt a párra. Hiszen Charlie és Silas gyerek koruk óta barátok, majd szerelmesek. Mégis egy nap arra eszmélnek fel, hogy semmire sem emlékeznek. Se a múltat illetően, se a jelent. Nem tudják magukról, hogy kicsodák. Család, barátok, az egész eddigi életükről semmit sem tudnak. 

Az első lapoktól érdekelt a történet. Ennek a két fiatalnak a sorsa. Akik még csak épp, hogy felnőttek lettek, vagy inkább lesznek. Gimnazisták még. Egymás első szerelmei. Sőt, állításuk szerint egymás utolsó szerelmei is. 

Noha úgy fest, az élet és sokáig nem tudni pontosan kicsoda és micsoda, de igen nagy akadályt állít a pár elé. Hiszen 48 óránként újra és újra mindent elfelejtenek, amit ez idő alatt megtudnak, kiderítenek egymásról és magukról. 

Igazán érdekes és izgalmas volt ez a szál. Pláne, hogy semmiféle fogalmam se volt róla, még a vége felé közeledve sem, hogy mi folyik itt? Miért történik ez a fiatalokkal? 

A két szerző valami zseniálisan fonta a szálakat. Hiszen végül minden értelmet nyert, mégis olyan meglepetéseket okozott végig, hogy csak na. 

Hihetetlenül tetszett és szerettem, hogy Charlie és Silas ez idő alatt újra és újra megismerte önmagát. Ugyanis az emlékeik elvesztése előtt hatással voltak rájuk a közös családi gondok és viszályok. A kettejük kapcsolata óriási mélypontra került. Előtte. Mindez előtt. Ráadásul ők maguk sem feltétlen voltak mindig a legjobb emberek. Főleg a lányra áll ez. Neki változott a legtöbbet a személyisége. Sok mindenre rájött. Magával és családjával kapcsolatban. Sokkal jobb ember lett belőle. Végig kedveltem őt. Nagyon is. Főleg azt a lányt, aki a történések hatására lett. Így rá látott a hibáira, a rossz döntéseire. Persze Silas is változott, de Charlie a legtöbbet. Tetszett és jó volt végigkövetni ezt az utat. Tanulságos is. 

Azt az elképesztően nagy, mérhetetlen egymás érzett szerelmüket pedig pláne. Azt kell mondjam, ezek az események még jót is tettek nekik. Jó irányba változtak. Ők maguk és a szerelmük is. Imádtam erről olvasni. Hogy 2 naponta elfelejtik egymást, mégis valahol ott legbelül mindvégig érzik, hogy ők összetartoznak. 

Családi botrányok, ármány, szenvedés. Rokoni, baráti, szerelmi kapcsolatok. Nem kevés meglepetés. Két fiatal, akik valaha mindennél jobban szerették egymást. Majd elkezdtek eltávolodni, tönkrement a kapcsolatuk. De ezeknek az emlékezet kieséses napoknak hála, nem egy új esélyt kaptak, hogy mindent helyrehozzanak. Imádtam ezt nyomonkövetni. Miközben persze mindvégig törtem a fejem, próbáltam összerakni, kitalálni mi történik velük. Persze nem sikerült. A két szerző rendesen kifogott rajtam. De így volt a jó. Szeretem, ha végig izgalmas egy regény. Ha az elsőtől az utolsó oldalakig megvan az a hűha feeling. Na itt megvolt. 

És mikor minden összeállt? Az volt az igazán hűha. Néha félelmetes volt, titokzatos, fájdalmas. Mégis reménnyel teli, sok szép és boldog pillanattal. Egy elképesztően csodás szerelem, lélektársi kapcsolat története. Ami idősíkokon át ível. Sokszor igazi érzelmi hullámvasút. Egy bámulatos utazás. 

Megéri elindulni erre az titokzatos kalandra. Ha elolvassátok Silas és Charlie nem mindennapi történetét, higgyétek el, nem fogtok csalódni benne. Gyönyörű írás lett.  




Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.       
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése