2019. december 11.

Csabai Márk - Így öltek ők




„Tökéletes ​és közérthető bemutatás a legmegrázóbb esetekről.” – Réti László, író, forgatókönyvíró, „exnyomozó”


„Lebilincselő gyűjtemény a legfelkavaróbb eseteinkről.”- Kitanics Márk, igazságügyi pszichológus szakértő



Tudta, hogy sorozatgyilkosok nem csak az Egyesült Államokban élnek, és nem is torz, hollywoodi agyszülemények? Tisztában van azzal, hogy hazánk számtalan hírhedt halálosztót adott a világnak, akik közül többen is világhírnévre tettek szert? Nem túlzás azt állítani, hogy a sorozatgyilkosok most is köztünk járnak, lesben állnak, és várják a lehetőséget „mesterművük elkészítésére”.

Csabai Márk, a közkedvelt krimiíró, hosszas kutatómunka után ebben a lebilincselő albumban gyűjtötte össze Magyarország tíz leghírhedtebb tömeg- és sorozatgyilkosának történetét az 1900-as évektől egészen napjainkig, fényképekkel és korhű tudósításokkal. A könyv megmutatja, hogyan vélekedett a kor embere és az akkori sajtó a bádoghordóba zárt női holttestekről, vagy éppen a tiszazugi arzénes asszonyokról, a hurkos-, esetleg a martfűi rémről…
Mindez megtudható ebből a vérfagyasztóan izgalmas albumból!



Köszönöm a lehetőséget Csabai Márknak és az Álomgyár kiadónak, hogy elolvashattam a könyvet. Az pedig külön megtisztelő, hogy a szavaim rákerültem a borítóra. Nagyon köszönöm! 



És ahogy az ajánlóm is szól ez szó szerint egy Hihetetlenül megrázó olvasmány.




Megmondom őszintén már amikor kiderült, hogy érkezik ez a könyv, akkor felkeltette az érdeklődésem. A borító eszméletlenül ütős és találó. Akárcsak a cím. Ugyanakkor mégis úgy voltam vele, hogy jobban örülnék ha nem is tudom például külföldi híres sorozatgyilkosokról olvashatnék.

Mert nekünk van egyáltalán ilyenünk? Tettem fel a kérdést hirtelen.

Csabai Márk legújabb, Így öltek ők című könyve választ adott a kérdéseimre.

Sőt! Ahogy elkezdtem olvasni rögtön el is söpörte minden kétségemet. Annyira beszippantott, hogy képtelen voltam abbahagyni. Pedig nem egy lányregényt olvashatunk. Hanem kegyetlen, brutális, megdöbbentő tényeket.  Ahogy a könyv mondja: A sorozatgyilkosok most is köztünk járnak.

Ha mondhatok ilyet egy ilyen könyvre, akkor fantasztikus, zseniális lett.

A lényege, hogy a szerző összegyűjtötte Magyarország 10 leghíresebb sorozatgyilkosát és őket mutatja be nekünk ebben az albumszerű könyvben.

Merthogy bizony nekünk is vannak sorozatgyilkosaink.

Ahogy említettem, nem egy könnyű téma, de mégis valamiért minden embert vonz a veszély, a sötétség. Hogy megtudjuk ezeknek az embereknek az indítékait, hogy megismerjük őket. Hiszen tényleg köztünk élnek. Bárki lehet az és még csak nem is sejtjük. A gonosz köztünk jár. Néha lehet igyekszünk a homokba dugni a fejünk, de attól ezek a dolgok, ilyen emberek akkor is léteznek.

Nem egy elvarázsoló téma, sokkal inkább meghökkentő, félelmet keltő és hihetetlen. Ahogy a szerző utánajárt egy egy gyilkosnak, ahogy bemutatja az olvasónak ezeket az embereket, nem is gondolnád mennyi és milyen gonoszságok léteznek. És ezek tényleg megtörténtek. Hihetetlen volt még olvasni is.

Ezúttal is a képzeletemnek hála minden szavát magam előtt láttam. Végig csodálkoztam és főként borzongtam. Mikor rájössz -  hogyha szereted például a krimiket-,  hogy ezeknek a kitalált történeteknek mennyi igazság alapja van. Hiszen ebből a könyvből is kiderül, mennyi ilyen veszélyes, félelmetes elme jár köztünk.

Brutális, kegyetlen, megdöbbentő részletességgel mutatja be nekünk ezt a 10 gyilkost a szerző. Le a kalappal előtte azért ahogy összerakta azt a könyvet.


Ahogy minden fejezet elején bemutatja nekünk az adott gyilkost. Majd a leírásokból látszik, hogy mennyi kutatómunka van a sztorik mögött. Gratulálok Márk!  Remekül összeszedett és felépített album.

Részletesen mutatja be a kegyetlen valóságot. Hogy mi is mutathatunk fel sorozatgyilkosokat. Nem is akármilyen elborult embereket. Egyszerre volt félelmetes és megdöbbentő.

Én nagyon szeretem, az utóbbi időben pláne krimi fan lettem. Nagyon sok remek, izgalmas, találgatós kis krimit lehet találni, aminek én ahogy olvasom akaratlanul is belegondolok a történetébe, az áldozatok helyébe. Hogy mit tennénk egy egy helyzetben?  Ijesztő belegondolni ezekbe. Hogy manapság már sosem lehet tudni kiben van hajlam ilyen kegyetlenségekre. Sosem tudhatjuk kivel, mikor fordulnak elő ilyenek.

Egy egy gyilkos részét ez miatt még félelmetesebb volt olvasni. Pláne, hogy nem csak régebbi hanem még a közelmúlt gyilkosai, netán akik ma is élnek olyanok is szerepelnek a könyvben. Elgondolkodtató és rémisztő ezeket tudni.


Mind a 10 rész esetében az volt. De ami nálam  különösen kiverte a biztosítékot és a frászt hozta rám az a 9-es. A Százhalombattai rém.... Esküszöm még most is a hideg kiráz és hasonlók ha felidézem a róla olvasottakat. Hogy milyen őrült kegyetlenséggel kínozta és végzett az áldozataival. Ráadásul még jóformán büszke is a tetteire. Sőt! Ami még inkább félelmet ébresztett bennem, hogy itt ül a Szegedi börtönben, ráadásul hamarosan akár ki is szabadulhat. És nem mellesleg büszkén mondta el, hogy a szabadulása utáni első dolga lesz a gyilkolás.

Nesze neked. Manapság egyébként se lehet tudni de így járj nyugodtan az utcán...... Oké lehetne nem olvasni ilyesmiről, de attól az ilyen alakok nem tűnnek el. Sajnos azt is megmutatja ez a könyv, hogy a törvényeink mennyire nem tesznek semmit az ilyen emberek ellen.....Szomorú, vagy inkább dühítő belegondolni, hogy néhány év és nyugodt szívvel szabadon engedik ezeket az embereket.... Nem is értem, hogy az életfogytiglan büntetés miért nem szó szerint értendő? Az ilyeneknek mint az említett Százhalombattai rém soha többé nem szabadna a szabad levegőre kerülnie....

Az biztos, hogy rém ijesztő, irtózatos ezekről olvasni, de a mai világhoz sajnos hozzá tartozik.

Én elolvasva azt mondom, le a kalappal Csabai Márk előtt.

Remekül összegyűjtött információk, képekkel, cikkekkel.


Érdekes, félelmetes, elképesztő.

Én ahogy elkezdtem teljesen magába szippantott. Nem egy könnyű olvasmány, de tanulságos így érdemes elolvasni.

Krimi kedvelőknek pláne. Az egész könyv remekül össze lett állítva. Gratulálok! Ha pedig valaki most ismerkedik, kedvelte meg a krimiket azoknak is ajánlom. Jó tudni az ilyenekről és vigyázni.

Gratulálok ehhez a könyvhöz. Tökéletesen összeállított írás. Figyelemfelkeltő és a tartalomhoz illő, remek borítóval. Érdekes, ugyanakkor megrázó olvasmány. Még egyszer köszönöm, hogy elolvashattam!




Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése