2019. december 8.

Stephenie Meyer - Life ​and Death Egy életem, egy halálom

Minden éremnek két oldala van…

Bellát és Edwardot is már ismered. Most találkozhatsz Beau-val és Edythe-tel!

Amikor Beaufort Swan a borús kisvárosba, Forksba költözik, és megismerkedik a vonzóan rejtélyes Edythe Cullennel, az élete izgalmas, de ijesztő fordulatot vesz. A titokzatos Edythe-t porcelánfehér bőre, aranyszínű szeme, igéző hangja és természetfeletti képességei ellenállhatatlanná teszik. Csakhogy Beau-nak fogalma sincs róla, hogy minél közelebb kerül a lányhoz, annál nagyobb veszélybe sodorja saját magát és a szeretteit. És lehet, hogy túl késő lesz visszafordulni…

A kultikus szerelmes regény lebilincselő újragondolása minden Alkonyat rajongónak kötelező olvasmány! A történetet a szerző, Stephenie Meyer bevezetője és utószava egészíti ki.

Az Alkonyat/Twilight első megjelenése, 2005 óta modern klasszikussá válva olvasók millióit varázsolta el.

Az Alkonyat sorozat világszerte csaknem 155 millió példányban kelt el.




Azt hiszem ez egy viszonylag rövid értékelés lesz.

Nem gondoltam volna, de ennél a könyvnél még arra se pazarlom az időm és az energiám, hogy képeket nézzek, készítsek hozzá.

Csak ültem a végén a könyv fölött és azt kérdezgettem magamtól, hogy mi a jó élet volt ez?

Eszembe jutottak a könyv elejéről Stephenie Meyer szavai. Hogyha annyira kíváncsi volt egy ilyen sztorira elég lett volna ha csak kigondolja magának, vagy nagyon maximum ha leírva akarja látni írja le magának de, hogy ezt képes volt kiadni?

Ráadásul rámondani, hogy az Alkonyat 10.évfordulójára? Hát inkább ne csinált volna semmit. Állati nagy csalódás ez a könyv.

Vártam mert hát ugye csak Alkonyat, vagyis van hozzá elvileg némi köze. Fogjuk rá, hogy tetszett az elgondolás, a könyv borítója se rossz. De egy rémségesen rossz koppintásnak sem lehet nevezni az elődjéhez képest.

Már csak annak örülnék ha ezt a pár órát amit rá pazaroltam kitörölhetném a gondolataimból, hogyha elolvasom az eredeti történeteket és megnézem a filmeket még csak véletlenül se lássam magam előtt ezt a borzalmat. Sose gondoltam volna, hogy ilyet mondok de.....

Sokan így is előítéletesek, nem szeretik az eredeti sorozatot. Szívük joga, nem vagyunk egyformák szerencsére. Nekem az hatalmas szerelem. Nagyon sok szép emléket, barátot köszönhetek azoknak az éveknek. De ez nem kicsit rácsúfolás az egész Twilightra.

Nem is értem a szerző hova gondolt?.... Komolyan már egy cseppnyi kreativitás, új gondolat sincs benne? Oké, hogy teljesen összekeverte a szereplőket, a nemeket. De ugye a lényege ugyanaz mint az eredeti sztorinak. Nem tetszett, hogy még a párbeszédek is szóról szóra ugyanazok maradtak. Nem is értem minek fogott ennek neki. Bár igaz ami igaz ezek fényében sok idejét nem vettel el ennek a sztorinak a megírása. Bocsánat, átírása... Oké a vége más lett de az a baj, hogy ez már semmit nem javított a sztorin...

Semmi olyat nem tudnék kiemelni ami tetszett volna. Alapból elgondolásként nem gondoltam rossznak de ahogy elkezdtem rájöttem hamar, hogy még annak is rossz. Ebből az eredeti az igazi. Az Alkonyat fanfiction-ök ideje régen lejárt drága Stephenie.

Ez annak is egy silány verzió.

Például itt van ugye a főszereplő, Beau Swan. Aki ugye Bellát szerepét kapta. Hát Bellának lányként még jól is áll ez a kissé béna, esetlen, félénk szerep de egy srácnak? Oké ilyen is van, de ez már túlságosan nyálas és béna volt. Ez a totálisan felcserélünk mindent és mindenkit sem jött be. Egy nagy káosz volt az egész. Nem így szerettem volna visszatérni Forksba.

Nagyon nem akarom ezt soha többet magam előtt látni.

Jól írta a bevezetőben Stephenie, elég lett volna ha csak saját magát szórakoztatja ezzel. Valamint azt is, hogy a Midnight Sunnak jobban örültünk volna. Mindenki azt várta. Azt bármikor örömmel olvasnám. Az egy igazi ajándék lett volna az évfordulóra a rajongóknak. Mindenkinek aki szerette ezt a világot. Ez viszont borzalmasra sikerült.

Úgy fest az írónő megírta ezt a remek sorozatot és le is ragadt itt. Sajnálom mert azért kíváncsi voltam rá. Örültem volna ha ismét egy jó sztorival elmerülhetek, nosztalgiázhatok a kedvenceimmel de nem ez történt. Örülök, hogy csak kölcsön kaptam a könyvet mert erre nem érte volna meg költeni.

Nem vagyunk egyformák még mindig, mert ahogy láttam sokaknak bejött.

Hajrá, döntse el mindenki maga. Én megmaradok az eredeti verziónál. :) Azt hiszem ezek után időszerű lesz egy kis újraolvasás és újra nézés.



Értékelés:

                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése