2022. október 25.

Ali Hazelwood - A ​szerelem képlete


Harmadéves ​doktorandusz hallgatóként Olive Smith nem hisz a tartós romantikus kapcsolatokban, de a legjobb barátnője igen, és emiatt kerül ebbe a helyzetbe. Ahhoz, hogy Anh-t meggyőzze, hogy randizik és jó úton halad a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” felé, többre van szüksége néhány kézlegyintéses Jedi-trükknél. A tudósoknak bizonyítékok kellenek. Úgyhogy, mint bármelyik magára valamit is adó biológus, Olive pánikba esik és megcsókolja az első férfit, akit meglát.

Ez a férfi nem más, mint Adam Carlsen, a fiatal, menő egyetemi tanár, aki közismert seggfej. Ezért Olive teljesen padlót fog, amikor a Stanford ügyeletes labor-zsarnoka beleegyezik, hogy titokban tartja a színjátékot, és a kamupasija lesz. De amikor egy nagy tudományos konferencia félresikerül, és Olive karrierje Bunsen égőre kerül, Adam újra meglepi határozott támogatásával és még határozottabban… kockás hasával.

Hirtelen a kis kísérletük veszélyesen közel kerül ahhoz, hogy lángra kapjon. Olive pedig rájön, hogy egy szerelemmel kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb, ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.


Annyi ilyen jellegű, romantikus sztori került mostanság az olvasók elé, vagy lehet már csak én vagyok így vele, hogy talán besokaltam picit. Már számomra ritkán tudnak újat mutatni. Sőt, az utóbbi időben mintha pont ez a műfaj lenne az, pedig eddig imádtam és ebből olvastam a legtöbbet, ami már nem annyira köt le. Vagy talán inkább mondom úgy, hogy nagyon, nagyon ritkán találok olyan regényt már ebben a kategóriában, amire azt tudom mondani, hogy ez igen. Ez elképesztő volt. Hogy ilyet még nem olvastam. Vagy ha mégis, akkor igenis tudott a szerző olyan pluszt tenni hozzá, hogy azzal kiemelkedjen a tömegből. 

Bár lehet csak én olvastam már túl sokat romantikus könyvet. Na de ezt a regényt nem lehet azok a könyvek közé sorolni amik nem tetszettek volna. Sőt! Hajajjj!😍😍😍😍


A szerelem képlete nálam az év egyik nagy kedvence lett!

Már anno mikor jött a megjelenés híre a külseje megfogott. Remek ez a rajzos borító. Abszolút leíró és remekül illik a történethez. 

Aztán ugye ott van még a fülszöveg. Noha abban lehet némi ismerős szituáció. Tanár - diák kapcsolatos témákról is olvastunk már. Mégis itt bejött az az eszméletlen mennyiségű és minőségű plusz, amit a szerzőtől kaptunk és engem totál megvett. 

Nem rögtön rohantam vele a kasszához, mondom bele lesek. Már csak biztosra megyünk. 😀 Na ez a könyv olyan volt, hogy nem túlzok, de a 2.oldal után akkor mondom máris fizetünk. 😍 Nem volt kérdés. Két oldal után azt mondtam, hogy ez ott lesz a toppon. És igazam volt. 

Mert itt van nekünk egy igazán különleges főhősnő, Olive. Harmadéves, PhD hallgató az egyetemen. Aki épp kutatólabort, támogatást keres egy mindenki, de számára különösen fontos betegséget kutató munkájához. Nem mindig tudja eldönteni mit akar, de egy véletlen, kissé fura, de annál szórakoztatóbb találkozásnak hála végül csak belevág. Egy hihetetlenül erős, okos nő. Néha kissé szétszórt, elképesztően vicces. Mondhatni egy igazán lehengerlő, nem hétköznapi, sokszínű egyéniség. Még úgyis, hogy szeret inkább láthatatlan lenni. Az írónő úgy alkotta meg a karakterét, hogy amint mondtam, már két oldal után megkedveled. Mégis valamilyen szinten hétköznapi is, hiszen tökéletesen együtt tudunk vele érezni, azonosulni vele. Annyi biztos, hogy a társaságában nem unatkozik, remekül szórakozik az olvasó. Nekem óriási nagy kedvencem lett. 

Ugye Olive mellé jár férfi hőhős is. Ő pedig nem más mint Adam Carlsen. Na vele kapcsolatban volt némi észrevéletem a sztori során. Le kell szögeznem imádtam őt! A fülszöveg egy seggfejnek írja le őt. Mi tagadás néha az is. Én picit örültem volna ha már ennyire rá lett aggatva ez és ehhez hasonló jelzők, akkor ez kicsit jobban lejöhetett volna. Nem mondom, hogy legyen egy nagy bunkó, de ha már ennyire mindenki tart, fél tőle és így írja le, picit néha jobban át jöhetett volna. De azért így is nagyon hamar odáig voltam a fickóért. Hiszen a leírásoknak hála egy dögös, szexi férfit kapunk. Aki ráadásul tabu is mert tanár. Annak pedig egy öntelt alak. Noha van mire annak lennie. De azért ha mindig is egy seggfejnek, szemét alaknak titulálták ez az énje nagyon kevésszer lett megcsillogtatva. Munkában ilyen volt. De magánéletben, vagy mondom inkább úgy, hogy Olive társaságában egy teljesen más oldalát ismerhetjük meg. Ezek együtt adták ki Adam Carlsent. A híresen öntelt, seggfej tanárt. Aki viszont, ha jobban megismerjük egy szeretni való alak. Érzelmes és érzéki. Odafigyelő, remek barát. Egy férfi ,aki tudja mit akar. De ezeket a dolgokat már inkább csak munkában szereti mindenáron megszerezni. Határozott véleményű férfi. Aki ezen tulajdonságai miatt egy komoly pasi benyomását kelti. Mégis el tudja engedni magát. Vicces és szórkoztató tud lenni. Bár lehet ezt Olive énje hozza ki igazán belőle. Ami mindenképpen jó dolog. 😊

Már csak a munka, a szenvedélyük miatt is remekül megértik egymást. Noha pont ez a kapcsolat miatt is kevés szó esik a munka és az iskoláról köztük. 

Olive önzetlensége miatt egy érdekes kamukapcsolatba kerülnek ők ketten. Egy csókkal indul aztán szép lassan jön itt minden. 

Olive exe és a legjobb barátnője bejönnek egymásnak. De a lány nem mert lépni, hiszen a srác Olive exe volt. Már ez is sokat elárul Olive-ról. Hiszen csak azért lesz Adam kamu barátnője, hogy a barátai együtt lehessenek. Ezt igazán tiszteltem benne. Közben persze Adamnak is megvannak a maga okai. Szóval mindketten és mi is jól járunk. 😁

Megismerhetjük őket külön. Majd jön az, hogy együtt. 

Én már ahogy képet kaptam róluk egyenként, akkor a szívembe zártam őket. De aztán ahogy jöttek a közös pillanatok ezekhez és teljesen beleszerettem a sztorikjukba. 

Mindkettejüknek megvan a múltja. Fájdalmak, csalódások amiket magukkal cipelnek. Remények, vágyak, álmok. Amiket el akarnak érni. Ezekért küzdenek miközben egy csodálatos kapcsolat alakulását követheti nyomon az olvasó. 

Inkább mondanám romantikusnak mint erotikusnak. Akad az utóbbi is, de pont a történethez illő mennyiségben és minőségben. Tetszett ahogy ők, a két precíz ember elkezdték megtervezni ezt a kamu kapcsolatot. Aztán az már más kérdés, hogy a barátok, szituációknak hála ezek sosem az ő elképzeléseik szerint alakultak. De pont ettől lettek igazán érzékiek, aranyosak, megmosolyogtatók a közös perceik. 


Olive hatalmas forma. De Adam is, ahogy kezelte a lány furcsaságait és őt magát. Rengeteget és nagyon jókat nevettem rajtuk és velük. 

Lettek itt forróbb, sistergő pillanatok is. Az a bizonyos kémia ezer fokon égett köztük. Imádtam! 

Persze akadt itt bonyodalom is. Mert a szerző semmit nem adott ingyen. Karakterek, akiket meg lehetett még szeretni. Vagy akik nem annyira voltak szimpatikusak. Vagy inkább csak csalódtunk. Meglepődtünk. Van itt minden. 

Remekül keverte a lapokat az írónő. Itt-ott egy egy meglepetést bedobva. Olyan szálakat és pillanatokat amik még jobban feldobták a sztorit. 

Ahogy elkezdtem olvasni nemtudtam letenni. Egy másodpercre sem hagyott unatkozni. Imádtam Olive-val és Adammel kalandozni. Élvezni ahogy beleláthatunk az egyetemi életükbe. A munkájukba amit ilyen szenvedéllyel űznek. Szurkoltam értük, hogy elérjék amire vágynak. Emellett természetesen a kettejük kapcsolatának is. Jókat mulattam a társaságukban. 

A szerelem képlete álltal egy olyan szórakozást kaptam amit nem felejtek el. Amit még szerintem sokszor fogok átélni velük. Egy könyv, ami nem csupán egyszer olvasós. Remek kikapcsolódást nyújthat bárkinek, bárhol és bármikor. Ami sok mindenre meg is taníthat bennünket. Tanulságos és életszagú. Szórakoztató és romantikus. Egy igazán különleges regény. 

Én bátran, jó szívvel ajánlom mindenkinek! Ha egy igazán jó kis sztorira vágytok, akkor ez a ti regényetek!  

Csatlakozzatok ti is Olive és Adam utazásához. Higyjétek el, kár lenne kihagyni! Sokkal többet kaptam ettől a regénytől mint vártam. Mindent! Bámulatos lett. Szerelem első olvasásra.  💙💖 Hajrá nektek is! 


Néhány kedvenc idézetem: 

" – Ki zúg bele Adam Carlsenbe?

Malcolm felhorkant.

– Mindenki, Ol. Magas, rosszkedvű, mogorva szépfiú zseniális IQ-val. Mindenki szereti a magas, rosszkedvű, mogorva szépfiúkat zseniális IQ-val. " 

----------------

" Sok mindent nem tudott Adam Carlsennel kapcsolatban. A férfi seggfej volt, de váratlan mélységekkel. " 

----------------

" – Adam? Mi a baj?

A férfi Olive poharára meredt, és hátralépett.

– Annak az izének a szaga.

Olive mélyet lélegzett. Mennyei!

– Nem szereted a sütőtökös lattét?

Adam az orrát ráncolta, és még jobban távolodott.

– Undorító!

– Hogy utálhatod? Ez a legjobb dolog, amit az országod az elmúlt évszázadban feltalált.

– Kérlek, állj hátrébb! Ez bűzlik.

– Hé! Ha választanom kell közted és a sütőtökös latte között, talán át kellene gondolnunk a megállapodásunkat.

Adam úgy nézte a lány poharát, mintha radioaktív hulladék lenne benne.

– Talán igazad van.  "  

-----------------

"– Megcsókolhatom, dr.Carlsen? " 

-----------------

" – Gondolkodtál azon, hogy szerzel egy igazi barátnőt?

A férfi szemöldöke felszaladt.

– Te gondolkodtál azon, hogy igazi randira menj?

– Touché. " 

---------------

" –  Tudom, hogy ijesztő sebezhetőnek lenni, de megengedheted magadnak, hogy fontos legyen valaki. Akarhatsz emberektől többet, mint csak barátság vagy laza ismeretség. " 


Értékelés: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése