2022. október 5.

Carrie Cooper - Viszlát, ​józan ész! (Nem csak egy szerelmes történet 1.💕📖 ELŐOLVASÁS 📖💕


Voltál már szerelmes?
A legtöbben erre a kérdésre igennel felelnének. Akadnak, akik már többször átélték, néhányan pedig csupán egyszer tapasztalták meg ezt a különleges lángolást. Ez a könyv is erről a mindent elsöprő érzésről szól, ám nem csak egy szerelmes történet…
Evey Harmon belsőépítésznek készül, és utolsó éves egyetemistaként az átlagos fiatalok mindennapjait éli. Évfolyamtársával és egyben legjobb barátjával, Tommy Palmerrel hónapok óta dolgoznak egy pályázaton, ám a leadás előtt egy nappal veszni látszik addigi munkájuk. Utolsó esélyként Tommy a bátyját, Dominicot hívja segítségül, akinek létezéséről Evey mit sem tudott.
Sok mindent elárul a két testvér kapcsolatáról, hogy Tommy a négy év alatt egyszer sem említette, hogy van egy testvére, ám bátyjával való távolságtartó és feszült magatartása egyértelművé teszi, hogy a két ember kapcsolata rengeteg, mélyen gyökerező sérüléssel terhelt. Evey, ismerve Tommy nehézségekkel teli fiatalkorát, remek ötletnek tartja, hogy a két fivér ismét közel kerüljön egymáshoz. Azonban egy homokszemnél jóval nagyobb kő kerül a gépezetbe: maga számára is érthetetlen módon Evey elkezd vonzódni Dominichoz…
Mit rejt a két testvér múltja? Képesek lesznek a megbocsájtásra? Ha igen, vajon végleg összezúzhatja a kettejük között épülő hidat Evey vonzalma Dominichoz?
Mennyire határozzák meg az életünket, döntéseinket a családtól kapott, belénk rögzült minták? El tudjuk ezeket elengedni, vagy mindig követjük a tanult sémákat?
Az Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal a romantikus műfaj keretein belül varázsolja el sajátos stílusával az olvasókat, és mutatja be, hogy egy szerelem bizony képes a feje tetejére állítani a világot!

„Az írónő ebben a számára új műfajban is elképesztőt alkotott.” – Lizzyke írásai blog


Egy számomra nagyon különleges regényről írok nektek. Így előre is elnézést kérek, ha végig az egekig fogom magasztalni mind a történetet, mind pedig ezt a fantasztikus írónőt, aki elhozta ezt nekünk.

Drága Carrie Cooper! 

Sokadjára is nagyon köszönöm ezt az igazán megtisztelő lehetőséget, hogy megkerestél az új regényed előolvasásával. Azt, hogy ismerhetlek, hogy ilyen aranyos, csodálatos ember vagy. A barátságod. Az utóbbi időszak legfantasztikusabb pillanata volt az a bizonyos telefon hívás és beszélgetés. 

Még egyszer nagyon köszönöm! Főként a bizalmat! Imádlak, Drága Nóri! 💖💖

Volt szerencsém tehát mindenki előtt elolvasni Carrie Cooper vadiúj, hamarosan érkező regényét. Az írónőt a nagysikerű Lili Green és a hozzá tartozó Marionettjátszma sorozat szerzőjeként ismerhetjük. Remélem mindenki ismerni a nevét, a könyveit. Engem már ezekkel a sorozatokkal teljesen az írásai rabjává tett. Így nem volt kérdés a boldogságom nagysága mikor elkezdhettem olvasni ezt a történetet. 

Hosszabb idő után igaz, de ismét egy hamisítatlan Carrie Cooper regényt olvashatunk. 

Igaz engem kicsit megvezetett az írónő. 😀 Mindig, ha beszélgettünk azt mondta nekem, hogy ez most a krimis, szerelmes, kalandos történet után egy teljesen más sztori lesz. Ami igaz is. De ő csupán úgy jellemezte nekem mindig, hogy ez csak egy erotikus történet. Őt és a műveit ismerve, már előbb gondolhattam volna, hogy ez nem csak egy szimpla erotikus regény lesz. Hé, hiszen Carrie Cooper-ről beszélünk! Ő sosem csak egy kategóriában alkot. Vagy ha mégis ahogy most is besorolta a regényét, akkor ezen felül ezúttal is még sokkal többet kapunk tőle. Többet mint egy szerelmes, vággyal teli sztori két szereplővel. 

Ez is volt az amit mindig imádtam benne! Sőt! Ezúttal egy olyan témát boncolgat, ami még nekem, a millió ilyen kategóriájú könyvet olvasónak is újat mutatott. Igaz ez már a legelején sem volt kérdés. 

Na de kezdjük az elején. Neki is mondtam, hogy nekem lehet nehezebb lesz ezt a posztot megírni, mint neki magának a regényt. Igencsak feladta a leckét. Hiszen irtó nehéz erről a csodás történetről úgy mesélni, hogy nem kiabálok el nektek semmit. Na de ahogy megjelenik, én minden létező embernek ezt fogom ajánlani és a boltban a kezébe nyomni. Hiszen mindig kellenek ezek a lehengerlő szórakoztató irodalom témájú történetek. És Evey és Dominic kalandjait mindenkinek el kell olvasnia! 

A fülszövegből már tudhatjátok, hogy egy olyan sztorit kapunk ahol nem csak egy férfié és egy nőé a főszerep. Nálam ez mindig jó pont. Hogy rajtuk kívül vannak még olyan karakterek, akik szintén több szerepet kapnak. Akár rokonok, akár barátok. Így még szinvonalasabbá lehet tenni egy könyvet. 

Ebben a történetben pedig ez a helyzet. De ezúttal is olyan, hogy cseppet sem túlzó vagy sok. Egy olyan pluszt ad a regénynek, hogy az elképesztő. 

Evey, akinek a gondolatain keresztül megismerhetjük a történetet, egy olyan karakter lett, bocsánat,hogy akaratlanul is ide említem Lilit, de némi hasonlóság van köztük. Itt a hansúly a némin van. Evey is egy határozott, erős lány. Már ilyen fiatalon sokat megélt. Erős fiatal nő, aki mint nyilván mint minden ember, vágyik a gyengédségre, törődésre, szeretetre. Szerelemre. Arra a bizonyos mindent elvakító és csodás érzésre. Emellett remek barát. Elképesztően képes szeretni azokat akik fontosak neki. Fantasztikus humora van. Óriásiakat nevettem neki. Olyan monológjai is vannak, hogy csak na. Tényleg egy olyan főhősnő, akit az olvasó azonnnal a szívébe zár. Egy picit hasonlít a sokunk álltal szeretett Lili Green-re, de mégis egy teljesen más, egyedi és utánozhatatlan karakter.

Az írónő remekül átad az olvasónak minden érzést, gondolatot vele kapcsolatban. Sőt! Nyilván az összes szereplőről, cselekményről. Mindenről. Az egész egy igazi érzelmes utazás. Nagyon sokat szárnyalunk a fellegekben, de sajnos néha a mélybe is zuhanunk. Mint egy hullámvasúton. Egyszer fent, egyszer lent. 

Mégis Evey egy olyan nő, aki mindig igyekszik pozitív lenni, előre nézni, a jót látni. Akinek mindig megvan a véleménye. Na és amit imádtam benne, hogy ezek mindig cenzúrázatlanul azonnal buknak is ki belőle. Hihetetlen egy csaj. Irtó jól mulattam a társaságában.

Ugye utolsó éves egyetemista. A társaival együtt egy nagy projektet készítenek, de persze semmi sem megy zökkenőmentesen. Belsőépítésznek tanul. Amit pedig ebből megmutat nekünk az elképesztő. A tudása, a tudásra való vágya, amilyen lelkesedéssel veti bele magát abba amit szeret csinálni. Igazán lelkesítő. 

A két társa Betthany és Tommy. A lány még nem is annyira barátnő, egyenlőre inkább tényleg csak együtt dolgoznak, iskolatársak. De Tommy más tészta. Ő az egyetem eleje óta szoros barátságot ápol Eveyvel. 

Nekem még igazi meglepetés volt minden, mert én még úgy kezdtem ezt a sztorit, hogy még nem láttam fülszöveget. Így persze megvoltak a saját kis elméleteim. 

De addig is Tommy is egy olyan pasi lett, akit szerintem ti is rögtön meg fogtok szeretni, ahogy én is. Akiről hamar kiderül, hogy valóban egy szintén jó lelkű, fantasztikus ember és ugyanilyen jó barátja Eveynek. Akivel megvannak a maguk kis poénjai. Ismerik, szeretik és segítik egymást. 

Majd érkezett Dominic. Mert már az elején megmutatkoznak a jól ismert Carrie Cooper jegyek. Meglepetés meglepetés hátán. Csavarok és fordulatok. Ez a regény szó szerint szegezi le az olvasót, hogy az egy ültő helyében olvassa el. 

Egy pici érdekesség, hogy hiába jó barát Evey és Tommy, azért még nekik is vannak olyan mondjuk úgy titkaik, amit nem osztottak meg a másikkal. Hogy mi okból azokra természetesen idővel fény derül. 

Ilyen például az, hogy mivel a kis csapatuk nem kis bajba kerül a projektjükkel, kénytelenek segítséget kérni. Itt jön a képbe az idősebb Palmer fivér, Dominic. Tommy bátyja, akiről még Evey sem tudott. Nem véletlenül. Hiszen a két testvér kapcsolata az utóbbi években mindennek mondható csak felhőtlennek nem. Sőt! Sértődések, harag, bánat és fájdalom tarkítja a testvérek viszonyát. Tommy mégis csak azt az egy kivezető utat látja, hogy Dominichoz forduljanak. 

Na és itt aztán be is indulnak a történések. A kezdeti sokk után mikor a testvér ténye kiderül Evey számára, egy újabbal kell szembe néznie. Dominic 8 évvel idősebb mint Tommy. Így mint Evey is. Nem tehetek róla de nekem óriási gyengéim a nagy testvéres sztorik.😁😍 

Dominic a tökéletes ellentéte Tommynak.Míg Tommy olyan típus mint Evey: kedves, aranyos, jószívű, szintén sok mindent élt már át az életben, mégis előre tekint. Próbálja élvezni az életet, a sulit, a lányokat. Remek barátja a lánynak. Addig az idősebb Palmer fivér már saját vállakozásokkal, gazdag, jó hírnévvel, többnyire a komoly kapcsolatoktól távol maradó férfi. Élvezi az életet, a nőket. Nem ígérve senkinek semmit. És néha kissé beképzelt alak. Igaz... hát valljuk be a leírásoknak hála van is mire. Uram atyám! Totál és rögtön belezúgtam én is! Ő tényleg a pénz,nők és hatalom vilában él. Mert a két fiúnak nem volt mindig könnyű élete...  De ahogy halad az olvasás az ő életükbe is bepillantást nyerhetünk. 

Szóval ahogy Tommy leírja a testvérét a többieknek Dominic tényleg olyan: 

Egy seggfej. - foglalta össze Tommy. - Egy egoista, önelégült, sznob, mindenkin átgázoló, pénzes seggfej. 

Hogy Tommy-t idézzem. 😂 Mégis egy olyan seggfej, aki hát valljuk be, hamar képes a lábáról levenni bárkit. Így hiába van meg Eveynek is nagyon hamar a véleménye róla, mégis ugyanilyen hamar egy elképesztően erős vonzalom alakul ki kettejük között. 

Találkozások, szikrák és nincs megállásás. 

Evey is hiába tudja józan ésszel, hogy ez a férfi nem neki való. Hiszen ő egy aranyos, helyes, gyönyörű nő. Akihez inkább a komoly kapcsolatok illenek. Dominic pedig pont nem egy ilyen férfi. Vagyis jobban mondva ha próbálta is, vagy történt valami és nem sikerültek a kapcsolatai. Vagy már nagyon hamar hamvában is halt, hogy neki hosszú, komolyabb kapcsolata legyen egy nővel. És a kezdetekkor is ahogy megismerjük őt hamar rájövünk, hogy úgy fest ez így nagyon is megfelel neki. Egyszer, vagy párszor elszórakozni a nőkkel és ő már áll is tovább. Igaz a javára legyen írva, hogy ő nem is egy olyan fajta férfi, aki ígérgetne és közben átver. Vagy igyekszik nem ilyen lenni.

Érdekes volt ez a része a történetnek. Mert itt jön be az amit írtam nektek. Hogy ezúttal sem csak egy szimpla sztorit kapunk. Nem csak egy, vagy több szálon futó sztori, remek karakterek,némi bonyodalom és már vége is. Nem, nem. Carrie Cooper ismét a lélek, az érzések mélyére ás. 

Egy olyan regényt hoz el nekünk, ami amellett, hogy szórakoztat, jócskán el is gondolkoztat. 

Hiszen szép lassan láthatjuk, hogy Evey és Dominic miként sordódik egymás karjaiba. Annyira imádtam ezt olvasni. Ahogy szép lassan megismertük őket. Tommy-t, itt volt Betthany, Isaac, Allison. Barátok, család. Szereplők akik többségét kedveltük. Persze olyanok is akiket kevésbe. Ahogy annak lennie kell. 

Véletlen találkozások, az a mérhetetlen kettejüket folyton egymás karjaiba űző vágy. Elképesztő. Itt ezúttal tényleg több a szenvedély, vágy és erotika. De azt kell mondanom, hogy a tökéletes mennyiségben. Minden ilyen momentum remekül és jó helyre van beépítve a sztoriba. Pont amennyi kell. Az írónő pedig, neki bármennyire is nehéz volt, megnyugodhat, mert ezt a számára nehéz feladatot is remekül megugrotta! Sőt! Igazán átélhető, érzéki pillanatokkal tarkítottra, szenvedélyesre sikeredtek Evey és Dominic pillanatai. Egyáltalán nem lett sok. Ehhez a történethez így kellett. Ezek is tökéletesen lettek tálalva. Szóval drága írónő, le a kalappal! 

Elképesztő volt ezt végig olvasni. 

Ezt a tényleg mindent elsöprő vágyat kettejük között. Egy érzés, amit úgy élhettem át én is, tényleg szó szerint ahogy Evey és Dominic. Lehengerlő volt. Minden érzést, pillanatot velük éreztem. És ezek a forróbbra sikerült jelenetek mellett és közben is olyan aranyos, humoros percek is születtek, hogy csak na. Ugye már írtam nektek, hogy Evey hihetetlen egy személyiség. Jobban megismerve hamar kiderül, hogy Dominicot sem csak az a pár jellemző fedi amit Tommy leírt róla. Ő is vicces egy figura. Pont ezért volt végig és az elejétől tökéletes az összhang kettejük között. Remek szócsatás, vicces pillanatok születtek. Úgy imádtam ezeket olvasni. 

Ezek a romantikus, vággyal fűtött és humoros pillanatok mellé természtesen jött a többi hozzávaló is. Barátságok és kapcsolatok sokaságának példája. És a központi téma ami köré lényegében épül a történet. Ugyanis egy kapcsolatot mutat be példaként. Én magam ahogy említettem, könyvben ebbe még nem igazán futottam bele. Így érdekeses volt, kíváncsian vártam és követtem végig. Gondolkodóba ejtett. Hiszen ez a mindennapi életben is sokakkal fordulhat elő. 

Itt merül fel a kérdés ami fülszövegben is elhangzik. Hogy milyen hatással vannak ránk a szüleinktől látott kapcsolatok? Érdekes téma az biztos. De olyan szintén feldobja, pluszt ad a történetnek, hogy az zseniális. Mindemellett Evey és Dominic kapcsolatának is. 

Igen nagy hatással van rájuk ez a szál. Hogy milyen okokból és miként, azt derítsétek majd ki ti is. 😉

Mindenesetre én végig nagyon sokat töprengtem rajta. Milyen lehet egy ilyen kapcsolatban élni nap mint nap? Milyen hatással van az ember lelkére? A hozzátartozókra? És, hogy legfőképp ezek a példák amiket a hőseink maguk előbb látnak milyen sebeket hagynak rajtuk? Mennyire nyomja ez rá a bélyeségét a személyiségükre, a hozzáállásukra a kapcsolatokhoz? 

Egy igazi lelki utazásra is csábít bennünket Carrie Cooper. 

Imádom, hogy mindig annyit pluszt kapok a történetei álltal. 

Amiben ugye itt van a csodás Evey. Aki szabadszájú, vicces, remek lány. A néhol komolyabbnak tűnő, de mégis sokban rá hasonlító Dominic. Kettejük titkos románca. Tommy, aki ugye mit sem sejt erről. És akinek végre ennek a munkának hála rendeződni látszana a kapcsolata a bátyjával. Nagyon sok mindent megtudhattunk a fiúk életéről is. Hogy miért lettek azok akik. Nagyon szerettem ezt is olvasni. A baráti társaságokról. Megismerni Evey szüleit. Ők is igazán sokat tesznek a történethez. A teljesebb képhez. 

Imádtam bele bonyolódni ebbe a perzselő románcba. Hogy hiába indult ez egy sima egy éjszakás kalandnak, idővel valami sokkal több lett. Nem csak sokadik éjszaka és együtt töltött szenvedélyes perc. Hanem ahogy szép lassan előjött és láthattuk Dominic szeretni való és szeretni képes énjét. Persze emellett még mindig férfi is..... 

Nagyon szerettem az együtt töltött perceiket. Hogy pillanatok alatt, pedig nem ismerték egymást, mégsem csak a vágy kötötte össze őket. Tényleg bármit meg tudtak beszélni ők ketten. Nagyon szerettem erről a kettejük közti kapcsolatról olvasni. Ahogy indult és amivé fejlődött minden egyes együtt töltött perccel. 

Bár ahogy sejthető, egyik történet sem csak boldogság és rózsaszín köd. Ez sem. Komoly témát dolgoz fel a történet és ennek a szele néha sajnos kedvenceinket is megérinti. 

Volt egy sejtésem, hogy milyen kimenetele lesz ennek. A kapcsolatuk alakulása milyen hatással is lesz Eveyre. Bejött. Az is amit Dominicnak is sejtettem. Ettől függetlenül még így is állandóan megtudott lepni az írónő. De hát aki tud az tud! Így kell megírni egy regény! 

Főleg egy ilyet. Ugyanis az írónő ebben a számára új műfajban is elképesztőt alkotott! 

Hiába kapunk tőle ezúttal is egy szép hosszúságú regényt, olyan hamar vége lett! Így több okból is kínzás volt a vége! Én repesve várom a folytatást! 

Addig is, nem kérdés, ahogy könyv formában is megjelenik újra merülök el Evey és Dominic feledhetetlent történetében. 

Ebben a humoros, boldog, tüzes, féktelen sztoriban. Velük és a barátaikkal. A problémáikkal. 

Hol velük nevettem, aztán velük aggódtam. Szomorú, szívet tépő pillanatokat is átéltem a társaságukban. A reményt, a reménytelenséget. Kíváncsian várom mit tartogat még a történet az új kedvenc párosom számára. 

Ugyanis nagyon hamar bizonyos lett, hogy ez a kötet, sorozat is méltó helyet foglal majd el Nikosz és Lili sztorijai mellett. 

Az írünőnek ezúttal is sikerült maradandót alkotnia. Egy olyan regényt, ami nem csak szórakozást ad az olvasónak. Valódi érzéseket, élményeket. Gondolkodnivalót, egy igazi életszagú sztorit. 

Amit lehetetlenség letenni, ha egyszer elkezded. Engem végig a hatása alá vonva tartott. Sőt, azóta is! Teljesen bele szerelmesedtem ebbe a könyvbe. Evey új kedvenc hősnőm lett. Akinek nagyon szurkolok majd, hogy azt kapja meg az élettől ami jár neki. És még többet. Dominic szintén. Belezúgtam én is, akárcsak Evey. Igaz lehet nem mindig voltam odáig érte... Az túlzás, hogy értem őt, de próbálom. Az biztos,hogy alig várom a folytatást! Szurkolok nekik, aztán meglátjuk milyen meglepetéseket tartogat még számukra, így számunkra is Carrie Cooper. 🙈

Összességében tehát imádtam! Nagyon köszönöm ezt a felejthetetlen élményt és érzéseket amiket ez az olvasás adott nekem! Olvassátok el ti is, mert higgyétek el, csak még többek és jobbak lesztek általa! Egy sokat adó, komoly, mégis szórakozató regény. Aminek minden pillanata egy élmény. 

Egy történet, amit mindenkinek át kell élnie! 

Utána kíváncsi leszek a ti véleményetekre, érzéseitekre. Mert millió érzést képes kiváltani. 

Hagyjátok ti is, hogy az írónő és ez a mesés történet titeket is elvarázsoljon! 



Értékelés: 




Ne feledjétek, következő héten is várlak, várunk titeket az írónővel szerdán. Hiszen a megjelenésig minden héten érkezik valami újdonság, érdekesség a regényről. 

Részletekért katt a képre: 



Előjegyezni pedig a képre kattintva tudjátok, akár a sorozat mindkét részét: 




1 megjegyzés:

  1. Én kicsit másabbra számítottam. Bár tény, hogy csak a borító alapján ítéltem, mert fülszöveget ritkán olvasok. Én arra számítottam hogy egy erősebb szerelmi háromszög alakul majd ki… Na de az ajánlószelvényeket így is nagyon felkeltette az érdeklődésem. Kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés