2023. február 8.

Maddison Michaels - A ​gyalázatos herceg (Szentek & Szélhámosok 1.)


Szerelemben ​mindent szabad

Devlin Markhamnek, Huntington hírhedt hercegének kell egy feleség. Nem is akármilyen! Ha nem tudja egy hónapon belül elcsábítani a környék egyik legszeszélyesebb kékharisnyáját, búcsút mondhat a nehezen megszerzett vagyonának. A herceg mindig is úgy gondolta, a szerelem elfecsérelt érzelem, a házasság pedig a legjobb esetben is kényelmetlenség. Azonban úgy tűnik, Lady Sophie Wolcottra nem hat a jóképű nemes vonzereje…

Amikor Sophie megtudja, hogy szeretett árvaháza veszélybe kerül, bármit megtenne, hogy megmentse. Még egy kegyetlen, kéjsóvár férfihoz is hozzámenne, aki mindig megszerzi, amit akar, mind a szerelemben, mind az üzleti életben. Ahhoz a férfihoz, aki megtestesít mindent, amitől eddig rettegett, mégis az egyetlen esélye lehet a nehéz helyzetben, és akihez vonakodva bár, de tagadhatatlanul vonzódni kezd.

Azonban az érdekházasság még több bonyodalmat szül, mert Devlin sötét múltjából felbukkan egy gyilkos, aki Sophie-t veszi célba. Rá kell jönniük, hogy nem csupán az életük forog kockán, hanem a szívük is.


Maddison Michaels, a Ruby Awards díjas írónő egy szenvedélyes és intrikákban gazdag romantikus történelmi könyvsorozattal mutatkozik be a magyar olvasóközönségnek. Első kötetében két, egymástól merőben eltérő karakter érzelmekben és izgalmakban bővelkedő kalandjait követhetjük nyomon.


Először is nagyon szépen köszönöm a lehetőséget az Álomgyár kiadónak a könyv olvasására és, hogy elhozták nekünk ezt a regényt! 


Őszinte leszek, azt hiszem mondtam is párszor, egyre ritkábban lehet kifogni minőségi, jó kis történetet romantikus, erotikus témában. Persze azért sikerül. Az olyan igazán jót, aminél már az első egy-két oldalon érzed, hogy ez igenis jó lesz, az nagyon ritka. 

Na nekem A gyalázatos herceg ilyen lett. Már az első pár oldallal megvett magának.

Pedig, megmondom őszintén nem is terveztem elolvasni. Nekem a borítója egyáltalán nem jött be sajnos. És azért akárki akármit is mond, szerintem ítélünk borító alapján is. Ami sokszor hiba. Mert én az alapján nem is terveztem ezt elolvasni. 

Maga a díszítés, a színvilág gyönyörű. Nekem a karakter rajta az aki nagyon nem jön be. Elolvasva a regényt pedig pláne nem. Sőt, így az összehatás alapján inkább menne el egy fantasy borítónak. Nekem ez a férfi nagyon nem Devlin. Lehetett volna egy kicsit inkább olyan, amiből jobban átjön, hogy egy fantasztikus történelmi romantikus regényt rejt ez a könyv. 

Na de összességében a lényeg végül is nem a külső, hanem a belső volt. 


Egy új kihívásnak hála a munkában, sok értékelést olvasok. Ott kaptam kedvet ehhez a regényhez az egyik írás alapján. Aminek elképesztően örülök, mert magamtól szerintem nem vettem volna kézbe. Ami, így olvasás után világos, hogy kolosszális hiba lett volna. 

Imádom a történelmi romantikus regényeket. R.Kelényi Angelika ezen sztorijait, szerintem mondanom sem kell a Bridgerton könyveket. De Maddison Michaels ezzel a regénnyel nálam mindenkit letaszított a trónról. 

Vasárnap egy huzamban, a kanapén fekve olvastam ki. Képtelen voltam megválni tőle. 

Fantasztikusan jó. Hűen mutatja be az akkori korra jellemző szokásokat. A környezetet, a történéseket. Ennek megfelelő tulajdonságokkal ruházza fel a szereplőit. A párbeszédek. Minden. Egyszerűen lehengerlő volt. Nem is gondoltam volna. 

Itt is kijön, hogy a külső semmit sem jelent. Azzal még nem igazán békültem meg, de a sztori teljesen elrabolta a szívem. 

Oké bevallom, hogy inkább Devlin és Sophie karaktere. Új kedvenc párost avattam. 

Itt van nekünk a lány. Fiatal, de azért már abban a korban van, ami ebben az időben már vénlányságnak számít. Ő ugyanis kijelntette már régen, hogy eszében sincs férjhez menni. Jómodban él. Csodás munkát végez. Édesanyja hagyatékát őrizve egy árvaházat vezet. Ahol olyan kisgyerek, fiatal felnőttek vannak, akiknek valamilyen okból nincsenek, vagy elvesztették a szüleiket. Akiknek rossz sorsuk volt. Elképesztő ahogy ezekkel a tulajdonságokkal be lett mutatva Sophie. Imádja amit csinál. A gyerekek is őt. Lelkes, bármit megtenne értük. Arra törekszik, hogy tudjanak tanulni, fejlődni. Hogy felnőttként képesek legyenek a saját lábukra állni. 

Mindez pedig lényegében minden mástól elvonja az idejét és figyelmét. De ő így boldog. 

Ott van neki a nénikéje, Mabel és a bátyja, Daniel Wolcott, Thornton grófja. 

A nénikéje óriási forma, nagyon jókat mulattam vele. Daniel nem olyan sokat volt jelent itt, ugyanis nem velük élt, munka miatt sokat utazik, de amikor felbukkant ő is szimpatikus lett. Ahogy láttam őt majd a sorozat 2.részében ismerhetjük meg jobban. Az ugyanis az ő története lesz. Az érzékeny gróf című regényben.

Sophie egy igazán bátor, erős, határozott véleménnyel rendelkező, okos fiatal nő. Aki bármit megtenne azokért akiket szeret. 

Pont ebből kifolyólag kell megszegnie a saját szabályait. És férjhez mennie. Bajba kerül az árvaháza és csak egy valaki siet rögtön a segítségére. 

Valaki, akinek szintén soha nem volt eszében a nősülés. Mégis ha el akarja érni egy célját a munkájában, akkor nincs mit tenni. Ő bizony Devlin Markhamnek, Huntington hírhedt hercege. 

Az ördögien jóképű férfi nem véletlenül szolgált rá a Gyalázatos herceg becenévre. Híres kicsapongásairól, nőiügyeiről. És ahogy mondtam, eszében sem lenne nősülni. Mégsincs választása. 

Egy véletlennek hála pedig Sophie egyszer szó szerint jóformán a gyalázatos herceg ölébe pottyan. Egy érdekes, váratlan találkozás és pillanat ez. Amikor már azonnal elkezdenek azok a szikrák pattogni kettejük között. 


De természetesen Sophie tisztában van a herceg szokásaival. Hiába van rá a közelsége elképesztő hatással. 

Majd nagyon hamar odáig jutnak, közös érdekek és döntések alapján, hogy mindketten úgy kaphatják meg amit akarnak, ha házasságot kötnek. 

Pillanat alatt jegyesekként találják magukat. Ami számukra is meglepő, hát még a környezetük számára. A pletyka, sustorgások már akkoriban is divat volt. Mindenki kétkedve, meglepve fogadta a jóhírű Sophie eljegyzésést a hírhedt herceggel. 

Mégis minden találkozás, együtt töltött pillanattal láthattuk, hogy egy igazán szép, már-már meseszerű szerelem bontakozik ki. 

Devlin sokban hasonlított Sophie-ra. A hihetetlenül jóképű herceg tisztában volt a vonzerejével. Igyekezett is ezt kihasználni. Ahogy azonnal elkezdte levenni a lábáról a lányt, úgy hódította meg az én szívem is. Ráadásul a vonzó külseje mellé igen jó volt a beszélőkéje. Nem hazudtolja meg magát. Egy ördögien csábító férfi. Remek humorral és beszólásokkal.

Jól kifogták egymást, ugyanis Sophie is erős, akaros, eléri amit akar. Hajajj volt néha, ha két ilyen embert összeeresztettek. De pont ennek hála született nagyon sok jó pillanat. Ércelődések, finom, vicces beszólogatások egymásnak. Annyira jól szórakoztam a társaságukban. 😀

Miközben az írónő szép lassan egymásba habarította őket. Imádtam ezt nyomonkövetni. 

Forróság és szenvedély. Ami ugye sokféle szituációban nem volt megengedett akkoriban. Sőt! Ők sokszor mégsem tudtak ellenállni.  Végtére is jegyesek voltak. Annyira tökéletesen adta át a szerző ezeket az érzéki, mámoros, majd szép lassan szerelmes pillanatokat, hogy mindent át lehetett érezni. A vágyakozást, ahogy szép lassan szerelembe estek, úgy, hogy persze még maguknak sem vallották volna be. 

Az egymás felé tett gesztusaik. Gyönyörű, humoros, érzéki történet. Ami visszarepít bennünket az 1800-as évekbe. Korhű leírások, mesélések. Mindent annyira bámulatos írt le a szerző, hogy egy tökéletes filmként pergett le előttem a sztori. 


Devlint imádtam! A szívtipró, gyalázatos herceget, aki eddig senkiért sem volt felelős. Most pedig másokért is felelősséget kellett vállalnia. Új feladatok, érzések vártak rá. Amik néhol megijesztették őt, de tökéletes ért fel a feladathoz. Imádtam végigkövetni a fejlődését. A szoknyapecér, akit csak a munka és a nők, a kicsapongás érdekelt. Ahogy elkezdte félteni Sophie-t, segíteni neki. Ahogy szép lassan összecsiszolódtak. Azért Devlin sok szituációban nem hazudtolta meg magát és előtört a humoros énje. De ettől még inkább odáig voltam érte. 😍💕

Ami pedig még zseniálisabbá tette a regényt, hogy nem csak egy sima történelmi és romantikus sztori volt ez. Az írónő remekül szőtt bele egy nyomozós, krimisebb szálat. Annyira feldobta ez még. Imádtam! Hogy miközben ezzel a két szuper, azonnal megszerethető karakterrel követhetjük végig az életüket, ismerhetjük meg a múltjukat, és reménykedhetünk velük egy szép jövőben, közben sokat töprenghettünk is. 

Családi titkok, cselszövések, gyilkosságok. Félelem, fájdalom. Új érzelmek sokasága. Egy férfi, akinek nehéz gyerekkora volt. Akinek sok mindent meg kell tanulnia felnőtt fejjel. Hasonlóan a lánynak is. Minkettőjüknél remek volt látni a fejlődést, miként kezdtek el bízni, szeretni. 

Annyira, de annyira szerettem őket! Sehogy se akartam, hogy a sztori véget érjen. Persze kíváncsi voltam nagyon, de akkor is. 

Azonban nem volt mit tenni. Mivel nem tudtam letenni, hamar a végére értem. Közben sokat nevettem, szerelembe estem, reménykedtem, csalódtam. Aggódtam, próbáltam kikövetkeztetni, rájönni, hogy mi is folyik itt? 

De az írónő olyannyira páratlanul, okosan szőtte a szálakat, hogy nem tudtam megfejteni a sztorit. Így meglepetés meglepetés hátán ért. Fordulatos, kalandos. Egy humorral tarkított, szeretetteljes, érzéki utazás volt. Az egyik legcsodásabb ilyen típusú regény amit olvastam. Sőt, nálam ebben a kategóriában most ez áll az élen. 🏆

Maga a fülszöveg alapján tűnhet klisésnek a történet, mégsem az. A szerző tudta úgy csavarni a sztorit, úgy megalkotni Sophie és Devlin karakterét, az egész történetüket, hogy abban semmi klisé sincs. Egy eszményi regényt kaptam. 

Bátran ajánlom mindenkinek. Aki szereti a történelmi regényeket azoknak kötelező. Aki pedig eddig nem, vagy csak ismerkedik a műfajjal, az tökéletesebb kezdetet nem is találhatna. 

Repüljetek ti is vissza az időben, hogy megtudjátok milyen véget ér A gyalázatos herceg és Sophie Wolcott nem mindennapi története. Egy néhol megrendító, mégis összességében egy szédítő időutazás. Amit mindenkinek át kell élnie. Én nagyon köszönöm ezt a frenetikus élményt, amit a könyv olvasásával kaptam. 💗

Olvassátok el ti is! Megéri, higyjétek el! 


Kedvenc idézetek: 

"Aznap, amikor a gyalázatos herceg úgy dönt, megnősül, befagy a pokol. " 


" – Mindig is az enyém volt, Sophie, és ezt mindketten tudjuk. Amióta leesett arról a fáról és a lábam előtt landolt, az volt a sorsa, hogy az enyém legyen. " 


"– Engedje meg, hogy összefoglaljam. Ahelyett, hogy eladnám a testem egy éjszakára, egy egész életre kéri? "  


"– A hölgyek nem pletykálkodnak, Sophie. Csak megosztják egymással a híreket. "


" – Hát nem hallotta, kedvesem? Én vagyok a gyalázatos herceg. A létezésem már önmagában istenkáromlás. Most pedig menjen, különben azt fogom hinni, hogy azt kívánja, mutassam meg, milyen ördögi tudok lenni. " 


" - Vigyázz most, hogy alkut kötöttél az ördöggel. Úgy érzem, nem örülne, ha a saját kénköves lángjain kívül máséval is megégetnéd magad. " 


" - Sophie! - figyelmeztette Mabel újra. - Ne légy ilyen goromba. 

   - Semmi gond, nénikém. A herceg élvezi a modortalanságomat. 

   - Milyen igaz - nevette el magát Devlin. " 


" Milyen csalfa ez a test! Csak mert a gróf észveszejtően jóképű a fekete frakkban és a kikeményített nyakkendőjében, még nem jelenti azt, hogy el kellene alélnia, ahogy bizonyára a többi londoni nő már meg is tette. " 


Értékelés: 

 

Ha kedvet kaptál a regényhez, vagy a további részekhez akkor gyere és szerezd be nálunk az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése