2024. június 23.

L. J. Shen Vakmerő - (Vágyak iskolája 1.)

  📚 Könyvajánló 📚


Azt ​mondják, a bosszú hidegen tálalva a legjobb.

Penn
Négy évem volt arra, hogy feldolgozzam, mit tett velem Daria Followhill, és a szívem mára jéggé vált.
Az enyém lett az első csókja.
Az övé pedig az, amit a legjobban szeretek.
Én szegény voltam.
Ő gazdag.
Hogy mi a jó a körülményekben? Hogy változnak. Gyorsan.
Most én vagyok a szülei legújabb kis projektje. A lakótársa. A kínzója. És a kapitánya annak a rivális focicsapatnak, amit annyira gyűlöl.
Én lettem a mostohatestvére!
Annak, aki tönkreteszi a legjobb dolgot az életemben, fizetnie kell, ő pedig a könnyeivel fog. Daria Followhill azt hiszi, ő A királynő. Én viszont be fogom bizonyítani neki, hogy nem több egy elkényeztetett kis hercegnőnél.

Daria
A klasszikus, lázadó punkok senkit sem izgatnak. De ha egy szemét ribi vagy? Ó, akkor beszólnak minden csípős megjegyzésért, gúnyos szemforgatásért és azért, ha az ellenségeid útjába állsz. Tudom, mert az vagyok.
Magas sarkúval baromi nagyot lehet döfni, amikor átsétálsz benne valakin, akit bántani akarsz.
Penn Scullynak teljesen kivéreztettem a szívét, majd otthagytam egy szemeteskukában egy verőfényes nyári napon.
Négy évvel ezelőtt azt kérte tőlem, hogy őrizzem meg neki az összes első alkalmamat.
Most a folyosó túloldalán lakik, és egyedül arra vágyom, hogy én legyek neki mindenben az utolsó. Amikor nekem adta a szívét, az utolsó szavai azok voltak: „semmi nincs ingyen”.
És most? Most ő fizet nekem.

Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző L. J. Shen egy szenvedélyes és csavaros romantikus regénnyel jelentkezik, amellyel a szerző új szintre emeli a gimis románcot.



Itt most gyorsan lehet sok érzésemre rá is cáfolok, amiket a Defy című kötetnél éreztem. 

Ebben a regényben ott az ott szereplő páros Melody és Jaime lányának történetét olvashatjuk. Ez mellett természetesen nagyon sokszor felbukkannak a szülők is. A kislány már említve is lett az ő kötetük végén. Akkor született. 

Daria pedig itt már nagylány. Először 14 évesként jelenik meg, majd pár évvel később. 

Nem igazán tudom mit gondoljak erről a részről. Ha a Defy-t vesszük, amit imádtam..... akkor itt nehéz dolgom van. Melody és Jaime itt már majdnem 20 évvel idősebbek. Gyerekeik vannak. 

Eléggé megosztó véleményen vagyok. Sajnos többnyire lehet inkább azt mondanám, amennyire vártam ezt a részt, már csak miattuk is, hogy milyen lesz szülőkként olvasni róluk, a lányuk saját sztoriját, annyira nem jött be. 

Nem mondom, hogy egyáltalán nem tetszett, de elég sok negatív történés volt benne számomra. 

Főleg ami Melody-t illeti. A saját kötetük után, valahogy nem gondoltam volna, hogy egy ilyen, már-már ellenszenves szereplő lesz. Hogy ilyen anya lesz. Ez nagyon elszomorított. Nem erre számítottam. Hogy egy ilyen szinte semmilyen anya-lánya párost kapok. Totál ledöbbentem. Nagyon nem tetszett a történetben a viselkedése. Egy elvileg anya, oké szép és jó, hogy segíteni akar az ikreknek, befogadja őket minden, de iszonyatosan zavart, hogy képes így viselkedni, így állni vadidegen emberekhez, míg a saját lányával nem foglalkozik. Iszonyatosan dühített a történet ezen szála. Szegény lány nem is csoda, hogy végig küzdött mindezzel. Azzal, hogy látta miként bánik az anyja más gyerekekkel, míg vele nem. Elég megrázó volt egy ilyen anya-lánya kapcsolatról olvasni. 

Persze Daria sem tökéletes lány. De teljes mértékben át tudtam sajnos érezni végig az érzéseit, tetteit. 
Természetesen tetszett, ahogy végül alakult minden. Voltak itt félreértések is, ármánykodás, mégis java részben nem szerettem ezt így olvasni. 

Jaime pedig itt sem hazudtolta meg magát. Ő elképesztő volt. Pedig talán pont egy férfitól várná az ember, hogy nem úgy és így viselkedik a gyerekével. De ő imádja, a szeme fénye Daria. Nagyon tetszett ahogy ő állt a lányához, az apa-lánya percek. Pont ezért nem is értettem sokszor Melody-t. Hogy csak a munka, idegen gyerekek és saját lányával nem tud kijönni. Ez mondhatni csalódás volt. 

Ugyanakkor talán kellett, hogy ezen végigvigyen a történet. Hogy lássuk miként alakul a szereplők sorsa. Ezzel a szállal kapcsolatban is. 

Daria többnyire szimpatikus volt. Igen, néha egy tipikus, gazdag lányka, de azért legtöbbször érthető volt a viselkedése. Tini, fiatal, csak szeretetre vágyna ezért olyan amilyen. Nála is jó volt látni miként kezd el felnőttként viselkedni és gondolkodni. Tetszett az a fiatal nő, akit a végére kaptam. 

Pennel remek páros voltak. Még ha egy gyűlöleten, félreértésen alapuló kapcsolatként indult is a románcuk. Meg amolyan tiltott is volt. Penn egy igen nehéz sorsú fiatal. Az anyja drogok miatt halt meg, egy gyerekkel erőszakoskodó, alkoholista és bántalmazó nevelőapa. Aki még utcára is tette. A Followhill házaspár, főleg Melody pedig késztetést érez, hogy megmentse őt. 

Sokszor bonyolult, összetett a történet. 

Penn-nek van egy lány ikertestvére, Via. Daria rá is iszonyú féltékeny volt mindig. Via jó táncos, Melody odáig van érte. Ezért tettek Pennel annak idején valamit, ami fontos lett volna Viának. Mindketten rájöttek erre és hogy miként is kapcsolódnak ők mind össze. Via elszökött otthonról, évekig semmit sem tudtak róla. Penn pedig gyűlölte Daria-t. 

Mégis most évekkel később a fiú náluk fog élni. Megjelenik Via. Igencsak kusza, fájdalmas történések lesznek. Félreértések, ármánykodás, hazugságok. 

Miközben Jaime és Melody birkóznak a saját és ezekkel a befogadott gyerekkel is. Nem könnyű történet. De annyi bizonyos, hogy roppant tanulságos. Természetesen azért néha aranyos, vicces részeket is szőtt bele az írónő, a nehezebb részek ellensúlyozására. 

Közben pedig természetesen szövődik a románc Penn és Daria között. Némi tiltott szál, sem Jaime, sem pedig Via nem nézik ezt jó szemmel. De tudjuk, hogy az érzelmeknek, a vonzódásnak, a szerelemnek nem lehet parancsolni. Igazán érzéki, szenvedéllyel átitatott részeket kaptunk ismét. Az írónő a tőle megszokott módon hozza ezeket a részeket is. 

Elég összetett sztori, mégis jól érzelmezhető. Gyorsan olvasható, pörgős. Rengeteg érzelem. Hol jók, hol rosszak. Én nem tudom eldönteni összességében milyennek mondanám. Nem ezt vártam. De ezt kaptam. Ezt kell szeretni. Ha azt nem is sikerül teljesen, azért próbáltam megérteni. Arra mégis jó, hogy remekül szemléltette a szülői kapcsolatokat. Hogy miként lehetnek ezen ennyire rosszak és sérültek. Ugyanakkor pont ebből kifolyólag remek tanítás volt ez a történet. Sok mindenre képes rávilágítani. Az mellet, hogy egy romantikus,  erotikus, szórakoztató irodalmi történet, vannak mélységei és nagyon tanulságos. 
 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      

2024. június 21.

L. J. Shen Defy ​– Lázadás (Sinners of Saint 0,5.)

  📚 Könyvajánló 📚


Melody Greene vagyok, és az életem fenekestül felfordult.

Kirúgtak a tanári állásomból, megvolt a Cersei Lannister-féle szégyenmenetem az igazgató irodájából percekkel azután, hogy az igazgatónő megfenyegetett, rám hívja a rendőröket… Most mi legyen?

Jaime Followhill vagyok, egy szerelmes, 18 éves fiú.

Amikor megláttam őt, minden elveszett. Nem számított más, csak ő. Bármit megtettem volna, hogy megszerezzem, és az enyém legyen. Pedig tudtam, ha lépek, azzal tönkretehetem az életét… Mi lesz velem, ha elveszítem?

Hagyd, hogy magával sodorjon!



Egy rövidke kis könyv, a maga 150 oldalával, de annál jobb. Igaz lehet örültem volna kicsit, ha Jaime is rendes vastagságú könyvet kap. Mint a többi srác. De másfelől ott van, hogy azért ennyibe is tök jól át tudta adni az írónő a mondanivalóját. 

Eddig, ha választani kellene, akkor a srácok közül egyértelműen Vicious a best nálam. Eddig. Ezzel a  kötettel, Jaime és Melody kettőse átvették a vezetést. Imádtam! 

Még akkor is, ha ismét jelen volt, mint a többi kötetnél az írónő sokszor igencsak szókimondó jelleme. Amihez párosul a sok szenvedély és erotika. De azért lényegében ehhez a sztorihoz mondjuk, hogy így illeti. 

Teljesen meg is feledkeztem arról, hogy lesz ez a rész. De annál jobb volt visszatérnie Todos Santosba. 

Hiányoztak a karakterek. Természetesen a már korábban megismert szereplők is sokat vannak jelen. Így volt tökéletes. Időrendben ugyanis ezzel kezdődik a sorozat. Mégis így is, hogy én korábban olvastam a másik hármat teljesen és jól élvezhető volt. 

Noha kicsit tartottam is tőle. Itt ugye a női szereplő az idősebb. Most hirtelen nem ugrik be, 23 vagy 26 éves Melody? Jaime pedig most töltötte a 18.évét. Reméltem, hogy a pasi nem egy kis nyámnyila, gyámoltalan, cuki kisfiú lesz. Ha pasi, férfi, akkor nekem legyen az. Ehhez még természetesen hozzájön, hogy azért csak szeretjük a kemény, erős, rosszifúkat na. De szerencsére nagyon hamar kiderült, hogy Jaime egy igazán belevaló srác. De még mennyire. Az utóbbi jellemzések igazak rá. Egy igazi belevaló, szexi és dögös pasi. Férfit talán még nem írnák rá a kora miatt.... De az biztos, hogy közel sem egy nyámnyila alak volt és ezt imádtam! Sőt! Ahhoz képest, hogy épp betöltötte a 18-at, nagyon is felnőttként volt jelen a történetben. Meglepően éretten viselkedett. Egy szó, mint száz, nekem szerelem lett a pasas. 

Melody karakterét is kedveltem. Tetszett a történetben, hogy mikor mesélt elképesztően jókat szókoztam a belső, saját magával folytatott sokszor vicces párbeszédein. Egy fiatal nő, aki közel sem azt csinálja, amit szerete. Tanít. Akárcsak a családjában mindenki. De az ő szenvedélye a balett. A karrierjének viszont egy baleset véget vetett. De öröm az ürömben, hogy ennek köszönhetően ismeri meg élete szerelmét. Egy szimpatikus női főszereplő lett. 

A mai világban elítélik azt, ha egy idősebb nő van együtt egy fiatalabb férfival. Nem is értem. Bezzeg ha az ellenkezője van, az teljesen elfogadott, sőt elismerésre méltó. Hogyne.....

Na nálam semmi ítélkezés nem volt. Nem szoktam ilyesmire pazarolni az engergiám. Én imádtam a párosukat. Kíváncsian vártam mi és hogyan fog alakulni. Hiszen Jaime családja ráadásul gazdag, befolyásos. Jogos volt megkettejük, főleg Melody félelme, hogyha minderre fény derül, akkor az milyen hatással lesz a megélhetéséré, az életére. 

Összességében nekem ezúttal is nagyon tetszett ahogy az írónő alakította a szálakat. Lehet azért is mert eleve gyengéim a tiltott szerelemről szóló történetek. Igaz nekik inkább tiltott szórakozásnak, viszonynak is indulot a kapcsolatuk, szépen ez valami sokkal komolyabb, mélyebb érzelem lett. Jó volt ez nyomon követni. 

Miközben voltak itt titkok, félelmek, árnyány. Boldog és sok vicces, beszólogatós pillanat. Nem kérdés, hogy a forró, vággyal tűzdelt momentumok sem hiányozhattak. Az írónőtől megszokott szókimondóbb stílusban, de itt is úgy, hogy az illett a történethez. 

Igazán pirulásra késztető percek is voltak néha. Jókat nevettem, féltettem őket, a kapcsolatukat. Milliónyi érzelem. Sokszor egy igazi érzelmi hullámvasút. Mivel mindezt így át tudtam élni, ez is azt mutatja, hogy a szerző jól csinálja amit csinál. 

Igazi, hamisítatlan L.J.Shen kötet. Vékony, de annál tartalmasabb. Remek előzménye a sorozatnak. Nekem ez lett a kedvencem! Szerelem lett Jaime és Melody kettőse. Ha szeretitek a műfajt, netán már az írónőtől is olvastatok, akkor ezt se hagyjátok ki! 

 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.      
 

2024. június 20.

Zakály Viktória - Emlékeznem ​kellett volna

   📚 Könyvajánló 📚



Emlékeznünk ​kellett volna, hogy a lélek nincs hozzászokva a boldogsághoz.

Nick,
hat éve már, hogy nem láttalak, nem hallottam felőled. Ez nem szemrehányás, nem is lehetne az, hiszen mindenféle magyarázat és búcsú nélkül én hagytalak el azon az éjszakán… Esélyt sem adtam arra, hogy visszatarts. Azt hittem, nem vagyok elég jó neked? Megijedtem, hogy nem vagy tökéletes te sem? Lehet…
Hat éve menekülök előlünk. Most, miután egy rohadt félfamentes papírból megtudtam, hogy el akarsz válni, szembe kellett néznem mindezekkel. Talán ki kell gyomlálni a múltunkat, hogy kiderüljön, van-e jövőnk. Ideje megtudnunk, hogy a sziklakertben is nőhet-e virág…
(Még) a feleséged, Blanka

A festői spanyol szigeten álló, a világ leggazdagabbjainak fenntartott luxusszállodába gyakornokként érkező Blanka nem sejtette, hogy munkába állásával ekkorát fordul az élete. Azt meg végképp nem, hogy ennél nagyobbat csak akkor fog, amikor hat évvel később egy rejtélyes végrendelet miatt visszatér a szigetre.
Zakály Viktória regénye humorral fűszerezett lírai érzékenységgel meséli el egy önmagát kereső fiatal magyar nő és a jóképű, ámde zárkózott skót vikomt nem mindennapi szerelmi történetét, kettőjük önismereti utazását.

ZAKÁLY VIKTÓRIA, író, két kisfiú édesanyja. Mensa-tag és tudja, hogy milyen mentális jelenség a szinesztézia. 2012-ben megjelent első könyve óta sokat változott. Akárcsak regényeinek szereplői, ő is bejárta a nagybetűs felnőtté válás kacskaringós ösvényeit.


Ez volt az első regényem az írónőtől. Ha úgy fogalmazok, hogy tartottam tőle, az erős. Inkább nem tudtam, mire számítsak. Milyen lesz a történet, hogy ír a szerző. De már abból is tudtam, hogy biztos meg fog venni magának, hogy melyik kiadónál jelenik meg. Nálam ez igazi garancia volt kezdésnek. Nem is tévedtem. 

Természetesen maga a regény gyönyörű külseje és a fülszöveg is már árulkodtak. Mégis nyilván a végső döntést a regény elolvasása hozta meg. 

Azt kell mondjam, hogy elkezdtem és nem volt megállás. Szinte egy ültő helyben, hajnalig olvastam. Még az utolsó 100 oldalnál sem tudtam letenni. Pedig már jócskán éjszaka volt. De annyira kíváncsi voltam akkor már, hogy hová fut ki a történet, hogy muszáj volt.

Az írónő csodálatosan ír. Nagyon tetszett, hogy a szereplők gondolataiba sem átlagos módon pillanthattunk bele. Két idősíkon is játszódott a történet. 

Egyrészt a jelenben, másrészt évekkel korábban azt is elmeséli, hogy Blanka és Nick miként és hogyan ismerkedtek meg. Hogy kezdett el alakulni a munka, majd a romantikus kapcsolatuk. 

Annyira, de annyira szerettem ezt a történetet. Viki elképesztően gyönyörűen ír és mesél. Az egész sztorit lehengerlően adja vissza a leírásoknak hála. Ahogy visszaadja az érzelmeket, a történéseket. Fantasztikus szereplőket alkotott meg. Mesés tájleírásokat kaptunk. Mindig is imádtam az ilyen helyes kis szigeten, tengerparton játszódó, már-már rusztikus történeteket. Minden egyes apró mozzanatát magam előtt láttam olvasás közben. Ezt pedig, ha egy szerző így képes elérni, az bámulatos. 

A történet is igazán különleges. Igen, nyilván akadnak benne ismerős hangulatok, mégis ahogy az egészet kitalálta, ahogy csavarta a szálakat, az egy igazán lenyűgöző és egyedi történetet ad ki végül. 

Csupa érzelem. Szeretet, félelem, szenvedély, szerelem. Düh, remény és reménytelenség. Sok nehéz élethelyzet. Igazán tanulságos olvasmány is. Remekül mutatja be a családi kapcsolatokat. Hogy mennyi félék lehetnek. Nagyon tetszett Blanka egész családja. Ezek mellett csempészett még az írónő életszagú cselekményeket a regénybe. Sok kérdés, amire keressük a választ. Végül pedig hihetetlenül sokat is tanulhatunk belőle, amellett, hogy egy remek kikapcsolódást is nyújt. 

Remekül megtalálta a komoly témák mellé az egyensúlyt a boldog, vidám részekkel. Ezzel a nem mindennapi, hihetetlenül erős szerelem történetével. De felmerül a kérdés, hogy vajon mennyi és mekkora viharokat képes egy kapcsolat túlélni? 

Nick és Blanka kapcsolata. Mindketten nagyon erős emberek. Mégis vannak gyengeségeik. Ők sem tökéletesek. Mégis remekül illettek egymáshoz. Nagyon megszerettem őket. Azonnal szimpatikus és szerethetőek lettek . Ők és a többi karakter is. 

Nagyon sok kérdés volt benne, hiszen jöttek itt végig fordulatok, titokra derült fény. Folyamatosan fenntartja a regény az érdeklődést. Nagyon kíváncsi voltam, hová fut ki az új kedvenc párosom története. Sok nehéz pillanatot éltem át velük, de ugyanennyi jót is. Féltettem őket, voltak könnyek. De jókat nevettem és szerettem velük. 

Egy regény, amiben tényleg minden van. Romantikus, drámai, néha már-már kaland regény is. Imádom! Ahogy mondtam ez volt az első Zakály Viktória könyvem, de tuti, hogy nem az utolsó. 

Jó szívvel ajánlom nektek! Egy igazán sokoldalú, gyönyörű történet ez. Bámulatos külső mögé rejtve. Ha szeretnétek egy érzelmes, kalandos, ugyanakkor életszagú történetet olvasni, egy csodás kis szigetre utazni, akkor ne hagyjátok ki! Én gondolatban is végig az írónő mesélte helyszíneken voltam, a szereplőivel és minden percét élveztem és szerettem! Vegyétek kézbe és nem fogjátok megbánni! 💖 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.        

2024. június 14.

Péntek Tünde - Bárhová ​mennél

 📚 Könyvajánló 📚


Az ​élet sosem a tervek szerint alakul, hanem ahogyan a sors elrendeli.

Habár már közelít a negyvenhez, Katie Collins nem gondolja, hogy célba ért volna. Washingtoni munkája a külügyminiszter sajtós csapatában minden energiáját felemészti, és bármennyire is küzd az elismerésért, csupán még több feladat és teher a jutalma. Ami pedig a jóformán nem létező magánéletét illeti, annak is köze van a hivatalhoz, mivel nőcsábász főnöke munkaidőn túl is szívesen keresi a társaságát.

Katie tudja, hogy élete nem a helyes irányba tart, és kezd is belefáradni. A kiutat azonban nem találja. Ám amikor egy nem várt családi eseményt követően Írországba kell utaznia, úgy érzi, a fojtogató mindennapokból kiszakadva talán sikerül levegőhöz jutnia. Arra viszont egyáltalán nem számít, hogy mennyire elbűvöli a sziget különleges atmoszférája, a varázslatos táj, a vidék nyugalma, a helyiek kedvessége – és nem utolsósorban egy szexi csapos.

Az aprócska óceánparti falu sorsfordító találkozások, izzó vágyak, szenvedélyes érzelmek, szívet tépő pillanatok, fájdalmas emlékek helyszíne lesz, ahonnan a kéthetes utazása végén Katie már más emberként távozik. Feltéve, ha nem marad ott örökre.

Péntek Tünde regénye ezúttal a meseszép Írországba repíti az olvasót, ahol nem csak egy csillagokban írt szerelem bontakozik ki. A Bárhová mennél egy szívszorító történet szeretetről, önzetlenségről, barátságról, családi kötelékekről és mindenekfelett arról, hogy nem elég az eleve elrendelt sors, a boldogságért meg is kell küzdeni.




Nekem személy szerint a szívem csücske lett Tünde első regénye is. Teljesen más a kettő, mégsem tudnék egy kedvencet választani. Imádtam az elsőt és ezt is! 

Elképesztően jó lett. Engem már a külsejével is megvett első látásra. Én nagyon szeretem ezeket a rajzos borítókat. Ráadásul tökéletesen illik a történethez. 

Tünde a csodálatos Prága után ezúttal a zöldellő, mesés Írország tájaira kalauzol el bennünket. Ha lehet, akkor engem már ezzel megfogott magának. Szerelem ez a táj. Még nem volt szerencsém élőben látni, de az írónő bámulatos leírásainak hála, most még inkább felkerült Írország a bakancslistámra. 

Addig is tökéletesen ezeken a tájakon érezhettem magam. Gyönyörűen adta vissza a helyszínek hangulatát. Ezeket a bámulatos tájakat, minden apró kis részletét. Az itt élő emberek életét, a hagyományaikat és szokásaikat. Nagyon jó volt ilyen jól megismerni ezt a helyet. Azon belül is külön jó pont volt nálam, hogy az országon belül nem egy nagy városban játszódott a történet, hanem egy cuki kis, tengerparti kisvárosban, faluban, mégpedig  Liscannorban. Igazán aranyos és rusztikus volt. A leírásoknak hála tényleg ott lehettem én is. Imádtam azt, amit olvasás közben magam előtt láttam, amiben benne éltem. 

A helyszín mellett pedig Tünde mindig nagy gondot fordít a szereplői kidolgozására és magára a történetre. Most sem csak egy szimpla érzelmes, romantikus történetet kapunk tőle. 

Rengeteg mélysége van a történetnek. Elég sok szálon fut. Bepillanthatunk bonyolult és nehéz családi kapcsolatokba. Évtizedet óta tartó viszályokba. Családok életébe. Megmutatja, milyen az mikor az ember életében véget ért egy korszak. Miként kell és lehet ezután új életet kezdeni. Akár egy teljesen más országban. Szerelmi kapcsolatok terén ezúttal is igazán valós, életszagú kapcsolati példákat mutat be. Tetszett ez a része. Ahogy bemutatta a főszereplőnő Katie életét, érzéseit. Ezzel kapcsolatban is. Jó volt látni miként alakul, fejlődik ő maga is. Ebben a kapcsolatban, az egész életében. Egy végtelenül szimpatikus hősnő lett. Azonnal megkedveltem. 

Egy fiatal nő, aki jelenleg Washingtonban élt. A kormánynak dolgozik. Iszonyat jó a munkájában, mégsem szereti vagy élvezi. Monoton számára. Ráadásul benne van egy nagyon nem egyszerű párkapcsolatban. Pont erre jön neki egy lehetőség, hogy kiszakadjon mindebből. Elhunyt nagyapja ráhagyja az örökségét. Egy csodás házat Írországban. 

Ez a fordulópont kellett a lány életébe. Hogy kicsit lelassuljon, pihenjen, átgondolja az életét, a kapcsolatát, a munkáját. 

Fogja magát, összepakol és irány Írország. Itt indul az igazi kaland. 

Nagyon régen, gyerekként járt itt. Nehéz helyzeteket, a gyász és veszteség feldolgozását is bemutatja a kötet. Voltak igazán szomorú, már-már sírós pillanatok. De kellett ez, hogy Katie is még erősebb legyen. Hogy kész legyen tovább lépni, változtatni. Hiszen lehet, hogy neki nem is Washingtonban van a helye? 

A helyi lakosok is azonnal megkedvelik a lányt. Hiszen a nagyapját sokra tartották, ő pedig sokat mesélt az ittenieknek az unokájáról. Még akkor is ha bizonyos családi okok miatt Katie édesapja többé soha nem tette be a lábát a szigetre. Vannak itt bonyolult szálak, de megéri elolvasni és végigkövetni hová fut is ki mindez. 

Visszatérve a helyi lakosokra, azért lehet, nem mindenki fogadja azonnal kitörő örömmel a lányt. Akad egy morcos, goromba helyi kocsmáros, Conor. Őt Katie nagyapja fiaként nevelte és szerette. A srácnak sem volt egyszerű a családi élete és végig a nagypapa mellett volt. Ő mellette volt. Ezért sem szívleli a hirtelen megérkező Katie-t. 

De azért, ahogy sejthető ez a morcos férfi sem tud sokáig ellenállni a lány varázsának. 

Elképesztően jó páros lesznek ők ketten. Ahogy a lány, úgy Connor is azonnal a kedvencem lett. Na jó, nyilván a szerző leírásának is hála, hiszen egy igen jó kiállású, szexi ír férfiként láttam magam előtt. Erős, okos. Kiáll azért, amiben hisz. Tipikusan olyan volt ő, mind egész Liscannor, hogy itt mindenki törődik, segít a másiknak. Nem véletlenül szerettem mindig az ilyen kis falukban, városkákban játszódó történeteket. Hihetetlenül bájosak. 

Annyira jó lenne, ha minden ember így állna mindenhez, a világhoz, a többi emberhez. Mindenesetre olvasni nagyon szerettem róla. 

Természetesen a családi problémák, fájdalmas történések mellé sok poén, vicces, boldog perc is kijut a regény olvasóinak. Tünde ismét remekül megtalálta az egyensúlyt, hogy kellően ellensúlyozza a komolyabb részeket. A szerelem és szenvedély sem hiányozhat. 

Hiszen Connor és Katie, szerintem nem mondok nagy újdonságot, ha azt mondom, hogy mindentől függetlenül, az első találkozás alkalmával beindul az a nem akármilyen hőfokon égő tűz közöttük. Az írónő ezúttal is remekül írta meg és adta vissza ezeket a jeleneteket. Szépen alakította a kapcsolatukat, a szerelmüket. 

Bonyodalmak, ármánykodás sem hiányozhat. Volt itt minden. Pont ezért szerettem nagyon az első könyvét is és ezt is. Hogy nem klisés és lerágott csont. Tud újat mutatni. Olyan szereplőket elhozni, akiket megszeret az olvasó. Akikkel tud azonosulni. Olyan cselekményeket tenni a történetbe ezúttal is, hogy az olvasó abszolút át tudja élni. Sírtam, nevettem, szerettem, aggódtam. Tényleg egy igazi érzelmi vihar volt. Mégis megérte kivárni mit hagy maga után. 

Egy igazán lenyűgöző történt Írország zöldellő mezői és sziklái között. Egy szép szerelem története. Az újrakezdésé. Megmutatja, hogy a legkilátástalanabb helyzet után is várhat ránk valami jó. Hamar megértettem miért ajánlotta kifejezetten most nekem ezt a regényt Tünde. Mégha nem is éppen ugyanolyan a helyzet, de Katie története sok mindenre világít rá. Reményt ad és erőt. Hogyha éppen nehéz is, előre kell nézni és jön valami más, valami jobb. Igazán bámulatos volt ez az érzés. A tanítás, amit kaptam a regénytől. Nagyon köszönöm! A szórakozást is, amit nyújtott. Egy élmény volt olvasni. 

Ha szeretnétek egy igazán életszagú, sokoldalú történetet olvasni, egy különleges helyszínre elkalandozni, akkor ez a Ti regényetek. Az írónő remekül szőtt bele mindent a regényébe. Komoly témákat, szerelmet, családot, barátságot. Millió érzelmet át lehet élni olvasás közben. Egy igazi kis Írországban játszódó gyöngyszem. Jó szívvel ajánlom mindenkinek! 💜💙




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.    

2024. június 13.

Sarah J. Maas The ​Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek (Üvegtrón 0,1-0,5)

  📚 Könyvajánló 📚


Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.

Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik.
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár…
Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!


Már 3 rész elolvasása után a sorozatból, irtó furcsa volt ennyire a kezdetekre visszamenni. Elolvastam a sorozat első 3 kötetét, utána kaptam egy listát, hogy milyen sorrendben érdemes a könyveket olvasni. Mákom volt, pont A Tűz örököse után ajánlák Az orgyilkos pengéjét. 

Mégis valahogy néha kicsit nehezen haladtam vele. Nem tudom, úgy fest az idei évem eddig ilyen. Minden hónapban van egy kis ilyen időszakom, mintha semmi sem kötne le. Pedig imádom ezt a sorozatot! Igaz az is furcsa volt, hogy nem a rendes sztorit folytattam, hanem ezt olvastam, ami egy előzmény. 

Ennek a könyvnek a történetei még jóval az Üvegtrón előtt játszódnak. 

5 novellára van osztva a kötet. 

Egyébként mikor nekiestem olvastatta magát, szerettem őket. Csak valahogy a kezdetek voltak nehezek. És megmondom őszintén a végétől féltem is. Mindjárt rátérek miért. 

Ezekben a rövidke történetekben megismehetjük újra? Vagy még jobban? Celaena karakterét. Honnan indult ő, hogy lett ő Adarlan orgyilkosa. Mikent ment kertesztül fiatal lányként. Kicsit sajnáltam, hogy a gyermekkoráig nem ment vissza a történet. Nyilván az sem volt egy leány álom, mégis én olvastam volna róla. 

Összességében ahogy a többi részt, ezt is remekül írta meg a szerző. Hozza a korábbi regények hangulatát. Mivel korábban játszódik időben, ezért új, más szereplőket ismerhetünk meg. Olyanokat akik részt vesznek és fontosak Celaena életében. Ki jó, ki rossz. 

Hát mit ne mondjak volt bicskanyitogató karakter a sztoriban. Azta jó élet.... Aki olvasta tudhatja kire, mire gondolok. Az biztos, hogy nem egyszerű történetek. Hiszen a lány élete sem volt soha az. Sőt! Félelem, fájdalom, szomorúság hatja át a történetet. Mégis izgalmas, fordulatos, vannak benne vicces pillanatok és párbeszédek. Szeretet, szerelem, vágy. Azért kellően vannak ellensúlyozva a nehezebb részek. 

Mégis visszatérve a félelmemre. Itt megismerhetjük hogyan és miként volt jelem a lány életében Sam Cortland. A sokat emlegetett nagy szerelme. Ismerjük a történetét az Üvegtrónból. Pont ezért nem volt egyszerű, könnyű olvasmány. Mert nagyon megkedveltem és szerettem a srácot itt. Iszonyat nehéz volt így olvasni, hogy tudom mi fog történni vele és kettejükkel. 

De azt hiszem mindezek ellenére mégis kellett ez. Így lesz minden értelemben teljes a kép és Celaena Sardothien története. 
  



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.    

2024. június 12.

Scarlett St. Clair - A ​sötétség érintése (Hades és Persephone 1.)

 📚 Könyvajánló 📚


Mi vár rád, ha a Holtak Istene visszaadja az életedet?

Persephone csak névleg a Tavasz Istennője. Az igazság az, hogy a virágok kislánykora óta elhalnak az érintése alatt. Új-Athénba költözése után abban reménykedik, hogy feltűnés nélkül vegyülhet el az emberek között, halandó újságírónak álcázva magát.

Hades, a Halál Istene egy szerencsejáték-birodalmat épített fel a halandó világban, a szóbeszéd szerint pedig a leglehetetlenebb fogadásokat kedveli a legjobban.

Miután véletlenül összetalálkozik Hadesszal, Persephone rádöbben, hogy alkut kötött a Halál Istenével. Az alku feltételeit pedig képtelenség teljesítenie: életet kell teremtenie az Alvilágban, különben elveszíti a szabadságát.

Az alku azonban nem csak arra világít rá, hogy Persephone egy bukott istennő. Miközben ugyanis igyekszik elhinteni szabadságának magvait, egyre jobban beleszeret a Halál Istenébe – ez pedig tilos.

Hades és Persephone történetének modern és kreatív feldolgozása.


Egyszerűen oda meg vissza vagyok ezért a könyvért. Ami érdekes, mert el sem akartam olvasni. Egy barátnőm már jó ideje olvasta és áradozik nekem róla. De konkrétan sosem igazán érdekeltek a mitólógiai témájú könyvek. 

Aztán nem olyan régen még egy baráttól jókat hallotam róla. És ha még ez nem lenne elég, akkor a KMK kiadó 2.olvasós estjén is a kezembe akadt. Ezt már igazán nem tekinthettem véletlennek. Így a húsvéti utazásra ő volt az egyik könyv amit vittem. Ki is tudtam olvasni. 

Elkezdtem és nem volt megállás. Volt, hogy egy kicsit le kellett tennem és az szabályosan rosszul esett. Nem egy nagyon vaskos kötet, mégis pörgős, olvasmányos. Tökéletesen van meg benne minden, ami kell. 

Egy Hades és Persephone történet, újragondolva. 

A szerző ugyanis ezúttal ezeket a mitológia alakokat, istneket egyrészt a mai modern világba helyezi. Mégis ez mellett természetesen jelen van az eredeti világuk is a szereplőknek. Ezek kettőse sokszor igazán érdekes párosítás. Mégis azt kell mondjam, remekülje megállja a helyét. 

Imádtam ahogy ez a két világot ötvözte az írónő. Maga a kötet pedig igazán érzékire sikerült. Hades és Persephone kapcsolatát kötethetjük nyomon. A megismerkedésüket, miként kezdődik és alakul a kapcsolatuk. A szerelmük. Valamint a két szereplő saját életének, jellemének fejlődését is. 

Mivel eddig nem vonzott konrétan a téma, ezért a sztori nagyja abszolút újdonságként hatott. Nagyon tetszett és szerettem ahogy az írónő bemutatta őket. 

Nyilván hallani már én is hallottam róluk, de itt kb. ki is merül a tudásom. Szóval nem feltétlen tudom mi az "igazság" a sztoriban és mi a fantázia. De azt kell mondjam, nem is annyira számított míg olvastam. Teljesen beleszerelmesedtem a sztoriba. 

Kicsit azt sajnálom csak, hogy egy négy részes sorozat. Nem szeretek olyan sorikat olvasni a kiadótól, aminek nincs meg minden része... De kicsit vigasztalt, hogy nem lett eret vágós a vége. Ettől függetlenül persze ölni tudnék már nem csak a folytatásért, de az összes többi kötetért is. 

Addig is itt van nekünk ez a két remek karakter. Hades, aki az alvilág istene, a holtak ura a görög mitológiában. Egy olyan férfi lett itt, aki igen hű a nevéhez. Mégis miközben mindenki inkább fél tőle, ő azért ott segít ahol tud. Mintha szándékosan igyekezne hű maradni a rosszfiús híréhez, miközben egy érző férfi. Tetszett ez a kettőség benne. Emellett is remek humora van. Ráadásul ahogy várható kedves hölgyeim, egy igazán észbontóan szexi és dögös pasiként festi le nekünk a szerző. A lány elmondásai alapján is így lehet elképzelni. 

Nem véletneül van ő maga is azonnal oda érte. Vagyis nyilván próbál ellenállni. Hellyel közzel sikerül is. De sejthetjük, hogy csak idő kérdése. 

A lány, Persephone pedig a görög mitológiában a termékenység, a termés istennője. A regényben a tavasz istennőjeként emlegetik. Egy fiatal lány, akinek végre a kemény édesanyja, a szintén istennő Demeter végre engedte, hogy az emberek között éljen. Emberi barátok, munka, kapcsolatok. De azért néha meg-meg mutatkozik a lány valódi énje. Fiatal, néha félénk, legalábis ami az anyját illeti, mégis szerencsére sokat fejlődik a történet során. Ha kell képes kiállni magáért és másokért. Igazán belevaló csajjá alakul. Ha még az elején nem lett volna eléggé az. Egy olyan hősnő, akit rögtön megkedveltem. Aki keresét még az útját. Ebben az új világban, a saját világában ahonnan jött. Az erejét probálgatja, fejleszti. 

Ebben pedig segítője is akad. Hekaté személyében. Nagyon tetszett a kettejük barátsága. Persze voltak még szimpatikus szereplők. Aztán ahogy annak lennie kell, olyanok is, akiket nagyon nem bírtam. Vagy éppen nem kis meglepetést okoztak. 

Imádtam az Alvilágban, Hades birodalmában kalandozni. Jó volt megismerni ezeket az isteneket, a történetüket. Nagyon szerettem ahogy a mai modern világgal összegyúrta mindezt a szerző. 

De szerintem nem okozok nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy Hades és Persephone közös részei voltak a kedvenceim. Tetszettek a párbeszédeik. Jókat mosolyogtam rajtuk sokszor. És ahogy említettem, a regény igazán érzéki, szenvedélyes lett. A kettejük kapcsolata. Mégis ezek az erotikusabb momentumok is remekül lettek megírva.

Ezek mellett voltak itt fordulatok, titkok. Félelmek, fájdalom, boldogság, szerelem. Mindez egy olyan kötetben, ami egyszerre mai és modern, ugyanakkor mitológiával átszőtt. Elképesztő lett. Remek elgondolás, bámulatos megvalósítás. 

Szerelem lett ez a kötet. Imádom ezt a párost! Alig várom a folytatást! 

Ha esetleg még titeket is elkerült a téma, vagy eddig nem szerettétek, akkor vegyétek kézbe A sötétség értintését és hagyjátok, hogy Titeket is beszippantson és elvarázsoljon. 

 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.        

2024. június 7.

John Cure - Az ​ártatlanság vámszedői (Medúza-krónikák 2.)

 📚 Könyvajánló 📚


MENNYIT ​ÉR EGY ÉLET?

A megrendelők bármit megadnak aberrált vágyaik kielégítésért, miközben ebben a világban a lányok csak eszközök, és az életük egy hajítófát sem ér.

Egy kamaszlány holtteste fekszik a budai társasház lakásának padlóján. Az éjszaka leple alatt, a rendőrség helyett csak Huszti Nimród, a titkosszolgálat elhárítótisztje érkezik a helyszínre. Összekötőjétől azt a feladatot kapta, hogy az árnyékvilágban működő titkos csapatával tüntesse el a bűncselekmény nyomait. Csakhogy a férfit felkavarják a látottak, és az igazságérzete sem hagyja nyugodni, ezért titkos nyomozásba kezd. Tudni szeretné, hogy ki az áldozat, és meg akarja találni azokat, akik felelősek a kislány halálért.

Az első nyomok egy nyomorgó borsodi faluba vezetnek. A környékről és a közeli nevelőotthonból már tucatnyi fiatal lány vált az emberkereskedők áldozatává, a szülők és a nevelők mégis úgy tesznek, mintha semmi különös nem történt volna.

Az egyre kockázatosabbá váló titkos nyomozás szálai budai milliárdosok és befolyásos politikusok köreibe vezetnek.

Huszti Nimród a Medúza-krónikák második történetében ismét egy súlyos bűncselekmény nyomába ered. A regény ezúttal a nemzetközi emberkereskedelem és a fiatalkorú lányok szexuális kizsákmányolásának sötét és könyörtelen világába vezeti az olvasót.

John Cure, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt író, a feszültségkeltés mestere, Magyarország egyik legnépszerűbb pszichothriller írója. A Medúza-krónikák című bűnügyi thrillersorozat kötetei nem hiányozhatnak egyetlen krimi- és thrillerkedvelő olvasó könyvgyűjteményéből sem!



Imádtam a sorozat első kötetét. Huszti Nimród nagy kedvenc karakterem lett, szerettem róla olvasni. A történetét. Viszont nyilván nem egy rózsaszín sztorit kapunk, ha róla olvasunk. 

Ez most sem volt másként. Sőt! Ha lehet akkor ez a rész még sötétebb, már-már brutálisabb lett. Főleg abban rejlik mindez, olyan értelemben durva, félelmetes és brutális, hogy mennyire elképesztően életszagú volt a téma, amiről mesélt nekünk a szerző. 

Emberkereskedelem, szervkereskedelem, erőszak, prostitúció. És ha mindez nem lenne elég, sok esetben gyerekek, fiatalok az áldozatok. 

Mi tagadás, nem egy könnyű olvasmány. Nagyon fájdalmas, félelmetes és megrázó volt. 

Főleg mert ahogy említettem, egy regényt olvashatunk, mégis minden cselekménye és mozzanata a sokszor kegyetlen való életet tükrözi. 

Amit mégis imádtam benne, az ismét Nimród. Elképesztően fantasztikus karaktere lett. Sajnos akármennyire is szeretné, nem fogja tudni soha teljesen jóvá tenni a világot, felszámolni ezeket a bűnöket, amelyekkel nap mint nap szembetalálkozik, mégis erején felül küzd. Ha már ennyit is megtehet, az is óriási lépés. 

Ezúttal sem kis fába vágta a fejszéjét. Egy fiatal lány holttestének eltűntetéséről kellene neki és a titkos, különleges csapatának gondoskodnia. Mégis, mikor szembe találkozik az egész történéssel, a lelkiismerete nem hagyja nyugodni. A haragja. Igenis ki akarja deríteni mi történt a lánnyal. Ki a felelős mindezért. Kik. Aztán végül egy jóval nagyobb volumenő ügyben találja magát. 

De le a kalappal előtte. Ahogy kezelte ezt. Hogy bármennyire veszélyes volt, ő ment előre és igenis próbálta megmenteni akiket lehetett, a gazfickókat pedig előkeríteni. 

Egy olyan főhős, akire bárki felnézhet. Tanulhat tőle. Abból ahogy a munkáját végzi, ahogy a kapcsolataihoz áll. Magához az élethez. Látott már szörnyű dolgokat, lát mindig, mégis képes előre nézni, hinni. Ez elképesztő. Még mindig nagyon szerettem amikor előkerült az állatbarát oldala. Gréti. Nagyon szerettem őket együtt is. 

Amit nem szerettem, az maga a sztori. Természetesen nem azért, mert nem lett volna jól megírva. Ellenkezőleg. A szerző ismét bámulatosan magyaráz el mindent. Hogy mi laikusok is értsük, mégse legyen száraz. Inkább érdekes. Remekül szőtte a sztori szálait. Mindent igen érzékletesen írt le nekünk. Inkább a témák voltak, amelyek nem is, hogy nem szerettem őket, nehéz volt ezekről olvasni. 

Tudni, hogy a való élet is ilyen. Hogy mennyi ilyen szörnyűség történik. Hogy emberek művelnek ilyen dolgokat emberekkel. Mindig elképeszt mivé lett ez a világ. Az pedig még inkább, ha mindez gyerekekkel történik. Mondjuk ki, ocsmány és undorító emberek is vannak. De még mennyi. Iszonyatosan fájdalmas, dühítő, nehéz volt a történet. 

Mégis tetszett, mert a szerző ezúttal is megmutatta, hogy igenis érdemes a rossz ellen küzdeni. Győzhet a jó. 

Ugyanakkor ha nem is egy könnyű sztori ez, mégis azt mondom, hogy mindenkinek bátran ajánlanám. A mondanivalói miatt. Felnőttebbeknek főleg, de mégis fiataloknak is. Hogy megtanulják, miként vigyázzanak magukra ebben a technika és internet uralta világban. Ahol már tényleg annyi mindent osztunk meg magunkról és durva látni milyen fondorlatokkal csalják ki az emberekből, gyerekekből az információkat, hogy aztán akár elrabolják őket. Ki tudja még ezután mi mindent művelve velük. Borzasztóan tanulságos. És ugyanennyire félelmetes. 

Nagyon sok mindenre világíthat rá és taníthat meg. Bárkit. Mindenkit. 

Mert sajnos ilyen elcseszett világban élünk. Ahol elrabolnak, erőszakolnak, megölnek..... és még sorolhatnám. Örülök és kellett ez a kötet. Szóval ajánlom mindenkinek! Nehéz, de mivel ennyire valós képet ad a mai világról, mindenkinek olvasnia kellene. Ki tudja mikor, melyik a regényben olvasott tudás jön jól egy-egy élethelyzetben. Bár ne legyen rá szükség.



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.        

2024. június 6.

C. K. Zolya - #Veled?Soha!

   📚 Könyvajánló 📚


#Zorkavagyok #huszonnyolc #megcsaltmenyasszony #Balatonfüred #osztálytalálkozó #készkáosz

Pár hónappal ezelőtt volt egy jól megfogalmazott monológom a tízéves osztálytalálkozómra. Idilli képet festett az idillinek tűnő életemről. Aztán a vőlegényem bebizonyította, hogy tévedtem. Most, hogy a régi osztálytársaim kíváncsi tekintete előtt állok, azon tűnődőm, hol is kezdjem. Míg mások esküvővel és gyerekkel dicsekedhetnek, én mindössze arról tudok beszámolni, hogy a vőlegényem megcsalt, a vígasztalódásra szánt nyaralásom pedig különös fordulatot vett egy baleset miatt, amit egyébként életem legidegesítőbb embere idézett elő. Varga Lénárt tenyérbemászóan utálatos, bosszantóan szexi és pár óra elég volt neki arra, hogy teljesen összekuszálja az életemet.

Zorka és Lénárt dinamikus kapcsolatában gyakran váltják egymást a humoros és szenvedélyes pillanatok. A kétértelmű beszólások, a szellemes párbeszédek és erotikus jelenetek teszik igazán szórakoztatóvá a regényt.




Valahol, valamikor, már így neten futottam bele ebbe a könyvbe. Mégis, akkor elsiklottam felette. Most pedig egy dedikálás apropóján kerestem rá konkrétan. Lakatos Levente ezúttal standdal, új könyvvel, kiadóként is kint lesz az Ünnepi Könyvhéten. Méghozzá remek magyar szerzők fognak dedikálni náluk. Az egyik lesz közülük C.K.Zolya. Így mondom, ha már tervezek menni, alap, hogy Leventéhez is, akkor megnéztem a szerzőket. És mivel Zolyától nem olvastam még, így rákerestem. 

Kiadta ezt a kötet. Akkor ugrott be, hogy látni láttam már, de itt a tudományom ebben ki is merült. Na de majd most. Csekkoltam a könyvet, azonnal került is a kívánságlistámra. Rendeltem a boltba, beszereztem, elolvastam és kijelenthetem, hogy imádtam! 

Pedig tényleg csak a borítót láttam, fülszöveget olvastam. Nem tudtam, hogy hogy ír a szerző, milyen lesz olvasni, mégis már ott volt a jó megérzésem, hogy ez be fog jönni. Nagyon örülök, hogy így lett. 

Igazán meglepett, mikor megérkezett a könyv. A mérete. Hát irtó kis aranyos. Eleve imádom ezeket a rajzos borítókat. Mi tagadás, remekül illik a történethez is, amit rejt. Amilyen kis pici könyv, annyira jó. 

Az írónő elképesztően jól ír. Fiatalos, modern, lendületes. Az írása és a története is. Elkezdtem és nem volt megállás. 

Mindig imádom, ez is óriási plusz pont volt, hogy magyar szereplős regény, ráadásul magyar helyszíneken is játszódik! Imádtam! Ezt és összességében az egészet. 

Maga a történet lényege, hogy adott nekünk egy fiatal nő, Zorka. Jóformán mindene megvan. Munka, álompasi, küszöbön az eljegyzés. Na igen. Majd szépen kiderül a párjáról, hogy egy hűtlen gazember. Iszonyatosan tetszett, hogy hiába próbált a csávó magyarázkodni, majd mikor az nem jött be, akkor természetesen inkább támadni és Zorkát a hibásnak beállítani, hogy a lány, olyan szinten a sarkára tudott állni, megmondta a frankót, kiállt magáért, hogy csak na. Le a kalappal. Már itt tudtam, hogy új kedvenc hősnőt avatok. Egy brutálisan erős csaj, ha kell kemény. Mégis azért természetesen érzelgős, érzelmes. Nyilván ő csendes magányában megélte ezt az egészet. Senki sem tud mindig kemény és erős maradni. De ez is így volt életszagú. Ráadásul egy nagyon jó dumás, jó humorú csajról beszélünk. Szerintem sokan képesek is vagyunk rögtön azonosulni vele, átérezni és élni amit őt. Hála a szerző remek leírásainak. 

Kaptunk természetesen egy tökéletesen hozzá passzoló férfi főhőst. Lénárt személyében. Ő tipikusan egy olyan férfi lett, akit alap, hogy mi női olvasók imádunk. Olyan tulajdonságokkal lett felruházva. Értelmes férfi, jó a humora, érzelmes is. Mert ha sokszor egy nagyképű seggfejnek is gondolná az ember, ha kell akkor ott van és segít. Pláne annak, aki fontos neki. Nem utolsó sorban, hát az írónő leírásainak hála, mi tagadás, egy brutál, szexi és dögös pasit láthatunk magunk előtt. Azért ez sem egy elhanyagolható dolog. 😍

Zorka és Lénárt kapcsolata egy ellenségekből szerelmesek sztori. Már ezzel a témával megvett az írónő. Tudom, már millió ilyet olvastunk, de én még mindig imádom! Pláne ha ez még jól is van megírva. Na és itt ebben nem volt hiba. 

Mert ha ismerősnek is tűnnek akár a karakterek ábrázolásai, akár maguk a cselekmények, akkor is összességében nagyon jó újdonságokat, csavarokat tudott belevinni az írónő. Elkezded olvasni és azonnal beszippant. Ennyi ilyen könyvvel a világban pedig ez tényleg kincs. 

Rendkívül olvasmányos volt, szórakoztató. Ugyanakkor valós problémákat és élethelyzeteket mutat be. Ezekre keres választ a sztori. Rengeteg jó tanácsot kaphatunk, miközben egy nagyon szép love sztorit is olvashatunk. 

Két igen felvágott és éles nyelvű hőssel. Zorka és Lénárt, hát mit ne mondjak, sok esetben irtó jókat röhögtem rajtuk és velük. Elképesztően jók a dumáik. Ezek a húzzuk egymás agyát párbeszédek, célozgatások. Imádtam! Állati jól mulattam olvasás közben. Nem utolsó sorban sokszor pirultam is. Hiszen voltak itt tüzesebb pillanatok is.  A kémia ugyanis hűha..... ezer fokos lángon égett a páros között. A szerző remekül és abszolút szépen adta vissza ezeket a részeket is. Természetesen a gondok, titkok, meglepetések sem hiányoztak. De még mennyire nem. Néha csak pislogtam. Le a kalappal! 

Óriási kedvencem lett ez az aranyos kis kötet. Új kedvenc szerzőt is avattam. Pedig a mai napig hallom, akár a boltban is, látom neten, videón, hogy még mindig sokan élből vetik el a magyar szerzőket. Ne tegyétek! Brutálisan sok jó magyar írónk van! C.K.Zolyan az egyik ilyen. 

Én nagyon köszönöm neki az élményt! Ami egyszerre volt remek kikapcsolódás, egy szórakoztató olvasmány, másrészt pedig igazán életszagú és tanulságos sztori is. Remekül megírva. Minden percét élveztem és szerettem annak, amit Zorka és Lénárt társaságában töltöttem. 

Mellettük még sok szintén kedvelhető szereplőt kaptunk. Lenne azért akikről szívesen olvasnék még. :) Nem hiányozhattak az unszimpatisabb szereplő/k sem. Minden úgy volt tökéletes ahogy alakult. Szerelem! 💚

Ha a tökéletes nyári kikapcsolódást keresed, akkor ez a Te regényed. Higgyétek el, nem fogjátok megbánni. Igazából bárhol és bármikor a tökéletes olvasmány lehet. Irány egy érzelmes és humoros, de közben komoly kaland. Főként egy balatoni helyszínnel. Csapjatok le rá! Az Ünnepi Könyvhéten is akár, ott még dedikáltatni is tudjátok majd! Gyertek Ti is! 




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.         



Néhány infóért a Könyvheti dedikálásról KATT A KÉPRE



2024. június 1.

Holly Jackson - Jó ​kislányok első gyilkossága (Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz 0.5)

  📚 Könyvajánló 📚


Már húzom egy ideje, még valamikor tavaly olvastam a sorozat első részét. Azóta szeretném folytatni, de annyi új, meg váratlan könyv is beesik mindig az olvasási sorrendbe. Most, hogy ezt a kis szösszenetet elolvastam, jöttem rá, hogy igenis mielőbb el kell olvasni a többi kötetet is. Hiányzik Pip sztorija. 

Ez csak tényleg egy rövidke rész. 150 oldal az egész. Ez a történet a sorozat első kötete előtt játszódik időben. Amolyan előzmény sztori. Nagyon élveztem. 

Pip mit sem változott az első kötetre mint ebből kiderül. Éles eszű, határozott, belevaló csaj volt már korábban is, mint ebben kiderül. 

Állatira tetszett a cselekmény, amit erre a kötetre talált ki a szerző. Egy detektív játékot játszik Pip és a baráti társasága. Visszautaznak az időben egészen az 1920-as évekig. Jelmezek és miegymás. Aztán indul a játék. 

Egy halott, 6 ember egy házban. És bizony közülük egyikük a Gyilkos. 

Elképesztően jó lett ahogy magát ezt a játékot kiagyalta az írónő. Ahogy szőtte és végigvitte. Igaz nekem kicsit odafigyelősebb volt. Hiszen ugye az eredeti rendes karakterek is jelen voltak, ugyanakkor a játék okán mindenki kapott egy másik szerepet. De érdekes, izgalmas volt. Azonnal beszippantott. 

Ahogy mondtam Pip még mindig zseniális. A többiek is jók voltak. Az egész sztori, a játék. A nem kevés meglepetés, amit tartogatott. 

Egy rövid kis történet, de ha még nem olvastátok a sorozat, akkor ennek hála tuti kedvet kaptok hozzá. Egy remek fiatal lány a hősnő, további karakterek, gyilkosság mindig történik. Félelmek, titkok, találgatások, rejtély és izgalom. Imádtam! 

 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.