2024. június 12.

Scarlett St. Clair - A ​sötétség érintése (Hades és Persephone 1.)

 📚 Könyvajánló 📚


Mi vár rád, ha a Holtak Istene visszaadja az életedet?

Persephone csak névleg a Tavasz Istennője. Az igazság az, hogy a virágok kislánykora óta elhalnak az érintése alatt. Új-Athénba költözése után abban reménykedik, hogy feltűnés nélkül vegyülhet el az emberek között, halandó újságírónak álcázva magát.

Hades, a Halál Istene egy szerencsejáték-birodalmat épített fel a halandó világban, a szóbeszéd szerint pedig a leglehetetlenebb fogadásokat kedveli a legjobban.

Miután véletlenül összetalálkozik Hadesszal, Persephone rádöbben, hogy alkut kötött a Halál Istenével. Az alku feltételeit pedig képtelenség teljesítenie: életet kell teremtenie az Alvilágban, különben elveszíti a szabadságát.

Az alku azonban nem csak arra világít rá, hogy Persephone egy bukott istennő. Miközben ugyanis igyekszik elhinteni szabadságának magvait, egyre jobban beleszeret a Halál Istenébe – ez pedig tilos.

Hades és Persephone történetének modern és kreatív feldolgozása.


Egyszerűen oda meg vissza vagyok ezért a könyvért. Ami érdekes, mert el sem akartam olvasni. Egy barátnőm már jó ideje olvasta és áradozik nekem róla. De konkrétan sosem igazán érdekeltek a mitólógiai témájú könyvek. 

Aztán nem olyan régen még egy baráttól jókat hallotam róla. És ha még ez nem lenne elég, akkor a KMK kiadó 2.olvasós estjén is a kezembe akadt. Ezt már igazán nem tekinthettem véletlennek. Így a húsvéti utazásra ő volt az egyik könyv amit vittem. Ki is tudtam olvasni. 

Elkezdtem és nem volt megállás. Volt, hogy egy kicsit le kellett tennem és az szabályosan rosszul esett. Nem egy nagyon vaskos kötet, mégis pörgős, olvasmányos. Tökéletesen van meg benne minden, ami kell. 

Egy Hades és Persephone történet, újragondolva. 

A szerző ugyanis ezúttal ezeket a mitológia alakokat, istneket egyrészt a mai modern világba helyezi. Mégis ez mellett természetesen jelen van az eredeti világuk is a szereplőknek. Ezek kettőse sokszor igazán érdekes párosítás. Mégis azt kell mondjam, remekülje megállja a helyét. 

Imádtam ahogy ez a két világot ötvözte az írónő. Maga a kötet pedig igazán érzékire sikerült. Hades és Persephone kapcsolatát kötethetjük nyomon. A megismerkedésüket, miként kezdődik és alakul a kapcsolatuk. A szerelmük. Valamint a két szereplő saját életének, jellemének fejlődését is. 

Mivel eddig nem vonzott konrétan a téma, ezért a sztori nagyja abszolút újdonságként hatott. Nagyon tetszett és szerettem ahogy az írónő bemutatta őket. 

Nyilván hallani már én is hallottam róluk, de itt kb. ki is merül a tudásom. Szóval nem feltétlen tudom mi az "igazság" a sztoriban és mi a fantázia. De azt kell mondjam, nem is annyira számított míg olvastam. Teljesen beleszerelmesedtem a sztoriba. 

Kicsit azt sajnálom csak, hogy egy négy részes sorozat. Nem szeretek olyan sorikat olvasni a kiadótól, aminek nincs meg minden része... De kicsit vigasztalt, hogy nem lett eret vágós a vége. Ettől függetlenül persze ölni tudnék már nem csak a folytatásért, de az összes többi kötetért is. 

Addig is itt van nekünk ez a két remek karakter. Hades, aki az alvilág istene, a holtak ura a görög mitológiában. Egy olyan férfi lett itt, aki igen hű a nevéhez. Mégis miközben mindenki inkább fél tőle, ő azért ott segít ahol tud. Mintha szándékosan igyekezne hű maradni a rosszfiús híréhez, miközben egy érző férfi. Tetszett ez a kettőség benne. Emellett is remek humora van. Ráadásul ahogy várható kedves hölgyeim, egy igazán észbontóan szexi és dögös pasiként festi le nekünk a szerző. A lány elmondásai alapján is így lehet elképzelni. 

Nem véletneül van ő maga is azonnal oda érte. Vagyis nyilván próbál ellenállni. Hellyel közzel sikerül is. De sejthetjük, hogy csak idő kérdése. 

A lány, Persephone pedig a görög mitológiában a termékenység, a termés istennője. A regényben a tavasz istennőjeként emlegetik. Egy fiatal lány, akinek végre a kemény édesanyja, a szintén istennő Demeter végre engedte, hogy az emberek között éljen. Emberi barátok, munka, kapcsolatok. De azért néha meg-meg mutatkozik a lány valódi énje. Fiatal, néha félénk, legalábis ami az anyját illeti, mégis szerencsére sokat fejlődik a történet során. Ha kell képes kiállni magáért és másokért. Igazán belevaló csajjá alakul. Ha még az elején nem lett volna eléggé az. Egy olyan hősnő, akit rögtön megkedveltem. Aki keresét még az útját. Ebben az új világban, a saját világában ahonnan jött. Az erejét probálgatja, fejleszti. 

Ebben pedig segítője is akad. Hekaté személyében. Nagyon tetszett a kettejük barátsága. Persze voltak még szimpatikus szereplők. Aztán ahogy annak lennie kell, olyanok is, akiket nagyon nem bírtam. Vagy éppen nem kis meglepetést okoztak. 

Imádtam az Alvilágban, Hades birodalmában kalandozni. Jó volt megismerni ezeket az isteneket, a történetüket. Nagyon szerettem ahogy a mai modern világgal összegyúrta mindezt a szerző. 

De szerintem nem okozok nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy Hades és Persephone közös részei voltak a kedvenceim. Tetszettek a párbeszédeik. Jókat mosolyogtam rajtuk sokszor. És ahogy említettem, a regény igazán érzéki, szenvedélyes lett. A kettejük kapcsolata. Mégis ezek az erotikusabb momentumok is remekül lettek megírva.

Ezek mellett voltak itt fordulatok, titkok. Félelmek, fájdalom, boldogság, szerelem. Mindez egy olyan kötetben, ami egyszerre mai és modern, ugyanakkor mitológiával átszőtt. Elképesztő lett. Remek elgondolás, bámulatos megvalósítás. 

Szerelem lett ez a kötet. Imádom ezt a párost! Alig várom a folytatást! 

Ha esetleg még titeket is elkerült a téma, vagy eddig nem szerettétek, akkor vegyétek kézbe A sötétség értintését és hagyjátok, hogy Titeket is beszippantson és elvarázsoljon. 

 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése