2024. június 14.

Péntek Tünde - Bárhová ​mennél

 📚 Könyvajánló 📚


Az ​élet sosem a tervek szerint alakul, hanem ahogyan a sors elrendeli.

Habár már közelít a negyvenhez, Katie Collins nem gondolja, hogy célba ért volna. Washingtoni munkája a külügyminiszter sajtós csapatában minden energiáját felemészti, és bármennyire is küzd az elismerésért, csupán még több feladat és teher a jutalma. Ami pedig a jóformán nem létező magánéletét illeti, annak is köze van a hivatalhoz, mivel nőcsábász főnöke munkaidőn túl is szívesen keresi a társaságát.

Katie tudja, hogy élete nem a helyes irányba tart, és kezd is belefáradni. A kiutat azonban nem találja. Ám amikor egy nem várt családi eseményt követően Írországba kell utaznia, úgy érzi, a fojtogató mindennapokból kiszakadva talán sikerül levegőhöz jutnia. Arra viszont egyáltalán nem számít, hogy mennyire elbűvöli a sziget különleges atmoszférája, a varázslatos táj, a vidék nyugalma, a helyiek kedvessége – és nem utolsósorban egy szexi csapos.

Az aprócska óceánparti falu sorsfordító találkozások, izzó vágyak, szenvedélyes érzelmek, szívet tépő pillanatok, fájdalmas emlékek helyszíne lesz, ahonnan a kéthetes utazása végén Katie már más emberként távozik. Feltéve, ha nem marad ott örökre.

Péntek Tünde regénye ezúttal a meseszép Írországba repíti az olvasót, ahol nem csak egy csillagokban írt szerelem bontakozik ki. A Bárhová mennél egy szívszorító történet szeretetről, önzetlenségről, barátságról, családi kötelékekről és mindenekfelett arról, hogy nem elég az eleve elrendelt sors, a boldogságért meg is kell küzdeni.




Nekem személy szerint a szívem csücske lett Tünde első regénye is. Teljesen más a kettő, mégsem tudnék egy kedvencet választani. Imádtam az elsőt és ezt is! 

Elképesztően jó lett. Engem már a külsejével is megvett első látásra. Én nagyon szeretem ezeket a rajzos borítókat. Ráadásul tökéletesen illik a történethez. 

Tünde a csodálatos Prága után ezúttal a zöldellő, mesés Írország tájaira kalauzol el bennünket. Ha lehet, akkor engem már ezzel megfogott magának. Szerelem ez a táj. Még nem volt szerencsém élőben látni, de az írónő bámulatos leírásainak hála, most még inkább felkerült Írország a bakancslistámra. 

Addig is tökéletesen ezeken a tájakon érezhettem magam. Gyönyörűen adta vissza a helyszínek hangulatát. Ezeket a bámulatos tájakat, minden apró kis részletét. Az itt élő emberek életét, a hagyományaikat és szokásaikat. Nagyon jó volt ilyen jól megismerni ezt a helyet. Azon belül is külön jó pont volt nálam, hogy az országon belül nem egy nagy városban játszódott a történet, hanem egy cuki kis, tengerparti kisvárosban, faluban, mégpedig  Liscannorban. Igazán aranyos és rusztikus volt. A leírásoknak hála tényleg ott lehettem én is. Imádtam azt, amit olvasás közben magam előtt láttam, amiben benne éltem. 

A helyszín mellett pedig Tünde mindig nagy gondot fordít a szereplői kidolgozására és magára a történetre. Most sem csak egy szimpla érzelmes, romantikus történetet kapunk tőle. 

Rengeteg mélysége van a történetnek. Elég sok szálon fut. Bepillanthatunk bonyolult és nehéz családi kapcsolatokba. Évtizedet óta tartó viszályokba. Családok életébe. Megmutatja, milyen az mikor az ember életében véget ért egy korszak. Miként kell és lehet ezután új életet kezdeni. Akár egy teljesen más országban. Szerelmi kapcsolatok terén ezúttal is igazán valós, életszagú kapcsolati példákat mutat be. Tetszett ez a része. Ahogy bemutatta a főszereplőnő Katie életét, érzéseit. Ezzel kapcsolatban is. Jó volt látni miként alakul, fejlődik ő maga is. Ebben a kapcsolatban, az egész életében. Egy végtelenül szimpatikus hősnő lett. Azonnal megkedveltem. 

Egy fiatal nő, aki jelenleg Washingtonban élt. A kormánynak dolgozik. Iszonyat jó a munkájában, mégsem szereti vagy élvezi. Monoton számára. Ráadásul benne van egy nagyon nem egyszerű párkapcsolatban. Pont erre jön neki egy lehetőség, hogy kiszakadjon mindebből. Elhunyt nagyapja ráhagyja az örökségét. Egy csodás házat Írországban. 

Ez a fordulópont kellett a lány életébe. Hogy kicsit lelassuljon, pihenjen, átgondolja az életét, a kapcsolatát, a munkáját. 

Fogja magát, összepakol és irány Írország. Itt indul az igazi kaland. 

Nagyon régen, gyerekként járt itt. Nehéz helyzeteket, a gyász és veszteség feldolgozását is bemutatja a kötet. Voltak igazán szomorú, már-már sírós pillanatok. De kellett ez, hogy Katie is még erősebb legyen. Hogy kész legyen tovább lépni, változtatni. Hiszen lehet, hogy neki nem is Washingtonban van a helye? 

A helyi lakosok is azonnal megkedvelik a lányt. Hiszen a nagyapját sokra tartották, ő pedig sokat mesélt az ittenieknek az unokájáról. Még akkor is ha bizonyos családi okok miatt Katie édesapja többé soha nem tette be a lábát a szigetre. Vannak itt bonyolult szálak, de megéri elolvasni és végigkövetni hová fut is ki mindez. 

Visszatérve a helyi lakosokra, azért lehet, nem mindenki fogadja azonnal kitörő örömmel a lányt. Akad egy morcos, goromba helyi kocsmáros, Conor. Őt Katie nagyapja fiaként nevelte és szerette. A srácnak sem volt egyszerű a családi élete és végig a nagypapa mellett volt. Ő mellette volt. Ezért sem szívleli a hirtelen megérkező Katie-t. 

De azért, ahogy sejthető ez a morcos férfi sem tud sokáig ellenállni a lány varázsának. 

Elképesztően jó páros lesznek ők ketten. Ahogy a lány, úgy Connor is azonnal a kedvencem lett. Na jó, nyilván a szerző leírásának is hála, hiszen egy igen jó kiállású, szexi ír férfiként láttam magam előtt. Erős, okos. Kiáll azért, amiben hisz. Tipikusan olyan volt ő, mind egész Liscannor, hogy itt mindenki törődik, segít a másiknak. Nem véletlenül szerettem mindig az ilyen kis falukban, városkákban játszódó történeteket. Hihetetlenül bájosak. 

Annyira jó lenne, ha minden ember így állna mindenhez, a világhoz, a többi emberhez. Mindenesetre olvasni nagyon szerettem róla. 

Természetesen a családi problémák, fájdalmas történések mellé sok poén, vicces, boldog perc is kijut a regény olvasóinak. Tünde ismét remekül megtalálta az egyensúlyt, hogy kellően ellensúlyozza a komolyabb részeket. A szerelem és szenvedély sem hiányozhat. 

Hiszen Connor és Katie, szerintem nem mondok nagy újdonságot, ha azt mondom, hogy mindentől függetlenül, az első találkozás alkalmával beindul az a nem akármilyen hőfokon égő tűz közöttük. Az írónő ezúttal is remekül írta meg és adta vissza ezeket a jeleneteket. Szépen alakította a kapcsolatukat, a szerelmüket. 

Bonyodalmak, ármánykodás sem hiányozhat. Volt itt minden. Pont ezért szerettem nagyon az első könyvét is és ezt is. Hogy nem klisés és lerágott csont. Tud újat mutatni. Olyan szereplőket elhozni, akiket megszeret az olvasó. Akikkel tud azonosulni. Olyan cselekményeket tenni a történetbe ezúttal is, hogy az olvasó abszolút át tudja élni. Sírtam, nevettem, szerettem, aggódtam. Tényleg egy igazi érzelmi vihar volt. Mégis megérte kivárni mit hagy maga után. 

Egy igazán lenyűgöző történt Írország zöldellő mezői és sziklái között. Egy szép szerelem története. Az újrakezdésé. Megmutatja, hogy a legkilátástalanabb helyzet után is várhat ránk valami jó. Hamar megértettem miért ajánlotta kifejezetten most nekem ezt a regényt Tünde. Mégha nem is éppen ugyanolyan a helyzet, de Katie története sok mindenre világít rá. Reményt ad és erőt. Hogyha éppen nehéz is, előre kell nézni és jön valami más, valami jobb. Igazán bámulatos volt ez az érzés. A tanítás, amit kaptam a regénytől. Nagyon köszönöm! A szórakozást is, amit nyújtott. Egy élmény volt olvasni. 

Ha szeretnétek egy igazán életszagú, sokoldalú történetet olvasni, egy különleges helyszínre elkalandozni, akkor ez a Ti regényetek. Az írónő remekül szőtt bele mindent a regényébe. Komoly témákat, szerelmet, családot, barátságot. Millió érzelmet át lehet élni olvasás közben. Egy igazi kis Írországban játszódó gyöngyszem. Jó szívvel ajánlom mindenkinek! 💜💙




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése