2024. június 1.

Holly Jackson - Jó ​kislányok első gyilkossága (Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz 0.5)

  📚 Könyvajánló 📚


Már húzom egy ideje, még valamikor tavaly olvastam a sorozat első részét. Azóta szeretném folytatni, de annyi új, meg váratlan könyv is beesik mindig az olvasási sorrendbe. Most, hogy ezt a kis szösszenetet elolvastam, jöttem rá, hogy igenis mielőbb el kell olvasni a többi kötetet is. Hiányzik Pip sztorija. 

Ez csak tényleg egy rövidke rész. 150 oldal az egész. Ez a történet a sorozat első kötete előtt játszódik időben. Amolyan előzmény sztori. Nagyon élveztem. 

Pip mit sem változott az első kötetre mint ebből kiderül. Éles eszű, határozott, belevaló csaj volt már korábban is, mint ebben kiderül. 

Állatira tetszett a cselekmény, amit erre a kötetre talált ki a szerző. Egy detektív játékot játszik Pip és a baráti társasága. Visszautaznak az időben egészen az 1920-as évekig. Jelmezek és miegymás. Aztán indul a játék. 

Egy halott, 6 ember egy házban. És bizony közülük egyikük a Gyilkos. 

Elképesztően jó lett ahogy magát ezt a játékot kiagyalta az írónő. Ahogy szőtte és végigvitte. Igaz nekem kicsit odafigyelősebb volt. Hiszen ugye az eredeti rendes karakterek is jelen voltak, ugyanakkor a játék okán mindenki kapott egy másik szerepet. De érdekes, izgalmas volt. Azonnal beszippantott. 

Ahogy mondtam Pip még mindig zseniális. A többiek is jók voltak. Az egész sztori, a játék. A nem kevés meglepetés, amit tartogatott. 

Egy rövid kis történet, de ha még nem olvastátok a sorozat, akkor ennek hála tuti kedvet kaptok hozzá. Egy remek fiatal lány a hősnő, további karakterek, gyilkosság mindig történik. Félelmek, titkok, találgatások, rejtély és izgalom. Imádtam! 

 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése