2019. január 23.

Carrie Cooper - Bábok tánca (Marionettjátszma 2.)


Eltűnt ​szerelme utáni nyomozásának köszönhetően Lili Green ismét belekeveredik egy olyan ügybe, amiből sehogyan sem találja a kiutat. Lili Gérard Laconte, a nagy hatalmú, francia üzletember villájában ragad, és bár a férfi tökéletes házigazdaként viselkedik, a helyszín különleges, szabadelvű, mégis elzárt világa teljesen felbolydítja a lány lelki békéjét: a francia felső tízezer mérhetetlen luxusa veszi körül, a vendégek kötetlenül élvezhetik a testi-lelki örömöket, miközben gondosan elrejtett kamerák figyelik őket. Ebben az irreális valóságban minden egészen más megvilágításba kerül, még Lili igaznak vélt szerelme is. Vagy talán éppen az igazságot tárja fel?
Lili nem is sejti, milyen játék részesévé válik, ám a színpad készen áll, a bábok pedig elkezdik táncukat…
A Bábok tánca a Marionettjátszma második része.
A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban című könyveiért Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal egy romantikus, érzelmes, szenvedélyes utazásra hívja az olvasót a női lélek átláthatatlan világába.





Köszönöm szépen a lehetőséget az olvasásra az írónőnek és a kiadónak! 


Előzetesben már gratuláltam az írónőnek de ismét megteszem! Nálam jó ideje kétségtelenül ő áll az első helyen a kedvenc írónői listán. Gratulálok!

Rengetegen vártuk már Carrie Cooper legújabb könyvét. A Marionettjátszma második részét. Amiben kiderül milyen vége is lesz az imádott párosunk Lili és Nikosz történetének.

Összefoglalva elöljáróban annyit, hogy bámulatos lett! Le a kalappal az írónő előtt! Aki tényleg a romantikus krimik királynője. Akármelyik legnagyobb külföldi írót is megszégyenítően ír. Bámulatos, fordulatokkal, izgalmakkal és érzelmekkel teli regényei azonnal beszippantják és nem is eresztik az olvasót. Hihetetlen!

Nyugodtan mondhatom, hogy a legjobban várt könyv volt a Bábok tánca. És aminek eszméletlenül örültem, hogy sikerült a könyvbemutatójára is eljutnom. Köszönök szépen mindent! Puszi és ölelés!

Ott végre kezembe foghattam ezt a szépséget. Gyönyörű borító rejti ezt a csodás történetet.


Amit ismét Lili szemszögén keresztül olvashatunk főként. Igaz ezúttal is nyerhetünk bepillantást mások gondolataiba is. Így még tökéletesebb a regény. Így lesz teljes.

Tudjuk ugye milyen játékba kezdtünk az előző résszel. Jobban mondva nem is a párosunk hanem valaki más. Itt nyer igazán értelmet a könyv és a sorozat címe. Ha a történetek krimis része feljött az eddigi részekkel kapcsolatban akkor a vér, drogok, alkohol, fegyverek és hasonlókat kaptunk.

Ezúttal viszont másmilyen "terrorban" részesülnek a kedvenceink. Itt nem fizikailag szenvednek hanem lelkileg. Ami még rosszabb. De nemsokára erre is rátérünk.

Lilink ezúttal sincs könnyű helyzetben. Sőt! Szerintem ő maga is inkább keveredne valami más jellegű veszélybe mint ebbe. Ismerjük őt. Semmit sem változik de pont ezért szeretjük őt. Nem egy átlagos, akármilyen csaj. Erős, akaratos. Kiáll azért amit akar. Brutális dolgokon ment keresztül mégis erős tudott maradni. És ezek után is csak erre törekszik bármilyen nehéz is. Mindig csodálom azért, hogy ennyi ereje van. Hogy minden csapás után tovább tud menni. Pedig ezúttal is kijut neki. Ugyanakkor szerencsére jutnak neki jó és csodás pillanatok is. Lili ismét nem hazudtolja meg önmagát. Oda tudja mondani a magáét, ami a szívén az a száján. Nem semmi a csaj. Bátran mondhatom, hogy a kedvenc női karakterem. Még ha egy igazi zűrtündér is. Hihetetlen mennyire vonzza a bajt. De le a kalappal, hogy legtöbbször sikerül kihúznia magát ebből. Ha éppen nem akkor jön a felmentő sereg. :)

Vicces, okos, gyönyörű, kemény. Egy szerethető nagyon jó fej csaj. Aki sokat megélt már. Ideje lenne, hogy megkapja amire vágyik. De ez előtt vár még rá egy utolsó csata. Végig szurkoltam neki, hogy sikerüljön. Remekül vette az akadályokat. Akkor is ha néha pokolian fájt neki. Nagyon jól helyt állt.

És akkor jöjjön az akit legtöbbször imádunk de néha utálunk is. Én legalábbis. Néha akad, hogy nem a szívem csücske. De ahogy Lilit, engem is mindig le tud venni a lábamról. Nikosz. A Görög. Vagy éppen Martín Rivéra. Mikor ki :)

Ha Lili a kedvenc női karakterek akkor úgy illik, hogy ez a pasi a kedvencem. De nemcsak ezért, egyébként is az lenne. Már annak idején rögtön belezúgtam. A rosszfiúba. Akiről azóta igen sokat megtudhattunk. Mégis ez a szerep részben mindig rajta van. Ezért is imádjuk még jobban Nikoszt. És mert egy olyan férfi amilyen. A munkájában pokoli jó. Aztaaa mindenit de még mennyire. Kemény, sokszor kegyetlen. Okos, rafinált. Önelégült és egy nagyképű alak is sokszor. Ugyanakkor tud humoros, egy eszméletlen jó fej pasi lenni. Ahogy tud szeretni és vigyázni a másikra... Imádom!

A munka ezúttal is kemény, kegyetlen dolgokat követel tőle. Szerintem mondhatom azt, hogy még inkább le a kalappal előtte is. De inkább maradjunk annyiban, hogy előtte és Lili előtt is. Amiket meg kell tennie..... Pokolian erősnek kell lennie, hogy ne kezdje ki, törjön össze ez az egész. Valamilyen szinten egy picit néha megtudtam érteni a tetteit és oka volt a dolgoknak másfelől viszont nem. Ördögi kör..... Az biztos, hogy ez a játék amiben ezúttal ők a bábok pokolian kemény.... Sok mindenre rá is mutathat de csak akkor kerülsz ki belőle győztesen ha elég erős vagy....

Hihetetlenül kitalálta ezt az írónő. Azt amit már említettem, hogy ezúttal nem fizikai sebeket szereznek a kedvenceink. És ez még rosszabb.

" Ezen a helyen tényleg minden összekeveredett: a legundokabb ember lett a barátja, a szerelme pedig elfoglalta a legutálatosabb pozíciót. "

Ahogy olvastam de főleg a végén gondoltam igazán végig. Hogy lehet az, hogy valaki élvezze az ilyen játékot? Hogy valódi emberek érzéseivel játsszon? Azért mert ő ezt élvezi. Vagy éppen azért, hogy megkapja amit akar. Hihetetlen. Mégis Lilinek hála ebbe is jobban bele lehet látni és talán mondjuk úgy, hogy átlátni. De akkor is....

Nem véletlenül nem tudtam én még mindig hova tenni Gérard Laconte karakterét. Egyik percben egy szimpatikus férfiként láttam magam előtt akit kedveltem. A másikban pedig már közel sem szerettem. És ez így váltakozott. Pedig tudtam milyen szerepe van a történetben mégis volt, hogy tudtam kedvelni. Itt ismét beköszön az az ördögi kör.

Pont ezért bámulatos ahogy ezt kitalálta és levezette nekünk Carrie Cooper. Ezt a kegyetlen, sokszor fájdalmas játékot.

Amiben mégis néha volt humor, szenvedély, romantika.

Mert ezek a hozzávalók sem hiányozhatnak egy Carrie Cooper regényből az izgalmak mellé.

Azért hiába ez a kegyetlen játék voltak jó pillanatok is. Nem is kevés. Itt már Lili is jobban képben volt. Azzal, hogy mi történik. És a szerelmével kapcsolatban is.

Imádtam azért, hogy mégis mindennek hála fantasztikus perceket is átélhettünk kettejükkel. Mivel jobban átlátták a helyzetet a férfi is többet engedett a keménység álarca mögé láttatni. Kellett ez Lilinek is. Hogy tudja nincs egyedül. Annyira imádom őket.

" - Inkább megint csinálni szeretnéd? - tette fel a kérdést Nikosz, Lili utolsó mondatára reagálva, és nem kevés gúny is keveredett a mosolyába.
- Kedves, hogy kérdezed, Martín, de inkább átadom a lehetőséget a többieknek. Tudod, az a helyzet, hogy a legutóbbi találkozónk végén hozzád intézett egyszavas véleményem azóta sem változott, sőt, csak felerősödött.

Nikosz még mindig mosolyogva figyelte Lilit.
- Én is ugyanúgy elmondtam akkor az enyémet veled kapcsolatban, és az szintén továbbra is érvényes - felelte a férfi egykedvűen. " 

Hogy így egymásra vannak hangolódva. Még ha éppen messze is vannak egymástól. Ha pedig egymás közelében akkor pláne. Minden mozzanatuk összhangban van, a tetteik. Remekül értik egymást szavak nélkül is. Ráadásul csak úgy szikráznak az oldalak ha ők éppen összekerülnek. Ugyanakkor a csípősebb és humoros, beszólogatós pillanatok sem hiányozhatnak. Nem is ők volnának. Maradjunk annyiban, hogy nem mindennapi páros ők ketten. A nehezebb helyzetekben is emberükre akadnak a másikban. De olyankor pláne amikor kissé nyugisabb a helyzet éppen.

Minden pillanatot imádtam amit velük tölthettem. Ebbe ezúttal még több szenvedély, lopott pillanat, vágy, szerelem jutott. Bámulatosan festette le nekünk a szerző ezeket a perceket. Olyan édesek. Imádom őket. Sokszor olyan jókat nevettem is velük. Nem semmi egy páros.

Vagy éppen velük aggódtam, féltem, reménykedtem és sírtam is. Minden egyes érzelmet tökéletesen átéltem az olvasás közben. Miközben egy tökéletes filmként pergett le előttem a történet.

Amiben itt volt a már említett Laconte karaktere. Aki hol szimpatikus volt de a történetből kifolyólag maradjunk végül annyiban, hogy többségében nem éppen. És ahogy az életben is mindenki megkapja előbb utóbb ami jár neki. De annyi biztos, hogy a mi Lilinknek ezúttal is igaza volt. Remekül elmondott nekünk mindent.

És ha már nem kedvelt karakterek. Mark... Hát őt sem kell bemutatnom. Utálatos egy alak. De még jó, hogy Lili ilyen amilyen. Nem kell őt félteni.

John és Mark. Imádom őket. A jó barát Mark mindig ott van a lánynak. Remek barát. John hát ő csak John. Ezúttal sem hazudtolja meg magát. De tetszik, hogy ő is ott van a lánynak és már nem csak saját magára gondol. Imádtam őket is Lilivel. Eszméletlen jókat mosolyogtam rajtuk. Tetszett ahogy láthattuk mennyire jó kapcsolatuk lett.

Sorolni éppen tudnék még neveket akik nem éppen voltak szimpatikusak de mint legtöbb regényben ide is kellettek negatív karakterek. Igaz itt aztán tényleg voltak olyanok, hogy a falba tudtam volna verni a fejem.... Na ez is mutatja, hogy az írónő mennyire remekül összerakta őket is. Az egész történetet.


Amiben ahogy említettem sok a humor. A vágy, szenvedély, szerelem. Gyönyörűen ábrázolta nekünk ezeket a pillanatokat. Annyira meg is érdemlik. Az biztos, hogy a párosunk előtt minden téren le a kalappal.

Nem elég, hogy eddig miken kellett átmenniük, a legnehezebb próba most várt rájuk. Néha kegyetlen volt, fájdalmas, félelemmel teli. Az biztos, hogy remekül végigvezet bennünket rajta az írónő.

Hol fájt, hol féltem, velük nevettem. Reménykedtem, vágyakoztam, szerettem. És sírtam is. Lehetett volna máskor is mert ezúttal sem könnyű a történet de csak az utolsó sorokon. Hogyha elolvassátok megértitek :)

Értelmet nyer minden. A tökéletes befejezés. Csak gratulálni tudok Carrie Cooper írónőnek. Ismét, sőt egy ha lehet még inkább bámulatos, lehengerlő történetet olvashatunk tőle. Lili újabb kalandja. Szó szerint. Hisz ismerjük őt. Vele sosem unatkozunk. De ezúttal a szenvedés és fájdalom még inkább kísérte az útján.

Ha elolvassátok ti is a regényt megtudhatjátok képes volt e legyőzni az akadályokat Lili és Nikosz....

Az általunk imádott Görög. Nikosz. Aki nemcsak a dögös, szexi külsejével hanem a belső tulajdonságaival is elrabolta nemcsak Lili hanem a mi szívünket is. Pedig sokszor kíméletlen a férfi. A munkája. De imádom őt és nagyon szurkoltam kettejüknek.

" Az első pillanattól kezdve úgy vonz magához, mint a mágnes, és azóta sem tudok elszakadni tőle. Olyan dolgokat vált ki belőlem, mint senki más. Tudom, hogy nevetséges, de vele érzem egésznek magam. " 

Két tökéletes főszereplő, további karakterek akiket imádunk. Család, barátok. Olyanok is akikért nem éppen ugrálunk..... Sőt! Egy csodás szerelem története. Egy pokoli, kegyetlen, nehéz próba. Hatalmi játszmák, játék az érzelmekkel. Félelem, aggódás, fájdalom, meglepetések. Bizonytalanság, szeretet, szerelem, vágy, szenvedély. Vidámsággal és humorral is fűszerezve. Mindezek tökéletes keveréke a Bábok tánca. Amiben felcsillan majd végig ott van a remény. Mindent átélhetünk ha a kezünkbe vesszük ezt a könyvet. Tökéletes leírásokkal. Mind a történések felől, mind a helyszínekről. Mindenről.

Gratulálok az írónőnek! A tökéletes történet. Mindenre választ kaptunk. Tökéletesebb befejezést nem is kívánhattunk volna. Így kell ezt csinálni! Bámulatos, zseniális, érzelemdús történet. Ha egyszer elkezded nincs megállás. Egy igazi érzelmi hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent. De bizton állíthatom, hogy megéri felszállni rá. Minden pillanatát élveztem és imádtam! Csodálatos volt!

Főleg mert bizonyos részeit, sajnos a szenvedősebbet még inkább át tudtam érezni. Mégis imádtam és tökéletes kikapcsolódást nyújtott. Ha te is beszállsz ebbe a Marionettjátszmába nincs megállás. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Annyira szerettem! Köszönöm az élményt! Hogy a részese lehettem ennek a csodás történetnek!


Értékelés:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése