2019. január 22.

Jeaniene Frost - Első lobbanás (Az éjszaka hercege 1.)


Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.

Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.

Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…





Imádom az Jeaniene Frost írásait. A Cat és Bones sorozata óriási kedvenc. Vagyis már lehet lassan azt mondani, hogy volt. Olyan régen kaptunk új részt hozzá így, hogy ez is Ulpius kiadós volt.

Lehet ezért is vettem rá magam ilyen sokára rá, hogy elolvassam ezt a könyvet. Egy újabb sorozat az írónőtől ami kapcsolódik a már említett Cat és Boneshoz. Hiszen egy ott megismert igencsak "nagynak" számító karaktert emelt ki a szerző, hogy megkaphassa a saját sztoriját.

És ahogy elkezdtem olvasni jöttem rá, hogy mennyire hiányzott. A karakterek, az írónő történetei és stílusa ahogy megírja a regényeit. Hihetetlen, hogy pont egy évet hagytam ülni a polcomon Vlad sorozatának az első részét. De ahogy mondani szokták jobb későn mint soha.

Abból is látszik mennyire jó és imádtam, hogy képtelen voltam letenni a könyvet. Pillanatok alatt kiolvastam. És annak az egy évnek is amit vártam vele megvolt az előnye. Nekem nem kellett ennyit várnom a második részre hanem rögtön ezután vehettem a kezembe. Mert kellett :)

Minden percét imádtam! Ahhoz képest, hogy Vlad Tepes a csöppet híres vagy hírhedt Drakula történetét meséli el eszméletlen volt. Jó értelemben. Tetszett ez a verzió. Hihetetlen jól csinálja amit csinál az írónő.

Megismerhetjük a történetet a főszereplőnő Leila gondolatain keresztül. Egy olyan lányt ismerhetünk meg a személyében aki nem él a rózsaszín álomvilágban. Aki tud az éjszaka sötét lényeinek létezéséről. És aki ráadásul egy vámpírral él, dolgozik, ő a legjobb barátja. Ráadásul nem éppen jó okai is vannak ennek. Ugyanis Leila maga is különleges. Egy szörnyű baleset érte őt korábban aminek következtében képes árammal megrázni bárkit. Az érintésével látni mások múltját, jelenjét, jövőjét. Bámulatos képesség, ugyanakkor egyben mondjuk úgy egy átok is. Hiszen nem igazán kerülhet emiatt közel senkihez. Vámpírokra persze nem úgy hat mint az emberekre de akkor sem mondhatnám, hogy irigylem ezért. Ráadásul más tragédiák is érték. Nem volt könnyű, nincs könnyű élete.

Mégis egy szimpatikus, kedves, másokkal törődő, nagyon jó fej csaj. Két lábbal a földön jár, látta már és látja az élet sötétebb oldalát. Sok mindent megélt mégis erős maradt, legalábbis igyekszik. Csodáltam ezért. Sokszor akad oka félelemre mégis legalább kifelé azt mutatja, hogy erős. És legtöbbször tényleg az. Le a kalappal előtte.


Rögtön megkedveltem a karakterét. Egy olyan nő aki erős, de vágyik a gyengédségre. Tudja mit akar, megy a saját feje után. Igaz ebből néha akadnak galibái. De tetszett benne, hogy nem hagyja magát és kiáll azért amit gondol.

Szüksége is van rá hiszen ahogy már említettem partnerének nem egy akármilyen pasit kap. Vlad Tepes lesz a párja. Nem egy szimpla vámpír. Hanem A vámpír. Akitől joggal retteg mindenki. Hihetetlen dolgokra képes a férfi. Uralja a tüzet, gondolat olvasó, repül és hasonlók. És hát ő Drakula :D Nem kevés ideje él a földön.

" – Drakulára kéne bíznom az élted?
– Nem Drakulára – mondtam egy halvány mosollyal, ahogy megfordultam. – Vlad Tepesre, egykori havasalföldi vajdára, a legarrogánsabb, leghalálosabb, legijesztőbb lényre, akivel valaha találkoztam. "

Nem igazán olvastam konkrétan róla így nem annyira vagyok képben mi igaz és mi nem. Talán senki sem tudja pontosan. Így én erre támaszkodok amit az írónő megírt róla nekünk. Az biztos, hogy tökéletesen kigondolta és megformálta Vlad karakterét. Mind a férfi múltját és a mostani énjét is. Persze ez is csak fikció de annak tökéletes. Minden pillanatát magam előtt láttam a regénynek.

A visszaemlékezős részeket is amiket Leila által kaphattunk. Hiszen inkább azokon keresztül ismerhetjük meg többé kevésbé az igazi Vladot. És mindennek ellenére, hogy tudjuk tud kegyetlen is lenni mindent okkal tett. Abszolút érthetően jött át minden. Kíméletlen de csak azokkal akik neki vagy az övéinek akar ártani. Nem éppen mai gondolkodású férfi. Hiszen tudjuk is, hogy nem mai darab a pasi :) De én imádtam.

Igencsak arrogáns de valljunk be neki meg is lehet az oka rá. Ő Vlad Tepes :) Ugyanakkor ha te is hozzá tartozol mindent megkapsz tőle. Vigyáz az övéire. Igaz konkrétan a szeretet, szerelem, gyengédség nem éppen tartozik azok az érzelmek közé amiket ő bármikor is kimutatna. Túl sok szörnyűséget élt már meg ehhez. Túl sok veszteség érte. Valamilyen szinten érthető. És nem egy átlagos életű férfiról beszélünk. Mellé egy olyan nő illik aki képes mindezzel együtt élni.

Leila jól kifogta. De ismét mondom, hogy le a kalappal a lány előtt. Hiszen miatta egy teljesen új oldaláról is megismerhetjük ezt a híres és sokak által rettegett vámpírt.

" […] elkövettem a lehető legostobább hibát: kezdtem beleszeretni egy férfiba, aki sosem fog viszont szeretni. "

A szenvedély, vágy na ezek már igencsak szerepelnek a férfi szótárában. De ennyi. Ezzel nincs is baj hiszen az első pillanatoktól kezdve csak úgy szikrázik a levegő kettejük között. Hiába tudja a lány főleg, hogy minden hiányzik neki csak nem pont az, hogy ezzel a férfival kezdjen.

De tudjuk, hogy nem mi döntünk. Aminek meg kell történnie az megtörténik.

Az írónő tökéletesen festette le nekünk kettejük találkozását. Ahogy indult a kapcsolatuk. Ismerve a szerzőt sejthető volt, hogy a szarkazmus, humor, eszméletlen jó beszólogatós pillanatok is összetevői a regénynek. Hát az biztos, hogy nem semmi páros ők ketten.

Vlad Tepes és Leila. Meg kell hagyni a lány nem szívbajos. Ő aztán sokszor olyan dolgokat is megenged magának a férfival szemben amire mások gondolni sem mernek. Ő aztán oda tudja mondani a pasinak. És hihetetlen de Vlad jól kezeli. Rögtön kialakul egy különleges vonzás kettejük között. Ami egyre több lesz. Még ha Vlad nem is vallaná be és mondaná ki.

Imádtam őket! Csak úgy szikráztak az oldalak ahol ők ketten voltak. Szenvedély, vágy, erotika. Híven az írónőhöz ez sem hiányzik a regényéből. Mégis tökéletesen megírva. Pont annyi és úgy ahogy kell.

Az említett humorral fűszerezve. Ugyanakkor persze problémák sokaságával. A kettejük élete nem is különbözhetne jobban. Már azért mert a férfi vámpír. Aztán rájön még, hogy ő nem egy akármilyen vámpír. Itt vannak a lány képességei. Ellenségek sokasága. Titkok, családi problémák. Az egyre erősödő érzelmeik amik még több káoszt okoznak. Sötét és véres részek néha. Remekül keverte a lapokat az írónő.

" – Miért akarnám összetörni a szívedet?
– Mert időnként könyörtelen szemétláda vagy – feleltem őszintén.
Egy mosoly suhant át az ajkán. "

Végig vitt a történet, egy pillanatra sem hagyott unatkozni. Imádom Vlad és Leila párosát. Nem kevés dologgal kell szembe nézniük. Hihetetlen jó a sztori. Végig kíváncsian vártam, hogy fény derüljön amire kellett. Izgultam értük.

Itt volt nekünk melléjük még több kedvelhető karakter. Marty eszméletlen jó fej volt, nagyon bírtam. Mert annyira szerette a lányt. Leila édesapja is szimpatikus volt, igaz nem éppen volt zökkenő mentes a kapcsolatuk. De ez érthető is. A testvérét egyenlőre nem éppen tudtam olyan hű de nagyon megkedvelni. Maximus barátunkat sem tudtam eddig hova tenni. Nem tudom...szimpatikus volt meg nem is :D

Örültem neki, nagyon jó volt amikor felbukkantak a régi nagy kedvencek. Mencheres, Cat és Bones. Imádtam őket is.

Az írónő tökéletes elrepített minket Romániába, Vlad kastélyába. A helyszínek bámulatos lefestése. Minden helyet, pillanatot magad előtt láttál mint egy tökéletes filmet. Visszarepülhettünk a múltba és belepillanthattunk a jövőbe. És a jelen sem volt piskóta. Ezzel a fantasztikus párossal. A sokszor kegyetlen Vladdal és a lánnyal aki aztán gond nélkül mondja oda a magáét neki. Csak imádni lehet. Tökéletes történet, a karakterek. Minden percét élvezed.

Igaz nem is az írónő lenne ha nem a tőle megszokott véget kapnánk. De itt jön be amit említettem. Hogy nekem nem kellett várni, rögtön vehettem kezembe a folytatást. Mert ezután kell!

Az biztos, hogy most már nem csak a Cat és Bones sorozat nagy kedvenc Jeaniene Frosttól hanem Az éjszaka hercege is.

Remek kikapcsolódás. A havas, félelemmel, titkokkal teli Románia földjein. Ami maga a történelem. A szerzőtől megszokott és imádott pluszokkal. Le a kalappal! Meglepetésekkel teli és egyedi történet. Ha egy kicsit ki akartok szakadni a jelenből akkor tökéletes olvasmány. Bármikor és bárhol az.


A Vámpír Vlad, egy már most sokat megélt, erős és azonnal megkedvelhető főszereplő Leila személyében. További remek karakterek, a gonoszok sem hiányozhatnak. Szenvedély, vágy, erotika. Félelem, halál, vér. Problémák sokasága. De csalódni nem csalódunk. Jeaniene Frost ismét odatette magát. Imádtam! Hajrá mindenkinek!

Én rögtön vettem is kezembe a folytatást. Kellett! Nem is kicsit! És a folytatás még izgalmasabbnak ígérkezik! :)



Értékelés:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése