2019. február 18.

Laurelin Paige - Szabadíts meg! (Találkozások 1.)


Gwen Anders sebhelyekkel, kérges szívvel élte túl a nehéz gyerekkort. Elégedetten végzi a munkáját: a menő New York-i klubot, az Eighty-Eighth Floort menedzseli. Az ő története nem azzal ér véget, hogy „boldogan éltek, míg meg nem haltak”. Fenébe a tündérmesékkel! Amúgy sem hisz az ilyesmiben.
Amíg meg nem ismerkedik JC-vel.
A gazdag, megnyerő playboy a legszexisebb férfi, akit Gwen valaha látott, de őt nem érdekli az éjszakai kalandor. Ám amikor egy családi tragédia kis híján az összeomlás szélére sodorja, JC az, aki új túlélési trükköt tanít neki, mely elemi ösztönökre és vágyakra épül. JC kötöttségektől mentes leckéi arra kényszerítik Gwent, hogy lemondjon az irányításról. A gondosan felhúzott falak lassan összeomlanak körülötte.

Gwen csodálatos világot fedez fel a börtönén túl. A szabadság megrészegíti – és halálra rémíti. Amikor rájön, hogy érez valamit JC iránt, félti a szívét. Főleg, amikor kiderül, hogy JC-nek is vannak titkai. Olyan titkok, melyen nem eresztik.




Összességében azt mondom, hogy tetszett. Nem csalódtam az írónőben. Bár halkan annyit azért megjegyeznék, hogy nálam ez egy négyes. Még nem sikerült felül múlnia nálam a Fixed sorozatot. Igaz nyáron érkezik a második rész akkor majd eldől.

Addig is egy újabb remek regény Laurelin Paige tollából.

A történet, az elképzelés nagyon jó.

Titokzatos, félelmekkel teli, érzelmek sokaságával. Megmutatja, hogy lehet-e vajon kötődés nélkül élni? Két olyan ember talál egymásra akiket már igencsak megsebzett az élet.

Ennek hála pedig egyikünk sem akar kötődni.

Gwen főleg nem. Két ember van csak akiket szeret és az a két testvére. De ez ennyiben ki is merül. Egy erős nőnek ismerhetjük meg. Aki sokat szenvedett. Fiatalon vesztette el az édesanyját és csak egy őt és a testvéreit is bántalmazó apa maradt neki. Ez teljesen rányomta a bélyegét az életére arra, hogy az a nő lett aki. Olyan amilyen. Nagyon nehéz élete volt. Jó ideje már csak ő van és a testvérei.

Eleinte kellett egy kis idő, hogy leessen, hogy hová is tegyem ezt a sorozatot. Hogy rájöjjek van köze a szerző már említett korábbi sorozatához. Nem véletlenül, nem éppen tegnap olvastam tőle. Gwen nővére Norma. Akit a Fixed sorozatból ismerhetünk. Nekem ott nem lett a szívem csücske. Ő Hudson munkatársa. Ott nem éppen sikerült megkedvelnem. És igazság szerint amit itt olvashattunk róla egyenlőre abból sem. Igaz remek testvér de nem tudom...... én valahogy nem tudtam megkedvelni őt. Na de majd hátha a későbbiekben.

De térjünk is vissza Gwenre. A lányra aki elmeséli nekünk a történetét. Őt sikerült hamar megkedvelnem. És abszolút meg is érteni. Pokoli egy élete volt eddig. Érthető, hogy menekül mindenféle kötődés, érzelem elől. Ha rossz passzban van azt akkor ha le is vezeti valamivel az is teljes mértékben érzelmektől mentes. Kemény, erős nő. Akinek mégis kijárna, hogy élvezze az életet. Hiszen fiatal és gyönyörű. Nem lenne szabad érzelmek nélkül élnie. Csak a munkába menekülni. Még akkor sem ha azt remekül csinálja. Kedveltem őt, az olvasó képes együtt érezni vele. Bár kíváncsi voltam, hogy miként birkózik meg az új ingerekkel.

Ugyanis egy váratlan találkozás felborítja az ő gondosan tervezett és szabályok között élt életét. Csak semmi bonyodalom, semmi érzelem. De mi van akkor ha egy olyan férfi bukkan fel az életében aki teljesen felkavarja őt? Egy olyan férfi akire már az első szimpla találkozás után többet gondol és kezd érezni mint korábban egy egy röpke kapcsolat alkalmával?

JC ugyanis ilyen hatással van rá. De az írónő leírásai alapján nem is csoda, hiszen egy irtó szexi, dögös pasit képzelhetünk el. Akinél ezek a tulajdonságok után ki is merül a hasonlóság a korábbi társaihoz az álompasikhoz képest. Szexi, jóképű, izmos, gazdag. Minden nő odavan érte. Nem meglepő módon ő is kerül mindenféle kötődést. Ez még nem is lenne akkora újdonság. Az viszont igencsak az ahogy az írónő JC karakterét megalkotta. Ugyanis a külső leírása után kapunk egy képet erről a szexi férfiról magunknak de ennyi. Semmi mást. Abszolút semmilyen információt nem kapunk erről a férfiról. Amit furcsálltam, de remekül bejött végig ez a szál. Egy igazi rejtély, csupa titok a pasi.

Na jó néha egy egy apró morzsát mégis kapunk de az is szinte semmi. Tudjuk, hogy nem egy pszichopata gyilkos, hogy jól néz ki és ennyi. Így az biztos, hogy olvasó agyalhat végig a regény olvasása alatt, hogy mi vagy ki is a pasi? Szó szerint semmit nem tudunk róla.

Ő és Gwen így egyeznek meg. Semmit nem akarnak tudni a másikról. JC csak segít a lánynak kikapcsolni, feloldódni. Tudjuk vagy legalábbis sejtjük ez mit is takar. Mi tagadás ilyen téren remek páros voltak. Tökéletesen működik a kémia kettejük között. Csupa tűz és szenvedély. Az írónő még mindig remekül írja meg az erotikus jeleneteket. Akadtak azok is de ez még szerintem pont az a mennyiség ami jó egy regényben. Nagyon jól megírta a közös pillanataikat. Amik forróak, szenvedélyesek, vággyal teliek. Néha egy kis beszólogatás egymásnak a pár részéről ami pont jól jön néha. Kell egy kis humor is bele. Ugyanakkor akadtak romantikusabb, édesebb pillanatok is.

De tudjuk, hogy a szex azért nem oldja meg a gondjaikat. Ha vége akkor vissza kell térni a valóságba. Noha az biztos, hogy a kemény és hideg szívű Gwen kezd kiengedni a férfi mellett. Érezni. Ami jó is meg nem is. Nem jó mert ők pont ezt nem akarják egymás iránt.

Mégis valami különleges alakul ki kettejük között. Mi van ha nem képesek irányítani az érzéseiket? Ha akaratlanul is érdeklődnek a másik iránt? Ha elmondanak magukról ezt azt? Lehet, hogy hamarabb kezdik megszegni a saját maguk által felállított szabályokat? Hiába a szívnek nem lehet parancsolni.

Ahogy sejthető az érzelmek miatt nem kevés probléma akad a páros között. De jó látni őket mégis ilyen formában. Ahogy kezdenek megbirkózni ezzel a kapcsolattal. Amiben Gwen inkább ott van. Hiszen ahogy említettem JC-ről semmit sem tudunk.

Ezen igencsak kattogtam végig. Hogy ki a fene lehet ez a pasi? Mit dolgozik? Hogy vele mi történt, hogy ez a férfi lett? Mi tagadás erre a fordulatra amit beletett a szerző nem gondoltam volna. És pont ezért remek még mindig Laurelin Paige. Csupa titok és nem kis meglepetés ez a történet. De ezért nem lehet letenni.

Megvallom néha csak pislogtam. Teljesen át tudtam érezni Gwen fájdalmát ha olyan volt. Vele aggódtam és szerettem. Ráadásul nem elég, hogy egy bonyolult férfit kap az életébe még ott a családja is. Sok mindennel kellett megbirkóznia de nem volt egyedül és így még jobban vette az akadályokat.

Kedveltem őt és persze JC engem is megvett magának. Még így, hogy alig tudtunk meg róla valamit. Annyi biztos, hogy nem egy átlagos történet. Nem mondom, hogy wow annyira imádtam mint Hudson és Alayna történetét mert az még nem múlta felül de tetszett. És a következő résszel még simán megtörténhet.

 

Remek kikapcsolódás. Hiányzott már az írónő stílusa. A karaktereket akiket úgy alkot meg, hogy megkedveljük őket. A háttereik, a történet, a helyek leírásai ezúttal is tökéletesek. Hogy egy picit felbukkannak a régi kedvenceink. Nálam már ez sokat dobott rajta mert imádom Hudsont. Újakat szerethetünk meg. Végigkövethetjük, hogyan birkózik meg Gwen és JC a problémáikkal. A saját démonaikkal és a kapcsolatukkal. Vággyal, erotikával, szenvedéllyel, szerelemmel fűszerezett pillanatok. Fájdalom és félelem és sok titok is vegyül a történetbe. Ugyanakkor barátság, szeretet. Mindezek tökéletes keveréke a Szabadíts meg! Remek a cím választás is, abszolút illik a regényhez.

Tetszett és a vége után nem kérdés, hogy várom majd a folytatást.

Ha szerettétek az írónő eddigi könyveit akkor ezt se hagyjátok ki!

Én addig is amíg várom a folytatást töredelmesen bevallom, hogy Hudson könyve után az öcsi: Chandler Pierce történetét még nem olvastam de most rögtön pótolom :)



Hajrá nektek is! Lássuk kinek mennyire tetszik Laurelin Paige újabb remek sorozata! :)



Értékelés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése