2019. április 2.

Baráth Viktória - Az igazság árnyékában (Igazság 2.)

Az áldozatok mind jómódú, fehér lányok. Hannah-nak félre kell tennie a saját érzelmeit. Hisz abban, hogy az igazi áldozat a vádlottak padján ül, és mindent megtesz azért, hogy ezt bebizonyítsa. 
Hannah töretlen lelkesedéssel végzi munkáját egészen addig, míg a múltja ismét árnyékot nem vet karrierjére és szerelmi életére.

Képes lehet egy nő elfeledni minden fájdalmat, amit a számára legfontosabb ember okozott? Hogyan tudja feldolgozni az árulást és a hazugságokat? Létezhet második esély egy romokban heverő kapcsolatban?

Baráth Viktória, a kétszeresen Aranykönyv-díjra jelölt szerző regénysorozatának második része romantikában és nem várt fordulatokban egyaránt bővelkedik. Ezúttal azonban még mélyebbre kalauzol minket az emberi lélek rejtelmeibe.


Köszönöm az írónőnek és a kiadónak, hogy elolvashattam! 




Először is gratulálok! Ezúttal is zseniális lett! Igaz most talán más értelemben mint az első rész.

Hiszen akkor ott volt az újdonság izgalma, hogy megismerhettük a karaktereket. Hannah és Jason. Egy fantasztikus kapcsolat kezdett ott alakulni. Vágy, szenvedély, tűz, törődés, szerelem.

Arra a regényre tudnám talán azt mondani, hogy egy kicsit, na jó lehet nem is kicsit :D másik oldalát is megismerhettük Baráth Viktóriának. Célozgatok ám itt A főnökre.... És ismerjük az írónőt. Félreértés ne essék, nagyon szeretünk Viki. Azokat is amiket írsz de ismerünk is mint  a rossz pénzt :D Szóval picit félünk :)

" Hiába okozott megannyi fájdalmat, ő a legjobb dolog, ami csak történhetett velem az életben." 

És a sorozat első része után kezdtem örülni. Hiszen természetes hozzávalók voltak ott is a problémák, félelmek, kismillió érzés, kérdések amikre kerestük a választ. Mégis szenvedélyesre, érzékire és humorosra sikeredett.

Itt viszont visszakaptuk a már jól ismert Baráth Vikit. Kezdek kissé félni.... Na jó nem kicsit. Huhhhh. Meglátjuk :)

" Pedig már olyan jól haladtam, napok óta nem gondoltam erre, most meg egy ártatlan kérdés felkavarja az érzéseimet. "  

Igaz várható persze, hogy lesz itt még ez meg az... De ezúttal ismét valami mást kaptunk.

Ha az első rész az ismerkedésről, az újdonságról és az ezzel érkező félelmekről szólt akkor itt az utóbbiba merülünk ezúttal bele.

Természetesen itt is akad humor, remek poénos pillanatok. Hisz ismerjük Hannah-t és Jason-t. De ezúttal valami sokkal nehezebbel kell megbirkózzanak. Ez a rész inkább az érzelmekre fektet nagyobb hangsúlyt. Elég komoly galibákat talált ki a drága írónőnk. Így itt mutatja meg csak igazán a párosunk, hogy miként is képesek megbirkózni a nehézségekkel.

" Az agyam tudja, hogy nem kerülhetek közel hozzá, a szívem mégis mágnesként húz felé. " 

Már a történet indulása egy hatalmas fordulat. Tudjuk milyen véget ért Az igazság nyomában. Nos van itt máris kezdésnek nem kevés meglepetés az olvasónak. Lehet találgatni, hogy mi is folyik itt? Az biztos, hogy ezúttal még több csavar, meglepetés, titok lappang a sztoriban. Amire persze mi is együtt keressük a választ főhőseinkkel.

Ehhez csak annyit, hogy egy idő után beigazolódott a sejtésem... Hogy jó vagy rossz értelemben az kiderül ha ti is elolvassátok. :)

Ismét egy utánozhatatlan Baráth Viktória regényt olvashatunk. Ha itt most komolyabb, nagyobb is a tét akkor egy lehengerlő történetet olvashatunk. Ennek így kellett lennie. Az biztos, hogy ezek után tűkön ülve fogom várni a soha el nem érkező októbert :D

" - Hidd el, majd csak betoppan valaki az életedbe, amikor nem is számítasz rá. A pasik mind ezt csinálják, azt hiszed, hogy az életed rendben van, aztán jönnek, és fenekestül felforgatnak mindent. " 



Na de merüljünk el az igazság világában picit jobban.

Visszatért Hannah, akinek a szemszögén keresztül pillanthatunk be a történetbe ismét. Szépen végigkövetheti az olvasó, hogy milyen változásokon is ment keresztül a karaktere. Eddig is elérte amit akart, kemény ellenfél volt a tárgyalóteremben. Ez mit sem változott, sőt. Még keményebben küzd. Ugyanakkor a személyisége is keményebb lett. Mint kiderül erre nem kevés oka van. Érthető végül is ez a változás. Hogy miért lett erősebb, keményebb?  Tántoríthatatlan ha eldönt valamit?  Vagy mégsem mindig sikerül ez? Erre is választ kapunk.

Az biztos, hogy az írónő remekül felvázolja nekünk a miérteket. Igaz csak szép lassan, addig is lehet találgatni. Ismét nagyon jól ábrázolta a szereplőket. Hannah most is szimpatikus volt. Igaz talán ezúttal nem minden esetben sikerült annyira erősnek, határozottnak lennie. A helyzetben ez érthető is. Csak akad valaki aki feladja neki a leckét.

Egy nem mindennapi kapcsolat alakult ki közte és Jason között. Komoly érzések, félelmek, harag, fájdalom. Ezek jellemzik a kapcsolatukat inkább most. De akármennyire is próbál erős lenni és azt mondani, hogy akkor igenis tartja magát ahhoz amit elhatározott sokszor nem sikerül. Pont erről is szól a történet. Hogy vajon a szívére vagy az eszére hallgasson e? Az biztos, hogy a történet okozta csavarok pedig még inkább feladják neki, mindkettőjüknek a leckét. Mert már most nem kicsi a tét.

" - Gyűlölöm a pasikat! - dünnyögöm. - Miért hiszik azt, hogy bármit megtehetnek csak azért, mert farkuk van? " 

És ugye itt van még neki (nekünk is :) Jason. Akit ezúttal teljesen másként kapunk vissza. Itt okozott nem kevés meglepetést a történt. Mint mondtam hamarabb sejtettem az okokat mint kellett volna...  De imádtam amikor a már megismert és szeretett Jason volt velük. Aki egy arrogáns, nagyképű és irtó szexi alak. Akinek senki sem képes ellenállni. Aki mellett senki nem tud elmenni és aki mindig eléri amit akar.

Az biztos, hogy ezúttal tette csak igazán bonyolulttá őt például a szerző. Magukat az eseményeket és a karaktereket. Meglepetés meglepetés hátán. Csak annyit mondok: Baráth Viktória :)

Már vártam ezt és íme..... Fogalmam sem volt végül mi kerekedik a történetből. Jóformán egy ültő helyemben kiolvastam. Képtelen voltam letenni amíg meg nem tudom mi is folyik itt. És WOW! Hát volt pislogás, nem is kevés. Csupa meglepetés, titkok. Amikre szép lassan derül csak fény. A regény olvastatja magát, ha elkezded teljesen beszippant, nincs megállás.

" Annyiszor elterveztem, hogyan fogok viselkedni, ha esetleg összefutunk, most mégis úgy érzem magam, mint egy kislány, aki nem tudja, miként kell fiúkkal beszélgetni. "

Visszatér egy részben új Hannah és Jason. Akikről megtudhatjuk miként is alakult és alakul a kapcsolatuk. Hogy ezúttal milyen akadályok állnak az útjukba.

Ráadásul a történetből ezúttal sem hiányozhat a tárgyalóterem. Az írónő remekül szőtt bele egy teljesen új, más szálként egy ügyet. Az sem éppen átlagos. Még izgalmasabb lett a regény. Hogy ezen is töprenghettél az mellett, hogy Hannah és Jason élete miként alakul.

Új szereplőket ismerhettünk meg. Itt van például Jess. Ő azonnal szimpatikus lett. Kellett Hannah mellé valaki aki mindig ott van és segíti őt. Találkozhattunk Jason családjával.

Felbukkant Oliver, Hannah testvére. Újabb meglepetés. Nem is akármilyen. Köszönjük Viki :) <3 (ezt csak úgy halkan: kellafőnökfolytatása!!!!)

Persze akadt nem éppen tetszetős karakter is. Nekem ilyen volt Mark. Nyilván oka van, hogy miért nem tudtam megkedvelni még így sem ahogy alakult a sztori. Voltak érdekességek az biztos. De mint minden ez is tökéletesen lett megírva.



" - Valaki nagyon be akar nyalni a főnöknek - vigyorog Jess. 
  - Ó, ha te azt tudnád! - válaszolja Jason a tőle jól megszokott éllel a hangjában. 
Annyira lefoglalnak az iratok, hogy oda se fordulok, csak a befőttesüveg felé mutatok. 
  - Megérte - sóhajtja, majd belecsúsztatja a pénzt. " 

Ez a része a sorozatnak egy igazi érzelmi hullámvasút. Egyszer fent és sokszor lent. Hű! Sokszor nagyon kemény. Fájdalmas, félelmekkel teli. Titkokkal, amikre keressük a válaszokat. Árulás, hazugságok. Pokolian sok kijutott a szereplőinknek. És mindezt remekül átadja nekünk a történet. Végig együtt tudsz érezni a karakterekkel. Minden történést, érzést te is átélsz. És ahogy említettem ebben elég sokféle akad.

Én is velük együtt szenvedtem, féltem, vagy éppen kerülgetett a sírás. Ugyanakkor mindvégig reménykedtem. Bámulatosan meséli el a regény a jelenlegi kapcsolatukat, a problémáikat. Láthatjuk miként veszik az akadályokat ezúttal. Ugyanis nem lettek kímélve...

De imádtam újra olvasni róluk. Egy igazi érzelmekkel teli, lenyűgöző történet. Amiből a szereplők mellett te is sokat tanulhatsz. Ha ezúttal nehezebb is, méltó folytatása a sorozatnak.

Amiben azért ezúttal is akad poénkodás, humor, szeretet, barátság, új kapcsolatok. És a hozzávalók amik nem hiányozhatnak: vágy, szenvedély, szerelem.

" A szívem majd kiugrik a helyéről, amikor benyitok a terembe, és meglátok egy alakot a bíró székében, lábait a pulpituson támasztva. Egyből megmozdul, így az arcát is rögtön meglátom. Még ebben a félhomályban is felismerem azt a játékos mosolyát, amivel csak engem szokott megajándékozni. " 

Rengeteg kérdés merül fel, de tökéletesen rávezeti a válaszokra az olvasót. Bámulatos, zseniális alkotás. Egy igazi Baráth Viktória regény.


Köszönöm, hogy elolvashattam!

Igaz, úgy kellett volna tennem ahogy a barátnőmnek mondtam.... Meg kellett volna várjam az októbert... És csak a harmadik rész megjelenése előtt egy nappal elolvasni. Az biztos, hogy kegyetlen hosszú nyárnak nézünk elébe.....Folytatást ide, azonnal :)

Egy félelemmel, fájdalmakkal, szerelemmel és rengeteg más érzéssel, csodás pillanatokkal kikövezett út ez Az igazság árnyékában. Tanulságos, szívszorító, mámorító. A már megismert és megszeretett karakterekkel. Csupa izgalom és fordulat. Mindezek tökéletes keveréke ez a regény.

" Gyűlölöm, hogy nem tudom gyűlölni. " 

Csak ajánlani tudom mindenkinek a sorozatot. Baráth Viktória egy pillanatra sem hagy unatkozni bennünket. Egy lehengerlő történet folytatását hozta el nekünk ezzel a regénnyel. Hűen önmagához ezúttal is akad itt minden. De szálljatok fel ti is erre a hullámvasútra. Megéri az utazás. Lelkileg felkavar, helyretesz, hogy ismét teljesen meglepjen. Le a kalappal!

Köszönöm szépen az élményt! (Csak kevés volt! Mééég!) Nagyon várom a folytatást! Hajrá mindenkinek! Nyomás meglesni mi is van Az igazság árnyékában! Nem fogtok csalódni! :)


A borító ezúttal is csodás lett. Élőben az igazán gyönyörű. Nekem még az elsőénél is jobban tetszik, pedig az is remek lett. Tökéletes a történethez amit rejt.


Én pedig nagyon szépen köszönöm ezt a meglepetést a könyv végén  Hogy rákerült a blog. Köszönöm! Megtisztelő! 



Értékelés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése