2022. szeptember 7.

L. J. Shen - A ​szégyentelen (Bostoni bikák 2.)


Cillian Fitzpatrick kegyetlen és hidegvérű. Hadész, Brioni öltönyben.

A média szerint ő A Szégyentelen.

Számomra viszont az a férfi, aki (vonakodva) megmentette az életem.

Most pedig egy újabb, „aprócska” szívességre lenne szükségem tőle.

Csakhogy Cillian csak úgy nem osztogatja a szívességeket.

A szabadságom kell neki.

Én lettem a legidősebb Fitzpatrick testvér játékszere. Amivel játszhat, amit meggyötörhet, amit tönkretehet.

Azt hiszi, megrogyok a kis pszichológiai hadviselése súlyától. Azonban hamarosan megtudja, hogy a leghalálosabb méreg egyben a legédesebb is.

L. J. Shen Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző. A Bostoni bikák-sorozatának második részében egy új Fitzpatrick testvérrel ismerkedhetünk meg, aki lehengerlően szexi és kétségkívül hataloméhes.


Hát ezzel a történettel már picit bajban vagyok. Tévedés ne essék, ezt is nagyon szerettem. Csak ezt egy kicsit másként, jobban meg kellett emészteni. 

Ahogy írtam az első résznél, ott is a romantika, humor, erotika melle főbb szerepet kaptak a komolyabb témák, gondolatok is. Nos itt picit fordult a kocka és jóformán csak ezeken volt a hangsúly. 

Persze nem mondom, hogy nem voltak erotikus, szenvedélyes, szerelmes részek. De ez a történet komorabb hangvételűre sikeredett.

És, hogy mi is ez a szál amiről mesélt nekünk az írónő Cillian történetében, az igencsak sokára derül ki. Az biztos, hogy a Bostoni bikák ezen része, komoly, fájdalmas, kétségeket majd reményt ébresztő. Ugyanakkor meglepetésekkel teli. 

Hiszen ki ne olvasott volna már olyan férfi főhősről akinek feleség kell, hogy tovább vigye a családi örökségét, pénz és hatalom megtartása, elérése végett kell nősülnie. Ugyanakkor olyan férfiról szól, aki azt mondja nem érez, nem kellett se eddig, se ezután a szeretet, a szerelem, az érzések. Ugye? Olvastunk már ilyet. 

De itt, ebben a regényben L.J.Shen Kill történetében olyan magasságokig, vagy mondjam inkább azt, hogy olyan mélyre süllyesztette ezt, hogy szerintem ilyet még nem olvastam. 

Ez miatt is fogok a végén az értékelésből egy picit levonni. 

Igen persze, végül mindennek meglett a miértje, a válaszok. De sokszor ez a férfi olyan jól mutatta be magát, ezt az oldalát, hogy inkább volt ilyesztő. Hideg és könyörtelen. A leírásoknak hála pedig mindezek tökéletesen át is élhetők vele. 

Hű hol is kezdjem? Ez elég nehéz lesz. 

Hiszen nem lehet semmi lelőni, hogy miért is az Cillian aki. Mi történt, vagy történt-e vele valami amiért ilyen felnőtt férfi vált belőle? Egy férfi, aki elsőszülőtt révén a családi vállalat vezetője, örököse. Akinek a vállát nyomja a tehet, hogy tovább kell vinnie a nevet. Vagy ha nem teszi, a már megismert öccse, Hunter teszi meg. És akkor amiért eddig ő dolgozott, amit eddig elért, másé lesz. Ezt nem hagyhatja. Csakhogy mindennek súlyos ára van. Cillian(Kill) Fitzpatrick egy akárcsak az öccse, írtó dögös, szexi férfi. A nők bálványa. Egy férfi, aki csak használja a nőket. Megfizeti őket. Hamar rájövünk, hogy ez a férfi akiről olvasunk mindent okkal tesz. Hideg, könyörtelen, számító. Talán pár ember fontos számára, a családja. Viszont nekik sem igazán mutatja ki. Hiszen ő nem érez. Ezt a férfit becézi mindenki úgy, hogy A szégyentelen. 

És itt van nekünk egy első benyomásra cserfes, állandóan a bajt vonzó fiatal nő, Persephone. Igen, a különleges nevek itt sem változnak. 😊💕 Persephone, az a nő akivel mindig történik valami, És akkor még hozzá jön egy szemét férj, anyagi és egyéb gondok. A tény, hogy ő mindig is reménytelenül odáig volt ezért a Szégyentelenért. 

Egy nehéz, bonyolult és néhol fájdalmas ügy apropóján, a sors, vagy inkább az írónő egy érdekes kalandba sodorja kettejüket. 

Hiába Cillian a pokolra kívánja a házas ember életet és a szülői sorsot, nem marad választása ha meg akarja tartani a helyét. Feleségre, gyerekekre, fiú örökösre van szüksége. Persephone is nehéz helyzetben van. Kill pedig könnyen kihúzhatná belőle. Na nem véletlenül kapta a férfi a Szégyentelen jelzőt. Nem utolsó sorban pedig nem véletlenül becézik a Cilliant Kill-nek..... Hajlandó segíteni. De nála mindennek súlyos ára van.... 

Egy minden pillanatáról, mozzanatáról eltervezett, hideg, számító, érzelmektől mentes házasság. 

A lány tudja mire vállalkozik. Mégis a lelke mélyén, sejti, vagyis inkább tudja, bármennyire is próbálja mutatni, hogy keményen tárgyaló ellenfél, ő képtelen, pláne nő lévén úgy belemenni ebbe az egyezségbe, hogy nem visz bele semmilyen érzelmet. Alapból itt a gond, hogy ő mindig is csodálattal volt ez a férfi iránt....

Végig itt volt ez a kettősség bennem. Hogy egyfelöl kedveltem ezt a pasast. Mert van azért egy stílusa. Mivel egy olyan ember, aki még csak mutatni sem mutat érzelmeket, nem hogy érezni, mindent humorral, szarkasztikus beszólásokkal akar elütni. Azt viszont meg kell hagyni, hogy nagyon jól. 😁 Nagyon sokszor remekül szórakoztam rajta. Pláne a póker esteken a srácokkal. Remek poénok, szócsaták születtek. Ezt a tőle megszokott hidegséget remekül egyensúlyozta. 

Mert aztán legtöbbször itt volt ez az énje. Oké, nyilván próbálná az olvasó megérteni. De picit nehéz ha lassan derülnek ki a miértek. És tényleg, tudjuk, hogy ő úgy látja jó okkol viselkedett sok esetben úgy ahogy, szegény nő pedig aki odáig van érte fájdalmat él át. Lényegében mindkét fél végül megérthető volt. Azt nem mondom, hogy egyszerű is a helyzetük.

Annyi bizonyos, hogy ezt a véget amit kaptak a hőseink nem adta olcsón az írónő. Ha valakik, akkor Kill és Persephone minden pillanatért megdolgoztak és megszevedtek a kapcsolatuk során. Az is igaz, hogy azért le a kalappal a szerző előtt. Hiszen tökéletesen építette fel ezt a cselekményt. Hogy végül, mikor mindenre fény derül bemutasson egy valós problémát az olvasóknak. Egy történet amiből rengeteg tanulságot lehet levonni. Tanulni, fejlődni. 

Nekem annyi volt a baj, hogy mindez sokára került a felszínre. És ott hopp, rögtön meg is oldódott. Vagyis nem teljesen, mert nyilván ha valaki sokáig így él nem fog tudni egyik napról a másikra teljesen megváltozni. És bizonyos dolgok talán soha nem is engedik ezt neki teljesen. De mivel egy egész regényen át ismerhettük valamilyennek Cilliant, a végén túl gyorsan lett az az ember aki lett. Furcsa volt bizonyos szavakat a szájából hallani. De határozottan tetszett. Rá is rá fért. 

Néhol nagyon goromba, hideg egy alak volt. Ami neki természetes, de másnak nem. Az írónő ezeket a nehéz, fájdalmas momentumokat is remekül szemléltette. Minden pillanatot, érzelmet át lehetett élni hőseinkkel. A sztori másik hőse pedig Persephone. Aki szintén nem adta fel. Tetszett, nagyon bírtam benne, hogy első pár alkalomra annak az említett cserfes, szeleburdi lányknak tűnt. Aztán pedig legtöbb esetben határozottan, keményen, szilárd jellemmel és véleménnyel igenis odaállt Cillian elé. A férfit is meglepve. Kellett, hogy ilyen nő legyen, nagyon hamar megkedveltem. Belül gyengéd és érzelmes, de ha kell, akkor tud kemény és állhatatos lenni. Remek pár Cillian mellé. 

Na de, hogy azért ne csak a nehézségek merüljenek fel. Ahogy mondtam, sokszor, sokat remekül is szórakoztam a regényen. Nem csak a srácok poénjain, vicces részein. Mert ezekből jutott ki Kill és Persephone jelenteire is. Itt voltak a már korábban megismert karakterek is. Újakkat is ismerhettünk meg. Testvérek, szülők, jó barátok, ellenségek. Volt itt minden. 

Romantika, szenvedély. Azért az sem lepett meg, hogyha Kill egy kemény, hideg férfinak is vallja és mutatja magát, azért ez a nő, a tulajdonságaival, a külsejével, a jellemével őt sem hagyták hidegen. Akadtak itt forró pillanatok. Ezúttal is úgy tálalva ahogy kell. Ha lassan is de elkezde azért olvadozni az a jég. 

Ez és minden momentum remekül ki lett találva és összehangolva, hogy ezt a remek regényt kapjuk. Ami egy valós problémát mutat be. Amivel nagyon sokan élnek, próbálnak meg együtt élni. Örülök, hogy elolvashattam és ennyivel is okosabb lettem. Adott gondolkodnivalót. 

Egy vidáman induló történet. Majd egy szabályok közé szorított és korlátozott, közel sem melegséges kapcsolat. Csodás jellemfejlődések. Csupa élet ez a sztori. Szereplők, akikkel végig követi az olvasó ezt a nem könnyű utat. Én ezt is nagyon szerettem! 

Ezek után még jobban várom a következő részeit a sorozatnak! 


Értékelés: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése