2023. április 14.

Gáncs Kristóf - Lajos kutya 1.-2.

Egy nagyon cuki kis ajánlót hoznék nektek. Én is beszereztem Lajos kutya történeteit. Ahogy Tik-Tok, erre arra látom, az utóbbi időben nagy sikere van a tacskó kutyusoknak. Ez a két mesekönyv és engem is megvettek ezek a kis négylábú cukiságok. 


 


Kezdetben olyan apró, hogy egy kabátzsebben is elfér, ám hamarosan már az egész világ körülötte forog. Ő Lajos kutya, aki megérkezik, és mindent a feje tetejére állít! Hősies szúnyogvadász, nyomozónak sem utolsó, és a fociban is remekel, csak aztán fürödni ne kelljen… Kalandjai faluszerte híresek, és Lajos kutya legnagyobb megelégedésére mindig jut bennük hely egy nagy szelet sonkának vagy kolbászos szendvicsnek is.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója és két kisgyermek édesapja, aki esti mesemondásai során teremtette újra mesehősként gyerekkori kedvencét, Lajos kutyát.

Mulatságos történetei egy olyan gyerekparadicsomba repítenek, ahol kisgyereknél csak kiskutyának lenni jobb.



Alighogy megérkezett, máris felforgatta a kis falu életét Lajos kutya, akit nyughatatlan és kolbászkedvelő természete újabb kalandokba sodor. Ő a legtáncosabb négylábú, a legfürgébb iskolai szökevény, a legelszántabb kincskereső és a legkíváncsibb potyautas. Lajos kutya ugyanis meg sem áll a nagyvárosig, ahol a kutyák furcsa ruhákban járnak, és bizony nem terem minden asztal alatt valami finomság.

Gáncs Kristóf gyermekkori kiskutyáját teremtette újra mesehősként. Lajos kutya megérkezik című első mesekönyve sokak kedvencévé vált, a falusi tacskó várva várt újabb történeteiben pedig ismét lesz min mulatni.

A kötetet augusztus 26-tól tudod megvásárolni a Libertine Könyvesboltban és online.


A könyveket még a Libertine könyvesboltok Húsvéti akciójában sikerült beszereznem, ahol egyet fizet, mind a kettőt viheted akcióban volt. Lássuk be, ez kihagyhatatlan ajánlat volt! 🐶

Abszolút megérte. Imádtam ezek a rövid, de annál vidámabb, aranyosabb meséket! 

A Fb oldalon kérdezétek tőlem, milyen korosztálynak ajánlanám. Nyilván egyrészt a legkisebbeknek csodás kis történetek. Másfelől mint a többi mesekönyvnél is amit ajánlottam Nektek, elmondhatom, hogy ez is mint minden mese, kortalan. Én 34 évesen olvastam és imádtam! 

Szerintem felnőttként is bármikor jó egy kicsit újra gyereknek érezni magunkat, egy-egy ilyen aranyos történet által. 


Az első rész a Lajos kutya megérkezik. Ahogy sejthetitek itt egy olyan sztorival indul a könyv, amiben megtudhatjuk miként is érkezett Lajos kutya a családhoz, akik befogadták őt. 

Mindkét mesekönyvben 4 - 4 rövidebb történet található. Imádtam ezt! Hogy nem csak egy történetet olvashattam, hanem inkább rövidebbeket, de többet. 

Ahogy mondtam, engem elvarázsolt ez a kis csöppség. Imádtam! Jó humorú, fantasztikusan, megkapóan illusztrált meséket olvashattam. 

Megismertük Lajos kutyát. Miként indul az ő kis kalandos élete. Hogy milyen szép kis családba került. Néha kalamajkákba, amiken jókat lehetett mosolyogni. Volt itt kalandja egy pimasz szúnyoggal, egy kis betegség is befigyelt..... Felcsapott nyomozónak is. 

Ha az első könyvből kell kedvencet választani, akkor a Lajos kutya tüsszög. 💖

De mind a négy mese kedvenc lett. 

Utána pedig rögtön jöhetett is a második könyv. Ha lehet, akkor ezt még jobban szerettem mint az elsőt. Ez a rész is csodás képekkel illusztrállva. Itt is 4 remek mesét olvashattam. 

Lajos kutya ezúttal járt iskolába, volt buszozni, táncolt és keresett kincset. 

Na itt már nehezebben választanék kedvet. Imádtam az összes kis mesét. De mégis, ha kellene, akkor a könyv címét adó: Lajos kutya buszra száll volt a legnagyobb kedvencem. 

A szerző remekül mutatja be a családot, főként a gyerkőcöket, akikkel kalandba keveredett ez a híres kutyus. Lajos kutyáról már nem is beszélve. Rövid történetek, de tartalmasak. Tanító jellegűek is. Kortalanok. 

Kis olvasóknak, vagy akiknek még olvasnak a szüleik, tökéletes könyvek. De mint látjátok, akár felnőtteknek is. Remek kikapcsolódás volt. Nagyon megszerettem Lajos kutyát! Remélem olvashatok még róla. 💚😊

Addig is szerezzétek be Gáncs Kristóf történeteit és kalandozzatok ti is Lajos kutyával. 🐾


Idézetek: 

" Bár a gyerekek – különösen is Öcsi – addig csakis németjuhászt szerettek volna, akivel rendőröset lehet játszani; most gyorsan megállapodtak, hogy Lajos kutyából is kitűnő nyomozó válhat. A családi kupaktanács egyhangúlag úgy döntött: Lajos kutyát befogadják. "


" Mint minden rendes kutya, akinek az ereiben tacskóvér csörgedezik, Lajos kutya is szenvedélyesen szeretett ásni.  "


Értékelés: 



Ha ti is kedvet kaptatok, akkor KATT IDE és szerezzétek be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése