2023. április 21.

Jamie McGuire - Gyönyörű ​sorscsapás (Gyönyörű sorscsapás 1.)


Az ​új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik.

Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát, és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer.

Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?

„Bámulatos olvasmány, csupa nagyszerű szereplővel, izgalmas és nagy sóhajtozásokra késztető pillanatokkal, drámával, nevetéssel és széles érzelmi skálával. Komoly hírnevet kívánunk, Jamie! - Amazon


A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Maxim kiadónak! 💙💛


Többi mint 10 éve már, hogy itthon először megjelent ez a regény. Azért az nem tegnap volt. Még akkor olvastam. Azt még most is tudom mondani, ahogyan akkor imádtam, ez így volt most is. 

Mégis, akkor még fiatal csitriként, csak az imádat volt meg. Travis, Abby, a kapcsolatuk, az egész sztori iránt. Ma már azért felnőtt fejjel jobban tudtam magát az egész történetet, a kapcsolatukat értékelni, látni. 


Már nem csak azzal a cuki rajongással tekintettem a történetre. Mennyire furcsa és jó volt ennyi idő után újra elolvasni. Látni, hogy mennyire másként hat rám mint kis fiatalként. Hogy mennyire látszik, hogy közben felnőtt az ember. 

Nagyon is jó volt pont ez miatt újra elolvasni. Így, hogy már a mozikban a film, nem is volt kérdés, hogy mielőtt elmegyünk el kell olvassam újra. Sőt! Írni is mindenképpen a film előtt szerettem volna. Hogy csakis a könyvről tudjak írni nektek. Na persze utána lehet, sőt biztos, ejtünk pár szót a filmről is. 😀

Addig is jöjjön minden, ami a könyv. 

Ez a rész teljes mértékben Abby szemszögéből olvasható. Az rémlik, hogy szerettem így olvasni anno, de az is, hogy utána azért tökéletes kiegészítés volt a 2.könyv elolvasása is, ami csakis Travis szemszögéből mutatja be a történetüket. Naná, hogy most is végig fogok menni azon is. Sőt, az egész sorozaton, a Maddox fiúkon is szeretnék.

Ha netán valaki még nem ismerné a sztorit, akkor adott nekünk egy okos, szép, fiatal lány. Abby. Aki jó tanuló, jó barát. Kivülről egy visszahúzódó lánynak tűnik. Vagyis inkább annak mutatja magát. Pedig közel sem az. Vagy nem mindig volt az? És most sem mindig az. Ha kell megtudja mutatni az igazi oldalát. A szókimondó, kemény énjét. Egy olyan Abby-t akit az élet, a család tett ilyenné. Erőssé és keménnyé. Tud mutatni egy teljesen más Abby-t. Ez sokszor jól is jött és nem volt zavaró. Neki így volt teljes a karaktere. 

Ugyanis mikor megismerte Travist, egy félénk, aranyos, csendes lányként látjuk magunk előtt. Ugyanakkor a srác társaságában a kezdeti félelmek ellenére mégis képes feloldóni. Ezekből remek humoros pillanatok, szócsaták születnek. 

Itt van nekünk Travis. Az egyetem ügyeletes szívtiprója és rosszfiúja. Aki titkos bokszmeccsekre jár, úgy cserélgeti a lányokat, mint más az alsóneműjeit. De neki ez vált be. Nehéz gyermekkora volt. A legfontosabb embert vesztette el az életében nagyon korán. Az édesanyját. Ez nagy hatással van arra a Travisre, akit most ismerhetünk meg. Ahogy Abby, így az ő élete sem volt mindig fenékig tejfel. Sőt.... 

Travis mégis el van így. Végtére is nem ver át senkit, a lányok mindig tudják mibe mennek bele. Az már más tészta, hogy mégis mindig többet remélnek. Ilyenkor persze jön a dühös csalódás. 

Majd Abby személyében egy olyan lány érkezik az életébe, aki úgy néz ki mégis eltudja érni azt a változást nála, amit eddig egy lánynak sem sikerült. 

Egy találkozás, ami mindent megváltoztat. Travisre már-már üdítő hatással van, hogy férfiként elvileg... semmilyen hatással sincs a lányra. Abby nem alél el tőle, nem omlik a lábai elé mint minden csaj. Így egy érdekes barátság kibontakozását követhetjük nyomon. 

Azt nem mondom, hogy végig. Mert tudjátok, hogy szól a mondás: Férfi és nő között nem létezik barátság. Így még ha egy ideig ez műküdik is köztük, azért lassacskán ez mindkettőjükben valami többé alakul. 

Főleg mert azért nyilván egy szép fiatal nőről beszélünk és egy dögös, tetkós, rosszfiúról. Barátság ide vagy oda, azért mindketten megnézték, megnézik ők a másikat. Már a legelején is. Mégis egy darabig működik a barátság dolog. 


Ezt a szálat mindig is szerettem. Barátokból szerelmesek. A szerző remekül vezeti fel ezt is. Néhol már spékelve olyan momentumokkal, hogy azért szépen felvezesse a köztük kialakuló vonzalmat. Ezek a pillanatok remekül vannak megírva. Nem túlzón, se nem kevés. Pont amennyi a kettejük kapcsolatába kell. Tökéletesen átadott érzelmes, szenvedélyes, vággyal teli pillanatok.

Ami ahogy említettem tele van humorral is. Jókat lehet kettejükkel szórakozni. Komolyabb pillanatokkal is természetesen. Hiszen nagyon sok mindent megbeszélnek egymással. Aminek által megismerhetjük őket. A múltjukat, jelenüket. Vannak nehezebb percek is ebben a barátságban... 

Főleg amikor, ahogy várható alakul ez köztük többé. De végig, még mindig abszolút imádtam ahogy ezt adagolta a szerző. Hogy miként is lettek ők szerelmesek. 

Nagyon bírtam őket. Még ennyi idő távlatában is egy kedvenc páros. Annak ellenére, hogy így felnőttként olvasva azért hagy kivánnivalót maga után a kapcsolatuk. Lehet, hogy ez a hupsz bele mindennek a közepébe, gyors kapcsolat és néha túlzó ragaszkodás nem feltétlen egészséges. Vagy mondom inkább azt, hogy minden történésnek csakis egy regényben lehet így vége. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szerettem, de már azért realistább vagyok. De végtére mivel ez egy képzelet szülte történet, annak tökéletes volt. 

Remek baráti kapcsolatokról olvashatunk a regényben. Itt van America, aki a legjobb barátnője Abbynek. Az ő kapcsolatuk legtöbbször példaértékű. Ő ismeri az igazi Abbyt. Mindig mellette áll. Ezt nagyon szerettem. Ugyanakkor lássuk be néha őrült a csaj. De jó értelemben. 😂 Képes túlzásba is esni, de ha kell akkor ott van és lehet rá számítani. 

Travisnek pedig ilyen az unokatestvére, Shepley. Egy nagyon jó fej, rendes srác. Aki kissé parázósabb, de lehet pont ezért illik annyira hozzá America. Ő is ha kell Travis és Abby mellett van. 

Vonultat fel még a történet tiszavirág életű szereplőket. Olyanokat is, akik többet vannak jelen. Vagy kedveljük őket, vagy nem. 

Travis családját például még mindig imádom! Az apukája nagyon jó fej. Imádja a fiait és mindent ami tőle telt megtett, mikor egyedül kellett ennyi fiút tovább nevelnie. Le a kalappal, mert remek srácok lettek. Nekem megvan és anno olvastam is mindnek a történetét. Nagyon szeretem a Maddox fiúkat. 💜

Remek családi pillanatok születtek. Persze lássuk be, legtöbbször nem a komolyság jegyében teltek ezek az idők. Inkább volt jellemző a vidámság, a humor. Ugyanakkor a végtelen szeretet egymás iránt. 

Ezt nagyon szerettem Abby és Travis esetében is. Igaz néhol befigyelt így már másként látva, hogy néhol kissé sok volt. Vagy tudjuk be annak, hogy a szerelem vak és csinálunk ezen érzelem jegyében őrültségeket. Igaz nekik még ezek is jól álltak. 

Ennyi idő után is nagyon szerettem ennek a párosnak a történetét. Némely részt másként láttam most, mint anno, de így is újra elrabolták a szívem. 

Egy különös, mindenki számára meglepő barátsággal induló sztori, amiből szépen egy szenvedélyes, romantikus sztori alakul ki. Hol törő és zúzó percekkel, hol ölelésekkel és szeretettel. Nevetéssel és könnyekkel. Titkok, meglepetések, bonyodalmak. Nehéz családi kapcsolatok. Izgalom, félelem, fájdalom, remény. Van itt minden. Mindezt úgy tárja elénk ebben a könyvben az írónő, hogy egy mindent elsöprő szerelmi történetet kapjunk. Ami kitűnő szórakozást nyújt az olvasónak.

Egy élmény volt ennyi idő után újra kalandozni Abby és Travis történetében. Felülni erre az érzelmi hullámvasútra kettejük mellé. De mint anno, ezúttal is minden perce megérte. 

Ha igazán jó kis szerelmi történetet akartok olvasni, ami nem csak rózsaszín köd, ami felvonultatja az igazi élet szinte minden buktatóját, amiben csodás szereplőket ismerhettek meg, akkor ez a ti regényetek. Millió érzelem, azonnal megszerethető szereplők. Olyanok is akiket lehet nem kedvelünk. Egy történet, ami csupa érzelem, remek csavarokkal. Sok-sok meglepetéssel. Aminél sosem tudhatod mire számíts. Ugyanis Jamie McGuire egy igazán fordulatos, kalandokkal teli érzelmes történetet alkotott meg. 

Ti se hagyjátok ki, ismerjétek meg Abby és Travis Maddox mindent elsöprő szerelmi sztoriját. Ha még netán nem olvastátok. Ha igen, akkor érdemes újraolvasni, utána pedig irány a mozi. 💙💛


Idézetek: 


"- Megvan az a rossz szokásom, hogy azokon vezetem le a dühömet, akiket szeretek. "

-------------------

" - Fogalmam sincs, miért viselsz el, és nem tudom, mit tennék, ha nem így lenne. " 

--------------------

" Minden jobb, amikor a közelemben vagy. " 

--------------------

" A határvonalak ismét elmosódtak, és eltűnődtem, hogyan töltünk majd együtt egy hónapot úgy, hogy nem teszünk tönkre semmit. A barátságunk elvarratlan szálai úgy gabalyodtak össze, ahogy sosem tartottam volna lehetségesnek. " 

-------------------

" Bevallom, kicsit idegesen jöttel el a lányért, akibe Travis Maddox szerelmes....ráadásul a lakására! Nem is sejted, hányan vádoltak ma azzal, hogy megőrültem! "

------------------

" Van benned valami, amitől Travis Maddox világa a feje tetejére állt. " 

------------------

" - Nem semmi első csók volt - jelentettem ki fáradt, elégedett arccal. 

  A tekintete bejárta az arcomat, és elmosolyodott. - Az utolsó első csókod. " 

-------------------

" - Veszedelmes dolog, valakibe ennyire kapaszkodni. Megpróbálod megmenteni, ő pedig reménykedik, hogy sikerrel jársz. Ketten együtt kész sorscsapás vagytok. " 

------------------

" - Néha azt kívánom, bárcsak gyűlölnélek. Annyival egyszerűbb lenne minden. " 

------------------

" Veszekedtem, nevettem, szerettem vagy sírtam - bármit csináltam is, ha vele csinálhattam, nem akartam máshol lenni. " 


Értékelés: 



Ha szeretnétek akár egyben, beszerezni a regényeket akkor a Maxim kiadó remek akciójában egyben megtaláljátok a 4 részt. Szuper áron, ajándék könyvjelzőcsomaggal. Csapjatok le rá ti is! 

KATT A KÉPRE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése