2023. december 22.

Colleen Hoover: Reminders ​of Him – Emlékek róla

 📚 Könyvajánló 📚


Kenna ​Rowan öt évet töltött börtönben egy végzetes kimenetelű hiba miatt, és most visszatér a városba, ahol az élete félresiklott, abban a reményben, hogy találkozhat négyéves lányával. De a hidakat, amiket Kenna felégetett maga mögött, lehetetlen újjáépíteni. Lánya életének fontos szereplői mind távol akarják tartani a gyerekétől, bármennyire keményen dolgozik is azon, hogy bizonyítson.

Az egyetlen, aki nem zárta be előtte az ajtaját, az Ledger Ward, a helyi kocsma tulajdonosa, aki szinte az utolsó reménye, hogy utat találhat a lányához. Ha azonban bárki is rájön, hogy Ledger lassan Kenna életének fontos részévé válik, mindketten elveszíthetik a számukra legfontosabbak bizalmát.

A nehézségek ellenére Ledger és Kenna között kialakul valami, és ahogy az érzéseik erősödnek egymás iránt, úgy nő a kockázat is. Kennának módot kell találnia arra, hogy vezekeljen a múlt hibáiért, hogy a reményre és a gyógyulásra alapozva új jövőt építhessen.

Egy fiatal anya azért küzd, hogy visszatérhessen a lánya életébe – de vajon lesz számára hely?


A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző kiadónak! 💙


Hivatalosan is új kedvenc CoHo könyvem lett. Eddig abszolút az Ugly love vezette nálam a listát, karöltve a Verity-vel, a Minden tökéleteseddel, de ilyen volt még a November 9 is. De most ez a regény a top. 

Imádtam! Noha szerintem még egy CoHo regényen sem sírtam ennyit. Sőt! Semmilyen más könyvön nem. Ez is egy jele annak, hogy az írónő tökéletesen csinálja amit csinál. Elképesztő módón képes átadni a történeteit. Engem mindig levesznek a lábamról. A csavarok, amiket belesző a regényeibe..... Bámulatosak. Mindig képes meglepetéseket okozni. De még milyeneket. Ez mellett pedig tényleg olyan elképesztően érzékletesen adja át a történéseket, az érzelmeket. Képes teljesen magával ragadni az olvasót. 

Már a fülszövegből is lejöhet, hogy nem egy hétköznapi, rózsaszín történetet fogunk olvasni. 

Hősnőnk Kenna, még most is irtó fiatal, huszon pár éves és egy öt éves börtönbüntetés után indul a története. Ráadásul van egy kislánya. Az imént említett tényekből és sok más eseményből kifolyólag még sosem látta őt. Az elhunyt szerelme szülei nevelik a kislányt. 

Van itt egy haláleset, aki mindenkit megtört. Kennát is, aki ráadásul börtönviselt, mégis mindennek ellenenére visszatér ebbe a kisvárosba és harcolni akar a lányáért. Még akkor is ha se pénze, se állása, ilyen múlttal pedig eleve a lehetetlennel próbálkozik. Ráadásul érthető okokból a kislánya nevelőszülei látni sem akarják őt. A kislány közelébe engedni pedig pláne nem. 

CoHo-hoz híven szerelmi szálat is került a történetbe. Kenna már az első újra a városban töltött estéjén megismerkedik Ledger Warddal. Az első percekről szikrázik a levegő kettejük között. Amikor is még nem is sejtik, hogy valami összeköti őket. Valami, ami fájdalmas. 

Amikor ez kiderül, Lenger először érzett vonzalma hirtelen dühbe, fájdalomba, megvetésbe csap át. 

Nagyon szerettem ahogy az írónő kitalálta és megalkotta nekünk a karaktereket. Kenna egy brutálisan sokat megélt fiatal lány. Meghalt a szerelme, börtönbe került, megszülte a gyermekét, akit sosem láthatott. Most pedig szabad és valahogy helyre kéne hoznia az életét. Szerencsére mindezek ellenére egy erős fiatal nő is lett belőle. Noha sokszor fél, bizonytalan. Mégis nagyon jók a gondolatai, igazán képes felnőttként viselkedni. Még akkor is, ha sokszor a a szíve szakad meg, elfogadná a számára pokolian nehezebb utat, ha ezzel boldog lehet a lánya. Elképesztően szimpatikus és szerethető karakter lett. Akivel végig együtt lehetett érezni. Miközben végig váram, hiszen az írónő folyamatosan csepegtette az információkat arról, hogy mi is történt anno azon a végzetes éjszakán. 

Őt ismerve volt itt nem kevés váratlan fordulat és meglepetés. Sokszor csak döbbenten pislogtam. Miközben sokszor ríkatott meg a sztori. 

Ledger szintén egy rögtön szimpatikus férfi karakter lett. Erős, okos, bármit megtenne a szeretteiért. De legfőkébb Diem-ért. Imádtam amiért ilyen volt. Tudott vicces lenne. Ugyanakkor ha kellett ízig-vérig komoly és álhatatos. Nem mellesleg természetesen azért ott van, hogy a szerző leírásai alapján egy helyes, szexi férfiként képzelhetjük el. Aki imádja ezt a cuki kislányt. Nagyon szerettem mikor róluk olvashattam. 

Diem a legcukibb kislány. Oda meg vissza voltam érte. Még csak 5 éves, de hihetetlenül vicces, okos. Elképesztő képzelőereje van. Nagyon jókat mosolyogtam neki. 

Egy nehéz alaptörténet, fájdalommal teli, félelemmel, kétségekkel. Egy fiatal lánnyal, nővel, aki iszonyatos dolgokon ment át, de mégis itt van, igyekszik újraépíteni az életét és csak annyi a vágya, hogy láthassa a lányát. 

Elképesztő volt nyomonkövetni mindenezt. Azt a sok érzést, amit Kenna átélt. Ugyanakkor persze Ledger is. Ahogy szép lassan mindenki számára kezdett összeállni a kép, hogy mi történt régen. Közben sok nehéz helyzet, bonyodalom.

Ahogy említettem én nagyon sokat sírtam rajta. Szerintem ez kivédhetetlen. Minden pillanatot, cselekményszálat át lehetett érezni a szereplőkkel. Nagyon szerettem őket, persze akadtak nem annyira, vagy nem rögtön szimpatikus karakterek. 

Az egészet valami fantasztikusan írta meg az írónő. Érzelmek igazi cunamija volt ez a történet. Mondanám, hogy egyszer fent, egyszer lent, de legtöbbször lent. Mégis ahogy bemutatta miként lehet előre menni ezekből a helyzetekből az bámulatos. Igazán életszagú és tanulságos sztori. 

Imádtam olvasni, mégha sokat sírtam is rajta. Az ilyen pillanatok mellett természetesen akadt sok boldog, vidám perc. Végigkövethetjük egy gyönyörű románc szerelemmé alakulását. Miközben ott az  sok kétely, bizonytalanság. 

És hogy vajon miként alakul Kenna és Lenger kapcsolata? Mi lesz Diem sorsa? Találkozhat az anyukájával? Együtt lehet anya és lánya? 

Millió kérdés, de Colleen Hoover ismét mindenre válaszol. Sőt! Még többet is tesz, hiszen mindezt egy lehengerlő történetben adja át nekünk olvasóknak. Szerelem! Imádtam! 

Ha egy fájdalmas, de gyönyörű történetet szeretnétek olvasni, akkor bátran vegyétek kézbe. Sokszor nehéz, sírós, de ilyen az élet is. Teli nehézségekkel, de CoHo ismét megtanít bennünket, hogy a legnehezebb élethelyzetekben is lehet és kell reménykedni. Hogy mindig ott csillog a fény az alagút végét! Köszönöm ezt varázslatos olvasásélményt! 
 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése