2023. december 7.

Devney Perry - Indigo ​Ridge (Az Eden család 1.)

 📚 Könyvajánló 📚


Winslow ​Covington az élet, a szabadság és a törvények híve. A Montana-beli Quincy új rendőrfőnökeként mindenáron bizonyítani szeretné a helyi közösségnek, hogy az állását nem nagyapja, a polgármester befolyásának köszönheti.

A nagypapája szerint csak egyetlen dolga van: jóban lenni a város alapítóival, az Eden családdal. De nem könnyíti meg a helyzetét, hogy egyéjszakás kalandja volt a legidősebb Eden fiúval. Mentségére szóljon, hogy nem is sejtette, hogy a jóképű és megnyerő idegen, aki elcsavarta a fejét a városban töltött legelső estén, Quincy első számú családjának tagja.

Óriási hiba volt a liezon Griffin Edennel, és próbál megfeledkezni róla. A férfi elviselhetetlen, öntelt és rendszeresen emlékezteti, hogy nem közülük való. Winslow próbálja elkerülni Griffint, de amikor holtan találnak egy nőt az Eden-birtokon, kénytelenek együttműködni.

A nyomok arra utalnak, hogy a tettes a város egyik lakója, és Griffin rájön, hogy nagyon alábecsülte Winslow-t. A gyönyörű és intelligens nő ellenállhatatlannak bizonyul. Számára. És a gyilkos számára is.


Imááádom! Már az első oldalak után tudtam, hogy nagy szerelem lesz ez a regény.💙 Az biztos, hogy újraolvasós is. Pedig idő hiányában arra szinte már egyáltalán nincs időm sajnos, de ha valamire, akkor erre fogok időt szakítani egy újrázásra. Például majd mielőtt érkezik a második rész. Az idei év top kedvencei között biztos helye lett ennek a könyvnek. 

Zseniális! Pedig azt mondom, hogy maguk a cselekmények nem akkora eget rengető újdonságok, mégis ezek együttes kevére új, izgalmas, fordulatos. A szerző írásmódja igazán gördülékeny és lehengerlő. Elképesztően jól felépített történet. A szereplők szintén. Ráadásul ami igazán megvett az volt, hogy több kategória is megfordul a sztoriban. Van itt romantika, erotika, humor, krimi. Oda meg vissza! Főleg, hogy még egy kis nyomozós, agyalós, krimis szál is jutott bele. Plusz, az egyik legnagyobb kedvencem, hogy egy hamisítatlan amerikai kisvárosban játszódik. Szerelem! 

Na de ne szaladjunk annyira előre. A sztorit a két hőfős, Griffin és Winslow szemén keresztül ismerhetjük meg. Újabb jó pont a szerzőnek, hogy nem csak női, hanem férfi szemszöget is kapunk. Ami egyrészt írtó jó humorú, másrészt még többet ad a történethez. 

Winslow. Otthagyta az eddigi életét, a párját és fiatal nőként kezd új életet a Montana-beli Quincy-ben, mint rendőrfőnök. Ez már több szempontból sok nehézséggel indul a fiatal nő számára. Kollegái nem tisztelik, nem néznek fel rá és nem fogadják el. Egyrészt a polgármester unokája, fiatal és még nő is. Mégis azt kell mondjam Winslow remekül állja a sarat. Végig a történetben. Remek a munkájában, eltökélet, hogy igenis megmutatja, hogy miért került erre a posztra. Ugyanakkor emberként egy végtelenül kedves, szimpatikus fiatal nő. Imádja a nagyapját, mivel már csak ő maradt neki. Romantikus kapcsolatok terén nem valami szerencsés, úgyhogy az utolsó dolog amit szeretne, az egy a semmiből jött vonzódás és románc. 

Ráadásul a várost alakító család egyik tagjával. Akivel először nem is tudják egymásról, hogy ki kicsoda. Ez a férfi pedig Griffin Eden. Nem csak a családjára, hanem rá is felnéz a város. Ő az a tipikus kisvárosi férfi. Aki fizikai munkát végez, nem fél bepiszkolni a kezét és imádja ezt az életet. A várost, a népes családját. 

Akárcsak Winslow, Griffin is egy olyan karaktert lett, akit rögtön megszeret az olvasó. Igaz valljuk be, ehhez nagyban hozzájárul a szerző leírása, aminek alapján egy veszettül dögös cowboy-nak látjuk magunk előtte. Ráadásul ahogy említettem egy jó dumával és humorral megáldott féri. Szexi, okos, érzelmes, képes szeretni. Noha kapcsolatok terén egyenlőre még a futó kalandokat részesíti előnyben. 

De rabul ejti őt egy a városba beesett idegen. Egy szenvedélyes éjszaka, majd a másnapi hidegzuhany, mikor mindketten szembesülnek vele, hogy ki is a másik. 

Hihetetlen jókat nevettem rajtuk. Pláne mivel mindketten erős, akaratos személyiségek és ebből kifolyólag remek szócsatáik lettek. No meg igencsak perzselőre sikerült jeleneteik. Voltak ezek is a történetben, mégis a szerző kellő mennyiségben szőtte bele és remekül megírva. Wow! Igazán képes még az olvasó is lángra kapni, belepirulni egy-egy részbe. De ez is mutatja, hogy az egészet, nem csak ezeket a részeket, úgy írta meg a szerző, hogy az olvasó teljesen, minden érzést, cselekményt át tudjon élni és érezni. 

Volt itt minden. Meglepetések, szenvedély, szeretet, szerelem, titkok, gyilkosságok, nyomozás, viszályok, problémák, félelem, fájdalom. Sok cselekmény, még több szereplő, mégis abszolút követhetően adagolta az írónő. Hiszen az Eden család igen népes. Mindannyiakat nagyon megszerettem. Kíváncsian várom majd a többiek történetét is. 

Szerelem ez a regény. Az egész írásmódja, ahogy szőve voltak az amúgy egyenként ismerős cselekmények, de így mégis újdonságként hatottak. A tökéletesen átadott leírások, amiknek hála magam előtt láttam ezeket a csodás tájakat, ezt a mesés kisvárost, a lakóikat, a mindennapjaikat. Rengeteget nevettem, szerettem, aggódtam. Miközben volt töprengés is a gyilkosság szála miatt. Tartogatott nem kevés meglepetést a történet, de végül azt kaptam amit vártam. Sőt! Még annál is többet. 

Egy igazán bámulatos, lehengerlő olvasásélmény volt. Ha Ti is szeretnék egy tökéletes kikapcsolódást nyújtó kötetet, akkor vegyétek kézbe az Ingido Ridge-t. Hogy választ kapjatok a könyv címére, erre a gyönyörű és azonnal megfogó borítóra. Utazzatok Ti is Quincy városába és hagyjátok, hogy a lakói titeket is levegyenek a lábatokról. 

Én ezúton is köszönöm a Kossuth Kiadónak, hogy elhozták nekünk ezt a regényt! 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése