2017. október 2.

Kékesi Dóra - A holnap érintése

Szenvedélyes küzdelem a szerelemért és a túlélésért.
Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Váradi Miklósné Horváth Anna fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával, Nagy Krisztiánnal.
Annak ellenére esnek szerelembe, hogy tudják, számukra nincs holnap.
Anna házas, a férfi pedig jegyben jár, mégsem adják fel!
Reménytelen küzdelem egy megsebzett férj, és egy elhagyott menyasszonnyal szemben az elnyomás és a terror árnyékában. 1956. október 23-a azonban mindent megváltoztat. Kitör a forradalom és már nem csak a szerelmükért harcolnak, hanem az életükért is.


Kékesi Dóra első regényében valós történelmi helyzetben küzdenek szereplői a szerelemükért és az életbenmaradásért. Titkok, hazugságok, féltékenység és egy szenvedélyes szerelem ejtik rabul az olvasót.


Nos engem már az "Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból" mondat megvett a könyv borítóján. Mindig is imádtam a tiltott szerelemről szóló történeteket. Egy ideje a történelmi romantikusokért is odáig vagyok szóval már ebből sejtettem, hogy Dóra könyve is nekem való lesz. 

Valamint mert a történet Magyarországon játszódik. Ennél több nem is kellett. Az írónő bemutatóján is részt vettem és így már elolvasva is Kékesi Dóra könyvét pláne szeretnék gratulálni neki. Mint akinek ez már a sokadik könyve lenne pedig ez még csak az első. Fantasztikusat alkotott. 

A történet az 1950-es években játszódik Magyarországon. Főként ahogy a fülszövegből is kiderül az 56-os év kerül középpontba. 

A történet elején megismerhetjük Esztert aki véletlenül egy régi levélre bukkan. Ami megváltoztatja az érzéseit az édesanyja Anna felé. Aki ezek után nekiáll elmesélni a levél, az ő történetét. Hogy mi is történt 1956-ban. 

Így ismerjük meg az akkor 19 éves Annát. Aki egy fiatal, férjes asszony. Nagyon szimpatikus karakter. Ugyanakkor egy félénkebb nő is. Aki éli az úgymond megszokott életét. Dolgozik, ott a férje. De nem sokáig marad ilyen az élete hiszen egy találkozás mindent megváltoztat. 

Hiába ott a férje aki természetesen fontos neki, mégsem érez iránta mindent elsöprő szerelmet. Ezt egy másik férfi iránt kezdi érezni. Megismerhetjük ugyanis a történetünk másik főhősét Krisztiánt. Akiről jó sokáig nem is tudhatunk meg sok mindent. Jó időbe telik mire magáról az életéről, a családjáról is többet megtudhatunk. De jobb később mint soha :) Igaz a lényeget nagyon hamar megtudhatjuk róla. Egy jóképű fiatal férfi aki első látásra beleszeret Annába. Egy olyan férfi aki bármit megtenne azért akit szeret. És akinek ugyanakkor szintén van párja. Igaz még nem feleség hanem menyasszony de akkor is. 

Krisztián karakterénél sem volt kérdés, hogy az első pillanatoktól imádtam őt. Ahogy Anna iránt érez. Szerintem egy ilyen férfit, egy ilyen szerelmet szeretne magának minden nő. Imádja Annát, pedig tiltott ez a viszony. 

Hihetetlen élmény végigkövetni kettejük történetét. Egy olyan időszakban ami nem éppen séta galopp Magyarország életében. Ők mégis mindent kockára tesznek egymásért. Bámulatos. Ráadásul az írónő a fantasztikus karakterek mellé remekül elénk tárta a történelmi részt is. Teljesen át tudod élni olvasás közben. Mintha visszarepülnénk az időben és mi is ott lennénk. Tökéletes át lehet érezni milyen lehetett az élet az akkori Magyarországon. Sokszor durva, kegyetlen, véres ugyanakkor reménnyel teli. 

Ebben kellett még a szerelmükért is megküzdenie a párosunknak. Mit ne mondjak az írónő igencsak feladta nekik a leckét. 

Kettejük mellett megismerhettünk egy nem éppen kedves férjet, undok barátokat. Ugyanakkor akadtak olyan karaktereket is akiket megkedvelhettünk. Ahogy egy tökéletes könyvhöz illik :)

A történelmi pillanatok leírása mellett az írónő remekül leírta nekünk Anna és Krisztián kapcsolatát. Nem is kérdés, hogy imádtam ezeket a pillanatokat. Tökéletesen megírt romantikus, szenvedélyes pillanatok. Ugyanakkor ott az izgalom és félelem a lebukás miatt. És még nagyon sok mindennel kellett szembe néznie a párosnak. Minden remekül ki lett találva.

Igaz nekem már az elején feladta a leckét és jött a kérdés, hogy akkor végül mi is lesz ebből? Lehet, hogy éppen ki nem bökte a szemem a megoldás de az egész csavar amit kitalált a történetbe az írónő hihetetlen. Csak lestem. Le a kalappal.

Minden sorát imádtam. Bámulatos átélni a szereplőkkel ezt a korszakot ami nemcsak az ő életükben de az országunkéban sem volt könnyű. Nagyon könnyen megkedvelhető, szerethető karakterek. Egy tiltott szerelem története ahol végig izgulhatsz Anna és Krisztián sorsáért. Hogy vajon milyet utat szánt nekik a sors? Vagy inkább az írónő? Hogy mit tartogat nekik az 1956-os év?  


Az írónő első könyve de mintha már a sokadik lenne. Csak gratulálni tudok még egyszer. Külön öröm volt, hogy személyesen is megismerhettem őt. Remélem ezek után még sok sok könyvét olvashatom majd. Nektek pedig hajrá. Ha egy tökéletes olvasmányt akartok akkor tessék nekiállni A holnap érintésének. Minden megvan a történetben ami egy remek könyvhöz kell :) Az biztos, hogy én nem tudtam letenni. Ha egyszer nekilátsz nincs megállás és teljesen beszippant a történet.

Ráadásul egy ilyen csodás borítóval. Gyönyörű lett. Tökéletesen illik a történethez amit rejt. 

Értékelés: 


A dedikálást ismét köszönöm az írónőnek! A recenziós példányt pedig az Álomgyár kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése