2017. október 8.

R Kelényi Angelika - Szulejmán és a kolostor rabja

*** Titkok és kalandok – úton Szulejmánhoz… ***

1542. az árulás, a cselszövés és az ármány éve volt. Izabella királyné udvarhölgye, Illésházy Anna, születése és tehetsége okán egy századokon átívelő titkos szövetség, a Sorores tagja. Ő maga is áldozatul esik a hatalmi törekvéseknek és az összeesküvéseknek. Egy sötét kolostor áthatolhatatlan falai közt találja magát, elszakítva alig néhány napos gyermekétől.
Ha újra látni akarja a kislányát, nem tehet mást, mint teljesíti a Szövetség parancsát. Veszélyes küldetése Törökországba szólítja, a szultán udvarába. Feladata a Sorores titkának védelme.

Annát nemcsak veszélyes küldetése terhe, de a kislánya biztonsága is nyomasztja. Ugyanakkor a szíve mélyén reméli, Isten kegyes lesz, és újra találkozhat szerelmével is, gyermeke apjával…


R. Kelényi Angelika, a kétszeres Aranykönyv díjra jelölt, Terézanyu-díjas írónő új történelmi kalandregénye ismét bővelkedik izgalmakban és romantikában. Aki ezt a könyvet elolvassa, biztos, hogy a szerzőnő Szulejmán és a magyar udvarhölgy című regényét szeretni fogja.


A történet első részét is imádtam. Angelika miatt szerettem meg a történelmi regényeket és természetesen ezúttal sem okozott csalódást. Sőt. Ismét imádtam minden pillanatot amit a regényének olvasásával tölthettem.

Hogy átélhettem, hiszen olyan fantasztikusan tárja elénk ezt a kort, a történetet, hogy szinte látod magad előtt. Mintha te is részese lennél. Imádtam.

Ismét olvasni Anna nem mindennapi történetét. Hiszen mint minden folytatásos regény az első rész is a legjobbkor lett befejezve. Igaz nekem így, hogy később olvastam mint a többség mázlim volt mert rögtön kezembe vehettem a folytatást.

Újra visszarepülhettem 1542-be :) Ahol Anna élete még mindig nem szokványos és könnyű. Pedig pont most kellene annak lennie hiszen életet adott gyermekének. Mégis kénytelen elszakadni tőle hiszen szólítja a kötelesség.

Nagyon szomorú pillanatokkal indítunk hiszen el kell válni a lányától és fogalma sincs milyen vége lesz a küldetésének. De mint mindig ezúttal is bízunk Annában. Erős, bátor, talpra esett nő. Így indul el ismét a Szulejmán udvarába.


Nekem ha lehet ez a rész még sokkal jobban tetszett mint az első. Ismét megkaptuk azokat az elemeket amiktől képtelenek voltunk letenni. A már megszeretett karakterek, mellé új szereplőket, ármány, félelem, nem kevés meglepetés. Ugyanakkor természetesen a szerelem se hiányzott a történetből.

Az biztos, hogy ismét le a kalappal Angelika előtt mert remekül kitalált mindent. Nekem így tetszett ahogy alakult végül a történet.

Imádtam ismét Annáról olvasni, hogy miként bírkozik meg az újabb rá rótt feladattal. Hogy ismét találkozott a szerelmével Demirrel. Hogy új barátokat, társakat szerzett.

Főként Balassa Miklós karaktere lett nagyon szimpatikus. Az miatt meg főleg mert őrá egyáltalán nem számítottam. De nekem tetszett ahogy alakultak a dolgok. Nagyon megkedveltem őt. Egy igazi erős férfi, egy harcos. Bírtam nagyon a párbeszédeiket Annával. Remekül beleszőtte a történetbe az írónő.

Annyit láttam, hogy magával a történet végével nem mindenki volt elégedett és szeretne folytatást ez miatt. Nem mondom, hogy én nem olvasnák még többet Angelikától de nekem ennek így lett tökéletes a vége. Abban az időben és helyzetben ez volt helyes. Szerintem Angelika bámulatosan megoldotta.


Végig csupa izgalom, nem kevés meglepetés mert sokszor tényleg csak lestem.Fordulatokkal teli, egy percre sem enged.  Ráadásul egy nem mindennapi befejezéssel. Mindez még szerelemmel is fűszerezve. A már megszeretett karakterekkel. Persze voltak kevésbé szimpatikusak is de nélkülük nem is lett volna az igazi. Én így imádtam a történetet. Ismét gratulálok hozzá Angelikának. Nem kicsit tett ki magáért újra. Minden pillanatát imádtam. Nem kérdés, hogy csak ajánlani tudom mindenkinek! Ezt olvasni kell :) Gratulálok Angelika és köszönöm az élményt!


Az Álomgyár kiadónak köszönöm szépen a könyvet!

Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése