2018. március 25.

Jaymin Eve & Leia Stone: Ash - Parázs

Parázs vagy?

* Fokozott állóképesség

* Étvágytalanság

* Dühkitörések

* Csillapíthatatlan szomjúság

* Szépség és erő

* Férfi

Hívja a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az.
Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és ennek eredményeként kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek.
Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a vámpíroknak és a parazsaknak, hogy elszigeteljék őket a társadalom többi részétől.
Hogy mi a gond? A Kaptár tele van, és csak néhány kiválasztott kap rá engedélyt, hogy ott éljen. Hogy egyáltalán éljen. Ha Charlie ki akarja vívni magának a jogot arra, hogy a Kaptár lakója lehessen, túl kell élnie a selejtezést – egy sor halálig tartó küzdelmet. És hogy mi benne a legszebb? Hogy csak azért, mert lány, nem részesül különleges bánásmódban.
Viszont jó, hogy ott van Ryder, a parazsak titokzatos főrendőre, aki mintha mindig ott állna mögötte. De amikor a titkok kezdenek a felszínre bugyogni, egy srác nem lesz elég, hogy megmentse.


Engem a borítója volt az ami engem teljesen megvett, nekem nagyon bejött. Már a polcon csücsül egy ideje de most nekiestem. Nem bántam meg. Igaz lehet egy picikét még többet vártam tőle. De ettől függetlenül érdekes volt és nagyon szerettem. 

Sok idő után ismét egy olyan történet amiben nagy szerepe van a vámpíroknak és a további különleges lényeknek. Már ebből sejtettem, hogy tetszeni fog, pedig nálam már jó ideje talonban vannak a vámpírok. De nagyon érdekes volt a sztori, hamar beszippantott és szerettem.

A főszereplő Charlie egy átlagos fiatal lánynak hiszi magát. Egy cseppet sem átlagos világban. Hiszen köztük élnek vámpírok, parazsak. Ez utóbbiakból eddig csak férfiak léteztek. Egy nap azonban Charlieról is kiderül, hogy parázs. Ráadásul nem is akármilyen. Hanem az egyetlen női parázs. Ekkor fordul fel teljesen az élete. Az eddigi átlagos élete egy pillanat alatt a feje tetejére áll és máris a Kaptárban találja magát.

" Három napja csináltam ezt a szarságot, és már arra is gondoltam, hogy inkább kinyírom magam, csak ne kelljen folytatni ezt az őrületet. "

A parazsak között. Egy olyan helyen ahol egyedüli női parázsként kell helyt állnia. Ráadásul ha ez nem lenne elég akkor akárcsak a többi parázsnak neki is ki kell vívnia a helyet, hogy a Kaptárban élhessen. Egy halálig tartó küzdelem vár rá.

Charlie-t magát nagyon hamar megkedveltem, Tipikus fiatal lány, egy hebrencs barátnővel az oldalán. Ugyanakkor mivel cseppet sem átlagos mégis egy keménynek bizonyuló és erős csaj. Meg kell tanulnia megvédeni magát, harcolni az életéért. Olyan dolgokat megtennie amiket sosem akart. Még sincs választása. Remekül állja az élet és a faja állította akadályokat. Nagyon bírtam őt. Jó volt az ő gondolatain keresztül olvasni a történetet.


" Lenyúltam, gyakorlatilag a karomba kaptam Tessát, és szinte nem is éreztem a súlyát, ahogy kimenekültem a klubból. Egész idő alatt egyetlen szó lüktetett a fejemben – az ijesztően tökös, dögös parázs neve. Ryder. Felsóhajtottam.
Fantasztikus. Miért nem vagyok képes egy normális sráccal találkozni? "

A komoly és sokszor véres helyzetek ellenére pont ezért volt jó, hogy egy kis humort is csempészett a történetbe. Akadtak nem semmi beszólásai, nagyon bírtam őket.Akárcsak a barátnőjét Tessát.

És persze a történetből nem hiányozhat a másik fontos hozzávaló nekünk lányoknak. A szexi, dögös pasi. Aki jelen esetben Ryder. A szexi hatos tagja, egy parázs. Vagyis lehet mondani, hogy A parázs. Nem volt kérdés, hogy akárcsak Charlie én is hamar odáig leszek a pasiért. A külsejének leírása után egy pokolian helyes pasit láttam magam előtt. Aki ráadásul mindig ott van ha kell a lánynak, megvédi őt, megtanítja hogyan éljen túl. Imádtam a fickót! Egy igazi dögös, kemény pasi. Egy kis rossz fiús beütéssel. Hát kell ennél több? Ugye nem :)

" – Ó, istenem, a fincsi Ryder, a parazsak közt az első, gyilkos és rendfenntartó, nem mondja azt, hogy „basszus”? "

Mindezt még megfűszerezi, hogy Ryder és Charlie között az első pillanatoktól csak úgy szikrázik a levegő. Az írók remekül megalkották ezeket a pillanatokat. Szenvedélyben, tüzes pillanatokban nem volt hiány. Noha a végletekig nem merültünk el ebben a regényben. De így is akadtak forró pillanatok. Ha elolvassátok a regényt megtudjátok vajon Ryder és Charlie meddig tudnak ellenállni az egymás iránti vonzalmuknak? !

" – Nő vagyok – bukott ki belőlem bugyután. […]
A mosolya akkor eltűnt, és részben kíváncsi, részben izzó tekintetnek adta át a helyét. Tekintete a testemre siklott.
– Igen, azt látom. " 

És, hogy mindezek mellé mikkel is kellett még szembe nézniük? Hát pokoli sok dologgal! Például egy selejtezéssel. Ez a része volt az ami a legizgalmasabb volt benne. Jól kitalált lett és megírt. Az erre felkészülős részek is. Bár én személyes szerint örültem volna ha még több ilyen izgalom van benne. Titkok is akadnak bőven és ebben a részben nem igazán kapunk még minden kérdésünkre választ. De jól is van ez így.


Aki elolvassa a történetet garantált, hogy így sem fog unatkozni. Remek helyszíni és karakter leírások. Egy nagyon más világban. Mindez remekül kitalálva és tálalva.

" Mi a fasz van a véremmel? Talán nutellás ízesítésű? " 

Ha már említettem a karaktereket akkor nekem szimpatikus volt a sokszor titokzatos vámpír Lucas. Valamint Tessa természetesen. A szexi hatos többi tagja :) És persze Jayden. Imádtam a pasit! :) Nagyon szurkoltam neki is. Az biztos, hogy aggódásban, izgalmakban nem szűkölködött a regény.

Akadtak persze rossz fiúk is szép számmal de kellettek is. Egy izgalmas, vámpírokkal és parazsakkal teli regény. Szenvedéllyel, barátsággal, félelemmel, vérrel és még sok mással fűszerezve. Ha kíváncsiak vagytok Charlie történetére akkor hajrá nektek! Megbánni nem fogjátok!

" – Nem vagyok egy feladó típus. Megszoktam, hogy az élettől citromot kapok, de ez nem gond, míg van tequila is.
– Ámen, húgom! "

Néha egy - egy résznél többet vártam volna, de így is imádtam. Charlie és Ryder párosa nagy kedvencem lett. Így sem kevés dologgal kellett szembe nézniük de én imádtam őket. Egy teljesen más világ mint a normális romantikus regények amiket mostanság olvastam. Talán pont ezért kellett ez és szerettem annyira olvasni.

A már említett könyv borítója pedig szerintem állati jó lett. Én ez miatt szereztem főleg be, de így elolvasva nagyon örülök, hogy a történet is bejött amit rejtett. Nem is kérdés, hogy nagyon várom a folytatást! Csak ajánlani tudom nektek :)



Értékelés:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése