2018. március 16.

J.K.Smith - Szerelem hirdetésre

Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?


J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.


Már az elején annyit mondhatok, hogy a történet olvasása közben bármit megadtam volna ha cserélhettem volna Korival! Egy ilyen sztori nekem is kell!  Esküszöm én is erősen agyaltam rajta, hogy ideje hagyni mindent és irány egy jó messzi és nyugis farm a világ másik végén. Na de természetesen csak egy ilyen főnökkel :) 

Minden percét imádtam a regénynek! Nagyon köszönöm az ajánlást Zsú barátnőmnek és a kedves öcsikéjének a mi Pistinknek! Örök hálám! Tényleg fantasztikus sztori, imádtam! 

Az írónőnek valamint a kiadónak szintén nagyon köszönöm, hogy olvashattam! 


Egy fantasztikus humorú, szórakoztató, romantikus ugyanakkor küzdelmes pillanatokkal teli történetet olvashatunk. Minden megvan benne ami kell ahhoz, hogy képtelen legyél letenni a könyvet. Hol együtt szomorkodsz a szereplőkkel, hol velük nevetsz, szeretsz, vágyódsz. Eszméletlenül imádtam! 

Kori karakterét rögtön megkedveltem. Szegény lánynak igencsak kijutott az életben. Elveszítette a szüleit, valamint egy pokoli kapcsolata is volt ami szintén rossz véget ért. Soha nem volt az a bevállalós lány, inkább beletörődött a sorsába. Barátnője Andi veszi rá, hogy végre lépjen és kezdjen el élni. Kezdjen új életet. Amit nem úgy él ahogy azt elvárják, megmondják neki.  Kori pedig végre elszánja magát. Tetszett, hogy képes volt ezt bevállalni. Hátra hagyni azt a keveset ami még Magyarországon tartotta és egy új élet felé indulni a világ másik felére. Aztán Kori hirtelen egy teljesen más hellyel, kultúrával és emberekkel találta szembe magát. 
De mi tagadás remekül veselkedett neki mindennek ami az útjába került. Ráfért már a nyugalom, a változás. És nem utolsó sorban a boldogság.

Aminek egyik oka az a csodás hely lesz ahová érkezik, egy kanadai farm. Már a leírásokból gyönyörűnek képzeltem én is :) Imádtam ahogy az egész történetet szinte egy filmként láttam magam előtt. Ezekkel a remek leírásokkal mind a helyekről, karakterekről, pillanatokról nem is volt nehéz. A másik ok pedig amiért nagyon szeretnénk a helyében lenni az a leendő főnöke. Aki nem más mint egy helyes, dögös egyedülálló apuka Chris. 

Chris is rögtön belopta magát a szívembe. Nem is volt kérdés. Ő is nehéz dolgokon ment át de szintén remekül helyt áll. Fantasztikusan neveli tündéri kislányát Hollyt. Valamint vezeti a farmot. Igaz éppen egy kis gondba kerül hiszen azok az emberek akik eddig segítették őket el kell hagyják a farmot. Tipikus pasis pillanatok következnek. Mi tagadás vicces volt ezekről is olvasni. Chris próbálkozásairól, hogy próbáljon helyt állni például a konyhában is. :) Nem kevés mosolygós pillanatot kaptunk ezeknek a részeknek hála. Ezek után pedig még hamarabb bele lehet esni a pasiba. Kedves, vicces, imádja a lányát és ha szeret valakit akkor azt mindenével teszi. Kár, hogy az ilyen pasik csak a könyvek lapjain ilyen tökéletesek. Na meg persze az sem utolsó, hogy a leírások alapján egy igencsak helyes, dögös pasinak képzeljük el.

" – Minek csinálnak mindenből többfélét? Holly, segíts már egy kicsit. Nora néni mit szokott a kosárba tenni? – tette fel a kislánynak a kérdést, de Holly csak tanácstalanul nézett vissza rá. – Te jártál vele vásárolni. Emlékszel, miket vett le a polcról? – Holly csak a fejét rázta. – Ismerős neked valamelyik sor vagy polc?
– Az édességek az egyik sor végén vannak, apu – mondta diadalmas arccal a kislány.
– Ez nagy segítség, drágám, köszi. "


Na de a már említett otthoni katasztrófák után nem véletlenül volt Chrisnek szüksége hamar valakire aki segít neki rendet tenni. Na és itt jön képbe Kori. 

Megérkezik a farmra és csak akkor indul be igazán a történet. Nem kis káosz fogadja a lányt de neki ez semmi. Pikk pakk feltalálja magát. Egy teljesen más nyelvet beszélő közegben, új helyen. Nagyon tetszett ahogy mindezt megírta az írónő. Imádtam minden pillanatát. Ahogy keresztezi a magyar szokásokat vagy például ételeket a világ másik felén ahol még hallani sem hallottak ezekről. Eszméletlen jó ki lett találva és megírva. 

" – Oké, megvárom, amíg befejezi a röhögést, addig leülök Holly mellé a szénabálára. Neki legalább tetszik. Holly – kiabált oda a kislánynak Kori –, milyen a csizmám?
– Csúcsszuper! Apa, én is kapok olyat?
– Na, látja, maradikám. Csúcsszuper surranóm van, úgyhogy most felpattanok a musztángom hátára, és ellovagolok a naplementében. "

Korinak is kellett ez. Végre ismét a régi önmaga lehetett. Akinek nem kell megfelelnie másoknak. Aki nem fél. Ebben természetesen nagy segítségére volt Chris és Holly. Valljuk be, hogy főleg a férfi. Akivel nagyon is hamar megtalálták a közös hangot. Szerettem a vicces, csipkelődős, beszólogatós pillanataikat. Nem kevésbé, hogy nagyon is hamar elkezdett szikrázni a levegő kettejük között. De jól is volt ez így. Mindketten egyedül vannak, sok rossz dolgon mentek keresztül. Ráadásul tökéletes párost alkotnak. 

Imádtam, hogy azért próbálták visszafogni magukat hiszen a férfi mégiscsak Kori főnöke. De ugye mind tudjuk, hogy ilyenkor ha egyszer pattogni kezdenek azok a szikrák akkor előbb utóbb lángra lobban minden. 

Amikor eljutottunk ide az írónő remekül beépítette a történetbe ezeket a pillanatokat. Nem hiányzott a vágy, a szenvedély, az erotika. Pont kellő mennyiségben és remekül tálalta ezeket a részeket. Romantikával és szerelemmel fűszerezve. Mindenből tökéletes adag egy remek regényhez. 

Ehhez párosultak még további azonnal megszerethető karakterek. Gondolok itt Chris barátaira, a kis Hollyra. Annyira édes, kis cukker csaj. Nagyon imádtam. Chris szülei se voltak semmik. Isten bizony egy bizonyos résznél főleg. Pont a legjobbkor talált meg a regény nem éppen voltam toppon de ez tökéletesen feldobott és elfeledtetett velem mindent. Hihetetlenül sokat nevettem. Andit is nagyon szerettem. Egy hihetetlen csaj, nem kicsit szókimondó de kellett is sokszor. 

Természetesen nem hiányozhattak a nem éppen kedvelt karakterek sem. Daisy például. Aki olvasta már a regényt sejtheti miért került ebbe a kategóriába. De ide sorolom még Oliviát is. Ritka kellemetlen némberek. Igaz mindig kell legyen valaki, valami ami megnehezíti Chris és Kori életét. 

Hiszen hiába néznek mindketten szembe a félelmeikkel és engednek a kettejük közt kialakult vonzódásnak, szerelemnek nem kevés akadályt kell legyőzniük. 

" Olyan ritkán állunk meg és figyelünk a körülöttünk megtalálható csodákra. "

De együtt mindenre képesek. Egymásért. A családjukért. Mindez összegyúrva ebben a fantasztikus regényben. Ahogy említettem egy nem könnyű pillanatomban kezdtem neki de pont ez kellett akkor. A tökéletes kikapcsolódás. Juditnak csak gratulálni tudok ehhez a regényhez!


Minden megvan benne ami kell!  Egy könnyed, humoros, romantikus, szenvedéllyel teli olvasmány. Hol együtt sírsz és szomorkodsz a szereplőkkel, hol velük nevetsz vagy éppen velük együtt szeretsz. Én elkezdtem és nem volt megállás. Ha netán valaki még nem olvasta akkor ne habozzon. Csalódni nem fogtok benne. :)

Vesszetek el ti is Kori és Chris szuper történetében. Garantált szórakozás nem kevés romantikával és szerelemmel karöltve. Az írónő pedig ez mellett gondoskodik arról, hogy meglegyenek az akadályok amiket le kelljen győzniük. De vajon sikerül e nekik? Egy egyszerű hirdetés mennyire változtathatja meg az életüket? A kérdésre a válasz: Totálisan! Dehogy ez hogyan is történik megtudjátok ha elolvassátok a könyvet :) Semmiképp se hagyjátok ki! Nálam Judit nagyon hamar csatlakozott a kedvenc íróimhoz. Gratulálok neki még egyszer! Sok ilyen történetet és további sok sikert kívánok! 


Értékelés: 



És ha már a további történetek akkor pár nap és érkezik az írónő új könyve. Nem kérdés, hogy ezt is nagyon várom :) Azt sajnálom csak, hogy nem lehetek ott a bemutatóján :/ Soha de tényleg soha nem dolgozok délután, az egyik ilyen nap mégis a jövő csütörtök lesz :( De persze ez nem tart vissza attól, hogy mielőbb beszerezzem én is az új történetet :) 

Egy kis kedvcsináló hozzá: :)

Albertfi Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.

Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Mennyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül felfordul.

Ez a két ember a legnagyobb zűrzavar közepette talál egymásra, majd váratlanul elveszítik egymást, és még csak nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze.

A sors útjai kifürkészhetetlenek, de vajon az ő esetükben kegyes lesz a sors? Viszontlátják még egymást az életben? Összeegyeztethető egy amerikai filmszínész és egy magyar étteremtulajdonos lány hétköznapjai? A szerelem minden akadályt legyőz?

J. K. Smith, a Szerelem hirdetésre című nagysikerű könyv szerzője második regényében ezekre a kérdésekre keresi a választ, a tőle megszokott humorral és szerethető karakterekkel.


A képre kattintva találtok infókat az új könyv bemutatójáról :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése