2024. április 9.

Sarah J. Maas: A ​Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara (Tüskék és rózsák udvara 4.)

 📚 Könyvajánló 📚


Féktelen ​erő. Féktelen szenvedély.

Nesta Archeron mindig is ingerlékeny és büszke volt, hirtelen gerjed haragra, és lassan bocsát meg. Mióta az Üstbe kényszerítették, és akarata ellenére főtündérré vált, nehezen találja a helyét a különös, veszedelmes világban, ahol él. Úgy tűnik, képtelen túllépni a Hybern elleni háború rémségein és mindazon, amit ott elveszített.

És van valaki, aki mindenki másnál könnyebben feldühíti: Cassian, a sok csatát megjárt harcos, aki a Rhysand és Feyre uralta Éjszaka udvarában betöltött pozíciója miatt folyamatosan Nesta útjába keveredik. De Cassian nem csak a haragját szítja fel. Le sem tagadhatnák a kettejük közötti szikrákat – és a szenvedélyük fellángol, amikor kénytelenek egy fedél alá költözni.

Mindeközben az áruló emberkirálynők, akik az előző háború során visszatértek a kontinensre, veszélyes új szövetséget kötnek, és a vidék törékeny békéjét fenyegetik. A megállításuk kulcsa pedig azon múlik, képes-e Cassian és Nesta szembenézni az őket kísértő múlttal.

Ők ketten belső és külső rémekkel küzdenek a bizonytalansággal teli világban, miközben elfogadást – és gyógyulást – keresnek egymás karjában.

Sarah J. Maas gazdagon megálmodott, szenvedélyes sorozata Feyre tüzes nővérével, Nestával folytatódik.

Kövesd a sorsát!



Nem is tudom miért, de mikor ezt a részt olvastam a megjelenésekor, akkor valamiért ehhez nem készült végül értékelés. Na de most ezt pótolom és jön hozzá egy rövid ajánló. 

Az újraolvasás során, az előző négy kötet után próbáltam ezt még halogatni, húzni egy kicsit, hogy ne legyen olyan hamar vége a sorozatnak. Eddig bírtam. Mostanában ugyanis felütötte a fejét egy kis amolyan olvasási válság. És ha valaki képes ebből kirángatni, az SJM. 

Noha már annak idején is kicsit tartottam első olvasáskor ettől a kötettől. Természetsen a korábbi főszereplők és minden karakter felbukkan itt is. De ezúttal nem Rhys és Feyre vannak a középpontban, hanem Nesta és Cassian. 

Cassian karakterét mióta megismertette velünk az írónő, azóta szeretem. Egy szinte elképzelhetetnül sokat megélt férfi. Brutális dolgokon ment keresztül. Már gyermekként. A családja a barátaiból áll, a testvéreiből. Mégis mindez a sok minden még erősebbé tette őt. Igazán elképesztő ereje van. Mind fizikailag, mind mentálisan. Egy végtelenül okos, erős, udvarias, jó humorú, de ha kell komoly férfi. Egy nagyon szerethető személyiség. Nem utolsó sorban ugye az írónő leírásai alapján, akárcsak a társai, egy hihetetlenül szexi, jóképű, már-már gyönyörű férfiként képzelhetjük el őt. 

Nem is miatta tartottam ettől a kötettől. Hanem Nesta miatt. 

Feyre nővére. Hát mi tagadás, aki ismeri és szereti a sorozatot, szerintem megérti, hogy az eddigi részek alapján sosem volt egy kedvenc szereplőm. Igen, végül tett olyan dolgokat, amik néha kicsit javítottak a megítélésén, de még közel sem annyit, hogy meg is kedveljem. A szeretésről már nem is beszélve. 

Eddig a részig. 

Kellett ez, hogy jól és igazán megismerjük ezt a fiatal nőt. Aki immár, akaratlanul is, de főtündér lett. Emberből. Elképesztően jól adta vissza a sztori a vele történteket, az érzéseit. Rengeteg ocsmány húzása volt eddigi élete során szerintem, nem mondom, hogy minden alól felmentem, de az biztos, hogy ezt a részt olvasva sok minden értelmet nyer. Megtudhatjuk miért is ilyen Nesta Archeron. 

A végére egész megszerettem. Pláne azért, amit mindenki köszönhet neki végül. Azt hiszem ő is megérdemelte már ezt, amit kapott. 

Voltak ellenszenvesebb momentumai, mivel elég erős, akaratos személyiség, ebből kifolyólag nem sok ember kedveli. Mégis végül tetszett ahogy szőtte Sarah a történetét. 

Cassian és ő remek páros voltak. Még akkor is, ha amolyan tipikus utáljuk egymást típusú kapcsolatnak indult az övéké. Természetesen ennek ellenére azért mindig egymáson tartották a szemüket. Csak úgy izzott sokszor a levegő kettejük között. Hát még mikor teret engedtek ennek a szenvedélynek. Hajajj. De az írónő ezúttal is kellő mennyiségű erotikát tett a kötetbe, azt is a tőle megszokott remek módón adta át. 

Volt itt humor, félelem, fájdalom, kétségek. Nevetés és könnyvek. Titkok és meglepetések. Hiszen ahol végetértek az előző kötetek, ott folytatódik a sztori. Ami ezúttal sem unalmas. Sőt! Agyalós, fordulatos, izgalmas. SJM újból megmutatja nekünk ezt a bámulatos világot, amit én személy szerint annyira imádok tőle. 

Jó volt újra a nagy kedvenc párosomról is olvasni. Feyre és Ryhs. De ugyanúgy mindenkiről. Elain, Mor, Amren, Az, Helion. És még sorolhatnám. 

Ha olvastátok és szerettétek az előző részeket, akkor ezt se hagyjátok ki! Érdemes végigkövetni Nesta történetét. Rengeteget ad az előző kötetekhez. Én ezt is imádtam! Ha pedig még egyáltalán nem olvastátok a sorozatot....(ami öreg hiba), akkor hajrá, mert Sarah J.Maas egy lehengerlően zseniális fantasy világot alkotott meg. Irány a tündérek birodalma! 💙💜




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése