2024. április 18.

Sarina Bowen · Elle Kennedy - Ez ​a srác (Him 1.)

  📚 Könyvajánló 📚


Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis?

Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Oké, tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján tényleg furán alakultak köztük a dolgok. Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.

Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy az egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.

Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sok mindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is.



Miután elolvastam és imádtam a szerzők PNC sorozatát, nem is volt kérdés, hogy a srácok könyveit is szeretni fogom. Nagy kedvenceim lettek ők is az említett sorozatban. Kíváncsi voltam miként is indult az ő barátságuk, majd kapcsolatuk. 

Ismét nem csalódtam a két írónőben. 

Egy szókimondó regényt kaptam, ami mégis remekül, ízlésesen, szórakoztatóan és irtó aranyosan volt tálalva. 

Azt hiszem, merült már fel a gondolat korábban mikor LMBTQ regényt értékeltem, hogy mennyire elkeserítő és ocsmány a helyzet itthon, ami ezeket a könyveket illeti, meg úgy összességében a témát.

Pedig azt hiszem mindenkinek, sokak kezébe oda adnám a kötetet. Tanulságos, életszagú. Képes megtanítani, hogy igenis úgy fogadjuk el egymást ahogy vagyunk. Ez pedig sajnos sokszor hiányzik a mai világból. Főleg ebből az országból. 

Szóval mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a kötetet. Azoknak pláne, akik szeretik az ilyen témájú könyveket. Azoknak akik pedig bárminemű előítélettel vannak pláne. Ezért is szerettem ezt a könyvet. Jó, hogy vannak szerzők, akik ilyen történeteket írnak, igenis rávilágítva a világ, az emberek hibáira. Egy olyan történetet olvashattam, ami a szórakoztatás mellett tanítani képes és elképesztően sokat tud adni. 

Wes és Jamie karakterei hihetetlenek. 

Érdekes mert ugye csak mellékszereplőként voltak jelen korábban. Ott lett egy képem róluk és az írónők ezt most teljes mértékben felül írták. Természetesen csakis jó értelemben. 

Jó volt végre mindkettőjüket rendesen megismerni. Tartogattak is nekem nem kevés meglepetést. 

A két srác, akik közül az egyik, Wes ő teljes mértékben meleg. Egy természetesen irtó dögös, szexi hokis pasi. Aki mindig mindenfelé buliban és hülyeségben benne van. Sőt, általában ő talál ki mindenféle eszementséget. Nem egy szívbajos a srác. De pont ezt lehet imádni benne. Már elfogadta magát, persze sajnos fél ettől függetlenül az emberek reakciójától. Mégis azért többnyire egy erős srác. Nem titkolja, hogy a fiúkhoz vonzódik, de nem is feltétlen veri nagy dobra. Egy igazi humor bomba. Ugyanakkor ha kell, akkor tud komoly is lenni. Tetszett ez a kettősség benne. Ez adott ki egy olyan férfi karaktert, akit rögtön megszeret az olvasó. 

Számomra Jamie volt az, aki a legtöbb meglepetést okozta. A srác, aki biszexuális. Eddig úgy tudta magáról, hogy a lányokhoz vonzódik. Ugyanakkor volt egy jó barátjával egy régi kalandja. Ő volt ugye Wes. Ez az este véget vetett a barátságuknak is pár évre és el is kezdte megkérdőjelezni azt, amit Jamie eddig tudni vélt magáról. 

Most pár évvel később ismét összehozza őket a sors. 

Mindez pedig Jamie-nek ad nagyon sok gondolkodni valót. Tetszett ahogy a szerzők végigvezették, hogy Jamie miként is gondolkozik, miként állnak egymáshoz Wessel. Hogyan kezdődik, jobban mondva folytatódik és alakul a kapcsolatuk. Hogy miféle dilemmákkal kell végül is mindkét srácnak szembenéznie. Hiszen ha nem lennének elegek a saját kusza érzéseik egymás iránt, még ott van neki az, hogy mit fognak gondolni az emberek?  Mi lesz a karrierjükkel?

Ilyen téren sajnáltam őket. Hogy egy olyan világot kell éljünk, ahol ez miatt aggódni kell. 

De az ezzel kapcsolatos álláspontomat már fejtettem ki, szóval nem mennék bele. Pláne, hogy van itt két elképesztően szexi srác, akikről mesélhetnék. 

Szóval vissza kicsit Jamie-re. Rögtön megszerettem őt is. Érdekes mert a kettejük kapcsolatában őt gondoltam volna az érzelmesebb típusnak. De kellemesen meglepődtem mikor ő is megmutatta a kemény, határozott, dögös oldalát. Eléggé hasonlóak voltak a srácok, mégis mindkettőt saját maga miatt szereti meg az olvasó. 

Együtt pedig? Anyám... Taroltak. Igazán forróra sikeredő pillanatok is adódtak. Volt pár ilyen, de cseppet sem éreztem túlzónak. Sőt. Az írónők inkább nagyon is jól adták vissza ezeket a részeket is. Szépen festették le a srácok kapcsolatát. Az erotikus részeket, a szerelmes pillanatokat. Ugyanakkor feldobták sok-sok vidám, nevetésre késztető pillanattal. 

Persze akadtak problémák, dilemmák, érdekes családtagok. Egész sok szereplő volt, de remekül lehetett követni. Jamie családját még mindig imádom! 
Alig várom a következő részt is. Azt hiszem az lesz inkább az igazi megmérettetés a fiúk és a kapcsolatuk számára. Kíváncsian várom! 

Addig is ha tehetitek, adjatok esélyt ennek a két fantasztikus és szerethető karakternek. Ismerjétek meg őket, az érzéseiket. Ha eddig nem merült fel, akkor nyissatok feléjük. Higgyétek el, nem bánjátok meg! Egy igazán lehengerlő történet, ami egyfelől remek kikapcsolódást nyújt, másrészt pedig hihetetlenül tanulságos. Én imádtam Jamie-t és West. 💘



Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése